Kezdőlap (Remegés)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Remegés

Betegségek  Relapszus  Remisszió

Remegés, izzadás, szívdobogás: durva lelki betegség a háttérben
Remegés, izzadás, szívdobogás: durva lelki betegség a háttérben
Lever a víz, ha mások előtt kell beszélned? Ismerd fel időben egy súlyos lelki betegség tüneteit! ...


Kézremegés (tremor) tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás ...

Kézremegés (tremor)
Kategória: Ideggyógyászati megbetegedések
megosztás ...

remegés
(temor), apró, gyors, ritmikus, akaratlan mozgások, amelyek mulékonyan ijedtség, vagy hideg behatása alatt jelentkezhetnek, máskor általános gyöngeség, vagy az idegrendszer különböző betegségei (paralysis agitans, alkoholizmus, kénesőmérgezés, ólommérgezés, hiszteria, neuraszténia, ...

A remegés (tremor) akaratlan, ritmusos mozgás, amelyet az izmok ismétlődő összehúzódása és elernyedése vált ki. A kézremegés nem önálló betegség, hanem számos betegség, állapot tünete. A tremort megjelenése alapján három csoportra oszthatjuk.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > K > Kéz~
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Kéz~ ...

~:
Kérdés:
A kisfiunk 5 és fél hónapos. Eleinte csak szoptatás útján táplálkozott de az utóbbi hónapban már tejpépet is kap kiegészítonek. Annak ellenére, hogy nem sokat eszik elég nagy gyerek (közel 8kg).

A ~t gyógyszeresen lehet csökkenteni, a mozgáskészséget pedig a családtagok vagy tornatanár által irányított tornával javítani. Indokolt esetben, különböző agyterületek célzott műtéti kiiktatásával a parkinzonos ~t meg lehet szüntetni.

Virtuális szívvel vizsgálják a pitvari ~t
A Manchesteri Egyetem munkatársai virtuális szívet fejlesztettek, melynek segítségével új információkhoz jutottak az egyik leggyakoribb szívritmuszavar, a pitvari ~t (atriális fibrilláció) illetően.
h i r d e t é s ...

Kéz~
Cél: a beteg megfelelő felvilágosítása, kéz~ének elfogadtatása
Teendő: ...

Pitvar~ esetén a stroke kockázata 5,6-szoros, állítható egy évtizedekig, egy amerikai kisvárosban folyó vizsgálat (a Framingham study) alapján. A pitvar~ előfordulása a korral nő: 70 év felett 9 százalék.

A szem~ a Parkinson-kór korai jele lehet
A tartósan fennálló szem~ a Parkinson-kór korai jele lehet, a szemgolyó mozgásának tesztelése segítheti a betegség megállapítását - vélik vizsgálataik alapján amerikai kutatók.
Sebészeti áttörés: agyi pacemaker ...

A pitvar~ (pitvarfibrilláció) és a pitvarlebegés (flatter) tulajdonképpen folyamatos, gyors elektromos kisülések sorozata, ami a pitvarokat nagyon gyors összehúzódásra készteti; az elektromos impulzusok egy része eléri a kamrákat, aminek következtében azok gyorsabb, ...

a ~ és a tónus csökkenése csökkenti a hőleadást
ezt a mozgató idegek közvetítik
természetesen ide tartoznak a hőleadás mechanizmusainak csökkent működései is
a barna zsírszövetben és egyéb szövetekben is megvalósul
a mellékvese katekolamin-termelése szabályozza: ...

- ~, ami főleg a végtagokon észlelhető,
- emésztési zavarok, hasmenés,
- hasfájás, ...

A ~, szapora szívműködés, vérnyomás-emelkedés, esetenként szívritmuszavarok gyógyítására leggyakrabban az adrenalin hatását közömbösítő béta-blokkoló hatású szívgyógyszereket alkalmazzák. Az éjszakai nyugalom biztosítására átmenetileg enyhe nyugtatók, altatók is megengedhetők.

- ~
- vérnyomás esés (ezt a sápadt verejtékező bőrről ismerhetjük fel)
- görcsrohamok ...

láb~ szédülés sápadtság tünetek
egyoldalú torokfájás
nyakmerevedés kezelése
allergia tünetei torokfájás ...

Kéz~
Testünk a lelkünk tükre
Dédelgetett fájdalmak - A női betegségek pszichoszomatikája ...

Izom~, izomgörcs, gyengeség, közömbösség.
Teljes kiőrlésű gabonák, búzacsíra, kemény héjú gyümölcsök, szezámmag, napraforgómag, zöld levélzöldségek, aszalt füge.
300 mg ...

belső ~, vacogás
ájulás.
Ilyen helyzetekben nem szabad azonnal folytatni a masszázst, hanem nyugalomba helyezni, nyugodt, mély levegővétellel ellazítani, míg a panaszok el nem tűnnek.
Mindkét láb lágy, simogató masszázs segíti a felépülést.

A pitvar~ és lebegés igen gyors elektromos kisülések eredménye, amikor a pitvar összehúzódása rendkívül szapora és ezzel a kamrákat is gyors, kevésbé hatékony összehúzódásra készteti. Így a kamrákból kevesebb vér kerül a vérpályákba, mint normális ritmus esetén.

lábszár ~e miatt nehezített járás
abasia astasia
hisztériás járási és állási képtelenség; ld. astasia abasia ...

Tünetek: ~, verejtékezés, tachycardia, kínzó éhségérzet
Tünetek: Nyugtalan állapot, diffúz neurológiai tünetek (bénulások, hyperaesthesia, érzészavarok, stb.), zavart viselkedés (részegséghez hasonló!), convulsiók, coma (beszédzavar, emékezet kiesés).
Előfordulhat: ...

mellkasi ~érzés,
túl gyorsan verő szív,
túl lassan verő szív,
mellkasi fájdalom,
légszomj,
bizonytalanság érzés,
szédülés,
ájulás (syncope) vagy ájulás közeli állapot.

Ha pitvar~ lépett fel, akkor az kezelést igényel: vérrögök kialakulásának megelőzésére véralvadásgátlót (antikoagulánst) kell adni.

Gyakran a ~, az egyensúlyzavar okozza a fő problémát. Ezeken a panaszokon általában csak részlegesen lehet gyógyszerekkel segíteni.

Izgatottság, ~, éhségérzet, hideg verejtékezés észlelhető. A panaszok gyors megszüntetésére az oldott kristálycukor, vagy cukrozott tej a legalkalmasabb - ezzel megelőzhető az eszméletvesztés.

Mioklónus ", ~ ", A Parkinson-kór ", A progresszív szupranukleáris bénulás ", Shy-Drager-szindróma ", Tik ", Vitustánc és atetózis ", Huntington-kór ", Disztónia ", Koordinációs zavarok "
92. FEJEZET - A szklerózis multiplex és más demielinizációval járó betegségek ...

balesetek kéz~
közlekedési kihágások perifériás idegkárosodás
bűnözés- erőszak köszvény ...

Főbb tünetek: ~, depresszió és szorongás, lázas forróság az öt központban (mellkas, tenyerek, sarkak), aktív álmokkal zavart pihenés, szomjúság, széklethiány.

A három jellegzetes tünet a tipikusan nyugalmi testhelyzetben megmutatkozó ~ (tremor), az izommerevség (rigiditás) és a mozgások lelassulása (bradykinesia).

rettegés az irányítás elvesztésétől, hogy az egyén valami ostobaságot tesz, megőrül, akarata ellenére öngyilkosságot kísérel meg.
~ vagy reszketés
a legsúlyosabb esetekben előfordulhat az önkontroll teljes elvesztése, sikoltozás, kiabálás, elfutás.

Flatter : Pitvar~.
Flebitisz : Visszérgyulladás.
Fluoreszcein angiográfia : FLAG, érfestési eljárás az ideghártya ereinek vizsgálatára.

A végtagok, a fej ~ével, a mozgások finomságának, az arc kifejező képességének csökkenésével járó betegség. A lassú, állandó ~ teljes nyugalomban is jelentkezik, hol az egyik, hol mindkét testfélre kiterjed.

- Tremor domináns: ~ a betegség legfőbb tünete, a meglassultság, izommerevség kevésbé kifejezett. Általában fiatalabb korban alakul ki, de később vezet szellemi hanyatláshoz, mint a többi kórforma. A beteget 5-15%-ra jellemző.

A Parkinson-kór legjellemzőbb tünetei(melyet már James Parkinson is leírt 1817-ben a mozgásszegénység (hypokinesis), az izommerevség (rigor), és a ~ (tremor). Hypokinesisnek hívjuk a mozgások lassulását, nehezedését és mennyiségének csökkenését.

Azok a betegek voltak beválaszthatók a vizsgálatba, akiknél pitvarlebegés vagy -~ állt fenn a vizsgálatba való belépés idején, vagy a beválasztás előtti 12 hónapban legalább két alkalommal, legalább 2 hetes időközzel fordult elő pitvar~sel vagy -lebegéssel járó epizód.

~ lép fel, melynek amplitúdója nem nagy, a ~re 'finomhullámú kéztremor' a jellemző orvosi szóhasználat, az írás romolhat. Indokolatlanul feszült idegállapot, nyugtalanság, ingerlékenység, alvászavar lehetnek a tünetek. A beteg nem bírja a meleget.

Túladagolva szívdobogásérzést, ~t és vérnyomás-emelkedést okozhatnak. A hosszú hatású formákat inhalációs szteroiddal kombinált formában is kifejlesztették.
A teofillin-származékok kúp, tabletta vagy injekció formájában kerülnek
forgalomba. Mellékhatásaik miatt ma már csak ritkán használjuk.

Amennyiben az érintett legnagyobb problémája a ~, akkor ~-domináns Parkinson-betegségben szenved - ez a legnehezebb eset, mert a ~t nehezen tudjuk befolyásolni.

A diagnózis kimondásához az alábbiak közül legalább négynek meg kell jelennie: heves szívdobogás, fájdalom vagy kellemetlen érzés a mellkasban, izzadás, ~, fulladás és/vagy fuldoklás érzete ( gombóc a torokban"), hányinger, szédülés, hidegrázás, zsibbadás, meleg- vagy hideghullámok.

Gelsemium, Aconit, Argentum Nitricum: félelem, ~, lámpaláz, drukk legfontosabb szerei.
Arnica: vérzéscsillapító, fájdalom- és gyulladáscsökkentő "rutinszerűen" alkalmazott szer, tömés utáni fájdalom esetében is (1. ábra).
Hypericum: nagy fájdalom, elsősorban az érzőidegekre hat.

A legveszélyesebb ritmuszavar a kamra~, amely a keringés leállásához és gyors beavatkozás nélkül halálhoz vezet. A túlságosan gyors (tahikardia) vagy a normálisnál lassúbb szívműködés (bradikardia) is veszélyes lehet.
Súlyos szövődmény az ún.

Ilyen például a végtag~ vagy heves szívdobogásérzés, ami gyógyszeres kezelésre gyorsan javul (béta-blokkoló). Pajzsmirigyműködést gátló gyógyszer, radiojód kezelés vagy sebészeti beavatkozás nem szükséges, figyelembe véve, hogy a pajzsmirigy túlműködésnek ez a formája csak átmeneti.

Ha a lehűlés folyamata tovább tart, a bőr erei összehúzódnak, a bőr fehéren, a kéz - és lábujjak, a fül, orr, ajkak lividen elszíneződnek, a ~, reszketés fokozódik, a viselkedés zavarttá válik.

~, akaratlan mozgások.
Rendellenes hanghallás
Rendellenes helyen tartózkodó vese
Rendellenes húgycsőnyílás
Retroperitoneum rosszindulatú daganata
Reumás ízületi gyulladás
Reumás ízületi gyulladás
Reumás ízületi gyulladás
Rickettsiás-himlő
Riedel-struma (Vaskemény struma) ...

A csecsemőknél súlyos hiányállapot alakul ki, amelynek tünetei a súlyfejlődésben való elmaradás, vérszegénység, ismétlődő hányások, bágyadtság, megnőtt alvásigény, nyelési nehezítettség, székrekedés, ~. Súlyosabb esetben figyelemzavar, idegrendszeri károsodások is fellépnek.

A leggyakoribbak, a fej-, nyak- és derékfájás, a torokban a gombócérzés, a fogak csikorgatása, az ideges nevetés, a gyakori pislogások, a ~ és a reszketés.

Ez legtöbbször kamrafibrilláció, kamra~. Ilyenkor a szívizomzat máskor oly csodálatos rendben működő sejtjei össze-vissza, egymástól függetlenül kezdenek működni, aminek következtében a szív, mint pumpa megáll.

előfordult-e rohamokban jelentkező szívdobogásérzés, kipirulás, ~, izzadás, sápadtság, fejfájás, szédülés?
fennáll-e hosszabb ideje étvágytalanság, fáradékonyság, álmatlanság?

Az alkoholfogyasztás abbahagyását követően megvonási tünetek jelentkeznek (fokozott izzadás, végtag~, nyugtalanság, vérnyomás-emelkedés, szapora szívverés, hányinger, esetenként epilepsziás görcsrohamok), mely gyógyszeres kezelést igényel.

Gyakori a reggeli kéz~, a már reggel megjelenő, kényszerű, egész nap folytatódó ivás. Erkölcsileg elzüllik és idővel már kevesebbet tud inni. Gyakori a gondolkodás és a memória zavara, önző és megbízhatatlan.

A szemrángás, más néven szemhéj~ gyakori jelenség és az biztos, hogy egy nagyon idegesítő dolog. Csak meredünk magunk elé, és hirtelen el kezd rángatózni a szemünk, és ha ez gyakran kialakul észrevesszük, hogy romlik a látás készségünk. Vajon mitől alakult ki, és mit lehet tenni ellene?

Első jel a kéz ~e nyugalmi állapotban. A ~ csökken, ha célirányosan használja a kezét, illetve eltűnik, ha alszik. Idővel egyre nehezebb a ruhagombolás vagy a cipőfűző megkötése. Mivel a járás erőfeszítést okoz, a beteg apró lépéseket tesz. Nehezen tud megállni, megfordulni.

Mind a homozigótákban, mind a heterozigótákban hasonló védelmet biztosít az atípusos ALDH 2 allét megjelenése is, mivel már a legcsekélyebb mennyiségű alkohol elfogyasztása is kellemetlen közérzetet, fejfájást, émelygést, hányást, ~t satöbbi okoz (47).

- "flutter" eszköz(a flutter itt ~t jelent), amin keresztül a beteg kilélegzik és ami ~t kelt a mellkasban. Ez a ~ fellazítja a nyálkát.
- PEP (positive expiratory pressure) maszk, amely vibrációt kelt és így lazítja fel a nyálkát.

Majd kétszáz évvel ezelőtt történt, hogy az angol orvos, James Parkin­ son leírta azt a ~sel és bénulással járó betegséget, amelyet később róla neveztek el.

attól függően, hogy a trauma a gerincvelőt milyen magasságban érintette, a beidegzésnek megfelelő totális vagy részleges motoros-szenzoros és vegetatív bénulás következhet be, spasztikus (görcsös) tünetekkel, azaz az izmokban különböző rángások, ~es jelenségek léphetnek fel vagy érzelmi ...

Első tünete általában az egyik vagy mindkét felső végtag nyugalmi állapotában jelentkező ~e, mely később kiterjedhet az alsó végtagokra és a fejre is. Jellegzetes izommerevség lép föl, mely miatt az arc lárvaszerű, kifejezéstelen.

A leggyakoribb szívritmuszavar a pitvar~, a fibrilláció, amikor a szív felső része, a pitvar, ritmusos összehúzódás helyett szabálytalanul remegni kezd.

Az első tünet a hidegségérzet, ~, égő fájdalom a kiálló testrészeken, zsibbadás és érzéskiesés. A bőr elfehéredik, majd kipirul vagy lilává válik. Hólyagok jelenhetnek meg, hasonlóan az égési sérülésekhez.

heves szívdobogás, izzadás, ~, légszomj, mellkasi nyomás érzés, szédülés, ájulás érzése, hányinger, hideg vagy meleg hullám, valamint idegenszerű érzés, zsibbadás, érzéketlenség, a megőrüléstől, ájulástól, kontroll elvesztésétől vagy infarktustól való félelem, halálfélelem.

A motoros idegekkel kapcsolatos tünetek közé sorolható a beszédhiba, fizikai gyengeség, ~, nehezített járás, az összehangoltság hiánya, székrekedés, vizelettartási problémák. A pszichés tünetek magukba foglalják a kedélyállapot ingadozásokat, depressziót, és a felismerő képesség gyengülését.

A másnaposság jellemzően hasogató fejfájással, verej­tékezéssel, hányingerrel, esetleg ~sel vagy szorongással jár. A nagy mennyiségű alkohol kiszá­rítja a szervezetünket, és kimeríti az ásványianyag ­készletünket.

A pitvarfibrilláció (pitvar~) azért különösen veszélyes megbetegedés, mert megduplázza a stroke okozta halálozás kockázatát és mintegy ötven százalékkal növeli annak esélyét, hogy a szélütés következtében tartós rokkantság alakuljon ki.
Mi a pitvarfibrilláció?

Ez a komplikáció a mozgás összerendezettségének megszűnésével, az akaratlagos mozgások végrehajtása közben tapasztalt ~sel, illetve beszédzavarral, hányingerrel, hányással jár.

angina pectoris asszertivitás atherosclerosis cukorbetegség defibrillátor depresszió dohányzás egyedüllét elfojtás fertőzések fibrilláció frusztráció hajszoltság instabil angina kamra~ kardiomiopátia koleszterin konfliktus koszorúér koszorúér-szűkület kálium könyvajánló magas vérnyomás magány ...

Phosphorus: A gyomorfájás jellegzetesen égő jellegű, a száj kiszáradt és ég, a szájíz jellegzetesen savanyú, éhgyomorra a beteg ~ érez a gyomrában, puffad, néha nyákos (esetleg véres) hasmenése van. Fogínye is vérzékeny.

Ha a lázas beteget hideg vizes ruhába csavarjuk, a hideg hatására didergés, ~ jön létre, ami az izomműködés fokozódásával, azaz hőtermeléssel jár, ez pedig ellentétes hatású a kívánt testhőmérséklet-csökkenéssel.

A ~ megszűnik, bágyadtság, álmosság, érzékcsalódás jelentkezik. A vérnyomás csökkenni kezd, a légzés ritkul és felületessé válik. Szívritmuszavar lép fel. A szervezet eszméletvesztéssel járó, tetszhalál-szerű állapotba esik.

-Candida gomba / toxin által kiváltott hirtelen fellépő éhségérzet
(gyakran ~sel), mely rosszulléttel járhat
-Candia toxin által kiváltott enzimatikus, hormonális eltérések
-Candida gomba / toxin által kiváltott túlsúly (a beteg igyekszik fogyókúrázni, de nem produkál testsúlycsökkenést) ...

~, görcsök és rohamok a Vata-zavar tipikus példái. Ha e dosha egyensúlya felborul, idegi rendellenességek lépnek fel, amelyek a szorongástól és a levertségtől a klinikai mentális zavarokig terjedhetnek. A Vata-zavar súlyosbodása esetén pszichoszomatikus tünetek minden formája fellelhető.

Nagyon erős gyomorfájdalom, görcs, ~, szapora pulzus. Nem tud hányni. OMSZ, hánytatás.
Először a májsejtek esnek szét, vese, halál. Májelégtelenség, veseelégtelenség.

A Szerecsendió csökkenti az idegrendszerben (magas Vata) a túlfokozott idegállapotból eredő ~t, érzékszervek gyengülését, akadozó beszédet. Csak kúraszerűen és kis adagokban alkalmazható. Ellenjavallatait lásd a gyógynövény leírásánál.
BETEGES KÉPZELŐDÉS:
Lásd AGRESSZIVITÁS címszó alatt.

Paraszimpatikus tünetek: izzadás, ~, nyáladzás
Pulzus lassul, pupilla szűkül, vérnyomás csökken
Kialakulhat légszomj és látászavar
Hatóanyagok: ...

A Parkinson-kór három meghatározó tünetében, a ~ben, az izommerevségben, és a lassúságban is javulás mutatkozott.
Rájöttek a hirtelen szívhalál okára?

a bőr fényérzékenysége és/vagy kékes elszíneződése. kéz~, fulladás, köhögés.
Ritalmex
A kezelés célja: csökkenti a kamrai eredetű extrasystolék számát.

A "fibrilláció" jelentése: Az izmok szabálytalan ~e. Például: szívizom esetében, melynek révén a szív nem tudja ellátni pumpáló funkcióját.

Ennél a betegségnél a beteg kezei szándékos mozgásnál remegnek, nyugalomban azonban a ~ megszűnik. A beszéd, akadozó. A járás bizonytalan. Állásnál csukott szem mellett a beteg szédül. A betegség lefolyása idült, évtizedekig is eltart.

GELSEMIUM C -3o (napokkal a műtét előtt és előző este 1-1 adag)
általános gyengeség-érzés, ~, hasmenés, hyperventillatio
IGNATIA C - 15 (esténként 1 adag)
ingerlékenység, zárkózottság, sóhajtozás, "gombóc-érzés" ...

Kezdeti tünetek: * Éhségérzet, száj körüli és nyelvzsibbadás * Verejtékezés, szapora pulzus, izgatottság, ~ Súlyosabb tünetek: ezek az agy cukorral való elégtelen ellátottságára vezethetőek vissza * Koncentrációzavarok * Gyengeség, ...

Idegrendszeri szövődmények része lehet a kéz~, koordinációs- és gondolkodási zavarok.

Pajzsmirigy túlműködés jelei a gyors szívdobogás, nyugtalanság, idegesség, melegebb hőmérséklet iránti intolerancia, súlyvesztés, laza széklet, kéz~, meleg, nyirkos bőr, enyhén emelkedett testhőmérséklet.

A betegek egyharmadánál az első szakaszt követően, egy-húsz nap szünet után magas láz és kifejezett agyhártya-, agyvelőgyulladásos tünetek (fájdalom, görcsök, ~, bénulások, tudatzavar, eszméletvesztés) lépnek fel.

Az utolsó adag után a megnyugvás helyett izgalmi tünetek alakulnak ki: orrfolyás, tüsszögés, hányás, hasmenés, hideg verítékezés, ~, szorongás és elviselhetetlen fájdalom. A függőség állapotában a szer hirtelen abbahagyása akár halálhoz is vezethet.

A korai fázisban dezorientáció, görcsös izomműködési zavar, dyspnoe, gyengeségérzés, ingerlékenység, ~, hányás, szédülés és egyensúlyzavar a gyakori tünet. A nagy dózis miatt a klinikai kép óránként változik, a szindróma lefolyása nagyon rövid.

Hőleadás csökken:szőrmerevítő izmok összehúzódnak, izom~ beindítása ...

Pánikroham esetén viszonylag hirtelen kialakuló és 10-30 percen belül megszűnő rosszullétérzés (ájulás, szívdobogás, légszomj, torokszorítás, ~, izzadás, mellkasi nyomásérzés, megsemmisülés, halálfélelem).

- éhség esetén jelentkező (esetleg ~sel járó) rosszullét,
- vastagbél gyulladás,
- hüvely panaszok: folyás, égő érzés, viszketés,
- gyakori felfázás, hólyaghurut,
- libidó csökkenés vagy szexuális vágy elvesztése, ...

Kifejezésekben a szív billentyűt illető. Összesen négy szívbillentyű van: bal oldalt a mitralis és az aorta billentyű, jobb oldalt a tricuspidalis és a pulmonalis. Pl. valvularis pitvarfibilláció a billentyűhiba miatt kialakult pitvar~.
valvuloplasztika ...

Kialakulásában több tényező (immunológiai, stressz) játszik szerepet. Számos panaszt (idegesség, szapora szívműködés, hasmenés, fogyás, fokozott étvágy, izzadás, kéz~, álmatlanság) és tünetet ( elsősorban szemtüneteket, jellemző a kidülledt szem) okoz.

Amikor a láz felmegy, a bőr erei összehúzódnak (lúdbőrösség), izom~ kezdődik fázás (borzongás, hidegrázás) kíséretében. A láz tetőpontján a fázás megszűnik, a bőr kipirul, a hőtermelés-hőleadás arány magasabb szinten stabilizálódik.

növekszik; a 60 évnél idősebb korosztály esetében 25-ból 1 embert érint, a 80 évesek felett pedig minden tízediket (Go et al. 2001) A pitvarfibrilláció a szív felső üregeit (pitvarok) rendezetlen működére készteti. Ez a rendezetlen összehúzódás rendszertelen pulzust okoz, ill. bizonytalan ~-, ...

A vércukorszint esése következtében ugyanis agyunk egyes területeinek idegsejtjei eltérő mértékben jutnak energiához. Az ellátás zavarának következményei vannak, hirtelen farkaséhségrohamok, kéz~, végtagzsibbadás, elesettség, gyengeség vagy akár heves fejfájás.

Az alacsony vércukorszintet gyorsan kell kezelni, mert súlyos következményei lehetnek.
Az első tünetek (hirtelen fellépő erős éhségérzet, fejfájás, szorongás, ~, zavartság, kóma) jelentkezésekor a betegnek cukrot kell fogyasztaniuk, nehogy a vércukor hiánya megtámadja az agyat.

Gyógyszeres terápia is lehetséges, felírható Haloperidol vagy Valpro-sav, a mellékhatások miatt szigorú ellenőrzés alatt. Gyakori mellékhatásaik az álmosság és a ~, amiket könnyen kontrollálhatnak a dózis változtatásával.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Depresszió, Daganat, Szorongás, Hányinger, Cukorbetegség?

◄ Relapszus   Remisszió ►
 
RSS Mobile