Kezdőlap (Remegés)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Remegés


 

Remegés

Betegségek  Relapszus  Remisszió
2014.04.19

Remegés, izzadás, szívdobogás: durva lelki betegség a háttérben
Lever a víz, ha mások előtt kell beszélned? Ismerd fel időben egy súlyos lelki betegség tüneteit!
Forrás: Femina.hu ...


Kézremegés (tremor) tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás ...

Kézremegés (tremor)
Kategória: Ideggyógyászati megbetegedések
megosztás ...

remegés
(temor), apró, gyors, ritmikus, akaratlan mozgások, amelyek mulékonyan ijedtség, vagy hideg behatása alatt jelentkezhetnek, máskor általános gyöngeség, vagy az idegrendszer különböző betegségei (paralysis agitans, alkoholizmus, kénesőmérgezés, ...

A remegés (tremor) akaratlan, ritmusos mozgás, amelyet az izmok ismétlődő összehúzódása és elernyedése vált ki. A kézremegés nem önálló betegség, hanem számos betegség, állapot tünete. A tremort megjelenése alapján három csoportra oszthatjuk.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > K > Kézremegés
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Kézremegés ...

Remegés:
Kérdés:
A kisfiunk 5 és fél hónapos. Eleinte csak szoptatás útján táplálkozott de az utóbbi hónapban már tejpépet is kap kiegészítonek. Annak ellenére, hogy nem sokat eszik elég nagy gyerek (közel 8kg).

A remegést gyógyszeresen lehet csökkenteni, a mozgáskészséget pedig a családtagok vagy tornatanár által irányított tornával javítani. Indokolt esetben, különböző agyterületek célzott műtéti kiiktatásával a parkinzonos remegést meg lehet szüntetni.

Virtuális szívvel vizsgálják a pitvari remegést
A Manchesteri Egyetem munkatársai virtuális szívet fejlesztettek, melynek segítségével új információkhoz jutottak az egyik leggyakoribb szívritmuszavar, ...

Kézremegés
Cél: a beteg megfelelő felvilágosítása, kézremegésének elfogadtatása
Teendő: ...

Pitvarremegés esetén a stroke kockázata 5,6-szoros, állítható egy évtizedekig, egy amerikai kisvárosban folyó vizsgálat (a Framingham study) alapján. A pitvarremegés előfordulása a korral nő: 70 év felett 9 százalék.

A pitvarremegés (pitvarfibrilláció) és a pitvarlebegés (flatter) tulajdonképpen folyamatos, gyors elektromos kisülések sorozata, ami a pitvarokat nagyon gyors összehúzódásra készteti; az elektromos impulzusok egy része eléri a kamrákat, ...

Remegés, végtagmerevség, fájdalmas izomgörcsök, meglassultság, végtagügyetlenség, járászavar, görnyedt testtartás, kifejezéstelen arc, beszédzavar, nyelészavar, testtartási instabilitás, elesések.
tünetek ...

a remegés és a tónus csökkenése csökkenti a hőleadást
ezt a mozgató idegek közvetítik
természetesen ide tartoznak a hőleadás mechanizmusainak csökkent működései is ...

- remegés, ami főleg a végtagokon észlelhető,
- emésztési zavarok, hasmenés,
- hasfájás, ...

A remegés, szapora szívműködés, vérnyomás-emelkedés, esetenként szívritmuszavarok gyógyítására leggyakrabban az adrenalin hatását közömbösítő béta-blokkoló hatású szívgyógyszereket alkalmazzák.

- remegés
- vérnyomás esés (ezt a sápadt verejtékező bőrről ismerhetjük fel)
- görcsrohamok ...

kézremegés hideg verítékezés éhségérzet
sápadtság fejfájás furcsa, esetleg agresszív
viselkedés
fáradtság szédülés látászavarok ...

lábremegés szédülés sápadtság tünetek
egyoldalú torokfájás
nyakmerevedés kezelése
allergia tünetei torokfájás ...

Kézremegés, ujjrángások - 13 éves fiam
13 éves fiamnak mitől lehetnek akaratlanos ujjrángásai? A neurológus EEG-t kért, ami nem nagyon tetszet neki, de azt mondta, nem komoly a baj. Kapott Tanakat meg Tonotil,...

Kézremegés
Testünk a lelkünk tükre
Dédelgetett fájdalmak - A női betegségek pszichoszomatikája ...

Izomremegés, izomgörcs, gyengeség, közömbösség.
Teljes kiőrlésű gabonák, búzacsíra, kemény héjú gyümölcsök, szezámmag, napraforgómag, zöld levélzöldségek, aszalt füge.
300 mg ...

- Kézremegés, gyengeség, szorongás, sőt, kezelés hiányában súlyos érzéki csalódás, hallucináció és tudatborulás következhet be, amely akár halállal is végződhet - mondta lapunknak Dr. Funk Sándor.

belső remegés, vacogás
ájulás.
Ilyen helyzetekben nem szabad azonnal folytatni a masszázst, hanem nyugalomba helyezni, nyugodt, mély levegővétellel ellazítani, míg a panaszok el nem tűnnek.
Mindkét láb lágy, simogató masszázs segíti a felépülést.

A pitvarremegés és lebegés igen gyors elektromos kisülések eredménye, amikor a pitvar összehúzódása rendkívül szapora és ezzel a kamrákat is gyors, kevésbé hatékony összehúzódásra készteti.

lábszár remegése miatt nehezített járás
abasia astasia
hisztériás járási és állási képtelenség; ld. astasia abasia ...

Tünetek: remegés, verejtékezés, tachycardia, kínzó éhségérzet
Tünetek: Nyugtalan állapot, diffúz neurológiai tünetek (bénulások, hyperaesthesia, érzészavarok, stb.), zavart viselkedés (részegséghez hasonló!), convulsiók, coma (beszédzavar, ...

mellkasi remegésérzés,
túl gyorsan verő szív,
túl lassan verő szív,
mellkasi fájdalom,
légszomj,
bizonytalanság érzés,
szédülés,
ájulás (syncope) vagy ájulás közeli állapot.

Ha pitvarremegés lépett fel, akkor az kezelést igényel: vérrögök kialakulásának megelőzésére véralvadásgátlót (antikoagulánst) kell adni.

Gyakran a remegés, az egyensúlyzavar okozza a fő problémát. Ezeken a panaszokon általában csak részlegesen lehet gyógyszerekkel segíteni.

Izgatottság, remegés, éhségérzet, hideg verejtékezés észlelhető. A panaszok gyors megszüntetésére az oldott kristálycukor, vagy cukrozott tej a legalkalmasabb - ezzel megelőzhető az eszméletvesztés.

Mioklónus ", Remegés ", A Parkinson-kór ", A progresszív szupranukleáris bénulás ", Shy-Drager-szindróma ", Tik ", Vitustánc és atetózis ", Huntington-kór ", Disztónia ", Koordinációs zavarok " ...

balesetek kézremegés
közlekedési kihágások perifériás idegkárosodás
bűnözés- erőszak köszvény ...

Főbb tünetek: remegés, depresszió és szorongás, lázas forróság az öt központban (mellkas, tenyerek, sarkak), aktív álmokkal zavart pihenés, szomjúság, széklethiány.

A három jellegzetes tünet a tipikusan nyugalmi testhelyzetben megmutatkozó remegés (tremor), az izommerevség (rigiditás) és a mozgások lelassulása (bradykinesia).

rettegés az irányítás elvesztésétől, hogy az egyén valami ostobaságot tesz, megőrül, akarata ellenére öngyilkosságot kísérel meg.
remegés vagy reszketés ...

Flatter : Pitvarremegés.
Flebitisz : Visszérgyulladás.
Fluoreszcein angiográfia : FLAG, érfestési eljárás az ideghártya ereinek vizsgálatára.

A végtagok, a fej remegésével, a mozgások finomságának, az arc kifejező képességének csökkenésével járó betegség. A lassú, állandó remegés teljes nyugalomban is jelentkezik, hol az egyik, hol mindkét testfélre kiterjed.

2, Kéz-, vagy lábremegés nyugalmi helyzetben
A Parkinson-kórban szenvedő betegek kb. 70-80%-ánál figyelhető meg ez a tünet és kifejezetten nyugalmi pozícióban jelentkezik.
3, Fájó, feszes izmok ...

Nagyon szégyelli magát a remegés miatt, attól tart, hogy mit fognak gondolni róla. Félelmében izzad a tenyere, azt is szégyelli, amikor kezet kell fognia.

A Parkinson-kór legjellemzőbb tünetei(melyet már James Parkinson is leírt 1817-ben a mozgásszegénység (hypokinesis), az izommerevség (rigor), és a remegés (tremor). Hypokinesisnek hívjuk a mozgások lassulását, nehezedését és mennyiségének csökkenését.

Remegés lép fel, melynek amplitúdója nem nagy, a remegésre 'finomhullámú kéztremor' a jellemző orvosi szóhasználat, az írás romolhat. Indokolatlanul feszült idegállapot, nyugtalanság, ingerlékenység, alvászavar lehetnek a tünetek.

Túladagolva szívdobogásérzést, remegést és vérnyomás-emelkedést okozhatnak. A hosszú hatású formákat inhalációs szteroiddal kombinált formában is kifejlesztették.
A teofillin-származékok kúp, tabletta vagy injekció formájában kerülnek
forgalomba.

A diagnózis kimondásához az alábbiak közül legalább négynek meg kell jelennie: heves szívdobogás, fájdalom vagy kellemetlen érzés a mellkasban, izzadás, remegés, fulladás és/vagy fuldoklás érzete ( gombóc a torokban"), hányinger, szédülés, ...

Gelsemium, Aconit, Argentum Nitricum: félelem, remegés, lámpaláz, drukk legfontosabb szerei.
Arnica: vérzéscsillapító, fájdalom- és gyulladáscsökkentő "rutinszerűen" alkalmazott szer, tömés utáni fájdalom esetében is (1. ábra).

A legveszélyesebb ritmuszavar a kamraremegés, amely a keringés leállásához és gyors beavatkozás nélkül halálhoz vezet. A túlságosan gyors (tahikardia) vagy a normálisnál lassúbb szívműködés (bradikardia) is veszélyes lehet.
Súlyos szövődmény az ún.

Ilyen például a végtagremegés vagy heves szívdobogásérzés, ami gyógyszeres kezelésre gyorsan javul (béta-blokkoló).

Ha a lehűlés folyamata tovább tart, a bőr erei összehúzódnak, a bőr fehéren, a kéz - és lábujjak, a fül, orr, ajkak lividen elszíneződnek, a remegés, reszketés fokozódik, a viselkedés zavarttá válik.

Remegés, akaratlan mozgások.
Rendellenes hanghallás
Rendellenes helyen tartózkodó vese
Rendellenes húgycsőnyílás
Retroperitoneum rosszindulatú daganata
Reumás ízületi gyulladás
Reumás ízületi gyulladás
Reumás ízületi gyulladás ...

A csecsemőknél súlyos hiányállapot alakul ki, amelynek tünetei a súlyfejlődésben való elmaradás, vérszegénység, ismétlődő hányások, bágyadtság, megnőtt alvásigény, nyelési nehezítettség, székrekedés, remegés.

pajzsmirigy-túlműködés esetén - erős izzadás, remegés, esetleg golyva, hasmenés, enyhén kiemelkedő szemgolyók.
gyomorfekély, nyombélfekély esetén - görcsszerű, szúró vagy nyomó felhasi fájdalom, émelygés és hányás, esetleg gyomorégés, ...

A leggyakoribbak, a fej-, nyak- és derékfájás, a torokban a gombócérzés, a fogak csikorgatása, az ideges nevetés, a gyakori pislogások, a remegés és a reszketés.

Ez legtöbbször kamrafibrilláció, kamraremegés. Ilyenkor a szívizomzat máskor oly csodálatos rendben működő sejtjei össze-vissza, egymástól függetlenül kezdenek működni, aminek következtében a szív, mint pumpa megáll.

előfordult-e rohamokban jelentkező szívdobogásérzés, kipirulás, remegés, izzadás, sápadtság, fejfájás, szédülés?
fennáll-e hosszabb ideje étvágytalanság, fáradékonyság, álmatlanság?

Gyakori a reggeli kézremegés, a már reggel megjelenő, kényszerű, egész nap folytatódó ivás. Erkölcsileg elzüllik és idővel már kevesebbet tud inni. Gyakori a gondolkodás és a memória zavara, önző és megbízhatatlan.

Első jel a kéz remegése nyugalmi állapotban. A remegés csökken, ha célirányosan használja a kezét, illetve eltűnik, ha alszik. Idővel egyre nehezebb a ruhagombolás vagy a cipőfűző megkötése.

A Parkinson-kór három meghatározó tünetében, a remegésben, az izommerevségben, és a lassúságban is javulás mutatkozott.
Rájöttek a hirtelen szívhalál okára?

a bőr fényérzékenysége és/vagy kékes elszíneződése. kézremegés, fulladás, köhögés.
Ritalmex
A kezelés célja: csökkenti a kamrai eredetű extrasystolék számát.

A "fibrilláció" jelentése: Az izmok szabálytalan remegése. Például: szívizom esetében, melynek révén a szív nem tudja ellátni pumpáló funkcióját.

Ennél a betegségnél a beteg kezei szándékos mozgásnál remegnek, nyugalomban azonban a remegés megszűnik. A beszéd, akadozó. A járás bizonytalan. Állásnál csukott szem mellett a beteg szédül. A betegség lefolyása idült, évtizedekig is eltart.

Lásd még: Lásd még: Depresszió, Szorongás, Daganat, Szindróma, Cukorbetegség

Betegségek  Relapszus  Remisszió
2014.04.19

 
RSS Mobile