Kezdőlap (Reflux)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Reflux

Betegségek  Recklinghausen-betegség  Reflux betegség

Reflux
Napjainkban, nagyon sok kellemetlen betegséggel találkozhatunk. Ezen betegségek legfőbb okozója általában a nem megfelelő étkezési szokások, a rendszertelen életvitel.


Reflux
A reflux lényege a gyomortartalom nyelőcsőbe való visszaáramlása. A nyelőcső nyálkahártyáját a savas kémhatású gyomor- és nyombéltartalom irritálja, felmarja, miközben állandósul a gyomorégés érzése.

Reflux (GOR) csecsemő és gyermekkorban
A reflux betegség (GOR, gastrooesophagealis reflux) a tápcsatorna felső szakaszának működési zavara, melynek során az emésztőnedvekkel kevert gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe, így tüneteket (gyomorégés), ...

Reflux
Visszaáramlás, Reflux
Ha nincs pontosabban behatározva, akkor a sav visszaáramlását a gyomorból a nyelőcsőbe értik alatta, vagyis a GERD-et.

Reflux tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: gastrooesophagealis, gasztroözofageális, reflux betegség, GORB) ...

~ra utalhat a gyomorégés
Ha a szegycsontod mögött kellemetlen, égető érzést tapasztalsz, lehetséges, hogy ~od van.

~, az álarcos fojtogató
1 . oldal
Fojtogató érzés, éjszakai kínok - Szívinfarktus vagy ~? - Asztma és torokfájás - A betegség kialakulása - Sérült tisztulási folyamat - A támadó sav - Lehet, hogy a gyomor mozgásával van baj?

~, GERD
Vizsgálati eredmények arra utalnak, hogy a ~-betegek tünetei a kezelés ellenére továbbra is megmaradnak akkor, ha egyidejűleg irritábilis bél-szindrómjuk is van, szoronganak vagy kimerültek.
" cellpadding="0" cellspacing="4" border="0" ...

~ diéta mintaétrend, tippek ~ betegek számára
~ diéta esetén reggelire ajánlott: ...

~ gyógyszer szedésének időtartama Gastrooesophagealis ~, oesophagetissel ~ - még mire figyeljek?
További gyakori kérdések a témában
Kiemelt témák ...

~ - kórisme
A tünetek egyértelművé teszik a diagnózist, és a kezelés részletesebb diagnosztikai vizsgálatok nélkül elkezdhető. Különleges vizsgálatok csak olyan esetekben szükségesek, ha a diagnózis nem egyértelmű, vagy a kezelés nem hatásos a tünetek enyhítésében.

~ betegség (GERD) klasszifikációs csoportosítása
A ~ betegség stádiumának, előrehaladottságának behatárolása, és a célzott kezelési szükséglet céljából kialakították a ~ betegség fokozataira mutató csoportosítást, melyet az endoszkópos vizsgálat nélküli ún.

A ~ rákkeltő szövődménye: Barrett-nyelőcső
A ~ rákkeltő szövődménye: Barrett-nyelőcső
Sokan ártalmatlan kellemetlenségként gondolnak a ~ra, pedig veszélyes következményekkel járhat.

A ~ betegség kialakulásának mechanizmusai az alábbiak lehetnek: ...

~betegségről akkor beszélünk, amikor a gyomor (gaster) savas tartalma valamilyen mértékben a nyelőcsőbe (oesophagus) rendszeresen visszakerül (~ = visszafolyás).

~ (GOR) és más nyelőcsőbetegségek
Aranyér, sipoly, berepedés és egyéb végbéltáji betegségek
Emésztési zavarok ...

~ul acid poate să producă numeroase afecţiuni oto-rino-laringologice, cum ar fi tusea cronică, singultul (sughiţul) recurent, durerile de gât, laringita însoţită de disfonie (răguşeală), când bolnavul simte nevoia să-şi drege vocea, ...

A ~ betegség a tápcsatorna felső szakaszának összetett működési zavara, eredményeképpen a gyomorsavakkal és emésztőnedvekkel elkeveredett gyomor- és nyombél-tartalom, azaz a ~átum a normális haladási iránnyal ellentétesen, felfelé visszajut a nyelőcsőbe, ...

~ (GOR):
Kérdés:
Kislányunk hat hetes és igen súlyos mértékű ~ot állapítottak meg nála, az első ultrahangvizsgálat során öt perc alatt nyolc ~ot állapítottak meg. Jelenleg Coordinax kezelést kap, és Nutritonnal sűrítjük az anyatejet illetve pozicionáljuk a babát.

~ betegség - az álarcos fojtogató
A ~ betegség tüneteit azért illetik gyakran az álarcos jelzővel, mert a panaszok sokszor más kórképekre is utalhatnak.

~betegség - gyomorsav okozta bántalmak
Általánosságban véve minden olyan tényező kiválthatja a ~ot, ami fokozza a hasi nyomást, ezáltal akadályozhatja a gyomor ürülési folyamatát, gyomorfeszülést idézve elő.

~ tünetei gyermekkorban
A ~, azaz a savas gyomortartalom kóros mértékű visszaáramlása a nyelőcsőbe általában jellemző panaszokat okoz, melyekkel a betegek nagyon gyakran először fül- orr- gégészeten jelentkeznek.

~nak nevezzük a gyomortartalom feláramlását a nyelőcsőbe az alsó nyelőcső-záróizmon keresztül. A folyamat patológiássá válása gyakori, speciális tüneteket és panaszokat okoz. Ismerkedjünk most meg e betegség kivizsgálásával és kezelésével! ...

A ~ kezelésével az emésztőszervi és az egyéb tünetek egyaránt csillapíthatóak?
Biztosan javíthatóak. Emésztőrendszeri panaszokon kívül eső tünetek esetén hosszadalmasabb út vezet a javulásig, és komolyabb kezelésre van szükség - dupla dózisú gyógyszerrel tudunk eredményt elérni.

A ~betegség nagyon gyakori, 5 emberből 1-nek legalább egy epizódja van egy héten. A leggyakoribb tünetek: gyomorégés, regurgitáció és mellkasi fájdalom - ezek súlyosak is lehetnek, és tartósan fennmaradhatnak.

I. fokú ~ esetén a vizelet visszafolyás csak a húgyvezeték mentén tapasztalható, de tágult szakaszok nincsenek.
A II. fokú ~nál már a vesemedence is telítődik, de tágulás még itt sincs.
A III. fokú VUR-nál a visszaáramlás mellett enyhe vagy közepes tágulat is látszik.

A ~ betegség legjellegzetesebb tünete a gyomorégés illetve a savas gyomortartalom felböfögése, visszafolyása a garatba szájba.

anti~ tápszerek adagolása
Amennyiben az életmódváltással nem oldódik meg a probléma (vagy kezdetektől súlyos formában van jelen), gyógyszeres kezelés is elkezdhető.

Nyelőcső ~
A helyes diagnózis megállapítása
A GERD kivizsgálása során az alábbi kérdésekre kell választ keresnünk: a. valóban ~ okozza-e a tüneteket; b. milyen fokú a nyelőcső nyálkahártyájának károsodása; c. igazolható-e szövődmény.

A fekélyek, ~ betegség kezelésének alapköve a savas pH normalizálása. Enyhe esetben elegendő lehet a táplálkozással bevitt károsító anyagok kerülése: ne fogyasszon a beteg savanyú, túl fűszeres ételeket. Kerülni érdemes az alkoholt, kávét, csokoládét, sőt, még a dohányzást is.

hu, ~ lap.hu, Tanácsadás lap.hu, Vetélés lap.hu, Zeneterápia lap.hu, Szívközpont,
Az Új Föld - az Új Energia - Az Új Tudatossághoz kapcsolódó oldalak és irodalom: shaumbra-hu.info / Bíbor kör - Tóbiás anyagai 1999-2009,és az Adamus anyagok 2009-től, Kryon.hu-Kryon anyagai, azujenergia.

~ akkor jelentkezik, ha valamilyen októl vezérelve, az egyébként egy irányban működő, az ételt a nyelőcsőből a gyomorba eresztő záróizom, meggyengül, így a gyomorban lévő tartalom vagy a gyomorsav visszakerül a nyelőcsőbe.

~ betegség gyermekkorban
A ~ a gyomor savas tartalmának a nyelőcső felé történő visszaáramlása. Ez naponta néhány alkalommal egészséges emberekben is előfordul, ám ha ez gyakori és erősé válik, az már kóros lehet.
A gyermekkori ~ és annak tünetei ...

~ oesophagitis (~ betegség okozta nyelőcsőgyulladás)
Fertőzés (vírus, gomba) okozta nyelőcsőgyulladás
Nyelőcsőfekély ...

~
Előfordul, hogy amit lenyeltünk, az visszafelé, a gyomron keresztül távozik a szervezetből. Hányásnak nevezzük, ha egyszeri és nagyobb mennyiség, ~nak, ha kis mennyiségben, de gyakran fordul elő.

~ betegség / gastro-oesophagealis ~ betegség, GERD ,GORB / :
a vékonybél- és a gyomornedv nyelőcsőbe való visszajutása a nyombél, a gyomor és a gyomorszáj, a nyelőcső mozgászavara miatt, mely felhasi, mellkasi, háti,
Gasztroenterológus ...

~ típusú funkcionális dyspepsia
5.6. táblázat -
Funkcionális - perceptiós zavar, sav-hatás, sokszor szövődik más FD altípusokkal ...

~? Fekély?
Szakértő neve: dr. Székely Gábor
A kérdés szakterületi besorolása: Gasztroenterológia ...

~ - Kellemetlen emésztési zavar
A gyomorsav maró folyadék, amelyet sósav és pepszin alkot. Túlságosan agresszív anyag az érzékeny nyálkahártya szempontjából. Ha a gyomorsav véletlenül a nyelőcsőbe kerül, égő érzetet érzünk a szegycsont mögött, vagy savas felböfögést tapasztalunk.

A ~típusú panaszok kezelése
A Gasztroenterológiai Szakmai Kollégium protokolljavaslata

A Gasztroenterológiai Szakmai Kollégium protokolljavaslata ...

* ~, sok bukás
A bukás szintén normálisnak számít, még akkor is ha órákkal evés után bukik túrós, savanyú szagú trutymót a baba. Érdemes kipróbálni, hogy egy kanálba tejet öntesz, majd kiöntöd egy pelenkára összehasonlításképpen, hogy mennyit bukik a baba.

2. ~ jellegű dyspepsia
~nak nevezzük, a savas gyomortartalom visszaáramlását a nyelőcsőbe.
~ra utaló tünetek: ...

~betegség
Fekélybetegség
Coeliakia
A máj betegségeiről
Irritábilis bél szindroma
Gyulladásos bélbetegségek: Colitis ulcerosa, Crohn betegség
A vastag-és végbéldaganatok
Aranyérbetegség
Székrekedés (obstipáció) ...

~ betegségről akkor beszélünk, amikor a nyelőcső alsó harmadának elernyedt izomzata miatt a savas gyomortartalom a nyelőcsőbe áramlik és...
Gyermekbetegségek - Autizmus és kanyaró-oltás: nincs kapcsolat ...

~
Emésztési zavarok (hasmenés, székrekedés)
Irritábilis bél szindróma, IBS
Gyomor- és bélfekélyek ...

~ pancreatitis: (csak hólyagba drenált pancreas esetén) Megoldása az állandó katéter tartós benthagyása és a pancreasnedv drenálása.

~ oesophagitis, pepticus stenosis, malignus nyelőcső daganat, achalasia, scleroderma.
Kezelés: ...

~
visszafolyás, regurgitatio.
Találatok Magyarázat
oesophagealis ~, gastrooesophagealis ~ ...

~ kimutatása:
Monokontrasztosan báriumos kontrasztanyaggal végzett gyomor vizsgálat. A beteget fél fekvő helyzetben balra fordítva pozícionáljuk, majd a báriumos kontrasztanyag elfogyasztását követően lefektetjük.

A ~ az egyik leggyakoribb emésztőszervi betegség ma Magyarországon. A nyelőcső-~ azt jelenti, hogy a gyomortartalom visszafolyik a nyelőcsőbe, ami legtöbbször savas, de lehet epés, vagy lúgos is. Ez a folyamat esetenként mindenkinél előfordulhat, de az esetek többségében nem okoz panaszt.

A ~ a fogak egészségét is veszélyezteti
Ha valaki krónikus gyomorégésben szenved, nem csak a nyelőcsöve miatt kell aggódnia. A legújabb kutatás szerint a ~betegség a szájüregbe áramló sav következtében súlyosan károsíthatja a fogakat.
Tovább... » ...

a ~ oesophagitist Omeprazollal (protonpumpa-gátló) vagy H2-antagonistával lehet kezelni
cyclophosphamid: fibrotizáló alveolitisben korán alkalmazandó
fontos a légúti infekciók gondos kezelése
a scleroderma renalis krízis az életet veszélyeztető állapot ...

A ~ általában fokozatosan javul 1 vagy 2 éves korig, amikor a gyermek szilárd ételeket kezd enni, és önállóan képes ülő helyzetben étkezni. Olykor azonban szövődmények alakulhatnak ki. Egyes csecsemők súlya csökken.

A ~betegség, és az emésztőrendszer eredetű betegségek. A nyelőcső - ~betegség kiindulási pontja többnyire a gyomor legyengülése, melyet maga a Candida gomba is kiválthat, fokozva a savtermelést és a puffadást. A Candida gomba magát a nyelőcsövet is megtámadhatja, ill.

Gyomorégés - ~ - lelki okai
Gyomorégés: elutasítás, agresszió, düh, kellemetlen helyzettel való szembesülés, kedvetlenség Amikor egy különösen nehéz problémával foglalkozunk, melyet minden igyekezetünkkel meg kívánunk 'emészteni-, étkezéskor túl sok...
Gyomorfekély - lelki okai ...

Nyelőcsőfekély és ~-betegség
Az emésztés során a nyelőcsőből a táplálék a gyomorba kerül, visszaáramlását a gyomorszájnál található zárógyűrű akadályozza meg.
Tovább...

vesicoureteralis ~ (hólyagból a vesevezetékbe visszaáramló vizelet)
kettős vese és kettős ureter (vesevezeték)
ureter duplexről (két ureter a hólyagba külön szájadzik) ...

A vesicoureteralis ~ (VUR) fokozatainak osztályozását a Nemzetközi ~ Bizottság a következőképpen határozta meg:
I. fokozat: csak az ureterek érintettek
II. fokozat: a visszafolyás a kelyhekig terjed ...

Keresett kifejezés: ~
1 találat a keresett kifejezésre
A stressz hatása a gasztrointesztinális funkciókra - kézenfekvő megoldás lehet a probiotikum ...

gastrooesophagealis ~betegség[3][45]
máj nem alkoholos zsíros elfajulása[3]
epekövesség (gallstones)[3]
Neurológia ...

A megnyúlt nyelési tranzitidő kedvez ~-oesophagitis kialakulásának. Gyakoriak a gyomormotilitás különböző súlyosságú zavarai. Sok esetben az igen jelentős motilitászavar sem jár semmiféle panasszal.

Túlzott gyomorsav termelés, ~
×
Gyomorsav túltengésére, ~ra, gyomorhurutra, a fehér akácvirág tea jó, naponta ajánlok egy csészével. A fehér akác mellett hat hétig orbáncfű teát kell inni esténként lefekvés előtt, ez nyugtatja a gyomoridegeket.

Étvágytalanság, rossz emésztés, gyomorégés, gyomorfekély, ~
Az egyik leggyakoribb krónikus betegség a gyomrot vagy nyombelet érintő, ún. peptikus fekély. Ilyenkor valamilyen szövethiány alakul ki a nyálkahártyán, mely emiatt elveszíti ellenálló-képességét az emésztőnedvekkel szemben.

gyomor-bélrendszeriek:hányás, hasmenés, hasi fájdalom, súlyállás, véres nyálka ürítése, ~, székrekedés
bőrtünetek: kiütés, bőrgyulladás, ekcéma
légúti tünetek: orrfolyás, akadályozott orrlégzés, rohamokban jelentkező tüsszentés, rekedtség, köhögés, fülgyulladás, hörghurut ...

Emésztőrendszeri betegségek, zavarok (felszívódási zavarok, gyomor telítettségi panaszok, fokozott gyomorsav termelődés és ~betegség, rossz lehelet, bélrendszeri zavarok fennállása (vastagbélrendszer: bélflóra, probiotikumok).

Komoly problémát jelenthet a gastrointestinalis ~, szükség esetén gastroenterológiai konzílium segítségét kell kérnünk. A progresszív betegség a lokalizált kórforma esetében is kezelést igényel.

(GERD: gastro-oesophagealis ~ disease)
A gyomorsav túltengés és a nyelőcső gyulladása világszerte sok millió ember életét nehezíti meg. A szegycsont mögötti feszítő, égető érzést a nyelőcsőbe visszaáramló gyomorsav és egyéb emésztőnedvek idézik elő.

Emésztési zavarok (a ~betegség!), székelési nehézségek, puffadások fennállásakor
Migrén, fejfájások esetén
Keringési zavarok, érgyulladások esetén
Izületi, reumatikus, gerinc fájdalmak panaszán
Lumbágó esetén
Műtét, sérülések utáni rehabilitáció céljából
Zúzódások, húzódások esetén ...

~betegség kezelésére
Vitaminok képzésére
Szabad gyökök semlegesítésére
Végbélrák megelőzésére
Koleszterinszint csökkentésére
Vérnyomás csökkentésére
Immunrendszer támogatására
Fertőzések megelőzésére (pl. hüvelyi fertőzések)
Vatsagbél -bélgyulladások megelőzésére ...

candidabetegség, savasodás, ~betegség, vastagbélrendszer betegsége, depresszió - stressz, stb.) miatt lezár a külső ritmitizáló jelekre, azaz sem erős pozitív, sem erős negatív polaritású tér sávból nem vesz fel energiát. A szervezet lezárása azt jelenti, hogy a szervezet elveszti polaritását.

Gyomorsav visszaáramlás (~) csecsemők és kisgyerekek esetében
A gyomorégés vagy savvisszaáramlás sok embert érint, köztük a csecsemőket és gyereket is.

Vesico-ureterális ~ esetén a fertőzés veszélye fokozódik. Ilyenkor keveredhet a hólyaghurut és vesemedence gyulladás klinikai képe.
Húgycső szindróma és hüvelygyulladás
Az akut bakteriális cystitis elkülönítendő a vizelési panaszokat okozó, egyéb gyulladásos betegségektől az ún.

méregtelenítés, schüssler-sók, stressz, szenvedély betegségek, természetgyógyászat, voll-féle állapotfelmérés pajzsmirigy betegségek, meddőség, lyme kór, ekcéma, gyomorfekély, allergia, puffadás, candida, depresszió, folyás, góc, candida, hajhullás, asztma, homeopátia, kineziológia, ~, ...

Mit tehet az anya, ha ~os a baba?
Sok szülő panaszkodik, hogy ~os a kisbabája, és emiatt gyakran nyűgösködik, sír, nehézségekbe ütközik az etetése, és talán még a hízása is elmarad a várttól. Honnan ismerhető fel a ~, mi okozza, és mit lehet tenni ellene?
Kinőhető az autizmus?

~ betegségben szenvedők esetén a hagyományos gyulladáscsökkentők használata komoly kockázattal jár. Az ilyen betegek esetén mérlegelni kell a helyi krémek, hagyományos gyulladáscsökkentő módszerek alkalmazását. Meg lehet próbálni az un.

cukorbetegség, ~ betegség, hormonális rendellenesség) áll. A specifikus gyulladások, mint a tbc, csak ritkán fordulnak elő.
A krónikus gyulladás egyik sajátságos formája a Reinke-ödéma, mely a hangszalagok nyálkahártya alatti területének vizenyős megduzzadása.

3.) Nyelőcső betegségei:
- ~ betegség ( szegycsont mögötti nyomás, égés)
- Nyelőcső fali izmainak görcse, mozgászavara (pl. diótörő nyelőcső, achalasia)
- Nyelőcső falának hányást kísérő spontán repedése, szakadása ( Boerhaave syndroma- megsemmisítő, erős mellkasi fájdalom ! ) ...

Előfordulhat savas visszacsorgás a nyelőcső felé (~), savtúltengés miatti gyomornyálkahártya-károsodás, vagy éppen a gyomor utáni első bélszakasz, a patkóbél sérülése. Részletesen írtam róluk itt, kérlek olvassátok vissza, most csak a gyógyszerekkel folytatjuk.
Rennie ...

Veleszületett szívhibák, ~betegség, visszatérő fülfertőzések, alvási apnoe, pajzsmirigy működési zavarai.
Kezelése, alkalmazott terápiák
A betegség nem gyógyítható, a tanulási zavarok fejlesztéssel korrigálhatók.

Gyomorhurut (gasztritisz) ", Peptikus fekély (ulkusz) ", Gasztroözofágeális ~ "
122. FEJEZET - Gyomor-bél hurut
Vérzéses vastagbélgyulladás ", Sztafilokokkusz ételmérgezés ", Clostridium perfringens ételmérgezés ", Utazók hasmenése ", Kémiai ételmérgezés " ...

Szükség esetén ~betegség kezelése, gyógyítása.
A bélflóra normalizálása és szinten tartása.
Szükség esetén Ezüstkolloid oldat, Aranykolloid oldat és Rézkolloid oldat alkalmazása.

Sokak életét keseríti meg a ~, pedig lehet ellene tenni
Írta dr. Vásárhelyi Barna
Fotó/illusztráció: Baranyai András ...

zsírmáj, epekő, nyelőcső ~
légzés
alvás alatti időleges légzésleállás (alvási apnoe), asztmás rohamok ...

Nyelőcsőtáji fájdalom, gyomorszájtáji égő érzés, ~, hányinger, hányás, étvágytalanság, teltségérzés is előfordulhat.
5. Egyéb szervi tünetek ...

Az őszi-téli időszakban gyakori légúti megbetegedések kapcsán aligha jut eszünkbe, hogy a visszatérő panaszok hátterében gyomorégés, ~ betegség is állhat. A Budai Allergiaközpont orvosa, Dr.

nyomást semmi fájdalmat nem éreztem egy kicsit elfáradtam. Betegségeim ~ pajzsmirigy túlműkődés pánikzavar. Azóta szoba kerékpározom napi 350kcl égetek 25perc alatt különböző fokozatokban. Kérdésem az lenne kell-e katéterezni?

A sérv keletkezését követően megjelennek a tipikus tünetek. Idővel a gyomortartalom állandó visszacsurgása miatt nyelőcsőgyulladás (~ oesophagitis) súlyos esetben nyálkahártyavérzés, illetve nyelőcsőszűkület alakulhat ki.
Veszélyes, lehetséges szövődmények: ...

Egyesekben a rohamot a gastro-oesophagealis ~-betegség (GERD; gyomorégéssel, savas felböfögéssel járó kórkép, melynek lényege, hogy a gyomorsav visszajut a nyelőcsőbe, és károsítja annak falát) is kiválthatja vagy súlyosbíthatja.

Például magas vérnyomás, szíveredetű betegségek, koleszterinszint emelkedés (mivel az izom nem használja fel a felszabadított zsírsavakat), cukorbetegség, candidabetegség, ~betegség, idegrendszeri problémák, reumás panaszok, izom fájdalmak, idegbecsípődések, immunrendszer gyengeség, allergia, ...

A gyulladást nem csak vírus fertőzés válthatja ki, hanem lehet az bakteriális vagy gombás fertőzés eredménye , valamint lehet még allergiás reakció következménye is. Kevesen tudják, hogy a ~ betegség miatt a nyelőcsőbe visszaáramló gyomorsav is kiválthatja az arcüreggyulladást.

A borsmenta szintén javítja az emésztést, és csökkenti a gáz­képződést. Fogyasszuk naponta három-négy alkalommal a fil­terből vagy egy-két teáskanálnyi szárított borsmentalevélből főzött teát. Vigyázat! ~betegség vagy gyomorégés esetén ne alkalmazzunk borsmentatartalmú készítményeket! ...

A nyelőcső (oesophagus) alsó, gyomorhoz közeli szakaszának nyálkahártyáján kialakuló elváltozás, melyre az a jellemző, hogy a nyelőcsövet bélelő laphámot foltosan mirigyhám váltja fel. A gyomortartalom nyelőcsőbe történő visszaáramlása (~) - amennyiben gyakran és hosszú időn át történik -, ...

cukorbetegség
~ betegség (a gyomor legyengülése, savtermelés, puffadás)
avagy külső behatás következményeként (uszoda, szexuális úton szerzett fertőzés, ami egy legyengült szervezetnél kiválhatja az élesztőgomba elszaporodását) ...

bordaív alatt hirtelen jelentkező fájdalommal (ami a jobb lapocka irányába sugározhat ki), hányingerrel, hányással, esetleg lázzal is kísért állapotok.
Ilyen betegségek lehetnek az epehólyag gyulladás (acut cholecystitis), elfolyási akadály (epekő, epehólyagrák), epecsorgás vagy akár az epés ~.

egy harmada egy hónapban egyszer érez gyomorégést. A közhiedelemmel ellentétben ennek oka nem a "túl sok" gyomorsav termelődése, hanem a gyomorsav kijutása a gyomorból a nyelőcső alsó részébe. Ezt a jelenséget ~nak, visszafolyásnak nevezzük.

A fájdalom egyébként fekély nélkül, a gyomor gyulladása (gastritis) esetén is előfordulhat. A nyelőcsőbe visszaáramló gyomornedv (~) is okozhat gyomorégést. Ilyenkor a panasz rendszerint kevésbé erős, gyakran mellkasi fájdalomként jelentkezik, innen az angol neve: heartburn - szívégés.

bevonóként süteményeken, sűrítőnek és emulzifikálónak pudingporokban, üdítőkben, szószokban. Fagylaltban a sodium alginát megakadályozza a jégkristályok képződését. A gyógyszeriparban szintén ismert és kedvelt hatóanyag a sodium alginát (pl. Gaviscon), melyet gyomorsavtúltengés és ~ esetén ...

- stressz, heves érzelmek
- gyógyszerek (pl. aszpirin, béta-blokkolók)
- fizikai terhelés (Ez az egyetlen tényező, melynek kerülése nem javasolt. A kezelést kell
úgy beállítani, hogy a betegség ne korlátozza a fizikai aktivitást.)
- ~betegség ...

A gyógymódok a bioenergetikai -és biorezonancia kezelések alapvető kiegészítő tényezőit alkotják az energetikai harmonizáció és méregtelenítés mellett, főleg az olyan "sarkalatos" betegségek medicinális kiegészítő kezelésében, mint pl.: a Candidabetegség, a ~betegség, a szervezet savasodása, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Diabétesz, Daganat, Reflux betegség, Megfázás, Nátha?

◄ Recklinghausen-betegség   Reflux betegség ►
 
RSS Mobile