Kezdőlap (Reflux)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Reflux

Betegségek  Recklinghausen-betegség  Reflux betegség

Reflux
Napjainkban, nagyon sok kellemetlen betegséggel találkozhatunk. Ezen betegségek legfőbb okozója általában a nem megfelelő étkezési szokások, a rendszertelen életvitel.


REFLUX BETEGSÉG
DEFINÍCIÓ
Reflux betegségről akkor beszélünk, amikor a nyelőcső alsó harmadának elernyedt izomzata miatt a savas gyomortartalom a nyelőcsőbe áramlik és súlyos esetben a nyálkahártyán felmaródást okoz és ott gyulladásos tüneteket hoz létre.

Reflux
A reflux lényege a gyomortartalom nyelőcsőbe való visszaáramlása. A nyelőcső nyálkahártyáját a savas kémhatású gyomor- és nyombéltartalom irritálja, felmarja, miközben állandósul a gyomorégés érzése.

Reflux (GOR) csecsemő és gyermekkorban
A reflux betegség (GOR, gastrooesophagealis reflux) a tápcsatorna felső szakaszának működési zavara, melynek során az emésztőnedvekkel kevert gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe, így tüneteket (gyomorégés), ...

Reflux
Visszaáramlás, Reflux
Ha nincs pontosabban behatározva, akkor a sav visszaáramlását a gyomorból a nyelőcsőbe értik alatta, vagyis a GERD-et.

Reflux tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: gastrooesophagealis, gasztroözofageális, reflux betegség, GORB) ...

Refluxra utalhat a gyomorégés
Ha a szegycsontod mögött kellemetlen, égető érzést tapasztalsz, lehetséges, hogy refluxod van.

Reflux, az álarcos fojtogató
1 . oldal
Fojtogató érzés, éjszakai kínok - Szívinfarktus vagy reflux? - Asztma és torokfájás - A betegség kialakulása - Sérült tisztulási folyamat - A támadó sav - Lehet, hogy a gyomor mozgásával van baj?

reflux, GERD
Vizsgálati eredmények arra utalnak, hogy a reflux-betegek tünetei a kezelés ellenére továbbra is megmaradnak akkor, ha egyidejűleg irritábilis bél-szindrómjuk is van, szoronganak vagy kimerültek.
" cellpadding="0" cellspacing="4" border="0" ...

Reflux gyógyszer szedésének időtartama Gastrooesophagealis reflux, oesophagetissel Reflux - még mire figyeljek?
További gyakori kérdések a témában
Kiemelt témák ...

Reflux - kórisme
A tünetek egyértelművé teszik a diagnózist, és a kezelés részletesebb diagnosztikai vizsgálatok nélkül elkezdhető. Különleges vizsgálatok csak olyan esetekben szükségesek, ha a diagnózis nem egyértelmű, vagy a kezelés nem hatásos a tünetek enyhítésében.

Reflux betegség (GERD) klasszifikációs csoportosítása
A Reflux betegség stádiumának, előrehaladottságának behatárolása, és a célzott kezelési szükséglet céljából kialakították a Reflux betegség fokozataira mutató csoportosítást, melyet az endoszkópos vizsgálat nélküli ún.

A reflux rákkeltő szövődménye: Barrett-nyelőcső
A reflux rákkeltő szövődménye: Barrett-nyelőcső
Sokan ártalmatlan kellemetlenségként gondolnak a refluxra, pedig veszélyes következményekkel járhat.

A reflux betegség kialakulásának mechanizmusai az alábbiak lehetnek: ...

Refluxbetegségről akkor beszélünk, amikor a gyomor (gaster) savas tartalma valamilyen mértékben a nyelőcsőbe (oesophagus) rendszeresen visszakerül (reflux = visszafolyás).

Reflux (GOR) és más nyelőcsőbetegségek
Aranyér, sipoly, berepedés és egyéb végbéltáji betegségek
Emésztési zavarok ...

Refluxul acid poate să producă numeroase afecţiuni oto-rino-laringologice, cum ar fi tusea cronică, singultul (sughiţul) recurent, durerile de gât, laringita însoţită de disfonie (răguşeală), când bolnavul simte nevoia să-şi drege vocea, ...

A reflux betegség a tápcsatorna felső szakaszának összetett működési zavara, eredményeképpen a gyomorsavakkal és emésztőnedvekkel elkeveredett gyomor- és nyombél-tartalom, azaz a refluxátum a normális haladási iránnyal ellentétesen, felfelé visszajut a nyelőcsőbe, ...

Reflux (GOR):
Kérdés:
Kislányunk hat hetes és igen súlyos mértékű refluxot állapítottak meg nála, az első ultrahangvizsgálat során öt perc alatt nyolc refluxot állapítottak meg. Jelenleg Coordinax kezelést kap, és Nutritonnal sűrítjük az anyatejet illetve pozicionáljuk a babát.

Reflux betegség - az álarcos fojtogató
A reflux betegség tüneteit azért illetik gyakran az álarcos jelzővel, mert a panaszok sokszor más kórképekre is utalhatnak.

Refluxbetegség - gyomorsav okozta bántalmak
Általánosságban véve minden olyan tényező kiválthatja a refluxot, ami fokozza a hasi nyomást, ezáltal akadályozhatja a gyomor ürülési folyamatát, gyomorfeszülést idézve elő.

Reflux tünetei gyermekkorban
A reflux, azaz a savas gyomortartalom kóros mértékű visszaáramlása a nyelőcsőbe általában jellemző panaszokat okoz, melyekkel a betegek nagyon gyakran először fül- orr- gégészeten jelentkeznek.

Refluxnak nevezzük a gyomortartalom feláramlását a nyelőcsőbe az alsó nyelőcső-záróizmon keresztül. A folyamat patológiássá válása gyakori, speciális tüneteket és panaszokat okoz. Ismerkedjünk most meg e betegség kivizsgálásával és kezelésével! ...

A reflux szó visszafolyást jelent. Fiziológiásan is előfordul, de ha gyakori és nagyobb mértékű (pl. túl sok és túl gyakori kávé- vagy teafogyasztás, szaliciltartalmú gyógyszer szedése, szűk ruha viselése, hirtelen és gyors evés, lefekvés előtti étkezés miatt), ...

A reflux kezelésével az emésztőszervi és az egyéb tünetek egyaránt csillapíthatóak?
Biztosan javíthatóak. Emésztőrendszeri panaszokon kívül eső tünetek esetén hosszadalmasabb út vezet a javulásig, és komolyabb kezelésre van szükség - dupla dózisú gyógyszerrel tudunk eredményt elérni.

A refluxbetegség nagyon gyakori, 5 emberből 1-nek legalább egy epizódja van egy héten. A leggyakoribb tünetek: gyomorégés, regurgitáció és mellkasi fájdalom - ezek súlyosak is lehetnek, és tartósan fennmaradhatnak.

I. fokú reflux esetén a vizelet visszafolyás csak a húgyvezeték mentén tapasztalható, de tágult szakaszok nincsenek.
A II. fokú refluxnál már a vesemedence is telítődik, de tágulás még itt sincs.
A III. fokú VUR-nál a visszaáramlás mellett enyhe vagy közepes tágulat is látszik.

A reflux betegség legjellegzetesebb tünete a gyomorégés illetve a savas gyomortartalom felböfögése, visszafolyása a garatba szájba.

antireflux tápszerek adagolása
Amennyiben az életmódváltással nem oldódik meg a probléma (vagy kezdetektől súlyos formában van jelen), gyógyszeres kezelés is elkezdhető.

Nyelőcső reflux
A helyes diagnózis megállapítása
A GERD kivizsgálása során az alábbi kérdésekre kell választ keresnünk: a. valóban reflux okozza-e a tüneteket; b. milyen fokú a nyelőcső nyálkahártyájának károsodása; c. igazolható-e szövődmény.

A fekélyek, reflux betegség kezelésének alapköve a savas pH normalizálása. Enyhe esetben elegendő lehet a táplálkozással bevitt károsító anyagok kerülése: ne fogyasszon a beteg savanyú, túl fűszeres ételeket. Kerülni érdemes az alkoholt, kávét, csokoládét, sőt, még a dohányzást is.

Gyomorégés (reflux)
A gyomorégéstől sokaknak a csípős paprika jut eszébe.
A valóság azonban az, hogy nem annyira az erősen fűszeres ételek, mint inkább a zsíros és savas élelmiszerek (pl. paradicsom) a tettesek.

hu, Reflux lap.hu, Tanácsadás lap.hu, Vetélés lap.hu, Zeneterápia lap.hu, Szívközpont,
Az Új Föld - az Új Energia - Az Új Tudatossághoz kapcsolódó oldalak és irodalom: shaumbra-hu.info / Bíbor kör - Tóbiás anyagai 1999-2009,és az Adamus anyagok 2009-től, Kryon.hu-Kryon anyagai, azujenergia.

Reflux akkor jelentkezik, ha valamilyen októl vezérelve, az egyébként egy irányban működő, az ételt a nyelőcsőből a gyomorba eresztő záróizom, meggyengül, így a gyomorban lévő tartalom vagy a gyomorsav visszakerül a nyelőcsőbe.

Reflux betegség gyermekkorban
A reflux a gyomor savas tartalmának a nyelőcső felé történő visszaáramlása. Ez naponta néhány alkalommal egészséges emberekben is előfordul, ám ha ez gyakori és erősé válik, az már kóros lehet.
A gyermekkori reflux és annak tünetei ...

Reflux oesophagitis (reflux betegség okozta nyelőcsőgyulladás)
Fertőzés (vírus, gomba) okozta nyelőcsőgyulladás
Nyelőcsőfekély ...

Reflux
Előfordul, hogy amit lenyeltünk, az visszafelé, a gyomron keresztül távozik a szervezetből. Hányásnak nevezzük, ha egyszeri és nagyobb mennyiség, refluxnak, ha kis mennyiségben, de gyakran fordul elő.

Reflux betegség / gastro-oesophagealis reflux betegség, GERD ,GORB / :
a vékonybél- és a gyomornedv nyelőcsőbe való visszajutása a nyombél, a gyomor és a gyomorszáj, a nyelőcső mozgászavara miatt, mely felhasi, mellkasi, háti,
Gasztroenterológus ...

Reflux típusú funkcionális dyspepsia
5.6. táblázat -
Funkcionális - perceptiós zavar, sav-hatás, sokszor szövődik más FD altípusokkal ...

Reflux? Fekély?
Szakértő neve: dr. Székely Gábor
A kérdés szakterületi besorolása: Gasztroenterológia ...

Reflux - Kellemetlen emésztési zavar
A gyomorsav maró folyadék, amelyet sósav és pepszin alkot. Túlságosan agresszív anyag az érzékeny nyálkahártya szempontjából. Ha a gyomorsav véletlenül a nyelőcsőbe kerül, égő érzetet érzünk a szegycsont mögött, vagy savas felböfögést tapasztalunk.

A refluxtípusú panaszok kezelése
A Gasztroenterológiai Szakmai Kollégium protokolljavaslata

A Gasztroenterológiai Szakmai Kollégium protokolljavaslata ...

* Reflux, sok bukás
A bukás szintén normálisnak számít, még akkor is ha órákkal evés után bukik túrós, savanyú szagú trutymót a baba. Érdemes kipróbálni, hogy egy kanálba tejet öntesz, majd kiöntöd egy pelenkára összehasonlításképpen, hogy mennyit bukik a baba.

2. Reflux jellegű dyspepsia
Refluxnak nevezzük, a savas gyomortartalom visszaáramlását a nyelőcsőbe.
Refluxra utaló tünetek: ...

Refluxbetegség
Fekélybetegség
Coeliakia
A máj betegségeiről
Irritábilis bél szindroma
Gyulladásos bélbetegségek: Colitis ulcerosa, Crohn betegség
A vastag-és végbéldaganatok
Aranyérbetegség
Székrekedés (obstipáció) ...

Reflux
Emésztési zavarok (hasmenés, székrekedés)
Irritábilis bél szindróma, IBS
Gyomor- és bélfekélyek ...

Reflux pancreatitis: (csak hólyagba drenált pancreas esetén) Megoldása az állandó katéter tartós benthagyása és a pancreasnedv drenálása.

Reflux oesophagitis, pepticus stenosis, malignus nyelőcső daganat, achalasia, scleroderma.
Kezelés: ...

reflux
visszafolyás, regurgitatio.
Találatok Magyarázat
oesophagealis reflux, gastrooesophagealis reflux ...

Reflux kimutatása:
Monokontrasztosan báriumos kontrasztanyaggal végzett gyomor vizsgálat. A beteget fél fekvő helyzetben balra fordítva pozícionáljuk, majd a báriumos kontrasztanyag elfogyasztását követően lefektetjük.

A reflux az egyik leggyakoribb emésztőszervi betegség ma Magyarországon. A nyelőcső-reflux azt jelenti, hogy a gyomortartalom visszafolyik a nyelőcsőbe, ami legtöbbször savas, de lehet epés, vagy lúgos is. Ez a folyamat esetenként mindenkinél előfordulhat, de az esetek többségében nem okoz panaszt.

A reflux a fogak egészségét is veszélyezteti
Ha valaki krónikus gyomorégésben szenved, nem csak a nyelőcsöve miatt kell aggódnia. A legújabb kutatás szerint a refluxbetegség a szájüregbe áramló sav következtében súlyosan károsíthatja a fogakat.
Tovább... » ...

a reflux oesophagitist Omeprazollal (protonpumpa-gátló) vagy H2-antagonistával lehet kezelni
cyclophosphamid: fibrotizáló alveolitisben korán alkalmazandó
fontos a légúti infekciók gondos kezelése
a scleroderma renalis krízis az életet veszélyeztető állapot ...

A reflux általában fokozatosan javul 1 vagy 2 éves korig, amikor a gyermek szilárd ételeket kezd enni, és önállóan képes ülő helyzetben étkezni. Olykor azonban szövődmények alakulhatnak ki. Egyes csecsemők súlya csökken.

A refluxbetegség, és az emésztőrendszer eredetű betegségek. A nyelőcső - refluxbetegség kiindulási pontja többnyire a gyomor legyengülése, melyet maga a Candida gomba is kiválthat, fokozva a savtermelést és a puffadást. A Candida gomba magát a nyelőcsövet is megtámadhatja, ill.

Gyomorégés - reflux - lelki okai
Gyomorégés: elutasítás, agresszió, düh, kellemetlen helyzettel való szembesülés, kedvetlenség Amikor egy különösen nehéz problémával foglalkozunk, melyet minden igyekezetünkkel meg kívánunk 'emészteni-, étkezéskor túl sok...
Gyomorfekély - lelki okai ...

Meglepetés-Reflux és fekély
Patika Tükör-Rovarcsípés allergia
Anyák Lapja-Nyaralás a szakértők szemszögéből ...

A fentebb említett, reflux betegség okozta tüdőgyulladás ide is besorolható. Az aspirációs pneumónia leggyakoribb oka a hányás után a légcsőbe került gyomortartalom. Elősegíti kialakulását agykárosodás (stroke) illetve a normális nyelési reflex más okból való kiesése (pl.

Vesicoureteralis reflux
Vírusos croup
X chromosomához kötött adrenoleukodystrophia ...

Nyelőcsőfekély és Reflux-betegség
Az emésztés során a nyelőcsőből a táplálék a gyomorba kerül, visszaáramlását a gyomorszájnál található zárógyűrű akadályozza meg.
Tovább...

vesicoureteralis reflux (hólyagból a vesevezetékbe visszaáramló vizelet)
kettős vese és kettős ureter (vesevezeték)
ureter duplexről (két ureter a hólyagba külön szájadzik) ...

A vesicoureteralis reflux (VUR) fokozatainak osztályozását a Nemzetközi Reflux Bizottság a következőképpen határozta meg:
I. fokozat: csak az ureterek érintettek
II. fokozat: a visszafolyás a kelyhekig terjed ...

Gastrooesophagealis refluxbetegség
Gluténszenzitív enteropathia
Gyermekkori sokízületi gyulladás
Gyomorfekély
Gégegyulladás ...

A megnyúlt nyelési tranzitidő kedvez reflux-oesophagitis kialakulásának. Gyakoriak a gyomormotilitás különböző súlyosságú zavarai. Sok esetben az igen jelentős motilitászavar sem jár semmiféle panasszal.

Túlzott gyomorsav termelés, reflux
×
Gyomorsav túltengésére, refluxra, gyomorhurutra, a fehér akácvirág tea jó, naponta ajánlok egy csészével. A fehér akác mellett hat hétig orbáncfű teát kell inni esténként lefekvés előtt, ez nyugtatja a gyomoridegeket.

gyomor-bélrendszeriek:hányás, hasmenés, hasi fájdalom, súlyállás, véres nyálka ürítése, reflux, székrekedés
bőrtünetek: kiütés, bőrgyulladás, ekcéma
légúti tünetek: orrfolyás, akadályozott orrlégzés, rohamokban jelentkező tüsszentés, rekedtség, köhögés, fülgyulladás, hörghurut ...

Emésztőrendszeri betegségek, zavarok (felszívódási zavarok, gyomor telítettségi panaszok, fokozott gyomorsav termelődés és refluxbetegség, rossz lehelet, bélrendszeri zavarok fennállása (vastagbélrendszer: bélflóra, probiotikumok).

Komoly problémát jelenthet a gastrointestinalis reflux, szükség esetén gastroenterológiai konzílium segítségét kell kérnünk. A progresszív betegség a lokalizált kórforma esetében is kezelést igényel.

A helytelen, rostokban szegény táplálkozás eredménye lehet a puffadás, másoknál a reflux betegség kialakulása. Van, akiknél étkezés után hasi görcs, csillapíthatatlan gyomorkorgás vagy hányinger jelentkezik.

(GERD: gastro-oesophagealis reflux disease)
A gyomorsav túltengés és a nyelőcső gyulladása világszerte sok millió ember életét nehezíti meg. A szegycsont mögötti feszítő, égető érzést a nyelőcsőbe visszaáramló gyomorsav és egyéb emésztőnedvek idézik elő.

Emésztési zavarok (a Refluxbetegség!), székelési nehézségek, puffadások fennállásakor
Migrén, fejfájások esetén
Keringési zavarok, érgyulladások esetén
Izületi, reumatikus, gerinc fájdalmak panaszán
Lumbágó esetén
Műtét, sérülések utáni rehabilitáció céljából
Zúzódások, húzódások esetén ...

Refluxbetegség kezelésére
Vitaminok képzésére
Szabad gyökök semlegesítésére
Végbélrák megelőzésére
Koleszterinszint csökkentésére
Vérnyomás csökkentésére
Immunrendszer támogatására
Fertőzések megelőzésére (pl. hüvelyi fertőzések)
Vatsagbél -bélgyulladások megelőzésére ...

candidabetegség, savasodás, refluxbetegség, vastagbélrendszer betegsége, depresszió - stressz, stb.) miatt lezár a külső ritmitizáló jelekre, azaz sem erős pozitív, sem erős negatív polaritású tér sávból nem vesz fel energiát. A szervezet lezárása azt jelenti, hogy a szervezet elveszti polaritását.

Gyomorsav visszaáramlás (reflux) csecsemők és kisgyerekek esetében
A gyomorégés vagy savvisszaáramlás sok embert érint, köztük a csecsemőket és gyereket is.

Vesico-ureterális reflux esetén a fertőzés veszélye fokozódik. Ilyenkor keveredhet a hólyaghurut és vesemedence gyulladás klinikai képe.
Húgycső szindróma és hüvelygyulladás
Az akut bakteriális cystitis elkülönítendő a vizelési panaszokat okozó, egyéb gyulladásos betegségektől az ún.

méregtelenítés, schüssler-sók, stressz, szenvedély betegségek, természetgyógyászat, voll-féle állapotfelmérés pajzsmirigy betegségek, meddőség, lyme kór, ekcéma, gyomorfekély, allergia, puffadás, candida, depresszió, folyás, góc, candida, hajhullás, asztma, homeopátia, kineziológia, reflux, ...

Mit tehet az anya, ha refluxos a baba?
Sok szülő panaszkodik, hogy refluxos a kisbabája, és emiatt gyakran nyűgösködik, sír, nehézségekbe ütközik az etetése, és talán még a hízása is elmarad a várttól. Honnan ismerhető fel a reflux, mi okozza, és mit lehet tenni ellene?
Kinőhető az autizmus?

reflux betegségben szenvedők esetén a hagyományos gyulladáscsökkentők használata komoly kockázattal jár. Az ilyen betegek esetén mérlegelni kell a helyi krémek, hagyományos gyulladáscsökkentő módszerek alkalmazását. Meg lehet próbálni az un.

3.) Nyelőcső betegségei:
- Reflux betegség ( szegycsont mögötti nyomás, égés)
- Nyelőcső fali izmainak görcse, mozgászavara (pl. diótörő nyelőcső, achalasia)
- Nyelőcső falának hányást kísérő spontán repedése, szakadása ( Boerhaave syndroma- megsemmisítő, erős mellkasi fájdalom ! ) ...

Congenitalis vesico-ureteralis reflux
Vizeléskor a hólyagból az ureterbe áramlik vissza a vizelet, mert az ureterek terminalis szakasza szinte merőlegesen, rövid intramuralis lefutás után nyílik a hólyagba.

Előfordulhat savas visszacsorgás a nyelőcső felé (reflux), savtúltengés miatti gyomornyálkahártya-károsodás, vagy éppen a gyomor utáni első bélszakasz, a patkóbél sérülése. Részletesen írtam róluk itt, kérlek olvassátok vissza, most csak a gyógyszerekkel folytatjuk.
Rennie ...

Veleszületett szívhibák, refluxbetegség, visszatérő fülfertőzések, alvási apnoe, pajzsmirigy működési zavarai.
Kezelése, alkalmazott terápiák
A betegség nem gyógyítható, a tanulási zavarok fejlesztéssel korrigálhatók.

Gyomorhurut (gasztritisz) ", Peptikus fekély (ulkusz) ", Gasztroözofágeális reflux "
122. FEJEZET - Gyomor-bél hurut
Vérzéses vastagbélgyulladás ", Sztafilokokkusz ételmérgezés ", Clostridium perfringens ételmérgezés ", Utazók hasmenése ", Kémiai ételmérgezés " ...

Szükség esetén Refluxbetegség kezelése, gyógyítása.
A bélflóra normalizálása és szinten tartása.
Szükség esetén Ezüstkolloid oldat, Aranykolloid oldat és Rézkolloid oldat alkalmazása.

Sokak életét keseríti meg a reflux, pedig lehet ellene tenni
Írta dr. Vásárhelyi Barna
Fotó/illusztráció: Baranyai András ...

Zsírmáj, epekő, nyelőcső reflux
Légzés
alvás alatti időleges légzésleállás (alvási apnoe), asztmás rohamok ...

Nyelőcsőtáji fájdalom, gyomorszájtáji égő érzés, reflux, hányinger, hányás, étvágytalanság, teltségérzés is előfordulhat.
5. Egyéb szervi tünetek ...

emésztőrendszeri panaszok: mint például a reflux betegség, szájszag, felszívódási zavarok, fokozott gyomorsav termelődés satöbbi
immunrendszeri gyengeség
ízületi betegségek
alvászavarok, depresszió
csontritkulás
daganatképződés ...

Az őszi-téli időszakban gyakori légúti megbetegedések kapcsán aligha jut eszünkbe, hogy a visszatérő panaszok hátterében gyomorégés, reflux betegség is állhat. A Budai Allergiaközpont orvosa, Dr.

nyomást semmi fájdalmat nem éreztem egy kicsit elfáradtam. Betegségeim reflux pajzsmirigy túlműkődés pánikzavar. Azóta szoba kerékpározom napi 350kcl égetek 25perc alatt különböző fokozatokban. Kérdésem az lenne kell-e katéterezni?

A sérv keletkezését követően megjelennek a tipikus tünetek. Idővel a gyomortartalom állandó visszacsurgása miatt nyelőcsőgyulladás (reflux oesophagitis) súlyos esetben nyálkahártyavérzés, illetve nyelőcsőszűkület alakulhat ki.
Veszélyes, lehetséges szövődmények: ...

Egyesekben a rohamot a gastro-oesophagealis reflux-betegség (GERD; gyomorégéssel, savas felböfögéssel járó kórkép, melynek lényege, hogy a gyomorsav visszajut a nyelőcsőbe, és károsítja annak falát) is kiválthatja vagy súlyosbíthatja.

Például magas vérnyomás, szíveredetű betegségek, koleszterinszint emelkedés (mivel az izom nem használja fel a felszabadított zsírsavakat), cukorbetegség, candidabetegség, refluxbetegség, idegrendszeri problémák, reumás panaszok, izom fájdalmak, idegbecsípődések, immunrendszer gyengeség, allergia, ...

- gyomorsavval összefüggő problémák (reflux, fekély, gyulladás)
- hasnyálmirigy megbetegedés
- májbetegségek ...

A gyulladást nem csak vírus fertőzés válthatja ki, hanem lehet az bakteriális vagy gombás fertőzés eredménye , valamint lehet még allergiás reakció következménye is. Kevesen tudják, hogy a reflux betegség miatt a nyelőcsőbe visszaáramló gyomorsav is kiválthatja az arcüreggyulladást.

- A kifejezett horkolás önmagában képes a garatban kifejezett nyálkahártya-irritációt kiváltani, ami reggelente "torokgyulladás-szerű" tüneteket okoz. Hasonló panaszokat okoz az alvási apnoéhoz gyakran csatlakozó reflux-betegség is, ami részben kiváltója, ...

A borsmenta szintén javítja az emésztést, és csökkenti a gáz­képződést. Fogyasszuk naponta három-négy alkalommal a fil­terből vagy egy-két teáskanálnyi szárított borsmentalevélből főzött teát. Vigyázat! Refluxbetegség vagy gyomorégés esetén ne alkalmazzunk borsmentatartalmú készítményeket! ...

A nyelőcső (oesophagus) alsó, gyomorhoz közeli szakaszának nyálkahártyáján kialakuló elváltozás, melyre az a jellemző, hogy a nyelőcsövet bélelő laphámot foltosan mirigyhám váltja fel. A gyomortartalom nyelőcsőbe történő visszaáramlása (reflux) - amennyiben gyakran és hosszú időn át történik -, ...

bordaív alatt hirtelen jelentkező fájdalommal (ami a jobb lapocka irányába sugározhat ki), hányingerrel, hányással, esetleg lázzal is kísért állapotok.
Ilyen betegségek lehetnek az epehólyag gyulladás (acut cholecystitis), elfolyási akadály (epekő, epehólyagrák), epecsorgás vagy akár az epés reflux.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Diabétesz, Daganat, Reflux betegség, Megfázás, Nátha?

◄ Recklinghausen-betegség   Reflux betegség ►
 
RSS Mobile