Kezdőlap (Pszichés tünet)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Pszichés tünet


 

Pszichés tünet

Betegségek  Pszichés problémák  Pszichiátria

Pszichés tünetek:
- ingerlékenység, idegesség, feszültség
- lehangoltság, fáradékonyság, szorongás
- csökkent koncentrálási képesség
- dührohamok, sírógörcsök
- depresszió ...


4. ek
Gyakori a bradyphrenia (gondolkodás meglassulása). A a beteg 20-40% -nál fordul elő depresszió. Idővel kialakul és előrehalad a dementia. Pseudoneurastenia (fáradékonyság) jelentkezhet ...

Pszichés tünetek
ingerültség
agresszió
a személyiségjegyek változása: ez részben a károsodás következménye, reakció a félelemkeltőnek, ellenségesnek tűnő környezetre ...

ek (anorexiában):
szexuális apátia,
képtelenség a koncentrációra,
fáradtság, bágyadtság.

A pszichés tünetek közül
- a hangulati élet labilitása,
-melankólia,
-hirtelen indulati kitörések,
-levertség, depresszió, szorongás, félelmek, pánik jelenségek.

4. Amennyiben ek dominálnak:
pszichoterápia
anxiolyticum
antidepressans
sedativum ...

gyengülő iskolai teljesítmény, más esetekben perfekcionizmus,
megszállott testedzés, étkezések helyett is,
olykor öncsonkító, szucid viselkedés,
hashajtók, vízhajtók, fogyókúrás tabletták, porok állandó használata.
Pszichés tünetek ...

Gyermekkori rák és ek
Szerencsére a gyermekkori rákos megbetegedések nagy része nyom nélkül gyógyul - legalábbis testileg.

A pszichés tünetek között gyakran szerepel a derealizáció, deperszonalizáció, disszociatív amnézia (az esemény egyes fontos elemeit nem képes felidézni). A traumát okozó eseményt a beteg ismételten átéli gondolatban, álmaiban.

A napjainkban rendelkezésre álló modern, alacsony hormontartalmú fogamzásgátlók az esetek egy kis hányadában csökkenthetik a testi panaszokat, azonban a normális szociális kapcsolatokat, a munkateljesítményt rontó ek általában ...

A premenstruális szindróma (PMS), a havivérzés előtti pszichés tünetegyüttest jelenti, az érintettek különféle testi és pszichikai tünetektől szenvednek. "Vigyázat, piros betűs napjai vannak! ...

Leggyakrabban súlyos alkoholbeteg, delíriumon - életveszélyes, testi és ekkel járó alkoholmegvonáson - többször átesett személyeknél fordul elő, a B1-vitamin (thiamin) bevitel hiánya vagy a felszívódás zavara miatt.

Az Ön által leírt testi és pszichés tünetek megfelelnek azoknak a panaszoknak, amelyek a pánikrohamot is jellemzik.

Ám mindezek ellenére nem a testi, hanem a ekre helyeződik ilyenkor a hangsúly. A lelki egyensúly felborul, ehhez félelemérzet, szomorúság vagy izgatottság társul, súlyos esetben fellép a depresszió.

A reszketéses hűdésnek pszichés tünetei is vannak, például a fáradékonyság, a saját állapottal szembeni kritikátlanság és az agyi folyamatok lelassulása.

e a depresszió, a megsemmisülés érzése kíséri. A hányás nyomán eleinte alkalózis (olyan kóros állapot, amelyet a szervezet sav-bázis egyensúlyának felborulása okoz és a pH lúgos irányú), majd acidózis (savasság, savtúltengés) alakul ki.

Legkorábban a pszichés tünetek jelentkeznek; valamint nappali és éjszaki hőhullámok, fejfájás, izzadás, kellemetlen szívdobogásérzés, éjszakai alvászavar, nappali gyengeség, idegesség, melyet szervi betegségek követhetnek.

A testi leépülést egyéb, ek kísérik. Gyakran társul a folyamat depresszióval, hangulati labilitással, igen kifejezett szorongásos tünetekkel.

Az állapot súlyosságától függően alkalmazhatók továbbá a pszichés tüneteket, magatartászavarokat, hallucinációkat, szorongásokat, agresszivitást, ingerlékenységet, depressziót enyhítő gyógyszerek.

Enyhe ek (pl. hangulatingadozások, indokolatlan könnyelműség, eufória, depresszió és apátia) jelentkezhetnek, melyhez emlékezetzavar, ítélőképesség csökkenése és figyelmetlenség is társulhatnak.

Bár a premenstruációs szindróma kilóg a pszichés betegségek sorából, a sok nőt érintő hormonális változás egyértelműen pszichés tüneteket produkál.

Hosszú távú következmények, melyek a gyermekkorból indulva átívelnek a serdülőkoron át a felnőtt korba: fizikai sérülések (maradandó testi károsodás, fogyatékosság), ek (depresszó, személyiségzavar, alacsony önértékelés, ...

Viszonylag gyakran társul olyan pszichés tünetekkel is, mint a napokig is fennmaradó hallucináció.

A ek magukba foglalják a kedélyállapot ingadozásokat, depressziót, és a felismerő képesség gyengülését.

A gyenge ellenálló képesség mellett, természetesen, pl: fejfájások, memória-és koncentrációzavarok, pszichés tünetek esetén is szükséges az idegrendszer méregtelenítése.
Dr. Munkácsi Katalin
Egészségnevelő Stúdió, Budapest
vissza ...

Fizikális tünetek jelentkezése, amely mögött nincsen "valódi" szervi betegség, azaz a lelki, ek fizikális tünetekben csapódnak le. Típusai: fájdalom-szindróma, konverziós zavar, dysmorphia, hipocohondriasis.

E szereket az említett fizikai-testi tüneteknél 9-15 CH potenciában lehet alkalmazni, ha ehhez megfelelő pszichés tünetek is társulnak, magasabb potenciát kell adni.
vissza
Megosztás: ...

A ek kezelése történhet a depressziót, agressziót, ingerlékenységet, alvászavarokat csillapító gyógyszerekkel. Ezen kívül jótékony hatással bírnak az anyagcsere-és keringésjavító, valamint gyulladáscsökkentő szerek.

Abban a társadalomban azonban, ahol tisztelet övezi az öregeket, az idősödő nőket, sokkal könnyebben birkóznak meg a kellemetlen fizikai és pszichés tünetekkel, mint egy olyan országban, ...

Mindemellett gyakori hogy gyengének, fáradtnak érzi magát a beteg, izomgyengeségről panaszkodhat. Hasi panaszok, súlyvesztés, hányás, hasmenés vagy szorulás is gyakran előfordul. Később ek is jelentkezhetnek, ...

hasmenés, (ritkán székrekedés)
pókhas (gázképződés, hasfali izomzat petyhüdt- főleg gyerekeknél)
fejlődésben való visszamaradás
étvágytalanság, hányás
pszichés tünetek ...

A betegség előrehaladtával ek is jelentkezhetnek: ingerlékenység, türelmetlenség, beszűkült érdeklődés, szellemi fáradékonyság. A betegség nem öröklődik. Gyógyszeres terápiával a tünetek általában enyhíthetők.

Ugyanekkor kedvezőtlen változások mutatkozhatnak a lelki életben, azaz jelentkezhetnek a pszichés tünetek: félelem, feszültség, idegesség, álmatlanság, lassúbb gondolkodás.

Lásd még: Lásd még: Depresszió, Szorongás, Pszichiátria, Alvászavar, Szindróma

Betegségek  Pszichés problémák  Pszichiátria

 
RSS Mobile