Kezdőlap (Pszichés problémák)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Pszichés problémák

Betegségek  Pszichés függőség  Pszichés tünet

Pszichés problémák cikkek
A gyerekkori érzelmi állapot hatással lehet felnőttkorban a szívbetegségek kialakulására
A gyerekként átélt érzelmi állapot hatással lehet felnőttkorban a szív- és érrendszeri betegségek kialakulására, kiváltképpen a nőknél - állapították meg amerikai kutatók.


Főoldal » Betegségek » Betegségek részletesen » Pszichés problémák, elmebetegségek »
Pszichiátriai betegek otthoni ápolása
A mentális betegek gondozásában nagyon fontos szerep jut a családtagoknak.

pszichés problémák, alvászavar, pánik, szorongás
Éjszakai/hajnali felébredést követően elalvási nehézségeim vannak, sokszor hajnali 2 után már nem tudok visszaaludni. Jelentős szellemi munkaterhelés, stresszes életmód, napi 10-14 óra munka.

Hány ismerősöd van a Facebookon? Ekkora esélyed van az pszichés problémákra
A több Facebook-ismerős nagyobb stresszel jár. Tudod, miért?
Forrás: MTI ...

Pszichés problémák, gyomoridegesség esetén a fogyás étvágytalansággal, esetleg levertséggel és alvászavarokkal együtt jelentkező panasz. A testsúly megállapodhat a korábbinál alacsonyabb szinten, de ha a fogyás kb. másfél hónap után is folytatódik, orvoshoz kell fordulni.

~ az óvodáskorban
Az óvodai beilleszkedés zavarai
A korábbiakban leírtuk, hogy a hároméves gyerek éretté válik az anyáról való leválásra, az óvodába menésre.

Milyen ~ állhatnak a háttérben?
Szimbolikus értelemben az embernek két központja van, a fej az értelem, és a szív az érzelem centruma. Ezek harmonikus emberben egyensúlyban vannak. A ritmuszavar - ha a szív ăelakadÓ vagy vadul dobog - a harmónia, a rend megbomlását jelenti.

Civilizációs betegségek között tartjuk számon a szív- és érrendszeri problémák bizonyos típusait (koszorúér megbetegedések, magas vérnyomás stb.), ~ közül a pánikzavart és depressziót, daganatos megbetegedések közül például a vastagbélrák kifejlődését, ...

Gyakori kiújulás ~at is okozhat. A fertőzés súlyossá válhat, ha a szemre, vagy a nemi szervre terjed, illetve ha az immunrendszer le van gyengülve.
Kezelése, alkalmazott terápiák ...

A súlyos ~kal küzdő ember eleinte a külső-belső szorongató élmények és a külvilág előli "elbújásra" használja a szert.

A betegek nagyobbik részénél nem diagnosztizálható más idegrendszeri vagy pszichés bántalom, ugyanakkor társulhatnak tipikus, főként ~.

Fontos tudni, hogy a leszokás folyamata gyógyszerrel vagy anélkül is ~kal járhat a nikotin megvonási tünetek és szokásváltozás miatt. A nikotin ugyanis anxiotikumként és anxolytikumként is működhet.

A pánikbetegség együtt járhat más ~kal is. A klinikai depressziót gyakran hozzák vele összefüggésbe, akárcsak alkoholizmust és a drogfüggőséget.

A szívbetegségek, a depresszió és más ~ kialakulásának magasabb kockázata mellett az érintetteknél több véralvadást elősegítő összetevő található a vérben, ami stroke-hoz vezethet.

Azok a kozmetikai károsodások, amelyek a neurofibroma miatt a bőrön vagy a nagyobb kívülről is látható plexiform neurofibroma miatt jönnek létre, ~hoz vezethetnek. Még a megbetegedés előre meg nem jósolható lefolyása is terhelheti az érintetteket.

A kardiális rehabilitáció részét képezi a ~kal kapcsolatos tanácsadás, mely segítséget nyújt a szívrohamon vagy szívműtéten átesettek számára; valamint annak tisztázása, hogy a rizikófaktorok csökkentése érdekében miért szükségesek az életmódbeli változások, ...

Ez nem csak a látvány és az ezáltal okozott ~ miatt zavaró, de azért is, mert a melanin fontos szerepet játszik az UV-sugarak elleni védekezésben is, tehát hiányában védtelenek vagyunk a káros sugárzással szemben.

A nemi szervekhez és működésükhöz kapcsolódó problémák erősen köthetők és szinte minden esetben visszavezethetők ~ra, nők és férfiak esetében egyaránt. A nemi identitáshoz, büszkeséghez, önelfogadáshoz vagy éppen elutasításhoz társítható valamennyi nemi szerv működési zavara.

Ezek a panaszok inkább kozmetikai, esztétikai jellegűek, azonban komoly ~at is eredményezhetnek. Ilyen lehet, ha valakinek rendkívül fejletlenek a mellei, vagy ha azok jelentékenyen megnagyobbodtak.

Így semmi nehézséget nem okozhat feltételezni: a gyulladásos bélbetegségeket ~ hozhatják elő arra alkalmas alkatú embereken. Hogy ki az arra alkalmas (génvariáns-csomag), és milyen csapáson fejlődik ki a gyulladásos válasz - ezt nyomozza csak tovább a tudomány.

Az evési magatartás helyreállításával és a hátterében álló ~ legyőzésével a pszichoterápia az egyik legfontosabb láncszem az evészavar kezelésében.

Mivel az acne és a hegesedés az életminőségen keresztül ~at is okozhat, szakember segítségével szükség lehet a negatív pszichoszociális hatások feloldására is.
További felvilágosításért forduljon Egészségügyi Szakemberhez
X ...

Kevés szó esik azonban a ~ról, jóllehet semmi összefüggés nem mutatható ki a cukorbetegség és szexualitási gondok között! Gyakran a gond a vágy hiánya.

Általában ~ okozzák, vagy a partnerek egymást figyelmen kívül hagyó magatartása, esetleg a tapasztalatlanság. Fontos, hogy ez a jelenség nem szervi baj következménye, és pszichoterápiás módszerekkel könnyen orvosolható.

A kezeletlen depresszió, a "nagypszichiátriai betegségek", mint a skizofrénia és a bipoláris zavar, a ~ általában, az anyagi kilátástalanság, szenvedélybetegségek, párkapcsolati zavarok, időskorban pedig a testi betegségek okozta fájdalom.

Meddig szoptassunk?
Szoptatás egy éves kor után
A szoptatás befejezése
A szoptatás befejezése után
Okozhat-e a hosszas szoptatás ~at?
Ismét az elválasztásról
Másfél éves kor után
Kényszerű távollét
Lelki elválasztódás
Ha a baba már nem akar szopni
Egyre gyakrabban szopna ...

ha a betegség és/vagy az elégetlen kezelés miatt ~ jelentkeznek, az orvos ebben az esetben is fontolóra veheti a gyógyszer alkalmazását ...

A menstruáció zavarai esetén elsőként a hormonális és a szervi eltéréseket vizsgálják az orvosok. Amennyiben ezek az okok kizárhatók, akkor túlterheltségre, ~ra kell gondolni.
A hüvely anatómiája ...

elmaradó herék leereszkedésére még van esély azok károsodása nélkül, de a tartósan herezacskón kívül rekedt heréknél a nemzőképesség károsodhat; gyakoribb a herecsavarodás, a sérülés és később a rosszindulatú daganat kialakulásának lehetősége, mindezeken kívül a here hiánya ~at is ...

A motoros és vokális ticek keverten találhatóak meg. Például: szökdécselés, lábdobogás, szó vagy mondatismétlés
Gyakran ~ társulnak a betegséghez. Ilyenek például a hyperaktivitás, különböző magatartászavarok, kényszerbetegségek, alvászavarok.

Átmeneti hajhullást okozhatnak bizonyos fertőző betegségek (influenza, tífusz, orbánc) vérképzőszervi megbetegedések (anémia, leukémia), endrokin zavarok (pajzsmirigy-alulműködés), a terhesség, a szoptatás, bizonyos ~, sőt még a migrénes fejfájás is.

skálából néhány példa: közönséges náthától kezdve, torokgyulladás, allergia, asztma, arcidegzsába, különféle izületi fájdalmak, lumbágó, emésztési zavarok, aranyeres panaszok, menstruációs panaszok, női és férfi változáskori problémák, férfiak merevedési zavarai, impotencia, ~, ...

A befelé történő magömlés oka a hólyagnyak záróizmainak nem megfelelő működése. Az ejakulációval párhuzamosan lezajló orgazmus zavartalan, ennek ellenére az eredmény - az ondó - elmaradása komoly ~ forrása lehet.

Nincs értelme évekig várni a pubertás spontán fellépésére annál a gyermeknél, akinél a konstitucionális pubertás és növekedés késése igazolódott. Ne várakozzunk, mivel komoly ~ léphetnek fel, főleg a fiúk esetében.

Hiszen a cél nem a folyamatos gyógyszerszedés és a ~ egy részének végleges elfedése és konzerválása, hanem lehetőleg a gyógyulás. Ezért mindig érdemes rákérdezni ezekre a lehetőségekre, a csoportok vagy egyéni terápiák elérhetőségére, helyére és idejére.

- Pszichoszomatikus zavarok, depresszió esetén - a víz olyan pihentető, relaxáló közeg, mely serkenti az endorfin nevű boldogsághormon termelődését, így kitűnő ellenszer ~ra.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Depresszió, Szorongás, Pánik, Anorexia, Fóbia?

◄ Pszichés függőség   Pszichés tünet ►
 
RSS Mobile