Kezdőlap (Pszichés problémák)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Pszichés problémák


 

Pszichés problémák

Betegségek  Pszichés függőség  Pszichés tünet

Pszichés problémák cikkek
A gyerekkori érzelmi állapot hatással lehet felnőttkorban a szívbetegségek kialakulására ...


Főoldal » Betegségek » Betegségek részletesen » Pszichés problémák, elmebetegségek »
Pszichiátriai betegek otthoni ápolása
A mentális betegek gondozásában nagyon fontos szerep jut a családtagoknak.

pszichés problémák, alvászavar, pánik, szorongás
Éjszakai/hajnali felébredést követően elalvási nehézségeim vannak, sokszor hajnali 2 után már nem tudok visszaaludni. Jelentős szellemi munkaterhelés, stresszes életmód, napi 10-14 óra munka.

Pszichés problémák, gyomoridegesség esetén a fogyás étvágytalansággal, esetleg levertséggel és alvászavarokkal együtt jelentkező panasz. A testsúly megállapodhat a korábbinál alacsonyabb szinten, de ha a fogyás kb.

pszichés problémák: depresszió nagyobb valószínűséggel jelentkezik ebben a betegségben és a már meglévő depresszió súlyosbodása is előfordulhat; gyakran kíséri a szexuális vágy (libido) csökkenése, amely mind nőben, mind férfiben jelentkezhet ...

Pszichés problémák az óvodáskorban
Az óvodai beilleszkedés zavarai
A korábbiakban leírtuk, hogy a hároméves gyerek éretté válik az anyáról való leválásra, az óvodába menésre.

A pszichés problémák, konfliktusok valamiféle regisztrálása, felismerése, mint ebből a példából is látható, nem nélkülözhető.

A pszichés problémák feloldásának módszereiről orvossal, barátokkal vagy a partnerrel is lehet nyíltan beszélgetni.

Milyen pszichés problémák állhatnak a háttérben?
Szimbolikus értelemben az embernek két központja van, a fej az értelem, és a szív az érzelem centruma. Ezek harmonikus emberben egyensúlyban vannak.

Az egyéb pszichés problémák terén - a születés időpontja szempontjából vizsgálódva - ilyen kirívó aránytalanságot nem találtak.
Tweet
Share on Tumblr ...

Bizonyos pszichés problémák gyengíthetik immunrendszeredet, így nehezebben szabadulsz meg a téli fertőzésektől.
Egészség
Tényleg hasznos a jód radioaktív sugárzás ellen? - Mit mond a szakértő?

Civilizációs betegségek között tartjuk számon a szív- és érrendszeri problémák bizonyos típusait (koszorúér megbetegedések, magas vérnyomás stb.), pszichés problémák közül a pánikzavart és depressziót, ...

Gyakori kiújulás pszichés problémákat is okozhat. A fertőzés súlyossá válhat, ha a szemre, vagy a nemi szervre terjed, illetve ha az immunrendszer le van gyengülve.
Kezelése, alkalmazott terápiák ...

A súlyos pszichés problémákkal küzdő ember eleinte a külső-belső szorongató élmények és a külvilág előli "elbújásra" használja a szert.

A betegek nagyobbik részénél nem diagnosztizálható más idegrendszeri vagy pszichés bántalom, ugyanakkor társulhatnak tipikus, főként pszichés problémák.

Ilyen az akne betegség is, amely sokszor okoz súlyos pszichés problémákat is. Ez az állapot a serdülőkor elmúltával meg is szűnik ugyan, de megfelelő kezelés híján a gyulladt, ún.

A pánikbetegség együtt járhat más pszichés problémákkal is. A klinikai depressziót gyakran hozzák vele összefüggésbe, akárcsak alkoholizmust és a drogfüggőséget.

A szívbetegségek, a depresszió és más pszichés problémák kialakulásának magasabb kockázata mellett az érintetteknél több véralvadást elősegítő összetevő található a vérben, ami stroke-hoz vezethet.

A kardiális rehabilitáció részét képezi a pszichés problémákkal kapcsolatos tanácsadás, mely segítséget nyújt a szívrohamon vagy szívműtéten átesettek számára; valamint annak tisztázása, ...

Ez nem csak a látvány és az ezáltal okozott pszichés problémák miatt zavaró, de azért is, mert a melanin fontos szerepet játszik az UV-sugarak elleni védekezésben is, tehát hiányában védtelenek vagyunk a káros sugárzással szemben.

A nemi szervekhez és működésükhöz kapcsolódó problémák erősen köthetők és szinte minden esetben visszavezethetők pszichés problémákra, nők és férfiak esetében egyaránt.

Ezek a panaszok inkább kozmetikai, esztétikai jellegűek, azonban komoly pszichés problémákat is eredményezhetnek. Ilyen lehet, ha valakinek rendkívül fejletlenek a mellei, vagy ha azok jelentékenyen megnagyobbodtak.

A gyermekorvos tapasztalata szerint számos esetben pszichés problémák húzódnak meg az étel elutasítása mögött, például a kistestvér születése által kiváltott féltékenység, a szülők válása, vagy haláleset.

Így semmi nehézséget nem okozhat feltételezni: a gyulladásos bélbetegségeket pszichés problémák hozhatják elő arra alkalmas alkatú embereken.

Végül, de nem utolsósorban: az önbizalomhiány, a pszichés problémák szintén helytelen testtartáshoz vezethetnek. Húzzuk ki magunkat! Járjunk emelt fővel! ...

A pszichoszomatika egyik alapelve, hogy amennyiben a testi (szomatikus) betegségek képesek pszichés problémákat kiváltani, úgy ez visszafelé is igaz: tehát a betegségek is visszavezethetők lelki okokra.

Kevés szó esik azonban a pszichés problémákról, jóllehet semmi összefüggés nem mutatható ki a cukorbetegség és szexualitási gondok között! Gyakran a gond a vágy hiánya.

Mivel az acne és a hegesedés az életminőségen keresztül pszichés problémákat is okozhat, szakember segítségével szükség lehet a negatív pszichoszociális hatások feloldására is.
Kezdőoldal
Nyomtat
Hozzáadás a Kedvencekhez ...

Általában pszichés problémák okozzák, vagy a partnerek egymást figyelmen kívül hagyó magatartása, esetleg a tapasztalatlanság. Fontos, hogy ez a jelenség nem szervi baj következménye, és pszichoterápiás módszerekkel könnyen orvosolható.

Támogatja az agyműködést, csökkenti a fogyókúra okozta esetleges pszichés problémák előfordulását
Jótékonyan hat ízületi gyulladások esetén
Az Eskimo halolajat bármelyik fogyókúrás programmal összekapcsolhatja.

A kezeletlen depresszió, a "nagypszichiátriai betegségek", mint a skizofrénia és a bipoláris zavar, a pszichés problémák általában, az anyagi kilátástalanság, szenvedélybetegségek, párkapcsolati zavarok, ...

A szoptatás befejezése után
Okozhat-e a hosszas szoptatás pszichés problémákat?
Ismét az elválasztásról
Másfél éves kor után
Kényszerű távollét
Lelki elválasztódás
Ha a baba már nem akar szopni
Egyre gyakrabban szopna ...

ha a betegség és/vagy az elégetlen kezelés miatt pszichés problémák jelentkeznek, az orvos ebben az esetben is fontolóra veheti a gyógyszer alkalmazását ...

Lásd még: Lásd még: Depresszió, Szorongás, Pánik, Anorexia, Fóbia

Betegségek  Pszichés függőség  Pszichés tünet

 
RSS Mobile