Kezdőlap (Pszichés problémák)

 Betegségek 

  » »
 
   

Pszichés problémák

Betegségek  Pszichés függőség  Pszichés tünet

Pszichés problémák cikkek
A gyerekkori érzelmi állapot hatással lehet felnőttkorban a szívbetegségek kialakulására ...


Főoldal » Betegségek » Betegségek részletesen » Pszichés problémák, elmebetegségek »
Pszichiátriai betegek otthoni ápolása
A mentális betegek gondozásában nagyon fontos szerep jut a családtagoknak.

pszichés problémák, alvászavar, pánik, szorongás
Éjszakai/hajnali felébredést követően elalvási nehézségeim vannak, sokszor hajnali 2 után már nem tudok visszaaludni. Jelentős szellemi munkaterhelés, stresszes életmód, napi 10-14 óra munka.

Pszichés problémák, gyomoridegesség esetén a fogyás étvágytalansággal, esetleg levertséggel és alvászavarokkal együtt jelentkező panasz. A testsúly megállapodhat a korábbinál alacsonyabb szinten, de ha a fogyás kb.

pszichés problémák: depresszió nagyobb valószínűséggel jelentkezik ebben a betegségben és a már meglévő depresszió súlyosbodása is előfordulhat; gyakran kíséri a szexuális vágy (libido) csökkenése, amely mind nőben, mind férfiben jelentkezhet ...

Pszichés problémák az óvodáskorban
Az óvodai beilleszkedés zavarai
A korábbiakban leírtuk, hogy a hároméves gyerek éretté válik az anyáról való leválásra, az óvodába menésre.

A pszichés problémák, konfliktusok valamiféle regisztrálása, felismerése, mint ebből a példából is látható, nem nélkülözhető.

A pszichés problémák feloldásának módszereiről orvossal, barátokkal vagy a partnerrel is lehet nyíltan beszélgetni.

Milyen pszichés problémák állhatnak a háttérben?
Szimbolikus értelemben az embernek két központja van, a fej az értelem, és a szív az érzelem centruma. Ezek harmonikus emberben egyensúlyban vannak.

Bizonyos pszichés problémák gyengíthetik immunrendszeredet, így nehezebben szabadulsz meg a téli fertőzésektől.
Egészség
Tényleg hasznos a jód radioaktív sugárzás ellen? - Mit mond a szakértő?

Civilizációs betegségek között tartjuk számon a szív- és érrendszeri problémák bizonyos típusait (koszorúér megbetegedések, magas vérnyomás stb.), pszichés problémák közül a pánikzavart és depressziót, ...

Gyakori kiújulás pszichés problémákat is okozhat. A fertőzés súlyossá válhat, ha a szemre, vagy a nemi szervre terjed, illetve ha az immunrendszer le van gyengülve.
Kezelése, alkalmazott terápiák ...

A súlyos pszichés problémákkal küzdő ember eleinte a külső-belső szorongató élmények és a külvilág előli "elbújásra" használja a szert.

A betegek nagyobbik részénél nem diagnosztizálható más idegrendszeri vagy pszichés bántalom, ugyanakkor társulhatnak tipikus, főként pszichés problémák.

Fontos tudni, hogy a leszokás folyamata gyógyszerrel vagy anélkül is pszichés problémákkal járhat a nikotin megvonási tünetek és szokásváltozás miatt. A nikotin ugyanis anxiotikumként és anxolytikumként is működhet.

A pánikbetegség együtt járhat más pszichés problémákkal is. A klinikai depressziót gyakran hozzák vele összefüggésbe, akárcsak alkoholizmust és a drogfüggőséget.

A szívbetegségek, a depresszió és más pszichés problémák kialakulásának magasabb kockázata mellett az érintetteknél több véralvadást elősegítő összetevő található a vérben, ami stroke-hoz vezethet.

Azok a kozmetikai károsodások, amelyek a neurofibroma miatt a bőrön vagy a nagyobb kívülről is látható plexiform neurofibroma miatt jönnek létre, pszichés problémákhoz vezethetnek.

A kardiális rehabilitáció részét képezi a pszichés problémákkal kapcsolatos tanácsadás, mely segítséget nyújt a szívrohamon vagy szívműtéten átesettek számára; valamint annak tisztázása, ...

Ez nem csak a látvány és az ezáltal okozott pszichés problémák miatt zavaró, de azért is, mert a melanin fontos szerepet játszik az UV-sugarak elleni védekezésben is, tehát hiányában védtelenek vagyunk a káros sugárzással szemben.

A nemi szervekhez és működésükhöz kapcsolódó problémák erősen köthetők és szinte minden esetben visszavezethetők pszichés problémákra, nők és férfiak esetében egyaránt.

Ezek a panaszok inkább kozmetikai, esztétikai jellegűek, azonban komoly pszichés problémákat is eredményezhetnek. Ilyen lehet, ha valakinek rendkívül fejletlenek a mellei, vagy ha azok jelentékenyen megnagyobbodtak.

A gyermekorvos tapasztalata szerint számos esetben pszichés problémák húzódnak meg az étel elutasítása mögött, például a kistestvér születése által kiváltott féltékenység, a szülők válása, vagy haláleset.

Így semmi nehézséget nem okozhat feltételezni: a gyulladásos bélbetegségeket pszichés problémák hozhatják elő arra alkalmas alkatú embereken.

Végül, de nem utolsósorban: az önbizalomhiány, a pszichés problémák szintén helytelen testtartáshoz vezethetnek. Húzzuk ki magunkat! Járjunk emelt fővel! ...

Az evési magatartás helyreállításával és a hátterében álló pszichés problémák legyőzésével a pszichoterápia az egyik legfontosabb láncszem az evészavar kezelésében.

Kevés szó esik azonban a pszichés problémákról, jóllehet semmi összefüggés nem mutatható ki a cukorbetegség és szexualitási gondok között! Gyakran a gond a vágy hiánya.

Mivel az acne és a hegesedés az életminőségen keresztül pszichés problémákat is okozhat, szakember segítségével szükség lehet a negatív pszichoszociális hatások feloldására is.
Kezdőoldal
Nyomtat
Hozzáadás a Kedvencekhez ...

Általában pszichés problémák okozzák, vagy a partnerek egymást figyelmen kívül hagyó magatartása, esetleg a tapasztalatlanság. Fontos, hogy ez a jelenség nem szervi baj következménye, és pszichoterápiás módszerekkel könnyen orvosolható.

Támogatja az agyműködést, csökkenti a fogyókúra okozta esetleges pszichés problémák előfordulását
Jótékonyan hat ízületi gyulladások esetén
Az Eskimo halolajat bármelyik fogyókúrás programmal összekapcsolhatja.

A kezeletlen depresszió, a "nagypszichiátriai betegségek", mint a skizofrénia és a bipoláris zavar, a pszichés problémák általában, az anyagi kilátástalanság, szenvedélybetegségek, párkapcsolati zavarok, ...

A szoptatás befejezése után
Okozhat-e a hosszas szoptatás pszichés problémákat?
Ismét az elválasztásról
Másfél éves kor után
Kényszerű távollét
Lelki elválasztódás
Ha a baba már nem akar szopni
Egyre gyakrabban szopna ...

ha a betegség és/vagy az elégetlen kezelés miatt pszichés problémák jelentkeznek, az orvos ebben az esetben is fontolóra veheti a gyógyszer alkalmazását ...

A menstruáció zavarai esetén elsőként a hormonális és a szervi eltéréseket vizsgálják az orvosok. Amennyiben ezek az okok kizárhatók, akkor túlterheltségre, pszichés problémákra kell gondolni.
további részletek » ...

azok károsodása nélkül, de a tartósan herezacskón kívül rekedt heréknél a nemzőképesség károsodhat; gyakoribb a herecsavarodás, a sérülés és később a rosszindulatú daganat kialakulásának lehetősége, mindezeken kívül a here hiánya pszichés problémákat ...

Például: szökdécselés, lábdobogás, szó vagy mondatismétlés
Gyakran pszichés problémák társulnak a betegséghez. Ilyenek például a hyperaktivitás, különböző magatartászavarok, kényszerbetegségek, alvászavarok.

Átmeneti hajhullást okozhatnak bizonyos fertőző betegségek (influenza, tífusz, orbánc) vérképzőszervi megbetegedések (anémia, leukémia), endrokin zavarok (pajzsmirigy-alulműködés), a terhesség, a szoptatás, bizonyos pszichés problémák, ...

torokgyulladás, allergia, asztma, arcidegzsába, különféle izületi fájdalmak, lumbágó, emésztési zavarok, aranyeres panaszok, menstruációs panaszok, női és férfi változáskori problémák, férfiak merevedési zavarai, impotencia, pszichés problémák, ...

A befelé történő magömlés oka a hólyagnyak záróizmainak nem megfelelő működése. Az ejakulációval párhuzamosan lezajló orgazmus zavartalan, ennek ellenére az eredmény - az ondó - elmaradása komoly pszichés problémák forrása lehet.

Nincs értelme évekig várni a pubertás spontán fellépésére annál a gyermeknél, akinél a konstitucionális pubertás és növekedés késése igazolódott. Ne várakozzunk, mivel komoly pszichés problémák léphetnek fel, főleg a fiúk esetében.

Hiszen a cél nem a folyamatos gyógyszerszedés és a pszichés problémák egy részének végleges elfedése és konzerválása, hanem lehetőleg a gyógyulás.

- Pszichoszomatikus zavarok, depresszió esetén - a víz olyan pihentető, relaxáló közeg, mely serkenti az endorfin nevű boldogsághormon termelődését, így kitűnő ellenszer pszichés problémákra.

Lásd még: Lásd még: Depresszió, Szorongás, Pánik, Anorexia, Fóbia

Betegségek  Pszichés függőség  Pszichés tünet

 
RSS Mobile