Kezdőlap (Pszichés problémák)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Pszichés problémák

Betegségek  Pszichés függőség  Pszichés tünet

Pszichés problémák cikkek
A gyerekkori érzelmi állapot hatással lehet felnőttkorban a szívbetegségek kialakulására
A gyerekként átélt érzelmi állapot hatással lehet felnőttkorban a szív- és érrendszeri betegségek kialakulására, kiváltképpen a nőknél - állapították meg amerikai kutatók.


Főoldal » Betegségek » Betegségek részletesen » Pszichés problémák, elmebetegségek »
Pszichiátriai betegek otthoni ápolása
A mentális betegek gondozásában nagyon fontos szerep jut a családtagoknak.

pszichés problémák, alvászavar, pánik, szorongás
Éjszakai/hajnali felébredést követően elalvási nehézségeim vannak, sokszor hajnali 2 után már nem tudok visszaaludni. Jelentős szellemi munkaterhelés, stresszes életmód, napi 10-14 óra munka.

Hány ismerősöd van a Facebookon? Ekkora esélyed van az pszichés problémákra
A több Facebook-ismerős nagyobb stresszel jár. Tudod, miért?
Forrás: MTI ...

Pszichés problémák, gyomoridegesség esetén a fogyás étvágytalansággal, esetleg levertséggel és alvászavarokkal együtt jelentkező panasz. A testsúly megállapodhat a korábbinál alacsonyabb szinten, de ha a fogyás kb. másfél hónap után is folytatódik, orvoshoz kell fordulni.

~: depresszió nagyobb valószínűséggel jelentkezik ebben a betegségben és a már meglévő depresszió súlyosbodása is előfordulhat; gyakran kíséri a szexuális vágy (libido) csökkenése, amely mind nőben, mind férfiben jelentkezhet ...

~ az óvodáskorban
Az óvodai beilleszkedés zavarai
A korábbiakban leírtuk, hogy a hároméves gyerek éretté válik az anyáról való leválásra, az óvodába menésre.

A ~ feloldásának módszereiről orvossal, barátokkal vagy a partnerrel is lehet nyíltan beszélgetni. Majd ezt követheti a megfelelő technika például autogén tréning elsajátítása, avagy a pszichológiai gondozás vagy 'támogató pszichoterápia' igénybevétele.

Milyen ~ állhatnak a háttérben?
Szimbolikus értelemben az embernek két központja van, a fej az értelem, és a szív az érzelem centruma. Ezek harmonikus emberben egyensúlyban vannak. A ritmuszavar - ha a szív ăelakadÓ vagy vadul dobog - a harmónia, a rend megbomlását jelenti.

Civilizációs betegségek között tartjuk számon a szív- és érrendszeri problémák bizonyos típusait (koszorúér megbetegedések, magas vérnyomás stb.), ~ közül a pánikzavart és depressziót, daganatos megbetegedések közül például a vastagbélrák kifejlődését, ...

Gyakori kiújulás ~at is okozhat. A fertőzés súlyossá válhat, ha a szemre, vagy a nemi szervre terjed, illetve ha az immunrendszer le van gyengülve.
Kezelése, alkalmazott terápiák ...

A súlyos ~kal küzdő ember eleinte a külső-belső szorongató élmények és a külvilág előli "elbújásra" használja a szert.

A betegek nagyobbik részénél nem diagnosztizálható más idegrendszeri vagy pszichés bántalom, ugyanakkor társulhatnak tipikus, főként ~.

Fontos tudni, hogy a leszokás folyamata gyógyszerrel vagy anélkül is ~kal járhat a nikotin megvonási tünetek és szokásváltozás miatt. A nikotin ugyanis anxiotikumként és anxolytikumként is működhet.

A pánikbetegség együtt járhat más ~kal is. A klinikai depressziót gyakran hozzák vele összefüggésbe, akárcsak alkoholizmust és a drogfüggőséget.

A szívbetegségek, a depresszió és más ~ kialakulásának magasabb kockázata mellett az érintetteknél több véralvadást elősegítő összetevő található a vérben, ami stroke-hoz vezethet.

Azok a kozmetikai károsodások, amelyek a neurofibroma miatt a bőrön vagy a nagyobb kívülről is látható plexiform neurofibroma miatt jönnek létre, ~hoz vezethetnek. Még a megbetegedés előre meg nem jósolható lefolyása is terhelheti az érintetteket.

A kardiális rehabilitáció részét képezi a ~kal kapcsolatos tanácsadás, mely segítséget nyújt a szívrohamon vagy szívműtéten átesettek számára; valamint annak tisztázása, hogy a rizikófaktorok csökkentése érdekében miért szükségesek az életmódbeli változások, ...

Ez nem csak a látvány és az ezáltal okozott ~ miatt zavaró, de azért is, mert a melanin fontos szerepet játszik az UV-sugarak elleni védekezésben is, tehát hiányában védtelenek vagyunk a káros sugárzással szemben.

A nemi szervekhez és működésükhöz kapcsolódó problémák erősen köthetők és szinte minden esetben visszavezethetők ~ra, nők és férfiak esetében egyaránt. A nemi identitáshoz, büszkeséghez, önelfogadáshoz vagy éppen elutasításhoz társítható valamennyi nemi szerv működési zavara.

Ezek a panaszok inkább kozmetikai, esztétikai jellegűek, azonban komoly ~at is eredményezhetnek. Ilyen lehet, ha valakinek rendkívül fejletlenek a mellei, vagy ha azok jelentékenyen megnagyobbodtak.

A gyermekorvos tapasztalata szerint számos esetben ~ húzódnak meg az étel elutasítása mögött, például a kistestvér születése által kiváltott féltékenység, a szülők válása, vagy haláleset.

Így semmi nehézséget nem okozhat feltételezni: a gyulladásos bélbetegségeket ~ hozhatják elő arra alkalmas alkatú embereken. Hogy ki az arra alkalmas (génvariáns-csomag), és milyen csapáson fejlődik ki a gyulladásos válasz - ezt nyomozza csak tovább a tudomány.

Végül, de nem utolsósorban: az önbizalomhiány, a ~ szintén helytelen testtartáshoz vezethetnek. Húzzuk ki magunkat! Járjunk emelt fővel! Érezni fogjuk, hogy az egyenes gerincünk magabiztosságot ad nekünk, amely pedig nagyon fontos, hogy sikeresen vegyük az élet akadályait.

Az evési magatartás helyreállításával és a hátterében álló ~ legyőzésével a pszichoterápia az egyik legfontosabb láncszem az evészavar kezelésében.

Kevés szó esik azonban a ~ról, jóllehet semmi összefüggés nem mutatható ki a cukorbetegség és szexualitási gondok között! Gyakran a gond a vágy hiánya.

Mivel az acne és a hegesedés az életminőségen keresztül ~at is okozhat, szakember segítségével szükség lehet a negatív pszichoszociális hatások feloldására is.
Kezdőoldal
Nyomtat
Hozzáadás a Kedvencekhez ...

Általában ~ okozzák, vagy a partnerek egymást figyelmen kívül hagyó magatartása, esetleg a tapasztalatlanság. Fontos, hogy ez a jelenség nem szervi baj következménye, és pszichoterápiás módszerekkel könnyen orvosolható.

Támogatja az agyműködést, csökkenti a fogyókúra okozta esetleges ~ előfordulását
Jótékonyan hat ízületi gyulladások esetén
Az Eskimo halolajat bármelyik fogyókúrás programmal összekapcsolhatja.

A kezeletlen depresszió, a "nagypszichiátriai betegségek", mint a skizofrénia és a bipoláris zavar, a ~ általában, az anyagi kilátástalanság, szenvedélybetegségek, párkapcsolati zavarok, időskorban pedig a testi betegségek okozta fájdalom.

Meddig szoptassunk?
Szoptatás egy éves kor után
A szoptatás befejezése
A szoptatás befejezése után
Okozhat-e a hosszas szoptatás ~at?
Ismét az elválasztásról
Másfél éves kor után
Kényszerű távollét
Lelki elválasztódás
Ha a baba már nem akar szopni
Egyre gyakrabban szopna ...

ha a betegség és/vagy az elégetlen kezelés miatt ~ jelentkeznek, az orvos ebben az esetben is fontolóra veheti a gyógyszer alkalmazását ...

A menstruáció zavarai esetén elsőként a hormonális és a szervi eltéréseket vizsgálják az orvosok. Amennyiben ezek az okok kizárhatók, akkor túlterheltségre, ~ra kell gondolni.
A hüvely anatómiája ...

elmaradó herék leereszkedésére még van esély azok károsodása nélkül, de a tartósan herezacskón kívül rekedt heréknél a nemzőképesség károsodhat; gyakoribb a herecsavarodás, a sérülés és később a rosszindulatú daganat kialakulásának lehetősége, mindezeken kívül a here hiánya ~at is ...

A motoros és vokális ticek keverten találhatóak meg. Például: szökdécselés, lábdobogás, szó vagy mondatismétlés
Gyakran ~ társulnak a betegséghez. Ilyenek például a hyperaktivitás, különböző magatartászavarok, kényszerbetegségek, alvászavarok.

Átmeneti hajhullást okozhatnak bizonyos fertőző betegségek (influenza, tífusz, orbánc) vérképzőszervi megbetegedések (anémia, leukémia), endrokin zavarok (pajzsmirigy-alulműködés), a terhesség, a szoptatás, bizonyos ~, sőt még a migrénes fejfájás is.

skálából néhány példa: közönséges náthától kezdve, torokgyulladás, allergia, asztma, arcidegzsába, különféle izületi fájdalmak, lumbágó, emésztési zavarok, aranyeres panaszok, menstruációs panaszok, női és férfi változáskori problémák, férfiak merevedési zavarai, impotencia, ~, ...

A befelé történő magömlés oka a hólyagnyak záróizmainak nem megfelelő működése. Az ejakulációval párhuzamosan lezajló orgazmus zavartalan, ennek ellenére az eredmény - az ondó - elmaradása komoly ~ forrása lehet.

Nincs értelme évekig várni a pubertás spontán fellépésére annál a gyermeknél, akinél a konstitucionális pubertás és növekedés késése igazolódott. Ne várakozzunk, mivel komoly ~ léphetnek fel, főleg a fiúk esetében.

Hiszen a cél nem a folyamatos gyógyszerszedés és a ~ egy részének végleges elfedése és konzerválása, hanem lehetőleg a gyógyulás. Ezért mindig érdemes rákérdezni ezekre a lehetőségekre, a csoportok vagy egyéni terápiák elérhetőségére, helyére és idejére.

~ is fellépnek, például a kezdeményezőkedv elvesztésével,
gondolkodásbeli zavarokkal, hallucinációkal vagy depresszióval
(Woods 1964, Stöhr 1976). Az influenza elleni oltás és a szklerózis
multiplex közötti összefüggés eddig még nem nyert bizonyítást.

- Pszichoszomatikus zavarok, depresszió esetén - a víz olyan pihentető, relaxáló közeg, mely serkenti az endorfin nevű boldogsághormon termelődését, így kitűnő ellenszer ~ra.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Depresszió, Szorongás, Pánik, Anorexia, Fóbia?

◄ Pszichés függőség   Pszichés tünet ►
 
RSS Mobile