Kezdőlap (Pfeiffer-féle mirigyláz)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Pfeiffer-féle mirigyláz

Betegségek  Peyronie betegség  Pick-betegség

Pfeiffer-féle mirigyláz
Tünetek Furcsa neve ellenére meglehetősen gyakori betegség! Főleg serdülők körében. Úgy kezdődik, mint az influenza: náthával, torokfájással, végtagfájdalommal, levertséggel. A mandulák gyulladtak, tüszősek, lepedékkel fedettek.


Pfeiffer-féle mirigyláz (mononucleosis infectiosa)

Világszerte elterjedt, főként a felnőtt fiatalokat érintő fertőzés.

A Pfeiffer-féle mirigyláz, vagy csókbetegség (tudományos nevén Mononucleosis infectiosa) egy herpesz vírus okozta fertőző betegség, amely elsősorban serdülőket és fiatal felnőtteket érint. A fertőzés cseppfertőzéssel és közvetlen érintkezés, különösen csók vagy csoportos vízipipázás útján terjed.

Pfeiffer-féle mirigyláz - más néven mononukleózis egy heveny fertőző járványos megbetegedés, mely lázzal, toroktünetekkel nyirokcsomó és lépduzzanattal jár.
Kórokozója a herpeszvírusok családjába tartozó Epstein-Barr vírus.

Pfeiffer-féle mirigyláz vagy csókolózási betegség
Lappangási idő
10-50 nap ...

~ - mononukleózis, csókláz, mononucleosis
phaco- - szemlencse-, lens
phaeochromocytoma - mellékvesevelő daganat, pheochromocytosis, (bővebben) ...

Magas érték:>
~ esetében fordulhat elő a számuk nagymértékű növekedése.
Lymphocyta ...

A mirigyeknek egyik gyakori betegsége, a mirigyláz, más néven a ~. A betegség felismerése után, legfontosabb, az immunrendszer erősítése, hogy az minél hatékonyabban vegye fel a harcot a vírussal szemben.

Leginkább típusos formája az orvosi nevén fertőző mononucleosis, vagy ~, de a köznyelvben inkább csókbetegség néven terjedt el, mivel valóban ez a fertőzés átadásának egyik gyakori módja.

A mononukleózist, vagyis ~at az Ebstein-Barr vírus okozza (kisebb arányban citomegalovírus; CMV). Az EBV főképp az orr, a száj és a garat hámsejtjeit, valamint a B-limfocitákat támadja meg.
Nyugat-Európában a lakosság majdnem száz százaléka ( ...

A mononukleózisnak van más neve is, első leírójáról ~nak is nevezik, de köznyelv inkább a fenti néven emlegeti a betegséget. Mi okozza a mononukleózist? Egy vírus okozta betegségről van szó, amely a herpesz vírusok családjába tartozik.

A fertőzés legtöbbször klinikailag tünetmentesen zajlik le, de okozhat magzati ártalmat, a ~hoz hasonló tüneteket, továbbá immunelnyomó kezelésben részesülőkben és AIDS-fertőzésben szenvedőkben a szem ér- és ideghártyájának gyulladását, fekélyes vastagbélgyulladást, ...

A HPV-fertőzés (Humán papilloma vírus)
Csókkal terjed: a ~
Ismét terjed a pusztító nemi betegség
Candida: az ezerarcú betegség
Hüvelyfolyás, hüvelygyulladás: Hogyan győzzük le?
Összefügghet a Chlamydia és a kismedencei gyulladás ...

A kórokozók: A herpeszvírusok családjába tartozik az Epstein-Barr vírus (EBV), mely a ~ (mononucleosis infectiosa) tüneteit okozza. A cytomegalovírus (CMV), mely ugyancsak a herpeszvírusokhoz sorolható, a mononucleosis infectiosához nagyon hasonló bőrtünetet okozhat.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Mirigyláz, Mononucleosis, Mononucleosis infectiosa, Fertőző betegség, Daganat?

◄ Peyronie betegség   Pick-betegség ►
 
RSS Mobile