Kezdőlap (Parkinson-kór)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Parkinson-kór


 

Parkinson-kór

Betegségek  Parkinson kór  Parodontitis

Parkinson-kór
Tünetei: izomremegés, minden mozgási impulzus kivitelezését remegés akadályozza meg, ...


Parkinson-kór
A központi idegrendszer meghatározott területein bekövetkező idegsejt-pusztulás.

Parkinson-kór, kezelés, Parkinson-kór elleni oltóanyag
Egy a Parkinson-kór kezelésében használható oltóanyag kidolgozásában támogatja az Affiris AG bécsi vállalkozást a Michael J. Fox Alapítvány.

Parkinson-kór
Diagnózis: Az idegrendszer lassú lefolyású, degeneratív betegsége. A statisztikák szerint minden kétszázötvenedik negyven feletti embert érint.

Parkinson-kór
Amikor minden mozdulat célt téveszt...
Szakértő: Dr. Takács Annamária, a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinkájának főorvosa ...

Parkinson-kór tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás ...

Parkinson-kór kezelése őssejttel
forrás: Medipress
Majomkísérletes modellben már működött a módszer, melynek során az agy dopamintermelését őssejtek segítségével pótolják.

Parkinson-kór
A Parkinson-kór - másképpen reszketéses hűdés - esetén az agy idegsejtjei között valami megzavarja a jelek közvetítését, s a központi idegrendszerben kiterjedten jelentkezik az idegsejt pusztulás.

A Parkinson-kór 10 jele
A Parkinson-kór lassan fejlődik ki, kezdetben csak enyhe tüneteket tapasztalnak a betegek, de amikor ezek a tünetek megjelennek, már a substantia nigrában a dopaminerg neuronoknak a 80%-a elpusztult.

Parkinson-kór - az Alzheimer-kórhoz hasonlóan lassan előrehaladó, dege­neratív idegrendszeri betegség. Az agyban a finom mozgásait irányító bazális ganglionok mennek tönkre, és csökken a fő ingerületátvivő anyag, a dopamin termelődése is.

Parkinson-kór
A végtagok, a fej remegésével, a mozgások finomságának, az arc kifejező képességének csökkenésével járó betegség. A lassú, állandó remegés teljes nyugalomban is jelentkezik, hol az egyik, hol mindkét testfélre kiterjed.

Parkinson-kór: vérnyomáscsökkenés étkezés után
Árammal a Parkinson-kór remegése ellen
Korábban kimutatható lesz a Parkinson?
Parkinsont okozhat a csendes stroke
Új ok a Parkinson-kór kialakulásában ...

A Parkinson-kór idült, progresszív, ismeretlen eredetű betegség, mely az agyi ún. extrapiramidális, dopamin ingerületátvivő anyaggal működő agyi területek - struktúrák; (a Substantia nigra, Locus coeruleus) - pusztulásával jár.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > P > Parkinson-kór
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Parkinson-kór ...

Parkinson-kór és székrekedés
A Parkinson-kóros betegeknek gyakran nemcsak az izomereje csökken, de bélrendszerük mozgása is mérséklődik - állapította meg egy honolului kutatóintézet munkatársa.

A Parkinson-kór tünetei
Mikor forduljon orvoshoz?
Keresse fel orvosát, ha Önnél bármely, a Parkinson-kórral összefüggésbe hozható tünet jelentkezett.

A Parkinson-kór
A Parkinson-kórt általában egyik jellegzetes tünetéről, a kézremegésről szoktuk megjegyezni és beazonosítani.

Parkinson-kór
A Parkinson-kór az idegrendszer lassú lefolyású, degeneratív betegsége. Kiváló oka nem ismert. A betegség alattomosan kezdődik, fokozatosan súlyosbodik.

A Parkinson-kór egy részben öröklődő, részben mindmáig tisztázatlan eredetű degeneratív idegrendszeri betegség, amely 100.000 ember közül 60-80 esetben fordul elő.

A Parkinson-kór az idegrendszert támadja meg, s az agy egyik nélkülözhetetlen ingerületátvivő anyagát, a dopamint termelő sejtek pusztulását okozza. Tünete lehet egyebek közt a remegés, izommerevség, egyensúlyzavar, mozgási nehézség. ...

Agyműtét a Parkinson-kór kezelésére
A legnagyobb mélyagyi stimulációval végzett kutatás szerint a Parkinson-kóros betegek, akik agyába pacemaker jellegű szerkezet van építve, ...

Mi is az a Parkinson-kór?
A remegéssel, merevséggel járó betegség megakadályozza az idegsejtek közötti kommunikációt, és lassan a pusztulásukat okozza. A Parkinson-kór korai szakaszában eddig nem tudtak tüneteket megfigyelni.

Az E-vitamin képes kivédeni a Parkinson-kórt?
Kutatások eredménye szerint a fokozott E-vitamin (jelentős mennyiségben fordul elő a spenótban, búzacsírában, dióban és a friss zöld leveles zöldségekben) bevitel képes megakadályozni a Parkinson ...

Parkinson-kór
A dopamin felvevő receptorokkal rendelkező idegsejtek által elfoglalt agyi terület károsodása következtében létrejövő betegség, amely az ötven éven felüli férfiaknál a leggyakoribb.

Parkinson-kór

A központi idegrendszer, azon belül is a törzsdúcok (bazális ganglionok) területén lévő substancia nigra nevű mag dopamint - fontos ingerületátvivő anyagot - termelő idegsejtjeinek pusztulása miatt az állapot folyamatos, ...

Parkinson-kór: Ennél a betegségnél hiányzik a dopamin, egy neurotranszmitter, ami pedig a végtagok remegéséhez és megmerevedéséhez vezet. A betegség okát még nem ismerik.

Parkinson-kór
Majd kétszáz évvel ezelőtt történt, hogy az angol orvos, James Parkin­ son leírta azt a remegéssel és bénulással járó betegséget, amelyet később róla neveztek el.

A Parkinson-kór modern szemlélete

A Parkinson-kór a második leggyakoribb progresszív neurodegeneratív megbetegedés.

A Parkinson-kór lassan előrehaladó degeneratív idegrendszeri betegség, melyet az izmok nyugalmi helyzetében jelentkező remegés (nyugalmi tremor), az akaratlagos mozgások meglassulása és izommerevség (rigor) jellemeznek.

A Parkinson-kór vagy (Reszketéses hűdés) egy Parkinson-betegségként is ismert olyan lassan előrehaladó degeneratív idegrendszeri betegség, amely a törzsdúcokat (nuclei basales) érinti.

Parkinson-kór
Mit jelent a másodlagos Parkinson?
Ébredés utáni pánik
Délutáni szunyálás után - 10 éve, de mostanában jobban zavar - pánikolok erősen, ébredéskor furcsán érzem magam, mintha nem tudnám, hogy hol lennék, idegennek tűnik minde...

Parkinson-kór
Phobiás posturalis verigo (PPV)
Plexus brachialis neuritis (Parsonage-Turner-szindróma) ...

Parkinson-kórhoz kapcsolódó vagy abban szenvedő.
paromphalocele
1. Köldökhöz közeli tumor. 2. Sérvképződés a hasfal defektusán keresztül a köldök közelében. (para- + G. omphalos, köldök + kele, tumor, sérv) ...

Lásd még: Lásd még: Szindróma, Daganat, Cukorbetegség, Depresszió, Stroke

Betegségek  Parkinson kór  Parodontitis

 
RSS Mobile