Kezdőlap (Pánik)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Pánik

Betegségek  Pandémia  Pánikállapot

Pánik, pánikroham, pánikbetegség
Váratlanul, akár nyugalomban is, látszólag minden kiváltó ok nélkül kialakuló heves szorongásos roham.
A tünetek hirtelen jelentkeznek, és a tünetek intenzitása gyorsan fokozódik: ...


Pánikalap
A pánikbetegség kialakulásának egyik feltétele a velünk született hajlam. Ha ezt megkaptuk puttonyunkba, akár pozitív stressz hatására is kialakulhat pánikrohamunk.

Pánikbetegség
A népesség egyharmada átesik enyhébb vagy súlyosabb pánikrohamon.
Legtöbbször spontán, kezelés nélkül gyógyul. A pánikbetegség súlyosabb lefolyású, de jóval ritkábban kialakuló kórkép. Jellemző a női nem túlsúlya a betegek között és fiatal felnőttkorban kezdődik.

Pánikzavar, pánikbetegség

A pánikbetegség a szorongásos megbetegedések egy formája, mely a népesség mintegy 2-5%-át érinti.

Pánikbetegség tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás ...

~betegség diagnózisát akkor lehet felállítani, ha a beteg legalább két váratlan, ok nélküli ~rohamot élt át, és ezt a következő rohamtól való félelem legalább 1 hónapon át követi.

~-nem javul az állapotom Éjszaka remeg a gyomrom - ~? ~betegség - Ki lehet gyógyulni?
További gyakori kérdések a témában
Kiemelt témák ...

A ~betegség tünetei és természetes kezelése
A ~betegség tünetei és természetes kezelése
A gyógyszeres kezelés és a pszichoterápia mellett egyes természetes gyógymódok is sokat segíthetnek.

Ne ~olj! - Kullancs-kisokos mindenkinek
A kullancscsípés nagy ijedtséget okoz, pedig ez a riadalom elkerülhető, ha megismerjük a kórokozókat. A kullancsokban tucatnyi baktérium, vírus és egysejtű is gazdára lel. A hazai kullancsok jelenlegi ismereteink szerint kilencféle betegséget ...

Orvos válaszol ~betegség
" onclick="return iwiwshare_click()" target="_blank"
" onclick="return twittershare_click()" target="_blank" ...

~roham, ~betegség - A ~roham jellegzetes félelemmel járó, jól behatárolható időszak, amelynek során a testi tünetek kb. tíz perc alatt érik el maximális intenzitásukat.

~
Eszeveszett tömeges rémület, hirtelen támadt, bénító ijedség.
Nemzetközi szó a francia panique nyomán, ez a Pán istennel kapcsolatos, páni jelentésű melléknév a fenti értelemben főnévvé vált. A ~ a német Panik átvétele. Eredetéről lásd páni.

~
(a franc. panique szótól), igy nevezik a tőzsdén a hirtelen beállott ijedelmet és rettegést, amely az értékpapirok birtokosait a minden áron való tömeges eladásra készteti és ezáltal a papirok nagy mérvü áresését idézi elő.

A ~betegség lényege a rohamokban jelentkező szorongás (~roham) ismétlődése olyan helyzetekben, amikor semmilyen objektív veszély nincs. A meghatározó tünetek egyénről egyénre változnak, a tünetek változatos kombinációban jelentkeznek.

A ~betegséget hirtelen, rohamokban jelentkező heves szorongás jellemzi. A roham gyakran visszatérővé válik, kiváltásában nyilvánvaló okot nem találunk.
Ha ezek a ~rohamnak nevezett epizódok ismétlődnek, illetve a beteg szorong a roham újbóli megjelenése miatt, ~betegségről beszélünk.

A ~betegség kezelése régebben antidepresszánsokkal, ma már főleg nagy potenciálú benzodiazepinekkel (BDZ) történik több lépcsőben: gyógyszerbeállítás (0-2 hónap), stabilizációs fázis (2-5 hónap), fenntartó szakasz (3-12 hónap), gyógyszer elhagyása (8-12 hónap).
Javasolt életmódváltás ...

A "~" jelentése: Erős szorongással, aggodalommal járó menekülési kényszer az azt kiváltó helyzettől.

~roham:
Kérdés:
Terhességem 3. hónapjában hirtelen különös rosszullét jött rám. Úgy éreztem, nem kapok levegőt, szívverésem és légzésem felgyorsult, melegem lett, és eddig nem ismert különösen erős félelmet éreztem. Mindez pillanatok alatt játszódott le.

~betegségek avagy mitől kell félnünk?
A szorongásos betegségek közül a ~betegségek a leggyakoribbak.

~roham és ~betegség
A ~ heves testi tünetekkel járó - az életveszélyes helyzetekben jelentkező természetes vészreakcióhoz hasonló - rettegés.

~roham bárhol, bármikor, bármilyen élethelyzetben támadhat. Fóbiás (phobosz: görögül félelem, iszony) betegségnek a kizárólag egy vagy több, de pontosan meghatározott élethelyzetben támadó, az enyhébb szorongástól a heveny ~rohamig eljutó félelmi állapotot nevezzük.

~roham - Hasonlók
Kimerültség
Letargia, Melankólia
Nyugtató, Idegerősítés
Fáradékonyság, Fáradtság ...

~ban lenni azt jelenti: rettegni attól, hogy valami szörnyű dolog történik, melyben az ember elveszti az uralmát sorsa irányítása felett. Így kiszolgáltatva, az ember a létezés biztonságérzését veszti el, ami halálfélelmet hív elő.
tovább
A ~ alapja, a szorongás ...

~betegség, depresszió - Mellékhatás nélküli szer
~, gyógyszer, lila folt
~betegség - Leszázalékolási probléma ...

A ~rohamot valamilyen stresszhatás váltja ki, a szimpatikus idegrendszer erre úgy válaszol, hogy készenlétbe állítja a testet, felkészülve a harcra vagy a menekülésre.

Ne essenek ~ba, ha gyermekük lázas
- A szülők javarésze profi a kisebb megfázások, taknyos orrok és ugató köhögés kezelésében, de még a legtapasztaltabbak is aggódni kezdenek, ha gyermekük lázas és levert lesz. A legtöbben ilyenkor azonnal az orvoshoz rohannak.

Home
Idegrendszeri
Szorongásos zavarok - ~betegség
X
Ez az honlap ún. cookie-kat használ. Az honlap további használatával ön beleegyezik az ön böngészőjének beállításainak megfelelő cookie használatba. Tudjon meg többet.

~betegség és mozgás
Régen talán nem is ismerték a depressziót és ~betegséget, mint komoly, életet megnehezíti betegséget, de ma már egyre több ember küzd ezen súlyos problémákkal és keveredésükkel.

~-tünetcsoport
Hirtelen fellépő szorongásos rohamok, gyakran agoraphobiával szövődik
A nem baleseti sürgősségi állapotok mintegy 30%-a ...

~zavar
agorafóbiával
agorafóbia nélkül
Agorafóbia ~zavar nélkül,
Szociális szorongásos zavar,
Specifikus fóbiák,
Kényszeres zavar
Poszttraumás stressz zavar,
Akut stressz zavar,
Generalizált szorongás,
Szorongásos zavarok más betegségekben.

~roham*:
Jól körülírható időszak intenzív félelemmel vagy diszkomfort érzéssel, amelyben az alábbi tünetek közül legalább 4 hirtelen fejlődik ki és maximális intenzitását
10 perc alatt eléri: ...

~ betegség: ~ol az anya mi lesz, ha kiderül, hogy terhes, miből tartja el a gyermekét, fél, hogy elveszíti a munkahelyét, férj nem akarja a gyermeket ő, pedig igen, mi lesz, ha elhagyja a férje.

~járvány
Az idei tél 'slágerbetegsége' az új vagy más néven sertésinfluenza, amelyet legtöbben H1N1-ként ismernek. Az elmúlt hónapokban parázs vita alakult ki arról, hogy valóban beszélhetünk-e világjárványról, mennyire veszélyes ez az influenzavírus, szükség van-e védőoltásra.

A ~ heves, rövid időtartamú, testi tünetekkel kísért extrém szorongás.

Miért ~ol egy csomó doki, ha várandóst kell gyógyszerrel ellátni?

PÁNIKBETEGSÉG
A ~ szindróma a szorongásos megbetegedések csoportjába tartozó kórkép, amely ismétlődő, rohamokban fellépő, intenzív szorongással, halálfélelemmel, megsemmisülés-érzéssel járó tünetek képében jelentkezik.

~ zavar (szindróma) (epizódikus, rohamokban jelentkező szorongás)
F4110
Generalizált szorongás ...

~ Extrém, megmagyarázhatatlan szorongás és félelem állapota, amelyet gyakran kísér légzészavar, fokozott szívműködés, vasomotoros változások, verejtékezés és rettegésérzés. LD szorongás. (fr. G. mitológiai személy., Pan)
Találatok Magyarázat
homosexual panic ...

~roham esetén viszonylag hirtelen kialakuló és 10-30 percen belül megszűnő rosszullétérzés (ájulás, szívdobogás, légszomj, torokszorítás, remegés, izzadás, mellkasi nyomásérzés, megsemmisülés, halálfélelem).

-~ szorongás szindróma: Gyorsan fellépő és rövid ideig tartó fizikai tünetek kisérik az intenzív szorongás -érzetet.

A ~roham testi és lelki tünetei
A ~roham kifejlődéséhez általában tíz percnél kevesebb idő kell, és ige gyakran kíséri halálfélelemmel, a megsemmisülés félelmével kevert szorongás, fejvesztett menekülési vágy.
Tovább...

A ~ és a kiszolgáltatottságtól való félelem miatti öngyilkossági gondolatoktól el lehet jutni a mindenáron való életigenlésig - derül ki a Rákgyógyítás Magazin téli lapszámából.

A ~ vagy a valamilyen drámai esemény miatti váratlan ijedtség is a szívvel áll szoros kapcsolatban. Ez nem sokban tér el a nyugati felfogástól, hisz a '~roham" tünetei között tudvalevőleg a szívdobogás, a szellemi nyugtalanság és a hideg verejték áll az első helyen.

A ~ azonban indokolatlan, hiszen például 100 emlőrákos megbetegedésnél 95 esetben nem örökölt genetikai hiba volt az ok.
Miként a professzor-asszony elmondta, a genetika fejlődésének köszönhetően kimutatható, hogy valakiben a daganatra hajlamosító, úgynevezett rákgének megtalálhatók-e vagy sem.

Ne ~oljon! - van megoldás
Segíthetünk?
Fáj a fejem! - Gyere, szeretkezzük, drágám!
Népszerű ...

és be is ~olok ettől.Lehet, hogy nem lenne szabad ilyen magasra felvinni a pulzusom? 135-140 körül semmi bajom.

Depresszió, ~betegség
×
Az orbáncfű teája klinikailag igazoltan jó a depresszió kezelésére, kiválóan erősíti az
immunrendszert. Este lefekvés előtt javasolunk egy csésze teát, hat hétig lehet inni.
Ez a gyógytea lassítja a szívgyógyszerek felszívódását és használata csökkentheti a ...

SZORONGÁS, PÁNIK: igen sok arcú, változatos tünettan, félelmek, testi tünetek, indokolatlan kivizsgálások sorozata, elszigetelôdés a külvilágtól.
FÓBIÁK: félelem tömegtôl, szerepléstôl, állatoktól, bezártságtól, utazástól ...

Semmi ~ ! Mivel az orrvérzés gyerekeknél általában az elülső erekből ered, viszonylag könnyen elállítható. Ha vérzik a gyermek orra, ültessük az ölünkbe. Fejét hajtsuk kicsit előre a függőleges helyzethez képest, és egy tiszta papír zsebkendővel szorítsuk össze az orrszárnyakat.

Az akadály megjelenését jelzi a tanácstalanság ("nem tudom, nem értem" - 2), a személyiség elbizonytalanodása ( bizonytalan - 3), az emiatt bekövetkező szorongás, ~ (6), és - az akadály akadály volta miatt - a frusztráltság, csalódottság, kiábrándultság (14).
2.

Pár hete nem kis ~ot keltett egy németországi hölgy, aki Ázsiából hazatérve a madárinfluenza tüneteit vélte magán felfedezni. Bár az orvosi vizsgálatok később kimutatták, hogy az eset vaklárma volt, mégis sokakban ott maradt a kétség és a félelem: új járvány fenyeget-e bennünket.

A méhnyakrák kezelésének korszerű szemlélete A mélyvénás thrombosis sebészi vonatkozásai A ~betegség A ~ szindróma és a szociális fóbia kognitív-viselkedésterápiája A prosztatarák diagnosztikája és terápiája A rosszindulatú daganatok másodlagos megelőzése, ...

Idegrendszer: Szenvedélybetegségek, különböző eredetű fájdalmak csillapítása, fejfájások egyes formái, bénulások utókezelése, herpes zoster, Meničre-szindróma, Parkinson-szindróma, trigeminus neuralgia, lumbágó, ischalgia, epilepszia, álmatlanság, ~betegség, neurotikus tünetegyüttes, ...

- rosszkedv, labilis kedélyállapot, depresszió, ~betegség, halálfélelem, öngyilkossági hajlam,
- feledékenység, emlékezetzavar (memória-zavar), szétszórtság, koncentráció-képesség csökkenés (fiatalkorban is), ...

különböző félelmek és szorongások például ~, fóbiák, szociális félelem (ahol nehezünkre esik nemet mondani, egy jogos kérést feletteseinkkel szemben megfogalmazni, mások előtt beszélni, enni, stb.)
evészavarok (bulimia, anorexia, túlsúly) ...

A pozitív kullancslelet viszont ~ot kelt a páciensekben, az orvosokat pedig antibiotikum-kezelésre ösztönözheti.

Keresőszavak: ingyenes szűrés, bőrrák, anyajegy, melanoma, carcinoma, sarcoma, pattanás, allergia, autoimmun, nemi betegség, kozmetológia, kozmetika, aranyér, hajhullás, kopaszodás, cellulit, cellulitisz, ráncok, fény, lézer, gomba, candida, pikkelysömör, festékhiány, vitiligo, stressz, ~, nap, ...

Ami nálam azért is érdekes, mert hamar ~olok, megijedek, és az azzal járó cirkusz néha megmosolyogtató. Emlékezem a mondatra: 'A tudatalatti megjegyzi, mozgósítja nyugalmát'. Tényleg így van.' Testem szeretettel fogadta a segítő gyógyszereket', bennem nyoma sincs a ~nak.

Kinél nem fordult elő egy-egy pillanat, amikor ~ba esett, hogy itt a vég, a szexuális aktivitás nem üzemel úgy, ahogy szeretné vagy ahogy elképzelte. Bizonyos életkorban már egyre gyakrabban szembesülhetnek a férfiak azzal, hogy a szexuális aktivitás nem a régi.

Az Elsősegély Cseppek hatása valóban az egyes összetevők tulajdonságai alapján ragadható meg: a Napvirág azért került bele, hogy a vészhelyzetben sikerüljön elkerülni a ~tünetek és -reakciók kialakulását, a Cseresznyeszilva azért, ...

A ~ és a gyors levegővétel tovább rontja a légzést.
2. Keressük meg a legkényelmesebb testhelyzetet, ez általában félülő helyzet, kitámasztott karokkal.
3. Hidegben, magas pollen koncentráció esetén ne, egyébként nyithatunk ablakot!
4. Lassan lélegezzünk!
5. Használjuk az inhalátort ismételve! ...

Az első és legfontosabb, hogy ne ess ~ba, és tudd, hogy nem vagy egyedül! A PCOS az egyik leggyakoribb női endokrin, az egész hormonrendszert érintő betegség. Sajnos véglegesen nem gyógyítható, de a jó hír, hogy megfelelő kezeléssel tünetei és szövődményeinek kockázata jelentősen csökkenthető! ...

Az asztmás roham jelentkezésekor próbáljunk nyugodtak maradni, mert a ~ felerősítheti a tüneteket. A következő vizualizációs módszer segíthet: csukjuk be a szemünket. Belégzés alatt jelenítsük meg képzeletben, hogy a tüdőnk kitágul, megtelik fehér fénnyel, és a légzésünk könnyebbé válik.

Általános szorongásos zavar ", Gyógyszerek vagy egészségügyi problémák által előidézett szorongás ", ~rohamok és ~betegség ", Fóbiák ", Kényszerneurózisok (obszesszív-kompulzív betegség) ", Poszttraumás stresszállapotok ", Akut stresszállapot "
101. FEJEZET - Depresszió és mánia ...

Kapcsolati problémák (család, munkahelyi, személyes) Félelmek (~betegségek), önelfogadás, intimitás, szexuális zavarok, terméketlenség, tanulási problémák, haláleset feldolgozása, elengedés, elmúlás, depresszió, testi betegségek lelki okának felkutatása (allergia,bőrbetegségek,izommerevség stb), ...

-Candida toxin által kiváltott depresszió, ~betegség, indokolatlan halálfélelem
-Candida toxin által kiváltott feledékenység, memória zavar, szétszórtság és koncentrálási nehézség, gondolkodási képtelenség
-Candida toxin által kiváltott alvási nehézségek, lidérces álmok ...

Elsönek ~oltam magamba de felvesszük a harcot.Ja a gyerek két év alatt 15-20 kg-ot hízott normál étkezés mellett,és sportol,gyógytornára jár.Lehet a hormonokkal is gondok vannak.Tanácsokat szívesen fogadok.Köszönettel,egy kétgyermekes anyuka.

Tüdőgyulladás - Ne essünk ~ba, de vegyük komolyan! / Dr. Hidvégi Edit
Növekvő súly, növekvő gondok - elhízás és érbetegség / Dr. Antal Szilvia - érsebész
Magas vérnyomás a "néma gyilkos!" ...

Az asztmás tünetek összetéveszthetőek a ~betegség tüneteivel, mely testi elváltozások nélküli krónikus szorongásos betegség, és az asztmás betegek között gyakran előfordulhat.
A légúti allergiákra jellemző, hogy általában elhúzódóak, a fertőző légúti betegségek esetében szokványos (pl.

7.) Pszichiátriai betegségek -pl. ~betegség
A beteg tennivalói mellkasi fájdalom esetén a gyors ellátás érdekében
A korai diagnózis és kezelés életet ment ! ...

Gyakori, hogy a depressziós tüneteket szorongás és ~rohamok fedik el, de az atípusos depresszióra a hangulati ingadozás is jellemző: a betegek képesek örülni bizonyos pozitív életeseményeknek.

-levertség, depresszió, szorongás, félelmek, ~ jelenségek.
-fokozatosan állandósul egy testi- szellemi fáradtság érzése, majd ugyanazt a teljesítményt csak a korábbinál sokkal nagyobb erőfeszítéssel lehet elérni. -feledékenység, emlékezet gyengülés is jelentkezhet.

Egyes kismamákban a védőoltások, másokban pedig annak hiánya kelt ~ot.
Ennek leggyakoribb oka, hogy a legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy mit biztosít, mi ellen védi a babát a védőoltás.

Civilizációs betegségek között tartjuk számon a szív- és érrendszeri problémák bizonyos típusait (koszorúér megbetegedések, magas vérnyomás stb.), pszichés problémák közül a ~zavart és depressziót, daganatos megbetegedések közül például a vastagbélrák kifejlődését, ...

Próbálja megjegyezni, milyen mozgásokat végzett a gyermek és mennyi ideig tartott a roham (órát nézzen, ~helyzetben ne hagyatkozzon az időérzékére, mert az ilyenkor csalóka).
Amennyiben gyermekét lázasnak érzi, a roham után rögtön kezdjen el lázat csillapítani.

Psyches: félelem, stressz, ~, agresszió, depresszió
Szomatikus tüdőbetegségek, hypoxia, metabolikus acidosis, Ca és Mg hiány,
stb.

A pozitív eredmény az esetek túlnyomó részében nem jelent valódi rendellenességet, ezért ilyenkor ne essen ~ba, a további teendőket pedig feltétlenül beszélje meg kezelőorvosával, valamint a genetikai tanácsadó munkatársával!
Negatív eredmény ...

A gyermek hirtelen felébred mély álmából, majd ~szerű állapotba kerül, amelyet sírás, nyöszörgés, csapkodás és zihálás kísér. Ezek az epizódok általában rövid ideig tartanak, és a legtöbb esetben reggel a kicsi semmire sem emlékszik az éjszaka történéseiből.

A szülők sokszor ~ba esnek, és mindenáron megpróbálják 'kinevelni' gyermekükből ezeket a 'rossz szokásokat', ám mivel általában rossz módszert alkalmaznak ('Rácsapok a kezedre, ha nem hagyod abba!'), a leszoktatás kudarcba fullad, sőt, még inkább fokozzák a stresszforrást jelentő szituációkat.

S akkor a kérdés... tudom, orvoshoz kellene fordulnom, de én a 7 kérdéses írás majdnem minden kérdésének ~ját hordozom magamban:
a mostani, múlt heti rög utáni vérzéssel nem kell különösebben foglalkoznom? Úgy értem, amiatt külön nem kell "mostazonnalhirtelen" orvoshoz menni a vérzés miatt?

", nyugtat meg Grönemeyer, a bochumi mikroterápiával foglalkozó intézet vezetője. "Sok páciens ugyanis ettől ~ol. Ez a hiedelem megalapozatlan, de szó szerint megdermeszti az embereket."Ez a félelem és a mozgáshiány megerősíti a bántalmakat, a tüneteket és mindent csak rosszabbra fordítanak.

Az allergiáknak vannak olyan fajtái is, melyek nem anyagokra, hanem élethelyzetekre, vagy személyekre alakulnak ki, un. pszichoallergiák. Ilyenek a ~betegségek, melyek szintén képesek életveszélyes állapotokat létrehozni a betegben, de ezekkel itt most nem foglalkozunk.

A szülés után néhány nappal megindul a tejbelövellés, legtöbbször még a kórházban túlesünk több-kevesebb sikerrel az első szoptatáson, de ne essünk ~ba, ha a tej nem elegendő, mert még akár két elteltével is beindulhat! Bővebben a szoptatásról.
Vérzés ...

Elvesztése az önbecsülés csökkenését is maga után vonhatja, így a fokozott mértékű hajvesztés akár ~ot, depressziót is kiválthat. Nők esetében a hajjal kapcsolatos problémák általában a 30-40. életév között kezdődnek, elsősorban a haj elvékonyodásával, később pedig a hajhullás fokozódásával.

Statisztikák szerint a szorongásos zavarok minden 6. felnőttnél jelentkeznek valamilyen formában. Ezek közül a legismertebbek a ~betegség,.
Tovább
A fogzománc sérülésének 3 leggyakoribb oka ...

Ha beleszakad a kullancs, nem kell ~ba esni, a bent maradt darabka nem fertőz, pár nap múlva kilökődik. Emiatt ne menjen senki a sebészhez. A sikeresen eltávolított kullancs még életképes.

A másnaposság tünetei a súlyosságtól függően lehetnek: szájszárazság, szomjúságérzet, étvágytalanság, fejfájás, rossz kedélyállapot, ingerlékenység, bevérzett szemek, zaj- és fényérzékenység, kézremegés, fáradtságérzet, gyengeség, feszült idegállapot, szorongás, ~rohamok (az arra hajlamos egyén ...

- testszerte viszketés, csalánkiütés, angioödéma
- időnként rekedtség a gégeduzzanat miatt
- olykor tüsszentés, orrdugulás, szemtünetek
- légzési és nyelési nehézség
- hőhullám, gyors szívverés, ~érzés
- gyomorgörcs, hasmenés
- szédülés, ájulás ...

Amikor aztán recseg-ropog és fáj minden, jön a ~, a szaladgálás ilyen-olyan orvoshoz, csontkovácshoz, méregdrága terápiára, satöbbi Pedig sokkal egyszerűbb és olcsóbb megelőzni a problémát, mint kezelni azt, miután már bekövetkezett.

Kialakul egy félelem, hogy valami történt az agyban, valami ismeretlen, érthetetlen dolog történik. A beteg tehetetlennek, kiszolgáltatottnak érzi magát, ~ba esik, szorong. Sokuknak az a benyomása, hogy egyedül kell az ár ellen úsznia.

Az azonban lehetséges, hogy befolyásoljuk a menetüket. Nem ritkaság, hogy a nők félelemmel gondolnak a változókorra, és ameddig csak lehet, igyekeznek nem törődni vele. A visszautasítás, a félelem és az aggodalom rossz tanácsadók. És semmi esetre sem szabad ~ba esni! ...

Egy növekvő ~ot csökkentettek azáltal, hogy tudatosították a veszély különböző fokozatait, 2. némi nyugalmat teremtettek afelől, hogy a veszélyek nem vethetnek véget minden szexuális kapcsolatnak.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Kullancs, BCG, Hüvelygomba, Depresszió, Szorongás?

◄ Pandémia   Pánikállapot ►
 
RSS Mobile