Kezdőlap (Palpitáció)

 Betegségek 

  » »
 
   

Palpitáció

Betegségek  Pajzsmirigyrák  Pancitopénia

palpitáció
Túl heves vagy egyenetlen szívdobogás.
Orvosi szakszó (palpitatio) a latin palpitare, palpitatum (vergődik) igéből.


palpitáció - palpitatio, szívdobogás érzése, palpitation
palpitatio - palpitáció, szívdobogás érzése, palpitation
pan- - egész, pan- ...

Palpitációérzés
A betegek gyakran úgy írják le az extraszisztolékat, mint egy hirtelen lökést, ahogy a szívverés kihagy ("megáll a szív"), melyet egy erős ütés követ (a hosszú diasztole - a kompenzációs pauza - után).

Amennyiben a palpitáció nem szűnik, alkalmazzuk a Valsalva-manővert. Fogjuk be az orrunkat, csukjuk be a szánkat, és próbáljuk kifújni a levegőt. Mivel ez lehetetlen, fe­szíteni kezdünk, akárcsak székeléskor.

palpitatio
palpitáció
Szabálytalan szívverés következtében kialakuló kellemetlen mellkasi érzet
paroxizmális ...

palpitáció - szívdobogás-érzés
pancreas - hasnyálmirigy
papula - a bőr foltszerű, kiemelkedő elváltozása
pharinx - garat
phimosis - fitymaszűkület ...

Szívdobogásérzés (palpitáció) szinte mindig fellép. A tartós kamrai tahikardia veszélyes lehet, mivel a kamrák nem tudnak eléggé telődni, illetve nem tudják megfelelően pumpálni a vért. A vérnyomás leesik, amit szívelégtelenség követ.

- Anginás panaszok, palpitáció, miokardiális iszkémia, vérnyomás emelkedés
- Arritmia veszélye fennáll!
- Poliuria
- Lágy szövet nekrózis a helytelen beadás esetén
Direkt szimpatomimetikumok ...

A szív erősen és gyorsabban ver, ritmuszavar léphet fel, ami a szívverés tudatosulásához vezet (szívdobogás-érzés - palpitáció). Többnyire nő a vérnyomás. Sok hipertireoid embernek melege van még hűvös helyiségben is.

Vegetatív zavarok: erős szívdobogás-érzés ("palpitáció"), fokozott verejtékezés.
Só- és vízvisszatartás: puffadás, testsúly-növekedés, csökkent vizelet-elválasztás.
Bőrpanaszok: akne, zsíros bőr és haj.

Azt a ritmuszavart, amikor a szív túl gyorsan ver, tachycardiának hívjuk. A tachycardia palpitációt, mellkasi fájdalmat, szédülést, ájulást, ill. ájuláshoz hasonló rosszullétet okozhat. A gyors szívműködés lehet ritmusos, ill. nem ritmusos.

szívfájdalmak és a palpitációk nagy intenzitással és gyakorisággal jelentkeznek,
félelemmel vagy más negatív szubjektív átéléssel kísérve.

A nagyon erős szorongás és a pánikroham a következő tüneteket okozhatja: szabálytalan szívverés érzése (palpitáció) izzadás remegés hóhullámok hidegrázás légszomj fojtogató érzés mellkasi fájdalom hányinger szédülés ájulásérzés zsibbadás, ...

diagnózisa: kéthegyű billentyű prolapszusa, hörgőszükület, főként allergiás asthma és allergiás rhinitis. A fizikai terhelést szinte egyáltalán nem bírja, rendszeresen köhög és palpitációs panaszai vannak. Marfanszindróma gyanús.

jelentkezése előtt ismételt jellegzetes pánikrohama volt: váratlanul, minden előzmény és provokáló tényező nélkül jelentkeztek panaszai: nehézlégzés, verejtékezés, halálfélelem, homlokát mintha szurkálták volna és a szíve "vert rendesen" (palpitáció).

Hátrányuk az anyai és a magzati mellékhatások nagy gyakorisága (palpitáció, tremor, hiperglikémia és hipokalémia, illetve ritkán tachycardia, tüdő-oedema vagy myocardialis ischaemia az anyánál; tachycardia, hiperinzulinémia, hipo- és hiperglikémia, ...

Lásd még: Lásd még: EKG, Ritmuszavar, Szívritmuszavar, Szindróma, Szédülés

Betegségek  Pajzsmirigyrák  Pancitopénia

 
RSS Mobile