Kezdőlap (Pajzsmirigy)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Pajzsmirigy


 

Pajzsmirigy

Betegségek  Paget-kór  Pajzsmirigy alulműködés

pajzsmirigyrák
A pajzsmirigyrák a pajzsmirigy rosszindulatú daganata. Négy fő típusa fordul elő: papilláris, follikuláris, anaplasztikus vagy medulláris.


PAJZSMIRIGY ALULMŰKÖDÉS (HYPOTHYREOSIS)
DEFINÍCIÓ
A pajzsmirigy által termelt hormonok (tiroxin, trijód tironin) a szervezetben sokrétű hatást fejtenek ki.

Pajzsmirigy túlműködés
Leggyakoribb formája a Basedow-kór. Az autoimmun pajzsmirigy-túlműködés során a pajzsmirigyben termelődő tiroxin (T4) és trijód-tironin (T3) hormonok fokozzák az alapanyagcserét. Gyógyszeres kezeléssel jól kordában tartható.

PAJZSMIRIGYTÚLTENGÉS - LELKI OKAI
Közismert dolog, hogy az ember szellemi-lelki állapota jelentős hatást gyakorol a szervezetben levő mirigyek működésére. Különö­sen igaz ez a pajzsmirigy esetében.

Pajzsmirigybetegségek tünetei - Hogyan vizsgálhatja magát?
A pajzsmirigy rendellenességek előfordulásuk gyakoriságát tekintve hazánkban is népbetegségnek számítanak.

Pajzsmirigy Betegség
A pajzsmirigy egy kis mirigy, amely a nyak elülső részén található, a bőr és az izmok alatt, pont azon a helyen, ahol a csokornyakkendő lenne. Egy barnásvörös bal és jobb lebenyből álló pillangó alakú szerv.

Pajzsmirigy betegség
A pajzsmirigy pillangó alakú, 18-25 gramm súlyú. A nyak elülső részén helyezkedik el az ádámcsutka alatt, fő funkciója a pajzsmirigyhormon (tiroxin) termelése.

Pajzsmirigy daganat

Ezek egyrészt fokozott működéssel járó göbök lehetnek, amelyek sok hormont termelnek ("meleg" göbök). Ezek kimutatásához a pajzsmirigy megtapintása és hormon-meghatározások mellett izotópos vizsgálat is szükséges.

Pajzsmirigy-alulműködés tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: hypothyreosis) ...

Pajzsmirigy túlműködés - hipertireózis
Az anyagcsere-folyamatok fokozódásával, 'felajzásával' jár. Önmagában véve nincs jellemző tünete. Jellegzetes a T3 és a T4 hormonszint emelkedése a vérben.

Pajzsmirigytúltengés: elfojtott agresszív és elutasító érzelmek; 'riadókészültség", túlfokozott belső aktivitás; állandó 'vegetatív harci készültség" ...

Pajzsmirigy-alulműködés
Ha a jobb oldali pajzsmirigy-lebeny működése csökkent, a bal oldali lebeny működése pedig megszűnt, akkor a pajzsmirigy működése nem éri el a megfelelő mértéket, ...

A pajzsmirigybetegségek tünetei és vizsgálatai
Általában jellemző a nyak megvastagodása, a pajzsmirigy jelentős megnagyobbodása már messziről látható. Tapintással a nyakon levő duzzanat a nyelőmozgást követi.

A pajzsmirigy túlműködése
pajzsmirigy-túlműködés, pajzsmirigyhormon, hormon
1 . oldal
Mi okozza? - Tünetek - Miért nehéz a pontos diagnózist felállítani? - Kezelése - Gyulladás is lehet ...

A pajzsmirigy-ellenőrzés a terhességi vizsgálatok között a helye
forrás: Medipress ...

A pajzsmirigyről - testünk védőpajzsa
Pajzsmirigyünk annak ellenére, hogy igen aprócska, egy nagyon fontos szervünk. Ez a légcső, illetve a gége előtt elhelyezkedő, lebenyekből álló belső elválasztású mirigy mindösszesen 20-40 gramm tömegű.

Tagelve pajzsmirigy alulműködés
Király Linda pajzsmirigy alulműködéssel küzd
Nagyjából 2,5-3 éve kezdődtek a tünetek: annak ellenére, hogy fáradt voltam, nagyon rosszul aludtam, hullott a hajam, felszaladtak rám a...

Pajzsmirigy UH eredménye - Mit tegyek?
43 éves nő vagyok. Az utóbbi időben talán túlterheltem magam, elég sok stressz ért, sokat dolgoztam, sokszor éjszakánként is.

Pajzsmirigy-alulműködés esetén a pajzsmirigy hormonjainak - a thyroxin (T4) és a trijód-tironin (T3) - termelődése elégtelen. A pajzsmirigy-hormonok gyakorlatilag minden szervrendszerre hatnak, így a betegség tünettana is szerteágazó.

Pajzsmirigyrákot okozhat a fogorvosi röntgen
A fogorvosi röntgen túl gyakori használata megemeli a pajzsmirigyrák kialakulásának kockázatát, állítják brit szakemberek.
h i r d e t é s ...

Pajzsmirigy túlműködés (Hipertierózis)
Előfordulhat pajzsmirigy megnagyobbodással vagyis golyvával, de anélkül is.

A pajzsmirigy hormonjainak (thyroxin és trijód-tironin) elégtelen termelődése okozza. Ezek a hormonok szinte minden szerv működésére hatnak, így a tünetek sokrétűek lehetnek.

A pajzsmirigy hormonok elengedhetetlenek a helyes emberi sejt fejlődéshez és diferenciálódáshoz.Legfontosabb szerepe a pajzsmirigy hormonoknak a szervezet energiahordozóinak a felhasználásának az irányítása.

A pajzsmirigy cysticus elváltozásainak vizsgálata nem csak diagnosztikus célból történik, hanem terápiás beavatkozás is, hiszen egy több cm-es cysta compressios tüneteket okozhat a tracheán, vagy a nyelőcsövön, ill.

A csökkent pajzsmirigyműködés kezelése
Összefüggés az elhízás és a pajzsmirigy betegségei közt
Gyógyszerszedési kisokos pajzsmirigybetegek részére ...

Pajzsmirigy-alulműködés (hypothyreosis)
Kezelés
A pajzsmirigybetegségek kezelése a kiváltó októl, valamint attól függ, hogy az a mirigy alul- vagy túlműködésével jár-e.

Pajzsmirigy-betegségek
A pajzsmirigy két lebenye a nyakon, a gége ún. pajzsporcai alatt, a légcső legfelső részét közrefogva helyezkedik el, a két lebenyt elől-alul egy kis híd köti össze.

Pajzsmirigy göbök
A pajzsmirigy göbös megbetegedéseire a legtöbb esetben a nyak elülső részén megjelenő duzzanat hívja fel a figyelmet. A göbök azonban nem egyszerűen esztétikai gondot jelentenek. Az ún.

pajzsmirigydaganat, pajzsmirigy, daganat, göb, hideg göb, meleg göb, torokfájdalom, rosszindulatú daganat
Főoldal
Cikkek
Rák
Hétköznapi megbetegedések
Csontritkulás
Pszichés betegségek
Szív-és érrendszeri panaszok
Étkezési Zavarok ...

PAJZSMIRIGY GYULLADÁS SZUBAKUT Tüneteit és lefolyásának időtartamát tekintve az akut gennyes és a krónikus autoimmun pajzsmirigygyulladás között helyezkedik el, ezért nevezik szubakutnak.

A pajzsmirigyről általában
A pajzsmirigy a nyak elülső részén helyezkedik el, az ádámcsutka alatt.

Mellékpajzsmirigy alulmüködés
A mellékpajzsmirigy (latin nevén: glandula parathyroidea) egy belső elválasztású (más néven endokrin) mirigynek számít.

A pajzsmirigy betegségek egyik leggyakoribb formája a pajzsmirigy megnagyobbodása a struma, vagy másnéven golyva. Kialakulásának egyik lehetséges - és egyben leginkább kivédhető - oka az alacsony jódfogyasztás.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Fertőző betegség, Sebészet, Nőgyógyászat, Érrendszeri betegség

Betegségek  Paget-kór  Pajzsmirigy alulműködés

 
RSS Mobile