Kezdőlap (Orrfolyás)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Orrfolyás

Betegségek  Orrdugulás  Orrmandula megnagyobbodás

orrfolyás
az orr és melléküregei nyálkahártyájának gyulladásai alkalmával képződő kóros váladék, mely az orrnyílásokból kifolyik. A gyulladás természete szerint az O.


Orrfolyás, viszkető szem, tüsszögés: 6 áprilisi allergén, ami felelős lehet érte
A kőris vagy a nyár pollenje kellemetlen panaszokat okozhat.
Forrás: Femina.hu ...

Orrfolyás, könnyes szem, köhögés
Már február elején elkezdődött a pollenszezon hazánkban. Amikor enyhébbre fordult az idő, szélnek eresztette virágporát a mogyoró, az éger, majd a ciprus- és tiszafafélék. A pollenallergiások számára a tavasz beköszöntével kezdődik az igazán nehéz időszak.

A nátha orrfolyást okozhat. Az orrfolyás akkor keletkezik, amikor a szervezet a hisztamint szabadítja fel, hogy védekezzen a vírusok ellen. A tiszta, híg váladék, az orrfolyás állandó és igen zavaró lehet.

Orrfolyás, köhögés, tüsszögés, torokfájás, láz, izom- és ízületi fájdalmak. Nátha, megfázás vagy influenza, gondolhatnánk. De melyik? Hasonló tünetek, hasonló panaszok és a fenti fogalmak ráadásul gyakorta össze is mosódnak a köztudatban. Tényleg, mi is a különbség köztük?

A meghűlés ...

Orrfolyás, tüsszögés, viszkető szemek, nehézlégzés. Az allergiás tünetekkel vívott harcban sokszor feladjuk a küzdelmet. Beletörődünk, hogy közérzetünk időszakosan, vagy akár egész évben gyógyszeres kezeléssel sem lesz tökéletes.

ORRFOLYÁS
A terhességi hormonoktól folyhat, illetve eldugulhat az orra. A megfázáshoz hasonló tüneteket enyhítheti orrcsepp használata. Ne fújd erősen az orrod, mert ez orrvérzést okozhat!
IZOMGÖRCS ...

vizes orrfolyás
szorongás
Kilégzési sípolás-búgás (intenzitása nincs mindig arányban a tünetek súlyosságával) ...

Gennyes orrfolyás
A leggyakoribb gyermekbetegség. A megfázásnak minősített vírusos nátha szövődménye. A duzzadt orrnyálkahártya és a bőséges orrváladék gyermekeknél különösen veszélyes. Mindkettő jelentősen szűkíti az egyébként is kicsiny orrüreg járatait.

Orrfolyás és orrváladék gyermekkorban
Az orrfolyás az orrnyálkahártya gyulladásának következménye. Igen gyakori tünet. A gyulladt nyálkahártya megduzzad, megnő a váladék termelése így az orrlégzés akadályozottá válik.

orrfolyás,
torokfájás,
láz,
köhögés (lehet súlyos is, általában száraz, nem váladékos),
megnagyobbodott nyirokcsomók,
fejfájás, rossz közérzet.
Gyomor-bélrendszeri fertőzés esetén 3-10 nappal a fertőződés után: ...

Orrfolyás, orrdugulás, füldugulás, az orr és melléküregeinek a gyulladása, homlok- és arcüreg környéki tompa fájdalom. Esetleg hőemelkedés, láz, köhögés.
diagnózis
kezelés ...

Orrfolyás
Jó napot! Fél éves kisfiamnak állandóan folyik az orra. Tudna esetleg vény nélkül kapható gyógyszert ajánlani, amivel kezelhetném?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Balogh Enikő 2013-03-17 15:08:48 ...

Az orrfolyással, orrdugulással járó panaszok enyhítésére számtalan, recept nélkül kapható készítmény került forgalomba. Kevesen tartják be azonban a tájékoztatókban szereplő leírást, pedig nem megfelelő használat mellett az orrcseppek súlyosan károsíthatják az orrnyálkahártyát.

Láz, orrfolyás, fejfájás és szúró arcüregi fájdalom érezhető lehajoláskor. Az arcüreg kopogtatásra érzékennyé válik.
Kezelése, alkalmazott terápiák ...

...az orrfolyás
...kis műtétek nagy problémákra
h i r d e t é s
h i r d e t é s ...

vizes orrfolyás kezelése
hirtelen orrfolyás
vizes könyök
The post Bakteriális nátha appeared first on LifePress.

Lázzal, orrfolyással, torokfájással, köhögéssel, fejfájással, izomfájdalommal (mialgia) és általános rossz közérzettel jár. Az influenza határozottan különbözik az egyszerű megfázástól. Más vírus okozza és tünetei súlyosabbak, mert a vírus a légutak sokkal mélyebben lévő sejtjeit támadja meg.

fokozott orrfolyás.
rhinosalpingitis
az orrnyálkahártya és az Eustach-kürt gyulladása.

A tüsszögés, orrfolyás, a dagadt, viszkető, könnyező szemek akár olyan súlyos problémát is okozhatnak, hogy gondot jelent a szokásos feladatok ellátása, a munkába, vagy éppen iskolába járás.
h i r d e t é s
Minden, amit az őssejtről tudni akartál! ...

- Tüsszögés, orrfolyás és könnyezés, asztmaszerű rohamok, köhögés.
Szinte az összes tejallergiás megtapasztalja a fenti tünetek valamelyikét vagy mindet, de akadnak olyanok is, akiknél a reakció extrém méreteket is ölthet, úgynevezett anafilaxiás sokk áll be.

Elsősorban az orrfolyást, orrviszketést és a tüsszögést mérsékli, kevésbé hat az orrdugulásra. Negatív tulajdonsága, hogy naponta 4-6 alkalommal kell alkalmazni, ez sokszor rontja a betegek együttműködését.

Gyermekkori orrfolyás, felnőttkorban asztma
Három tudományos közlemény szerint a krónikus orrfolyás, a csecsemőkori paracetamol szedés, valamint a gyermekkori zihálás összefüggésben állnak a felnőttkori asztma kialakulásával.
E-vitamin ekcéma, A-vitamin asztma ellen ...

A légúti tünetek kezdetben viszonylag enyhék lehetnek, torokkaparással, torokfájással, mellkasi égő érzéssel száraz köhögéssel és orrfolyással. Később a köhögés súlyosbodhat és köpet ürítéssel járhat.

Az allergiás rhinitis az allergia által keltett tünetek általános elnevezése, melyek a következők: orrfolyás, szemkönnyezés, tüsszögés, viszketés. A szezonális allergiás rhinitis a szezonálisan jelentkező tünetek elnevezése, melyeket fák, füvek és gyomok pollenje vált ki.

: aztma, ekcéma, orrfolyás, szemkönnyezés, tüsszögés
Comments are closed.
Previous Post
« Haemangioma ...

Mindkettő okozhat orrfolyást és orrdugulást, ami az orrváladék folyásához és köhögéshez vezethet. Mégis vannak különbségek:
Az allergia tünetei:
- könnyezés
- viszkető szem
- orrfolyás
- orrdugulás
- szem kivörösödése
- köhögés is jelentkezhet az orrváladék csordogálás miatt, de nem feltűnő ...

Gátolt orrlégzést, orrfolyást, de akár horkolást vagy fejfájást is eredményezhet az orrpolip, amely a gyakori tévedéssel szemben nem daganat. Érdemes azonban utánajárni a jelenségnek, hiszen jelenléte krónikus fertőzéshez, gyakori orrmelléküreg-gyulladáshoz vagy szaglászavarhoz is vezethet.

verejtékezés, orrfolyás.
FOTIL szemcsepp: Pilocarpin + timolol
Indikáció: glaukóma, aphazia, posztoperatív szembelnyomás (IOP)
csökkentés, ha a monoterápa nem vált be
Alkalmazás: Naponta 1-2x 1-1 csepp, a dózis emelése nem vezet az IOP
erősebb csökkenéséhez.

Először is: milyen jellegű az orrfolyása? Ugyan azt mondta, egyébként tünetmentes, de nem kíséri köhögés, esetleg éjszaka?
Az orrváladék vízszerű a banális nátha esetén, azonban ha sárgás/gennyes jellegű, az már esetleges szövődményre - az orrmandulák gyulladására, arcüreg-gyulladásra - utalhat.

Klinikailag akkor állapítható meg, ha a jellegzetes tünetei közül - tüsszögés, orrviszketés, orrfolyás, orrdugulás - legalább két tünet napi rendszerességgel, fél-egy órán át megfigyelhető.

Tüsszögős, orrfolyásos betegeknél jellemző a vizes orrfolyás, viszketés, főleg nappali tünetek, gyakori a társuló kötőhártya gyulladás.
Orrdugulásos betegeknél sűrűbb az orrváladék, az orrdugulás dominál, egész nap fennállnak tünetek, és éjjel rosszabbodnak.

Allergiás nátha A népesség 30 %-át érintő megbetegedés, melynek tünetei közismertek: tüsszögés, orrviszketés, vizszerű orrfolyás, az esetek egy részében orrdugulás. A tünetekhez nagyon gyakran az allergiás kötőhártya-gyulladás (szemviszketés, kötőhártya erezettség, könnyezés) társul.

Legtöbbször egyéb tüneteik is vannak, például köhögés és orrfolyás, amik lehetővé teszik az ok felismerését. Az esetek körülbelül egyharmadában a gyermekeknek a lázon kívül nincs más tünetük. A legtöbb ilyen gyermeknek vírus-fertőzése van, ami kezelés nélkül elmúlik.

Kulcsszavak: allergia, betegség, panasz, allergológus szakorvos, tüdő, tükrözés, orr, orrfolyás, tüsszögés, nátha, rekedtség, köhögés, fulladás, arcüreg, gége, torok viszketés, légcső, tüdő, bőr betegség, gyulladás, fájdalom, égés, rossz, kellemetlen, baj, fájdalmas, bronchoscopia, bronhoszkópia, ...

Elsősorban a korai fázis tüneteit enyhítik: csökken a vascularis permeabilitás, az orrfolyás, a viszketés, tüsszögés és a szemtünetek. A késői szöveti fázis következményeit - köztük a gátolt orrlégzést - csak mérsékelten befolyásolják.

A betegség első szakaszában hőemelkedés, láz, levertség, rossz közérzet, étvágytalanság mellett hurutos (gyakran kínzó) köhögés, kötőhártyagyulladás (fénykerüléssel), orrfolyás figyelhető meg. Néhány nap múlva a szájnyálkahártyán apró szürkésfehér foltok jelennek meg, ezek az un. Koplik foltok.

Jellegzetes tünetei: a rohamokban jelentkező tüsszögés, vízszerű orrfolyás, orrviszketés, orrdugulás, könnyezés, szemviszketés. A tünetekhez időnként, főleg a parlagfűszezon vége felé igen kellemetlen, a torok kaparásával együtt járó ingerköhögés is csatlakozik.

A víztiszta orrfolyás, a kaparó száraz köhögés, az érdes torok, a sok esetben hirtelen igen magasra szökő láz (39-40C°) vírusfertőzést valószínűsít. Ez az állapot nem enyhül, és nem rövidül meg ha azonnal valami antibiotikumot veszünk be, ami - nagyon helytelen - magyar gyakorlat.

Erre az állapotra is speciális tünetek hívják fel a figyelmet: tüsszögés, orrfolyás és orális allergia szindróma (OAS) - ami az étkezés után nem sokkal jelentkező szájdagadásban, szájpad-, nyelv viszketésben, duzzanatban, ajaködémában, sőt, néha fulladás-érzésben nyilvánul meg.

A tünetek általában nagyon jellegzetesek (tüsszögés, orrdugulás, vizes orrfolyás, orr- és szemviszketés stb.), de a diagnózist a bőrteszt pontosíthatja. Ennek során az alkarokra allergént tartalmazó oldatot cseppentenek, és ezen keresztül felszínes karcolást ejtenek a bőrön.

A nátha híg, savós orrfolyással kezdődik, később nyálkás, esetleg gennyes lesz a váladék. Nem ritka a láz, nyűgösség, étvágytalanság, alvászavar, kínzó tüsszögés.
Nincs oki kezelése, ezért a megelőzésre kell a fő hangsúlyt fektetni.

A náthához csatlakozó arcüreggyulladás az orrfolyást követő harmadik hét körül alakul ki, és gyermekkorban nagyon tünetszegény. Fájdalmat nem okoz, csak orrdugulást, és fokozott orrváladékozást.

Torokfájás ritka, és csak az esetek 30-50%-ban jelenik meg orrfolyás, orrdugulás. Szövődményei főleg kisgyermekekben, idősekben és krónikus betegségben szenvedőkben veszélyesek. Ezek között leggyakoribb a különböző baktériumok okozta tüdőgyulladás, mely antibiotikumokkal kezelhető.

A tünetek, mint a rohamokban jelentkező orrfolyás, orrdugulás, szemviszketés, kaparó, égő, viszkető érzés a torokban satöbbi eléggé ismertek. A nyugati orvoslás csak a tüneti terápiát ismeri, ami az ismert allergia ellenes gyógyszerekből, orrsprayből, szem- és orrcseppekből áll.

Gyakori légúti megbetegedés, amely minden évben a lakosság jelentős százalékát érinti, a betegeknél fejfájás, láz, hidegrázás, izomfájdalom, fáradtság, orrfolyás, torokfájás, és köhögés jelentkezik.

Lehet bőrpír, csalánkiütés, vagy orrfolyás, szemtünetek.
A tünetek ilyenkor nem terjednek át más testrészre.
középsúlyos allergia: Az előbb említett tünetek több testrészen is jelentkeznek egyszerre: például orr és szemtünetek, vagy fulladással esetleg csalánkiütéssel párosulva.

Tüsszögéssel, orrfolyással, szemviszketéssel, könnyezéssel jár. Tavasszal és nyáron gyakoribb, elsősorban fű-, fa- és virágpor válthatja ki. Igen kellemetlen, nehezen elviselhető, de a gyerek egészségére nézve nem jár komolyabb következményekkel.

Ezek után jön csak sorban az orrfolyás (12%), a száraz köhögés (9%), a szemviszketés (8%), garati váladékcsorgás és tüsszögés (7-7%), satöbbi Egyébként az orrdugulás nemcsak a legzavaróbb tünet is, de a leggyakrabban előforduló is egyben (52%), ezt a tüsszögés követi (46%), ...

Megfázás, és a vele együtt járó tünetek esetén - orrfolyás, köhögés, fejfájás.
(hideg, nedvesség).
Idegi eredetű fejfájás, migrén kitörésekor.
Vérnyomásproblémák meglétekor (alacsony vérnyomás esetén).
Asztmatikus köhögő roham esetén.
Izületi gyulladásokra.

Enyhe esetben köhögés, nehézlégzés, orrfolyás, nyáladzás, könnyezés jelentkezik. Súlyosabb esetekben az első lélegzetvételnél a gége záróizmának görcse, görcsös köhögés, nehézlégzés, orrfolyás, nyáladzás, könnyezés mellett mellkasi fájdalom jelentkezhet, majd órák múlva tüdővizenyő alakul ki.

Az influenza vírusos betegség, melynek tünetei a láz, orrfolyás, köhögés, fejfájás, rossz közérzet, az orr és a légutak nyálkahártyájának duzzanata jellemez.

Az első 3 nap a beteg nagyon rosszul érzi magát és a következő tünetei vannak: erős nátha, láz, orrfolyás, könnyedző szemek és száraz köhögés. A harmadik napon apró kis fehér foltok jelennek meg, amelyek só szemcsékre hasonlítanak a szájban. Ezeket Koplik foltoknak hívják.

Zárt helyiségben a dohányfüst azonnali panaszokat: tüsszentést, orrfolyást, orrdugulást, szemviszketést, fejfájást, szédülést, torokfájást, rekedtséget, hányingert, köhögést, légzési nehezítettséget okozhat.

- tüsszögés, orrfolyás, orrdugulás, orrviszketés (allergiás nátha)
- könnyezés, szemviszketés (allergiás kötőhártyagyulladás)
- testszerte bőrpír, majd csalánkiütés
- Quincke-ödéma (angioneurotikus ödéma)
- rekedtség
- hidegrázás, remegés
- hányinger, hányás
- hasi fájdalom, hasmenés ...

Az allergiás rhinitisre az orrviszketés, az orrfolyás, az orrdugulás és a gyakori tüsszentés jellemző. A tüneteket általában a kötőhártya gyulladása kíséri, amely könnyezéssel és a szem viszketésével jár.

Köhögés és orrfolyás esetén (különösen kisgyermekeknél) nagyon fontos a folyadékpótlás. A kávé és az alkohol fogyasztása ilyenkor kerülendő, mert folyadékok ugyan, de összességében vizet vonnak el a szervezettől.

Tüsszögés, orr-, gyakran szemviszketés, orrfolyás, állandó orrtörölgetés, később orrdugulás, álmatlanság a szénanátha klinikai megjelenése. Kísérheti fejfájás. A tünetek erősen korlátozhatják a mindennapi tevékenységet, a koncentráló képességet, gyermekeknél az iskolai teljesítményt.

Az orrdugulás megszüntetésére és az orrfolyás mértékének csökkentésre alkalmasak az orrcseppek, a száraz köhögés esetén a párásítás enyhítheti a tüneteket. Hurutos köhögés esetén nyákoldók adása is indokolttá válhat.

Tünetek: tüsszögés, maró, vizes, majd sárga orrfolyás, égető, száraz köhögés, reumás izületi panaszok, izommerevség, mintha megrövidült volna, nyugtalanság, "sehogy sem jó" főleg éjszaka
Rosszabb: nyugalom, éjjel, éjfél után, időjárás változás, hideg-nedvesség, vihar előtt ...

Szénanáthás embernél hirtelen tüsszögés, orrfolyás, szemirritáció lép fel.
A tünetek minden életkorban felléphetnek, azoban a leggyakoribb, hogy a 30. életév betötése előtt kezdődnek.
Hogyan lehet kideríteni, mi okozza a szénanáthát?

A szamárköhögés általában megfázásos tünetekkel, lázzal, orrfolyással és tüsszögéssel kezdődik, illetve enyhe köhögéssel jár, amely súlyosabbá válik az első vagy a második hétre, aztán heves köhögési rohamba fordul át.
Értékelje a cikket:
Nyomtatható verzió ...

Ritkább fejfájások
Általában rövid, kötőhártya belövelltséggel, orrfolyással, könnyezéssel járó féloldali fejfájásrohamok jellemzik a trigemin-autonóm fejfájásokat, melyek az év során periodikus halmozódást mutatnak.
MÁSODLAGOS (TÜNETI) FEJFÁJÁSOK: ...

Britannicus történetét, akinél lóra ülve rendkívül erős könnyezés és orrfolyás kezdődött, ami miatt képtelen volt lovagolni, így császár sem lehetett belőle. Helyette mostohatestvére, Néró formálta át az ókori Róma történelmét. A másik III.

orrviszketés, orrkörnyéki vörösség, orrfolyás és orrdugulás váltakozva, tüsszögési rohamok
kaparó, viszkető érzés a torokban, fülviszketés, fülfájás
általános tünetek: fáradékonyság, fejfájás, ingerlékenység ...

Tudnunk kell azonban, hogy munkánk alatt vagy azt követően kialakuló szemviszketés, tüsszögés, kínzó orrfolyás a virágpor allergia típusos megnyilvánulása.

A fertőzés érintheti az orrüreget, ilyenkor a tünetek egyszerű orrfolyás, nátha képében jelennek meg. A betegség azonban ritkán lokalizálódik kizárólag az orrüregre. A kórokozók többnyire a garat nyálkahártyáján keresztül hatolnak be a szervezetbe.

hónapokig nasalis vagy oralis tünetek
gennyes orrfolyás,orrvérzés
szájüregi fekély
kerekárnyékok a tüdőben ...

Láz, nehezített légzés, rekedt köhögés és nyirokcsomó-duzzanat járhat a mandulákon látható jellegzetes szürkés felrakódást. Lepedék és orrfolyás kíséri az orrüregi fertőzést. Szövődményként a baktérium által termelt toxin szívizom és ideggyulladást, bénulást okozhat.
Védőoltás: ...

A tünetek is jól ismertek, úgymint a rohamokban jelentkező vízszerű orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, szemviszketés, kaparó, viszkető érzés a torokban. A nyugati orvoslás szerint csak tüneti terápia létezik, ami allergia ellenes gyógyszerekből, orrcseppekből, orrspray-kből áll.

Az orr-melléküreg rendszer a szagláson túl, a levegő előkészítésének és a hangképzésnek is a szerve. Az orrvérzés, az allergia, orrfolyás, nátha, szaglás zavar, arcüreg-gyulladás, fejfájás a leggyakoribb tünetek.
Garat torokfájás mandulagyulladás ...

A lappangási idő után a betegség bevezető tünete a hőemelkedés, láz, rossz közérzet, orrfolyás. Ezután kis piros kiütések jelennek meg a törzsön, a hajas fejbőrön, melyek 5-6 óra múlva hólyagos, viszkető kiütésekké alakulnak át.

Vannak olyan élelmiszerek, amelyeket nem tud megemészteni, és úgy érzi, bizonyos ennivalókra allergiás? Tapasztal olyan tüneteket, mint viszketés, hányinger, fejfájás vagy orrfolyás, miután például sajtot vagy füstölt halat fogyasztott?

A terápia a kiválasztó szervek funkcióit a hatékony méregtelenítés érdekében felerősíti. Ez azzal járhat, hogy átmenetileg orrfolyás, köhögés, kiütések, hasmenés, gyakori vizelési inger, fokozott izzadás jelentkezik.
vissza ...

Purulens orrfolyással, orrüregi elzáródással és néha fülfolyással, vérköpéssel, pulmonalis beszűrődéssel és üregképződéssel, valamint lázzal jár; társulhat hozzá exophthalmus, torok-, gége érintettség és glomerulonephritis is; alapja a kis erek feltehetőleg immunmechanizmusú vasculitise.

izomműködési zavarok, bénulások a csatornák lefutása mentén, merev és fájdalmas tarkó, féloldali bénulás, fájdalom és mozgászavar a térdhajlatban, erőtlen alsó végtagok, húgyivarszervi betegségek, kismedencei gyulladás, ágybavizelés, pszichés zavarok, szédülés, felső légúti hurutok, orrfolyás, ...

Az influenza (grippe) vírusos megbetegedés, amely cseppfertőzéssel vagy közvetlen érintkezés útján terjed. Jellemző tünetei a hirtelen kezdődő láz, fejfájás, izomfájdalom és rossz közérzet, később pedig a száraz köhögés és orrfolyás.

Sajnos a kedvező hatást az orrcimpák irritációja és orrfolyás kísérte, de ezek a mellékhatások egy héten belül elmúltak. A biopirospaprika krémek és készítmények folyamatos használata, akár teljesen el is tüntetheti a vissza-visszatérő, migrénes fájdalmakat.

Óvodás-kisiskolás korban jellegzetes allergiás tünetek is jelentkezhetnek, mint a köhögés, orrfolyás és a szemek viszketése.
Kontakt ekcéma:
Ebben az esetben a bőrgyulladás valamilyen anyaggal történő érintkezés, kontaktus hatására alakul ki. Az elnevezése is innét eredeztethető.

75%-a lázas, mely főleg bacteriaemia esetén magas; mintegy 20%-ban van orrfolyás; és ugyancsak 20%-ban kötőhártya gyulladás.

A következő tüneteket okozhatja: migrénes fejfájás, hányinger, hányás, hasmenés, asztmás rohamok, egyensúlyzavarok, mellkasi fájdalmak, erős szívdobogás, gyerekeknél viselkedési zavarok. Jelentkezhetnek allergiás tünetek is: bőrpír, orrfolyás, kiütések.

Ez a reakció több formában jelentkezhet: így kialakulhat könnyezés, szemgyulladás, orrdugulás, orrfolyás, kiütések, vagy akár asztma is, amely a légutak beszűkülésével, és nehézlégzéssel jár. Más szóval az asztma csak egy a lehetséges allergiás reakciók közül.

hajlamos csecsemőknél 2 éves kor alatt ekcémás bőrtünetek jelentkezhetnek, melyek táplálék allergiával is társulhatnak, majd 2 és 3 év között gyakori a savós középfül-gyulladás és végül óvodás-kisiskolás korban megjelennek a jellegzetes allergiás tünetek: köhögés, szemviszketés és orrfolyás.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Folyás, Allergia, Köhögés, Nátha, Daganat?

◄ Orrdugulás   Orrmandula megnagyobbodás ►
 
RSS Mobile