Kezdőlap (Orrfolyás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Orrfolyás


 

Orrfolyás

Betegségek  Orrdugulás  Orrmandula megnagyobbodás

orrfolyás
az orr és melléküregei nyálkahártyájának gyulladásai alkalmával képződő kóros váladék, mely az orrnyílásokból kifolyik. A gyulladás természete szerint az O.


Orrfolyás, könnyes szem, köhögés
Már február elején elkezdődött a pollenszezon hazánkban. Amikor enyhébbre fordult az idő, szélnek eresztette virágporát a mogyoró, az éger, majd a ciprus- és tiszafafélék.

A nátha orrfolyást okozhat. Az orrfolyás akkor keletkezik, amikor a szervezet a hisztamint szabadítja fel, hogy védekezzen a vírusok ellen. A tiszta, híg váladék, az orrfolyás állandó és igen zavaró lehet.

Orrfolyás, köhögés, tüsszögés, torokfájás, láz, izom- és ízületi fájdalmak. Nátha, megfázás vagy influenza, gondolhatnánk. De melyik? Hasonló tünetek, hasonló panaszok és a fenti fogalmak ráadásul gyakorta össze is mosódnak a köztudatban.

Orrfolyás, tüsszögés, viszkető szemek, nehézlégzés. Az allergiás tünetekkel vívott harcban sokszor feladjuk a küzdelmet. Beletörődünk, hogy közérzetünk időszakosan, vagy akár egész évben gyógyszeres kezeléssel sem lesz tökéletes.

ORRFOLYÁS
A terhességi hormonoktól folyhat, illetve eldugulhat az orra. A megfázáshoz hasonló tüneteket enyhítheti orrcsepp használata. Ne fújd erősen az orrod, mert ez orrvérzést okozhat!
IZOMGÖRCS ...

vizes orrfolyás
szorongás
Kilégzési sípolás-búgás (intenzitása nincs mindig arányban a tünetek súlyosságával) ...

Gennyes orrfolyás
A leggyakoribb gyermekbetegség. A megfázásnak minősített vírusos nátha szövődménye. A duzzadt orrnyálkahártya és a bőséges orrváladék gyermekeknél különösen veszélyes.

Orrfolyás és orrváladék gyermekkorban
Az orrfolyás az orrnyálkahártya gyulladásának következménye. Igen gyakori tünet. A gyulladt nyálkahártya megduzzad, megnő a váladék termelése így az orrlégzés akadályozottá válik.

orrfolyás,
torokfájás,
láz,
köhögés (lehet súlyos is, általában száraz, nem váladékos),
megnagyobbodott nyirokcsomók,
fejfájás, rossz közérzet.
Gyomor-bélrendszeri fertőzés esetén 3-10 nappal a fertőződés után: ...

Orrfolyás, orrdugulás, füldugulás, az orr és melléküregeinek a gyulladása, homlok- és arcüreg környéki tompa fájdalom. Esetleg hőemelkedés, láz, köhögés.
diagnózis
kezelés ...

Orrfolyás
Jó napot! Fél éves kisfiamnak állandóan folyik az orra. Tudna esetleg vény nélkül kapható gyógyszert ajánlani, amivel kezelhetném?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Balogh Enikő 2013-03-17 15:08:48 ...

Az orrfolyással, orrdugulással járó panaszok enyhítésére számtalan, recept nélkül kapható készítmény került forgalomba.

Láz, orrfolyás, fejfájás és szúró arcüregi fájdalom érezhető lehajoláskor. Az arcüreg kopogtatásra érzékennyé válik.
Kezelése, alkalmazott terápiák ...

...az orrfolyás
...kis műtétek nagy problémákra
h i r d e t é s
h i r d e t é s ...

vizes orrfolyás kezelése
hirtelen orrfolyás
vizes könyök
The post Bakteriális nátha appeared first on LifePress.

Lázzal, orrfolyással, torokfájással, köhögéssel, fejfájással, izomfájdalommal (mialgia) és általános rossz közérzettel jár. Az influenza határozottan különbözik az egyszerű megfázástól.

fokozott orrfolyás.
rhinosalpingitis
az orrnyálkahártya és az Eustach-kürt gyulladása.

A tüsszögés, orrfolyás, a dagadt, viszkető, könnyező szemek akár olyan súlyos problémát is okozhatnak, hogy gondot jelent a szokásos feladatok ellátása, a munkába, vagy éppen iskolába járás.
h i r d e t é s
Minden, amit az őssejtről tudni akartál! ...

- Tüsszögés, orrfolyás és könnyezés, asztmaszerű rohamok, köhögés.
Szinte az összes tejallergiás megtapasztalja a fenti tünetek valamelyikét vagy mindet, de akadnak olyanok is, akiknél a reakció extrém méreteket is ölthet, ...

Elsősorban az orrfolyást, orrviszketést és a tüsszögést mérsékli, kevésbé hat az orrdugulásra. Negatív tulajdonsága, hogy naponta 4-6 alkalommal kell alkalmazni, ez sokszor rontja a betegek együttműködését.

Gyermekkori orrfolyás, felnőttkorban asztma
Három tudományos közlemény szerint a krónikus orrfolyás, a csecsemőkori paracetamol szedés, valamint a gyermekkori zihálás összefüggésben állnak a felnőttkori asztma kialakulásával.

A légúti tünetek kezdetben viszonylag enyhék lehetnek, torokkaparással, torokfájással, mellkasi égő érzéssel száraz köhögéssel és orrfolyással. Később a köhögés súlyosbodhat és köpet ürítéssel járhat.

Az allergiás rhinitis az allergia által keltett tünetek általános elnevezése, melyek a következők: orrfolyás, szemkönnyezés, tüsszögés, viszketés.

: aztma, ekcéma, orrfolyás, szemkönnyezés, tüsszögés
Comments are closed.
Previous Post
« Haemangioma ...

Viszkető torok.
Orrfolyás, nátha.
Gyakori tüsszögés.
Mit tehetsz ellene?

Mindkettő okozhat orrfolyást és orrdugulást, ami az orrváladék folyásához és köhögéshez vezethet. Mégis vannak különbségek: ...

Gátolt orrlégzést, orrfolyást, de akár horkolást vagy fejfájást is eredményezhet az orrpolip, amely a gyakori tévedéssel szemben nem daganat.

verejtékezés, orrfolyás.
FOTIL szemcsepp: Pilocarpin + timolol
Indikáció: glaukóma, aphazia, posztoperatív szembelnyomás (IOP)
csökkentés, ha a monoterápa nem vált be
Alkalmazás: Naponta 1-2x 1-1 csepp, a dózis emelése nem vezet az IOP ...

Először is: milyen jellegű az orrfolyása? Ugyan azt mondta, egyébként tünetmentes, de nem kíséri köhögés, esetleg éjszaka?

Klinikailag akkor állapítható meg, ha a jellegzetes tünetei közül - tüsszögés, orrviszketés, orrfolyás, orrdugulás - legalább két tünet napi rendszerességgel, fél-egy órán át megfigyelhető.

Tüsszögős, orrfolyásos betegeknél jellemző a vizes orrfolyás, viszketés, főleg nappali tünetek, gyakori a társuló kötőhártya gyulladás.

Allergiás nátha A népesség 30 %-át érintő megbetegedés, melynek tünetei közismertek: tüsszögés, orrviszketés, vizszerű orrfolyás, az esetek egy részében orrdugulás.

Lásd még: Lásd még: Folyás, Allergia, Köhögés, Nátha, Daganat

Betegségek  Orrdugulás  Orrmandula megnagyobbodás

 
RSS Mobile