Kezdőlap (Orrfolyás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Orrfolyás


 

Orrfolyás

Betegségek  Orrdugulás  Orrmandula megnagyobbodás
2014.04.25

orrfolyás
az orr és melléküregei nyálkahártyájának gyulladásai alkalmával képződő kóros váladék, mely az orrnyílásokból kifolyik. A gyulladás természete szerint az O.


Orrfolyás, könnyes szem, köhögés
Már február elején elkezdődött a pollenszezon hazánkban. Amikor enyhébbre fordult az idő, szélnek eresztette virágporát a mogyoró, az éger, majd a ciprus- és tiszafafélék.

A nátha orrfolyást okozhat. Az orrfolyás akkor keletkezik, amikor a szervezet a hisztamint szabadítja fel, hogy védekezzen a vírusok ellen. A tiszta, híg váladék, az orrfolyás állandó és igen zavaró lehet.

Orrfolyás, köhögés, tüsszögés, torokfájás, láz, izom- és ízületi fájdalmak. Nátha, megfázás vagy influenza, gondolhatnánk. De melyik? Hasonló tünetek, hasonló panaszok és a fenti fogalmak ráadásul gyakorta össze is mosódnak a köztudatban.

Orrfolyás, tüsszögés, viszkető szemek, nehézlégzés. Az allergiás tünetekkel vívott harcban sokszor feladjuk a küzdelmet. Beletörődünk, hogy közérzetünk időszakosan, vagy akár egész évben gyógyszeres kezeléssel sem lesz tökéletes.

ORRFOLYÁS
A terhességi hormonoktól folyhat, illetve eldugulhat az orra. A megfázáshoz hasonló tüneteket enyhítheti orrcsepp használata. Ne fújd erősen az orrod, mert ez orrvérzést okozhat!
IZOMGÖRCS ...

vizes orrfolyás
szorongás
Kilégzési sípolás-búgás (intenzitása nincs mindig arányban a tünetek súlyosságával) ...

Gennyes orrfolyás
A leggyakoribb gyermekbetegség. A megfázásnak minősített vírusos nátha szövődménye. A duzzadt orrnyálkahártya és a bőséges orrváladék gyermekeknél különösen veszélyes.

orrfolyás,
torokfájás,
láz,
köhögés (lehet súlyos is, általában száraz, nem váladékos),
megnagyobbodott nyirokcsomók,
fejfájás, rossz közérzet.
Gyomor-bélrendszeri fertőzés esetén 3-10 nappal a fertőződés után: ...

Orrfolyás, orrdugulás, füldugulás, az orr és melléküregeinek a gyulladása, homlok- és arcüreg környéki tompa fájdalom. Esetleg hőemelkedés, láz, köhögés.
diagnózis
kezelés ...

Orrfolyás - Kutya a szobában
Porallergia, terhesség, lakásban tartott kakadu
Asztma, köhögés - egy éves kisfiú ...

Orrfolyás
Jó napot! Fél éves kisfiamnak állandóan folyik az orra. Tudna esetleg vény nélkül kapható gyógyszert ajánlani, amivel kezelhetném?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Balogh Enikő 2013-03-17 15:08:48 ...

Az orrfolyással, orrdugulással járó panaszok enyhítésére számtalan, recept nélkül kapható készítmény került forgalomba.

Láz, orrfolyás, fejfájás és szúró arcüregi fájdalom érezhető lehajoláskor. Az arcüreg kopogtatásra érzékennyé válik.
Kezelése, alkalmazott terápiák ...

...az orrfolyás
...kis műtétek nagy problémákra
h i r d e t é s
h i r d e t é s ...

vizes orrfolyás kezelése
hirtelen orrfolyás
vizes könyök
The post Bakteriális nátha appeared first on LifePress.

Lázzal, orrfolyással, torokfájással, köhögéssel, fejfájással, izomfájdalommal (mialgia) és általános rossz közérzettel jár. Az influenza határozottan különbözik az egyszerű megfázástól.

fokozott orrfolyás.
rhinosalpingitis
az orrnyálkahártya és az Eustach-kürt gyulladása.

- állandó orrfolyás;
- orrdugulás, melytől az éjszakák igen kellemetlenné válnak;
- tüsszögés;
- ritkább esetben asztmás roham;
- viszkető, vörös szem;
- könnyezés.

A tüsszögés, orrfolyás, a dagadt, viszkető, könnyező szemek akár olyan súlyos problémát is okozhatnak, hogy gondot jelent a szokásos feladatok ellátása, a munkába, vagy éppen iskolába járás.
h i r d e t é s
Minden, amit az őssejtről tudni akartál! ...

- Tüsszögés, orrfolyás és könnyezés, asztmaszerű rohamok, köhögés.
Szinte az összes tejallergiás megtapasztalja a fenti tünetek valamelyikét vagy mindet, de akadnak olyanok is, akiknél a reakció extrém méreteket is ölthet, ...

Elsősorban az orrfolyást, orrviszketést és a tüsszögést mérsékli, kevésbé hat az orrdugulásra. Negatív tulajdonsága, hogy naponta 4-6 alkalommal kell alkalmazni, ez sokszor rontja a betegek együttműködését.

Gyermekkori orrfolyás, felnőttkorban asztma
Három tudományos közlemény szerint a krónikus orrfolyás, a csecsemőkori paracetamol szedés, valamint a gyermekkori zihálás összefüggésben állnak a felnőttkori asztma kialakulásával.
Bővebben...

A légúti tünetek kezdetben viszonylag enyhék lehetnek, torokkaparással, torokfájással, mellkasi égő érzéssel száraz köhögéssel és orrfolyással. Később a köhögés súlyosbodhat és köpet ürítéssel járhat.

Az allergiás rhinitis az allergia által keltett tünetek általános elnevezése, melyek a következők: orrfolyás, szemkönnyezés, tüsszögés, viszketés.

: aztma, ekcéma, orrfolyás, szemkönnyezés, tüsszögés
Comments are closed.
Previous Post
« Haemangioma ...

Viszkető torok.
Orrfolyás, nátha.
Gyakori tüsszögés.
Mit tehetsz ellene?

Mindkettő okozhat orrfolyást és orrdugulást, ami az orrváladék folyásához és köhögéshez vezethet. Mégis vannak különbségek: ...

Gátolt orrlégzést, orrfolyást, de akár horkolást vagy fejfájást is eredményezhet az orrpolip, amely a gyakori tévedéssel szemben nem daganat.

verejtékezés, orrfolyás.
FOTIL szemcsepp: Pilocarpin + timolol
Indikáció: glaukóma, aphazia, posztoperatív szembelnyomás (IOP)
csökkentés, ha a monoterápa nem vált be
Alkalmazás: Naponta 1-2x 1-1 csepp, a dózis emelése nem vezet az IOP ...

Először is: milyen jellegű az orrfolyása? Ugyan azt mondta, egyébként tünetmentes, de nem kíséri köhögés, esetleg éjszaka?

Klinikailag akkor állapítható meg, ha a jellegzetes tünetei közül - tüsszögés, orrviszketés, orrfolyás, orrdugulás - legalább két tünet napi rendszerességgel, fél-egy órán át megfigyelhető.

Tüsszögős, orrfolyásos betegeknél jellemző a vizes orrfolyás, viszketés, főleg nappali tünetek, gyakori a társuló kötőhártya gyulladás.

Allergiás nátha A népesség 30 %-át érintő megbetegedés, melynek tünetei közismertek: tüsszögés, orrviszketés, vizszerű orrfolyás, az esetek egy részében orrdugulás.

Legtöbbször egyéb tüneteik is vannak, például köhögés és orrfolyás, amik lehetővé teszik az ok felismerését. Az esetek körülbelül egyharmadában a gyermekeknek a lázon kívül nincs más tünetük.

Kulcsszavak: allergia, betegség, panasz, allergológus szakorvos, tüdő, tükrözés, orr, orrfolyás, tüsszögés, nátha, rekedtség, köhögés, fulladás, arcüreg, gége, torok viszketés, légcső, tüdő, bőr betegség, gyulladás, fájdalom, égés, rossz, ...

Elsősorban a korai fázis tüneteit enyhítik: csökken a vascularis permeabilitás, az orrfolyás, a viszketés, tüsszögés és a szemtünetek. A késői szöveti fázis következményeit - köztük a gátolt orrlégzést - csak mérsékelten befolyásolják.

A betegség első szakaszában hőemelkedés, láz, levertség, rossz közérzet, étvágytalanság mellett hurutos (gyakran kínzó) köhögés, kötőhártyagyulladás (fénykerüléssel), orrfolyás figyelhető meg.

Jellegzetes tünetei: a rohamokban jelentkező tüsszögés, vízszerű orrfolyás, orrviszketés, orrdugulás, könnyezés, szemviszketés.

A víztiszta orrfolyás, a kaparó száraz köhögés, az érdes torok, a sok esetben hirtelen igen magasra szökő láz (39-40C°) vírusfertőzést valószínűsít.

A betegség úgy kezdődik, mint a közönséges nátha: orrfolyással és tüsszentéssel.

A tünetek általában nagyon jellegzetesek (tüsszögés, orrdugulás, vizes orrfolyás, orr- és szemviszketés stb.), de a diagnózist a bőrteszt pontosíthatja.

A nátha híg, savós orrfolyással kezdődik, később nyálkás, esetleg gennyes lesz a váladék. Nem ritka a láz, nyűgösség, étvágytalanság, alvászavar, kínzó tüsszögés.
Nincs oki kezelése, ezért a megelőzésre kell a fő hangsúlyt fektetni.

A náthához csatlakozó arcüreggyulladás az orrfolyást követő harmadik hét körül alakul ki, és gyermekkorban nagyon tünetszegény. Fájdalmat nem okoz, csak orrdugulást, és fokozott orrváladékozást.

Torokfájás ritka, és csak az esetek 30-50%-ban jelenik meg orrfolyás, orrdugulás. Szövődményei főleg kisgyermekekben, idősekben és krónikus betegségben szenvedőkben veszélyesek.

A tünetek, mint a rohamokban jelentkező orrfolyás, orrdugulás, szemviszketés, kaparó, égő, viszkető érzés a torokban satöbbi eléggé ismertek.

Gyakori légúti megbetegedés, amely minden évben a lakosság jelentős százalékát érinti, a betegeknél fejfájás, láz, hidegrázás, izomfájdalom, fáradtság, orrfolyás, torokfájás, és köhögés jelentkezik.

Lehet bőrpír, csalánkiütés, vagy orrfolyás, szemtünetek.
A tünetek ilyenkor nem terjednek át más testrészre.

Tüsszögéssel, orrfolyással, szemviszketéssel, könnyezéssel jár. Tavasszal és nyáron gyakoribb, elsősorban fű-, fa- és virágpor válthatja ki. Igen kellemetlen, nehezen elviselhető, de a gyerek egészségére nézve nem jár komolyabb következményekkel.

Ezek után jön csak sorban az orrfolyás (12%), a száraz köhögés (9%), a szemviszketés (8%), garati váladékcsorgás és tüsszögés (7-7%), satöbbi Egyébként az orrdugulás nemcsak a legzavaróbb tünet is, de a leggyakrabban előforduló is egyben (52%), ...

Megfázás, és a vele együtt járó tünetek esetén - orrfolyás, köhögés, fejfájás.
(hideg, nedvesség).
Idegi eredetű fejfájás, migrén kitörésekor.
Vérnyomásproblémák meglétekor (alacsony vérnyomás esetén).
Asztmatikus köhögő roham esetén.

Enyhe esetben köhögés, nehézlégzés, orrfolyás, nyáladzás, könnyezés jelentkezik.

Az első 3 nap a beteg nagyon rosszul érzi magát és a következő tünetei vannak: erős nátha, láz, orrfolyás, könnyedző szemek és száraz köhögés. A harmadik napon apró kis fehér foltok jelennek meg, amelyek só szemcsékre hasonlítanak a szájban.

Zárt helyiségben a dohányfüst azonnali panaszokat: tüsszentést, orrfolyást, orrdugulást, szemviszketést, fejfájást, szédülést, torokfájást, rekedtséget, hányingert, köhögést, légzési nehezítettséget okozhat.

Purulens orrfolyással, orrüregi elzáródással és néha fülfolyással, vérköpéssel, pulmonalis beszűrődéssel és üregképződéssel, valamint lázzal jár; társulhat hozzá exophthalmus, torok-, gége érintettség és glomerulonephritis is; ...

lefutása mentén, merev és fájdalmas tarkó, féloldali bénulás, fájdalom és mozgászavar a térdhajlatban, erőtlen alsó végtagok, húgyivarszervi betegségek, kismedencei gyulladás, ágybavizelés, pszichés zavarok, szédülés, felső légúti hurutok, orrfolyás, ...

Sajnos a kedvező hatást az orrcimpák irritációja és orrfolyás kísérte, de ezek a mellékhatások egy héten belül elmúltak.

Óvodás-kisiskolás korban jellegzetes allergiás tünetek is jelentkezhetnek, mint a köhögés, orrfolyás és a szemek viszketése.
Kontakt ekcéma: ...

Ez a gyulladásos részeknek köszönhető, amelyek az arc, orr és a szemek mögött vannak. A fájdalom egyre rosszabb lesz, mikor előre hajol és amikor felébred reggel. Orrfolyás, torokfájás jár ezzel a fejfájással.

A szezonális pollen-allergiát a köznyelvben gyakran nevezik szénanáthának is, bár a széna kifejezetten nem okoz allergiát. Az elnevezést az aratáskor tapasztalt tüsszögés, orrfolyás, orrdugulás hozta életre, ezeket a tüneteket azonban nem a széna, ...

Lásd még: Lásd még: Folyás, Allergia, Nátha, Köhögés, Daganat

Betegségek  Orrdugulás  Orrmandula megnagyobbodás
2014.04.25

 
RSS Mobile