Kezdőlap (Orrfolyás)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Orrfolyás

Betegségek  Orrdugulás  Orrmandula megnagyobbodás

orrfolyás
az orr és melléküregei nyálkahártyájának gyulladásai alkalmával képződő kóros váladék, mely az orrnyílásokból kifolyik. A gyulladás természete szerint az O.


Orrfolyás, viszkető szem, tüsszögés: 6 áprilisi allergén, ami felelős lehet érte
A kőris vagy a nyár pollenje kellemetlen panaszokat okozhat.
Forrás: Femina.hu ...

A nátha orrfolyást okozhat. Az orrfolyás akkor keletkezik, amikor a szervezet a hisztamint szabadítja fel, hogy védekezzen a vírusok ellen. A tiszta, híg váladék, az orrfolyás állandó és igen zavaró lehet.

Orrfolyás, köhögés, tüsszögés, torokfájás, láz, izom- és ízületi fájdalmak. Nátha, megfázás vagy influenza, gondolhatnánk. De melyik? Hasonló tünetek, hasonló panaszok és a fenti fogalmak ráadásul gyakorta össze is mosódnak a köztudatban. Tényleg, mi is a különbség köztük?

A meghűlés ...

Orrfolyás, tüsszögés, viszkető szemek, nehézlégzés. Az allergiás tünetekkel vívott harcban sokszor feladjuk a küzdelmet. Beletörődünk, hogy közérzetünk időszakosan, vagy akár egész évben gyógyszeres kezeléssel sem lesz tökéletes.

vizes ~
szorongás
Kilégzési sípolás-búgás (intenzitása nincs mindig arányban a tünetek súlyosságával) ...

Gennyes ~
A leggyakoribb gyermekbetegség. A megfázásnak minősített vírusos nátha szövődménye. A duzzadt orrnyálkahártya és a bőséges orrváladék gyermekeknél különösen veszélyes. Mindkettő jelentősen szűkíti az egyébként is kicsiny orrüreg járatait.

~ és orrváladék gyermekkorban
Az ~ az orrnyálkahártya gyulladásának következménye. Igen gyakori tünet. A gyulladt nyálkahártya megduzzad, megnő a váladék termelése így az orrlégzés akadályozottá válik.

~,
torokfájás,
láz,
köhögés (lehet súlyos is, általában száraz, nem váladékos),
megnagyobbodott nyirokcsomók,
fejfájás, rossz közérzet.
Gyomor-bélrendszeri fertőzés esetén 3-10 nappal a fertőződés után: ...

~, orrdugulás, füldugulás, az orr és melléküregeinek a gyulladása, homlok- és arcüreg környéki tompa fájdalom. Esetleg hőemelkedés, láz, köhögés.
diagnózis
kezelés ...

~
Jó napot! Fél éves kisfiamnak állandóan folyik az orra. Tudna esetleg vény nélkül kapható gyógyszert ajánlani, amivel kezelhetném?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Balogh Enikő 2013-03-17 15:08:48 ...

Az ~sal, orrdugulással járó panaszok enyhítésére számtalan, recept nélkül kapható készítmény került forgalomba. Kevesen tartják be azonban a tájékoztatókban szereplő leírást, pedig nem megfelelő használat mellett az orrcseppek súlyosan károsíthatják az orrnyálkahártyát.

Láz, ~, fejfájás és szúró arcüregi fájdalom érezhető lehajoláskor. Az arcüreg kopogtatásra érzékennyé válik.
Kezelése, alkalmazott terápiák ...

...az ~
...kis műtétek nagy problémákra
h i r d e t é s
h i r d e t é s ...

Lázzal, ~sal, torokfájással, köhögéssel, fejfájással, izomfájdalommal (mialgia) és általános rossz közérzettel jár. Az influenza határozottan különbözik az egyszerű megfázástól. Más vírus okozza és tünetei súlyosabbak, mert a vírus a légutak sokkal mélyebben lévő sejtjeit támadja meg.

fokozott ~.
rhinosalpingitis
az orrnyálkahártya és az Eustach-kürt gyulladása.

A tüsszögés, ~, a dagadt, viszkető, könnyező szemek akár olyan súlyos problémát is okozhatnak, hogy gondot jelent a szokásos feladatok ellátása, a munkába, vagy éppen iskolába járás.
h i r d e t é s
Minden, amit az őssejtről tudni akartál! ...

- Tüsszögés, ~ és könnyezés, asztmaszerű rohamok, köhögés.
Szinte az összes tejallergiás megtapasztalja a fenti tünetek valamelyikét vagy mindet, de akadnak olyanok is, akiknél a reakció extrém méreteket is ölthet, úgynevezett anafilaxiás sokk áll be.

Elsősorban az ~t, orrviszketést és a tüsszögést mérsékli, kevésbé hat az orrdugulásra. Negatív tulajdonsága, hogy naponta 4-6 alkalommal kell alkalmazni, ez sokszor rontja a betegek együttműködését.

Gyermekkori ~, felnőttkorban asztma
Három tudományos közlemény szerint a krónikus ~, a csecsemőkori paracetamol szedés, valamint a gyermekkori zihálás összefüggésben állnak a felnőttkori asztma kialakulásával.
E-vitamin ekcéma, A-vitamin asztma ellen ...

A légúti tünetek kezdetben viszonylag enyhék lehetnek, torokkaparással, torokfájással, mellkasi égő érzéssel száraz köhögéssel és ~sal. Később a köhögés súlyosbodhat és köpet ürítéssel járhat.

Az allergiás rhinitis az allergia által keltett tünetek általános elnevezése, melyek a következők: ~, szemkönnyezés, tüsszögés, viszketés. A szezonális allergiás rhinitis a szezonálisan jelentkező tünetek elnevezése, melyeket fák, füvek és gyomok pollenje vált ki.

: aztma, ekcéma, ~, szemkönnyezés, tüsszögés
Comments are closed.
Previous Post
« Haemangioma ...

Mindkettő okozhat ~t és orrdugulást, ami az orrváladék folyásához és köhögéshez vezethet. Mégis vannak különbségek:
Az allergia tünetei:
- könnyezés
- viszkető szem
- ~
- orrdugulás
- szem kivörösödése
- köhögés is jelentkezhet az orrváladék csordogálás miatt, de nem feltűnő ...

Gátolt orrlégzést, ~t, de akár horkolást vagy fejfájást is eredményezhet az orrpolip, amely a gyakori tévedéssel szemben nem daganat. Érdemes azonban utánajárni a jelenségnek, hiszen jelenléte krónikus fertőzéshez, gyakori orrmelléküreg-gyulladáshoz vagy szaglászavarhoz is vezethet.

verejtékezés, ~.
FOTIL szemcsepp: Pilocarpin + timolol
Indikáció: glaukóma, aphazia, posztoperatív szembelnyomás (IOP)
csökkentés, ha a monoterápa nem vált be
Alkalmazás: Naponta 1-2x 1-1 csepp, a dózis emelése nem vezet az IOP
erősebb csökkenéséhez.

Először is: milyen jellegű az ~a? Ugyan azt mondta, egyébként tünetmentes, de nem kíséri köhögés, esetleg éjszaka?
Az orrváladék vízszerű a banális nátha esetén, azonban ha sárgás/gennyes jellegű, az már esetleges szövődményre - az orrmandulák gyulladására, arcüreg-gyulladásra - utalhat.

Légúti betegségek, tartós vagy visszatérő náthás panaszok:~, orrdugulás, melyhez tüsszögés, orr-, torokviszketés, társulhat. Az allergiás nátha gyakran együtt jár a szem kötőhártyájának allergiás gyulladásával, mely szemviszketéssel, szemduzzanattal, a szem pirosságával, könnyezéssel jár.

Klinikailag akkor állapítható meg, ha a jellegzetes tünetei közül - tüsszögés, orrviszketés, ~, orrdugulás - legalább két tünet napi rendszerességgel, fél-egy órán át megfigyelhető.

Tüsszögős, ~os betegeknél jellemző a vizes ~, viszketés, főleg nappali tünetek, gyakori a társuló kötőhártya gyulladás.
Orrdugulásos betegeknél sűrűbb az orrváladék, az orrdugulás dominál, egész nap fennállnak tünetek, és éjjel rosszabbodnak.

Allergiás nátha A népesség 30 %-át érintő megbetegedés, melynek tünetei közismertek: tüsszögés, orrviszketés, vizszerű ~, az esetek egy részében orrdugulás. A tünetekhez nagyon gyakran az allergiás kötőhártya-gyulladás (szemviszketés, kötőhártya erezettség, könnyezés) társul.

Legtöbbször egyéb tüneteik is vannak, például köhögés és ~, amik lehetővé teszik az ok felismerését. Az esetek körülbelül egyharmadában a gyermekeknek a lázon kívül nincs más tünetük. A legtöbb ilyen gyermeknek vírus-fertőzése van, ami kezelés nélkül elmúlik.

Kulcsszavak: allergia, betegség, panasz, allergológus szakorvos, tüdő, tükrözés, orr, ~, tüsszögés, nátha, rekedtség, köhögés, fulladás, arcüreg, gége, torok viszketés, légcső, tüdő, bőr betegség, gyulladás, fájdalom, égés, rossz, kellemetlen, baj, fájdalmas, bronchoscopia, bronhoszkópia, ...

Elsősorban a korai fázis tüneteit enyhítik: csökken a vascularis permeabilitás, az ~, a viszketés, tüsszögés és a szemtünetek. A késői szöveti fázis következményeit - köztük a gátolt orrlégzést - csak mérsékelten befolyásolják.

A betegség első szakaszában hőemelkedés, láz, levertség, rossz közérzet, étvágytalanság mellett hurutos (gyakran kínzó) köhögés, kötőhártyagyulladás (fénykerüléssel), ~ figyelhető meg. Néhány nap múlva a szájnyálkahártyán apró szürkésfehér foltok jelennek meg, ezek az un. Koplik foltok.

A víztiszta ~, a kaparó száraz köhögés, az érdes torok, a sok esetben hirtelen igen magasra szökő láz (39-40C°) vírusfertőzést valószínűsít. Ez az állapot nem enyhül, és nem rövidül meg ha azonnal valami antibiotikumot veszünk be, ami - nagyon helytelen - magyar gyakorlat.

Erre az állapotra is speciális tünetek hívják fel a figyelmet: tüsszögés, ~ és orális allergia szindróma (OAS) - ami az étkezés után nem sokkal jelentkező szájdagadásban, szájpad-, nyelv viszketésben, duzzanatban, ajaködémában, sőt, néha fulladás-érzésben nyilvánul meg.

A náthához csatlakozó arcüreggyulladás az ~t követő harmadik hét körül alakul ki, és gyermekkorban nagyon tünetszegény. Fájdalmat nem okoz, csak orrdugulást, és fokozott orrváladékozást.

A tünetek, mint a rohamokban jelentkező ~, orrdugulás, szemviszketés, kaparó, égő, viszkető érzés a torokban satöbbi eléggé ismertek. A nyugati orvoslás csak a tüneti terápiát ismeri, ami az ismert allergia ellenes gyógyszerekből, orrsprayből, szem- és orrcseppekből áll.

A torokfájás ritka, és csak az esetek 30-50%-ban jelenik meg ~, orrdugulás. Szövődményei főleg kisgyermekekben, idősekben és krónikus betegségben szenvedőkben veszélyesek. Ezek között leggyakoribb a különböző baktériumok okozta tüdőgyulladás, mely antibiotikumokkal kezelhető.

Gyakori légúti megbetegedés, amely minden évben a lakosság jelentős százalékát érinti, a betegeknél fejfájás, láz, hidegrázás, izomfájdalom, fáradtság, ~, torokfájás, és köhögés jelentkezik.

Lehet bőrpír, csalánkiütés, vagy ~, szemtünetek.
A tünetek ilyenkor nem terjednek át más testrészre.
középsúlyos allergia: Az előbb említett tünetek több testrészen is jelentkeznek egyszerre: például orr és szemtünetek, vagy fulladással esetleg csalánkiütéssel párosulva.

Tüsszögéssel, ~sal, szemviszketéssel, könnyezéssel jár. Tavasszal és nyáron gyakoribb, elsősorban fű-, fa- és virágpor válthatja ki. Igen kellemetlen, nehezen elviselhető, de a gyerek egészségére nézve nem jár komolyabb következményekkel.

Ezek után jön csak sorban az ~ (12%), a száraz köhögés (9%), a szemviszketés (8%), garati váladékcsorgás és tüsszögés (7-7%), satöbbi Egyébként az orrdugulás nemcsak a legzavaróbb tünet is, de a leggyakrabban előforduló is egyben (52%), ezt a tüsszögés követi (46%), ...

Megfázás, és a vele együtt járó tünetek esetén - ~, köhögés, fejfájás.
(hideg, nedvesség).
Idegi eredetű fejfájás, migrén kitörésekor.
Vérnyomásproblémák meglétekor (alacsony vérnyomás esetén).
Asztmatikus köhögő roham esetén.
Izületi gyulladásokra.

Enyhe esetben köhögés, nehézlégzés, ~, nyáladzás, könnyezés jelentkezik. Súlyosabb esetekben az első lélegzetvételnél a gége záróizmának görcse, görcsös köhögés, nehézlégzés, ~, nyáladzás, könnyezés mellett mellkasi fájdalom jelentkezhet, majd órák múlva tüdővizenyő alakul ki.

Az influenza vírusos betegség, melynek tünetei a láz, ~, köhögés, fejfájás, rossz közérzet, az orr és a légutak nyálkahártyájának duzzanata jellemez.

Az első 3 nap a beteg nagyon rosszul érzi magát és a következő tünetei vannak: erős nátha, láz, ~, könnyedző szemek és száraz köhögés. A harmadik napon apró kis fehér foltok jelennek meg, amelyek só szemcsékre hasonlítanak a szájban. Ezeket Koplik foltoknak hívják.

Zárt helyiségben a dohányfüst azonnali panaszokat: tüsszentést, ~t, orrdugulást, szemviszketést, fejfájást, szédülést, torokfájást, rekedtséget, hányingert, köhögést, légzési nehezítettséget okozhat.

- tüsszögés, ~, orrdugulás, orrviszketés (allergiás nátha)
- könnyezés, szemviszketés (allergiás kötőhártyagyulladás)
- testszerte bőrpír, majd csalánkiütés
- Quincke-ödéma (angioneurotikus ödéma)
- rekedtség
- hidegrázás, remegés
- hányinger, hányás
- hasi fájdalom, hasmenés ...

Köhögés és ~ esetén (különösen kisgyermekeknél) nagyon fontos a folyadékpótlás. A kávé és az alkohol fogyasztása ilyenkor kerülendő, mert folyadékok ugyan, de összességében vizet vonnak el a szervezettől.

: az ~, orrdugulás, fejfájás, izomfájdalmak, köhögés, torokfájás, láz leginkább a téli hónapok beköszöntével válnak egyre nagyobb problémává, főleg azok körében, akik társaságban mozognak, hiszen ott a legkisebb annak az esélye, hogy elkerüljük az ilyen jellegű megbetegedéseket.

Tünetek: tüsszögés, maró, vizes, majd sárga ~, égető, száraz köhögés, reumás izületi panaszok, izommerevség, mintha megrövidült volna, nyugtalanság, "sehogy sem jó" főleg éjszaka
Rosszabb: nyugalom, éjjel, éjfél után, időjárás változás, hideg-nedvesség, vihar előtt ...

Szénanáthás embernél hirtelen tüsszögés, ~, szemirritáció lép fel.
A tünetek minden életkorban felléphetnek, azoban a leggyakoribb, hogy a 30. életév betötése előtt kezdődnek.
Hogyan lehet kideríteni, mi okozza a szénanáthát?

A szamárköhögés általában megfázásos tünetekkel, lázzal, ~sal és tüsszögéssel kezdődik, illetve enyhe köhögéssel jár, amely súlyosabbá válik az első vagy a második hétre, aztán heves köhögési rohamba fordul át.
Értékelje a cikket:
Nyomtatható verzió ...

Ritkább fejfájások
Általában rövid, kötőhártya belövelltséggel, ~sal, könnyezéssel járó féloldali fejfájásrohamok jellemzik a trigemin-autonóm fejfájásokat, melyek az év során periodikus halmozódást mutatnak.
MÁSODLAGOS (TÜNETI) FEJFÁJÁSOK: ...

Az eredmények szerint a lactobacillus adagolása szignifikáns csökkenést eredményezett bizonyos tünetek (köhögés, láz, ~) esetében, és a tünetek fennállásának átlagos időtartamát körülbelül felére csökkentette.

orrviszketés, orrkörnyéki vörösség, ~ és orrdugulás váltakozva, tüsszögési rohamok
kaparó, viszkető érzés a torokban, fülviszketés, fülfájás
általános tünetek: fáradékonyság, fejfájás, ingerlékenység ...

Tudnunk kell azonban, hogy munkánk alatt vagy azt követően kialakuló szemviszketés, tüsszögés, kínzó ~ a virágpor allergia típusos megnyilvánulása.

hónapokig nasalis vagy oralis tünetek
gennyes ~,orrvérzés
szájüregi fekély
kerekárnyékok a tüdőben ...

Láz, nehezített légzés, rekedt köhögés és nyirokcsomó-duzzanat járhat a mandulákon látható jellegzetes szürkés felrakódást. Lepedék és ~ kíséri az orrüregi fertőzést. Szövődményként a baktérium által termelt toxin szívizom és ideggyulladást, bénulást okozhat.
Védőoltás: ...

A tünetek is jól ismertek, úgymint a rohamokban jelentkező vízszerű ~, orrdugulás, tüsszögés, szemviszketés, kaparó, viszkető érzés a torokban. A nyugati orvoslás szerint csak tüneti terápia létezik, ami allergia ellenes gyógyszerekből, orrcseppekből, orrspray-kből áll.

Az orr-melléküreg rendszer a szagláson túl, a levegő előkészítésének és a hangképzésnek is a szerve. Az orrvérzés, az allergia, ~, nátha, szaglás zavar, arcüreg-gyulladás, fejfájás a leggyakoribb tünetek.
Garat torokfájás mandulagyulladás ...

A lappangási idő után a betegség bevezető tünete a hőemelkedés, láz, rossz közérzet, ~. Ezután kis piros kiütések jelennek meg a törzsön, a hajas fejbőrön, melyek 5-6 óra múlva hólyagos, viszkető kiütésekké alakulnak át.

Vannak olyan élelmiszerek, amelyeket nem tud megemészteni, és úgy érzi, bizonyos ennivalókra allergiás? Tapasztal olyan tüneteket, mint viszketés, hányinger, fejfájás vagy ~, miután például sajtot vagy füstölt halat fogyasztott?

A terápia a kiválasztó szervek funkcióit a hatékony méregtelenítés érdekében felerősíti. Ez azzal járhat, hogy átmenetileg ~, köhögés, kiütések, hasmenés, gyakori vizelési inger, fokozott izzadás jelentkezik.
vissza ...

Purulens ~sal, orrüregi elzáródással és néha fülfolyással, vérköpéssel, pulmonalis beszűrődéssel és üregképződéssel, valamint lázzal jár; társulhat hozzá exophthalmus, torok-, gége érintettség és glomerulonephritis is; alapja a kis erek feltehetőleg immunmechanizmusú vasculitise.

izomműködési zavarok, bénulások a csatornák lefutása mentén, merev és fájdalmas tarkó, féloldali bénulás, fájdalom és mozgászavar a térdhajlatban, erőtlen alsó végtagok, húgyivarszervi betegségek, kismedencei gyulladás, ágybavizelés, pszichés zavarok, szédülés, felső légúti hurutok, ~, ...

Allergia során az orr nyálkahártyája valamilyen környezeti anyagra érzékeny, így ha azt az anyagot belélegezzük, akkor a nyálkahártya megduzzad, ami ~hoz, duguláshoz, tüsszögéshez vezet. Az allergiához kötőhártya-gyulladás is társulhat.

Az influenza (grippe) vírusos megbetegedés, amely cseppfertőzéssel vagy közvetlen érintkezés útján terjed. Jellemző tünetei a hirtelen kezdődő láz, fejfájás, izomfájdalom és rossz közérzet, később pedig a száraz köhögés és ~.

Sajnos a kedvező hatást az orrcimpák irritációja és ~ kísérte, de ezek a mellékhatások egy héten belül elmúltak. A biopirospaprika krémek és készítmények folyamatos használata, akár teljesen el is tüntetheti a vissza-visszatérő, migrénes fájdalmakat.

Óvodás-kisiskolás korban jellegzetes allergiás tünetek is jelentkezhetnek, mint a köhögés, ~ és a szemek viszketése.
Kontakt ekcéma:
Ebben az esetben a bőrgyulladás valamilyen anyaggal történő érintkezés, kontaktus hatására alakul ki. Az elnevezése is innét eredeztethető.

75%-a lázas, mely főleg bacteriaemia esetén magas; mintegy 20%-ban van ~; és ugyancsak 20%-ban kötőhártya gyulladás.

A következő tüneteket okozhatja: migrénes fejfájás, hányinger, hányás, hasmenés, asztmás rohamok, egyensúlyzavarok, mellkasi fájdalmak, erős szívdobogás, gyerekeknél viselkedési zavarok. Jelentkezhetnek allergiás tünetek is: bőrpír, ~, kiütések.

Ez a reakció több formában jelentkezhet: így kialakulhat könnyezés, szemgyulladás, orrdugulás, ~, kiütések, vagy akár asztma is, amely a légutak beszűkülésével, és nehézlégzéssel jár. Más szóval az asztma csak egy a lehetséges allergiás reakciók közül.

hajlamos csecsemőknél 2 éves kor alatt ekcémás bőrtünetek jelentkezhetnek, melyek táplálék allergiával is társulhatnak, majd 2 és 3 év között gyakori a savós középfül-gyulladás és végül óvodás-kisiskolás korban megjelennek a jellegzetes allergiás tünetek: köhögés, szemviszketés és ~.

A fa füstjét az ~ hatásos ellenszerének tartja, míg a hamujából készült lúggal való fejmosás gyógyítja a fejet és erősíti a szemeket.
'Azonban a jegenyefenyő erős meleggel bír és az illata felkorbácsolja a nedveket, amelyek az emberben vannak és azokat valamelyest mintha megáradni bírná.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Folyás, Allergia, Köhögés, Nátha, Daganat?

◄ Orrdugulás   Orrmandula megnagyobbodás ►
 
RSS Mobile