Kezdőlap (Orrdugulás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Orrdugulás


 

Orrdugulás

Betegségek  Ornitózis  Orrfolyás

Orrdugulás - okok és következmények
Az orrüreg egy hihetetlenül összetett szerv, mely lehetővé teszi a levegő áthaladását a tüdő felé és ez alatt a 0,1 mp töredéke alatt felmelegíti, párásítja és megtisztítja az áthaladó levegőt.


, érszűkítő, duzzanatcsökkentők
A nátha vagy allergiás reakció eredményeként az orr és a melléküregek nyálkahártyája és erei megduzzadnak. Ez a duzzanat megnehezíti az orrlégzést és akadályozza az orrmelléküregek normális elfolyását.

Orrdugulás és kezelése
Az téli hónapokban gyakori nátha oka lehet az ún. nem szezonális allergia, melyet penészgombák, lakáson belüli allergének okoznak.

Csecsemőkori :
Kérdés:
Attól féltem, hogy 3 hónapos kisbabám annak ellenére, hogy éppenhogy csak befejezte az antibiotikumot, ismét fülgyulladást kapott.

Az orrfolyással, orrdugulással járó panaszok enyhítésére számtalan, recept nélkül kapható készítmény került forgalomba.

ellen és a fájdalom csillapítására
Akár megisszuk a borsmentateát, akár belélegezzük aromás gőzét, hatékonyan csökkenti az t azáltal, hogy oldja a váladékot, és csökkenti a nyálkahártya gyulladását.

Orrdugulást megszüntető szerek (vazokonstriktorok vagy érösszehúzók)
A vazokonstriktorokat rendszerint orrcsepp vagy -spray formájában alkalmazzák. hatásuk, hogy összehúzzák az orr belső szöveteit vérrel ellátó apró ereket (kapillárisokat).

, nátha gyerekkorban
A nátha a gyermekkorban leggyakrabban előforduló betegség ...

Orrdugulás enyhítése
Az orrfolyás, orrdugulás ellen bevehetőek a tengeri sós orrsprayk, amelyek segítenek kitisztítani, nedvesen tartani az orrnyálkahártyát.

Az t csak óvatosan vagy egyáltalán nem érdemes kezelni. Az egyes gyógyszerkészítmények, melyek feloldják a lerakódást, egyben káros mellékhatással is rendelkezhetnek, például csökkentik a vér áramlását az orr és torok hajszálereiben, ...

Az orrdugulás mint népbetegség

Interjú dr. Rónai Zoltán klinikai immunológus és allergológus, tüdőgyógyász szakorvossal
Nemesi Zsuzsa ...

Döntően sal
Helyileg steroid az orrba.
[2] Fül-orr-gégészeti és Pulmonológiai Szakmai Kollégium: Egyeztetett hazai állásfoglalás és ajánlás a rhinitis diagnosztikájához és kezeléséhez. (1997) ...

Orrdugulás, szaglászavar
További lehetséges tünetek
Krákogás, horkolás, fülpanaszok, gombócérzés a torokban ...


Lányom 3 hónapos, már 2 hetes kora óta nehezen kap levegőt, ha lefektetem az ágyba. Már voltunk CT-vizsgálaton, ami kimutatta, hogy az egyik orrjárata szűk a másik teljesen el van záródva. K...

Orrdugulás
Jó napot! Minden este csepegtetnem kell az orromba, mert be van dugulva, pedig nincs se orrmandulám, se mandulám. Mitől lehet ez az állandó orrdugulás?

elleni szerek. Acetaminophen, ibuprofen. Szükség esetén antibiotikumok, szteroidtartalmú orrspray, antihisztamin, immunoterápia allergia esetén.
Alternatív gyógymódok: ...

Orrdugulás.
Rossz lehelet.
Torokfájás, köhögés.
Fájdalom a felső fogsorban.
Fejfájás, ami erősödik, ha előrehajolsz.
Fájdalom, nyomó érzés a szemed mögött.
Hátracsorgó váladék az orrüreg hátsó részén és a torokban.

Az t hatásosan a lokális "corticosteroidok" csökkentik.
(A gyulladás elleni védekezésben a szervezet természetes védelmét a mellékvesekéreg által termelt corticosteroid-nak nevezett hormonok biztosítják.) A helyileg alkalmazható szteroid ...

Az orrdugulás sem sokkal kellemesebb állapot, ennek hátterében a megduzzadt vénák állnak, melyek az orrban leszűkítik a járatokat, és miközben egyre több váladék próbál távozni kifele, a befelé áramló levegőnek egyre kisebb hely jut.

Az csökkentésére ma már remek szerek kaphatók spray vagy cseppek formájában.

Az orrdugulás csökkentésére adott szerek csak átmeneti és korlátozott javulást eredményeznek.

Az ellen vény nélkül kaphatók orrcseppek, a megfelelőt annak ára, illetve alkalmazásának kényelmessége alapján érdemes kiválasztani. Ne feledjük, hogy gyerekek sok esetben nem kaphatják a felnőttek részére rendelkezésre álló szereket! ...

Az orrdugulásban adott nyálkahártya-lohasztók, így a fenilefrin, a köhögés csillapítására nem alkalmasak, hacsak a köhögést nem az orr mögötti területről lecsöpögő váladék okozza.

Köhögés, (nátha, allergia, orrsövényferdülés, gyomorsav-visszacsorgás)
Fájdalom (trauma, tumor, bármi)
Túlsúly (és következményei) ...

Köhögés, orrdugulás
Makacs, semmire sem javuló száraz köhögés
Véres köpetürítés reggelente ...

Tüsszentés , könnyezés Orrfolyás Ha a nátha hátterében az egyéb betegségek kizárhatóak és az allergiás eredet igazolható, allergiás rhinitisről beszélünk.

orrdugulás
vizes orrfolyás
orr-, szem-, torok-, vagy fülviszketés
gyakori orrvérzések
A perenniális rhinitisben szenvedőknél ezeken kívül még:
visszatérő középfülgyulladások
horkolás ...

A jól ismert sal, tüsszögéssel és orrfolyással járó tünetek mellett az allergia a szemeket sem kíméli: irritáció, viszketés, vörösség, kötőhártya-gyulladás is jelentkezhet.

Makacs, tartós orrdugulás vagy kísérő tünetként láz jelentkezése esetén gyermekorvoshoz kell fordulni, aki a probléma hátterében meghúzódó okot felderítve rendel gyógyszert; érösszehúzó, gyulladáscsökkentő hatóanyagú orrcseppet, ...

- vagy orrfolyás
- száraz köhögés
- enyhe hőemelkedés: 37,5-38°C fok
- étvágytalanság
Két-három nap elteltével a tünetek súlyosabbá válhatnak, amelyek csecsemők esetében a következőek lehetnek: ...

A hagyma az orrdugulást csökkenti, míg a fokhagyma antibakteriális hatást fejt ki, így a nátha időszakában, a legyengült szervezetet, megvédi a bakteriális támadásokkal szemben.

Az allergiás
Az allergia kellemetlen tünetei közül a betegek elmondása alapján a legtöbb problémát az okozza.

A tüsszögést, az orrdugulást enyhe torokfájdalom, köhögés kíséri, amely néhány nappal tovább is húzódhat a heveny náthás, orrfolyásos tüneteknél. Gyakran kötőhártya-gyulladással is jár.

Lásd még: Lásd még: Nátha, Megfázás, Influenza, Diabétesz, Reflux

Betegségek  Ornitózis  Orrfolyás

 
RSS Mobile