Kezdőlap (Ödéma)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Ödéma

Betegségek  Oxigénterápia  Öklendezés

Ödéma, Nyaki ödéma
Az ödéma vagy vizenyő, a bőr felszíne alatt meghúzódó vízfelhalmozódás. A betegség oka lehet helyi nedvkeringési rendellenesség, mint például lábon előforduló víszértágulat esetén.


ödéma
Agyrázkódás - lelki okai
Ez a betegség a keletkezését és a jelentését tekintve is hasonlít bizonyos mértékig az orrcsonttöréshez. Az érintettek túl messze mentek el, és a hajó orra beleütközött valamibe. Mint ahogy a név is mutatja, az agyat megrázkódtatás éri.

Mixödéma
A pajzsmirigy működésének csökkenése vagy kiesése miatt létrejövő súlyos kórkép. A bőr alatti kötőszövetben nyákos (mixoid) jellegű anyag halmozódik fel.
Tünetei: ...

ÖDÉMA
A vízvisszatartás vízhajtó gyógyszerekkel kezelhető, amelyek hatására szervezetünk kiüríti a felesleges folyadékot. Ezzel együtt azonban testünk fontos ásványi anyagokat is veszíthet, amelyek egyebek mellett biztosítják szívünk megfelelő működését..

ödéma
Daganat.
Orvosi szakszó a latin oedema, illetve görög előzménye, az oidéma nyomán, amely az oideó (dagad) igéből való. ödipális ...

Mixödéma
(gör.) a. m. nyálkás duzzanat, sajátságos, tüzetesebben csak az újabb időben megismert bántalom. Leginkább Angol- és Franciaországban, s főleg nőknél fordul elő, de hazánkban is fordultak elő egyes esetek.

~
Vizenyő
A sejtek közötti térben kórosan felgyülemlő testfolyadék. Leggyakrabban közvetlenül a bőr alatt, vagy testüregekben (pl. hasüregben), vagy szervekben (pl. tüdő) fordul elő. Az okok között leginkább sérülések, szívbetegség, vesebetegség, cirrhosis és allergia szerepel.

~ (szövetközti vizenyő) akkor alakul ki, ha megbomlik a szövetközti folyadék termelődésének és elvezetődésének az egyensúlya. Ilyenkot a szövetek közötti térben vizenyő szaporodik fel. Az ödema megjelenés szerint lehet lokális vagy generalizált.
CSECSEM[KORI ÖDÉMA ...

Az ödéma számos betegség előrehaladott stádiumában megjelenhet. Gyakran előfodul szívelégtelenség, elégtelen veseműkődés, májbetegségek és fertőző betegségek mellett is. Azonban a tünet gyakran ezeknek a kiváltó oka is lehet! ...

Nyiroködéma tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Az elmúlt években derült fény arra a tényre, hogy a nyirokkeringés betegségei a lakosság 5-8%-át érintő népbetegségnek számítanak.

Nyiroködéma
A nyiroködéma egy, a nyirokelfolyás akadályozottsága vagy a szöveti szinten zajló folyadékcsere zavara miatt kialakuló látható és érezhető szöveti duzzanat ( például a boka, lábszár területén az ujj rányomásakor megtartja a benyomatot), ami súlyosabb estekben extrém méreteket ölthet.

A lipödéma tünetei és komplex kezelése
A lipödéma, azaz a zsírödéma a zsírsejtek kóros felhalmozódásával járó végtaghangsúlyos zsírtöbbletet jelent. Leggyakrabban az alsó végtagok érintettek, de egyes esetekben a felkaron is megfigyelhető a sejtek kóros elváltozása.

Az ödéma a szövetközti folyadék felszaporodása
Szervezetünknek jelentős része a szövetekben és a keringésben található víz. Ebben a vízben vannak oldva meghatározott koncentrációban a részben testben lévő, részben a kintről bejuttatott sók.

Angioödéma az esetek egy részében valamilyen allergia - jellemzően ételallergia - tüneteként jelentkezik. Okozhatja még rovarcsípés, latex allergia (az allergénnel történt érintkezés kapcsán) és bizonyos gyógyszerek, például penicillin, vagy aszpirin.

Vizesedés - ödéma
A terhességi hormonok, a súlygyarapodás, a vízháztartás megváltozása hozzájárulnak a végtagok, az arc és súlyos esetben az egész test vizesedéséhez.

Angioneuropatikus ödéma
Angioneuropathic edema, Éridegbántalom dagadás
Jelenleg képekkel nem rendelkezünk, hozzájárulásokat szívesen fogadunk.

~
Nagyfokú folyadék visszatartás miatt létrejövő duzzanat, szövetek közötti folyadékgyülem.
Legfrissebb Felhasználói kézikönyv Köszöntő Már a pajzsmirigy enyhe túlműködése is... Új teszt segíthet a petefészekrák... Soha többé nem ehet a ritka...

ödéma - szöveti folyadék felszaporodása miatti duzzanat
Vissza a lap tetejére
P ...

ödéma - oedema - vizenyő, a szövetek duzzanata.
[reklám kicsi]"
ödéma
odynophagia - nyelési fájdalom.

~csökkentő orrspray-k
Ezzel ellentétben a duzzanatcsökkentőkhöz gyakorlatilag mindenki hozzászokik hosszabb használat után.
Nézegess képeket! ...

Az ödéma-képződés mérsékelhető a só- és folyadékbevitel megszorításával, szükség esetén vízhajtó adásával. A naponta bevitt sómennyiség 1-2 g körül ideális. Ez azonban nagyon nehezen kivitelezhető, hiszen táplálékunk külön sózás nélkül is viszonylag magas sótartalmú.

Limfödéma
Ernyős madártej
Állati fehérjében szegény táplálkozás, könnyen emészthető zöldségek, egész magokat tartalmazó készítmények, gyümölcsök. Kezdetben tilos a nyerskoszt. Később tartós bélpanaszok esetén átállás a Hay-diétára.

Limfödéma (Lymphoedema)
Az az állapot, amikor a felesleges nyirok a szövetekben tárolódik, és azok megduzzadását okozza. Kialakulhat a karban vagy a lábon azt követően, hogy a hónalji, illetve lágyékhajlati nyirokcsomókat eltávolították.
Vissza az előző szócikkre ...

Angioödéma - a súlyos allergiás reakció
Az első látásra ijesztő tünetek rövid időn belül életveszélyes állapothoz is vezethetnek. Angioödéma jelentkezhet allergia, gyógyszerek, vagy fertőzések következtében.
Horváth Éva a paleolit étrendnek köszönheti egészségét ...

A limfödéma a nyirok duzzanathoz vezető felszaporodása.
A limfödéma különbözik a vénás elégtelenség következtében létrejövő folyadék-felhalmozódástól (ödémától), mely utóbbi akkor alakul ki, ha a vénákban felgyülemlő vér miatt folyadék áramlik az erekből a szövetekbe.

Nyiroködéma:
Az ödéma kialakulhat primer, veleszületett rendellenesség miatt. A primer (elsődleges) ödémák nem rögtön a születés után alakulnak ki, hanem pl: balesetet, gyulladást vagy hormonális változást követően.

Mi az ödéma?
~ akkor alakul ki, amikor a szövetek között felhalmozódik a folyadék. Ennek hátterében a folyadékcsere zavara állhat. Ez a vízfelhalmozódás más betegségek előjele is lehet, de terhes nők körében is nagyon gyakori betegség.

A tüdőödéma nem mindig kardiális eredetű. Oka lehet még: az alveoláris hám vagy a kapilláris fal károsodása, allergia, vérkészítmény, baktérium, mérgező gázok (klór, kénhidrogén, nitrusos gázok, ammónia !). Felléphet irradiáció vagy urémia következtében is.

Nyiroködéma
Ha valamilyen probléma van az erekkel és a nyirok csomókkal, a nyirok mozgása leáll, amely kezdetben ronthatja a sebgyógyulást, fertőzést és láb, boka duzzanatot okozhat.

Plakk, ödéma, gyulladás
A fogfelszínt borító lepedékben mechanikus dörzsölés hiányában már néhány óra alatt is vastag bakteriális telepek képződnek.

ödéma keletkezik, azaz a lábak dagadni kezdenek. A visszértágulatok idővel egyre keményebbekké, göbösekké, fájdalmasakká válnak, gyakran begyulladnak. Bennük vérrög, trombus is keletkezhet, ami tovább rontja a folyamatot.

~hajtó tippek
Hátfájásűzőben... - Helyes testtartás a számítógép előtt
Az erősebb csontokért... - A csontritkulás megelőzhető ...

~ (duzzanat), égő érzés leggyakoribb, egyéb mellékhatások ritkák. A kezelt területet naponta többször antibiotikus krémmel kell vékonyan bekenni 10 napig, melyet kezelőorvosa ír fel az ön számára. A kezelt területet óvni kell a kiszáradástól, tusolni lehet vele, de óvja a túlzott feláztatástól.

Mixödéma
Meglassult testi mozgás és szellemi működés, feledékenység, aluszékonyság. A testsúlynövekedésben elsősorban a bőr alatti kötőszövetekben felhalmozódó és ott megkötődő különleges vizenyő (mixödéma) játszik szerepet.

Agyödéma kezelése
Művi májsegítő kezelések
A májsejtregeneráció segítése
Gyilkosgalóca mérgezés silibin, Penicillin G kezelése ...

Tüdőödéma kezelése CPAP(folyamatos léguti pozitív nyomás) technikával
Myocarditis
A bakteriális endocarditis megelőzése ...

Limfödéma ", Nyirokcsomó-gyulladás ", Heveny nyirokérgyulladás "
Vissza Főoldalra ...

Limfödéma : nyirokpangás
Lipidek : Vérzsírok. Összetevőik : összkoleszterin ("rossz' LDL-koleszterin és "jó" HDL-koleszterin) és ...

Ejtsd: ödéma. Lásd vizenyő.
Oesophagus
esophogus, esophagos, oesophagos, oesophagus
Ejtsd: özofágusz. Nyelőcső. Izmos falú cső, amelyen keresztül a táplálék a garatból a gyomorba jut.

- Az agyödéma esetén nagyon gyors folyadékmozgásokat lehet észlelni. A sejtes vér-agy-gát modellek nem magyarázzák meg ezt a gyorsaságot. A munkatársaimmal egy nagy uniós projektben vettünk részt, állatkísérletben MR-rel mértük a vízmozgásokat.

A Reinke ödéma viszonylag gyakori, a hangszalagokat érintő gégészeti megbetegedés. Általában dohányzó betegeknél fordul elő, de hajlamosít rá a reflux, hormoneltérések, és helytelen hangképzés is.

malignus ödéma
Clostridium septicum okozta hirtelen kialakuló toxaemia szarvasmarhák, lovak, juhok, kecskék, és sertések között, ödémás duzzanat a behatolás helyén, anorexia, magas láz, és halál jellemzi
malignus endocarditis ...

Pulmonalis ödéma: extravazális folyadék felszaporodása a tüdőszövetben. Gyakran balszívfél-elégtelenség okozza.
Pulzoximetria: az oxigénnel telített hemoglobin mennyiségének (oxigén szaturáció) megmérése nem invazív módszerrel.
A kiadóról
Állásajánlataink
Küldetésünk
Munkatársak
Terjesztés ...

citotoxikus ödéma -hypoxia, acidosis miatt (ATP csökken, Na beáramlik -
víz beáramlás
vascularis hyperaemia
vénás occlusio - légzési probléma, szoros ruházat
vasogen ödéma: kapilláris endothel a hypoxia miatt gömb alakhoz közelít -
permeabilitás nő ...

Quincke-ödéma (angioneurotikus ödéma, angiödéma)
Ha a duzzanat laza kötőszövetű területet érint (szem környéke, ajak, garat,
gégefedő, gége, nyelvgyök, herezacskó), elhelyezkedéstől függően súlyos
tünetek alakulhatnak ki (anafilaxiás sokk). Feszülő fájdalom jellemzi.

A bőr megvastagodása: A bőr megvastagodhat és szövetszaporulat alakulhat ki, főleg az orron. Ezt hivjuk rinofimának, ami elsősorban férfiaknál jelentkezhet.
~: Arcon duzzanat, úgynevezett ödéma kísérheti a rosacea egyéb tüneteit.

Oedema (ejtsd ödéma) - lásd Vizenyő
Oesophagus atresia (oesophagos, oesophagus, ejtsd özofágusz atrézia) - nyelőcső elzáródás. Veleszületett nyelőcső elzáródás esetén polyhydramnion lép fel (kórosan megszaporodott magzatvíz).
Oestrogen - lásd Ösztrogén ...

Szem alatti ödéma Görcsök és alhasi fájdalmak Amit az elektromos cigarettáról érdemes tudni Gombás fertőzés Éjszakai bepisilés Eltűnik a mademoiselle szó Teljes felépülés Szülés vagy abortusz? A petefészek regenerálható? Fürdők éjszakája A porckorongsérv okozhat potenciazavarokat.

Súlyosabb esetben gégeödéma, fulladás, sokk léphet fel. Példa erre, a parlagfű - görögdinnye keresztallergiában szenvedő betegnél időnként tapasztalható OAS a dinnye fogyasztásakor, vagy latex érzékeny betegnél a banán elfogyasztásakor.

Enyhe esetben "csak" az egész testre kiterjedő viszketés, csalánkiütés, esetleg ödéma lép fel, súlyos esetben azonban a bőrtünete(ke)t más szervrendszerek (a keringés, az idegrendszer, a vese, az emésztőrendszer, a légzőrendszer) "reagálása" is követi.

Az éleslátás helyének vizenyője (Berlin-ödéma) esetén átmeneti, de jelentős látáscsökkenést tapasztalunk és az ödéma talaján traumás lyuk is keletkezhet. Vérzések is jellemzőek, melyek akár az üvegtesti térbe is betörhetnek, nagymértékű látásromlást okozva.

Fűszerezés: ne fűszerezzük túl az ételeket, a gyomor és bélfal irritáció (ödéma fokozódás) elkerülése miatt. Fogyasszunk frissen leszakított zöldfűszereket kis mennyiségben. Vízfogyasztás: forrásvíz, ásványvíz vagy kis mennyiségben lúgosított víz fogyasztása, kb.

Az agyvelőgyulladás aktív szakában a betegek nagy része eszméletlen és bizony görcsöl is a gyulladás miatt fellépő agyödéma miatt. A gyógyulási szakban ill. azt követően pedig a gyulladás miatt elpusztult agyszövet hegesedése miatt epilepszia alakulhat ki, amely közismerten görcskészséggel jár.

Az arcon, a szemek környékén észlelhető, sőt az egész testre is kiterjedő elsődleges tünete az ödéma, más néven a (boka)vizenyő.

A retina papillödéma és/vagy a szemfenék bevérzései és váladékozása is a célszerv károsodását jelzik. A mellkasi fájdalom jelezheti a szívizom károsodását (súlyosbodása esetén infarktust) vagy néha aorta dissectiót, az aortafal rétegeinek bevérzés okozta szétválását (disszekáló aneurizma).

Bokaduzzadás, ödéma alakulhat ki.
Reggelre a szem környéke bedagad.
A bőr száraz, gyakran viszket.
Gyakran kell vizelni, főleg éjjel.
A bőr színe sápadt, szürkés, a beteg vérszegény.
Magas vérnyomás alakul ki, a korábban nem magas vérnyomású betegeknél is.

Duzzanatok (myxödéma) jelentkezhetnek. Székrekedés, étvágytalanság, hízás figyelhető meg. A szívverés 60/perc alá eshet, emelkedik a koleszterinszint. Veleszületett formájában elhúzódó sárgaság, táplálkozási zavarok figyelhetők meg.

Tünetei: hasmenés, viszketés, bőrkiütés, hányás, de akár életet veszélyeztető gégeödéma is lehet. Ezek a tünetek akár perceken belül is jelentkezhetnek. Késői tünetek enyhébbek, és lehet, hogy csak a nem megfelelő súlygyarapodás hívja fel a figyelmet.

Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, izomlazító gyógyszerek: akut derékfájdalom, gerincsérv, porckorongsérv esetén az egyik fontos dolog az érintett ideg körüli ödéma csökkentése. Gyulladáscsökkentő szerekkel ezt el lehet mulasztani. Ebben érdemes kezelőorvos tanácsát kikérni! ...

A cukorbetegség talaján kialakult makulaödéma (az éleslátás helyének vizenyője) lézerkezelése során a vizenyőt okozó eltéréseket pusztítjuk el, illetve a látóhártya alatti sejtrétegen keresztül utat nyitunk a vizenyő felszívódásához.

Egy enyhébb bokaödéma még lehet teljesen normális, például kánikulában, de azt is jelezheti, hogy a szív nem pumpál megfelelően - ezt nevezzük szívelégtelenségnek. A tüdővizesedés, vagy tüdő-ödéma komoly légszomjat, fulladást eredményezhet és akár életveszélyessé is válhat.

Az agyödéma és mikrovascularis keringési zavar a domináns történés, a halál 24-48 óra múlva következik be. A korai fázisban dezorientáció, görcsös izomműködési zavar, dyspnoe, gyengeségérzés, ingerlékenység, remegés, hányás, szédülés és egyensúlyzavar a gyakori tünet.

A nyálkahártya duzzanata gyulladás- és ödéma csökkentő gyógyszerekkel mérsékelhető.
A köhögéscsillapító gyógyszerek mellett a kamillás inhalálás, a meleg mézes tej, a meleg limonádé is csökkenti a köhögési ingert és a gége szárazságérzetét. A kisgyermekek esetében lepedőkből 'gőzsátort" készíthetünk.

A boka környéki vizesedés, ödéma egyes házi gyógymódok hatására enyhülhet.
1. aromaterápia - meleg fürdőhöz rózsamuskátli-, citrom- és rozmaringolaj.
2. gyógynövény-készítmény - napi 1-2 csésze pitypangból és közönséges cickafarkból készített langyos vagy hideg tea.

A kívülről még nem látható ("látens") vizenyő (ödéma) kimutatásának legegyszerűbb módja a rendszeres testsúlymérés, mely otthon is könnyen kivitelezhető. Kórosnak tekinthető a hetente 0,5 kg-nál nagyobb testsúlynövekedést, mely természetesen helytelen életmód miatt is kialakulhat.

Kialakulásának legfőbb oka mégis a nyirok- és vérkeringés zavara, melynek köszönhetően a hajszálerek falain keresztül több folyadék jut ki a sejtek közé, ami miatt ödéma alakul ki. Ezt okozhatja a mozgáshiány, helytelen táplálkozás, de genetikai és hormonális okai is lehetnek.

- testszerte viszketés, csalánkiütés, angioödéma
- időnként rekedtség a gégeduzzanat miatt
- olykor tüsszentés, orrdugulás, szemtünetek
- légzési és nyelési nehézség
- hőhullám, gyors szívverés, pánikérzés
- gyomorgörcs, hasmenés
- szédülés, ájulás ...

Rendszeres fogyasztásuk is segíthet az ödéma kialakulásának a megelőzésében.
A rendszeres mozgás is nagyon fontos mind a vér, mind a nyirokkeringés szempontjából. A hosszú repülő vagy autóutak alatt különösen figyeljünk oda, hogy időről időre mozgassuk meg a lábainkat.

Itt vagy most: Főoldal > Intim szótár > Vizenyő - oedema, ödéma
Intim szótár
Vizenyő - oedema, ödémaA vérszérumra emlékeztető savós folyadék beszivárgása a test valamely szövetébe, amely duzzanatot okoz.

A diabéteszes retinopátiában gyakorta vakságot okozó makula ödéma kezelésével elért eredményeikről számoltak be az American Journal of Ophtalmology 2006. decemberi számában az Egyesült Államokbeli Johns Hopkins Egyetem szemészei.
Cimkék:
megelőzik a retinopátiás vakságot ...

Utóbbi oka elsősorban a vese kiválasztóképességét meghaladó folyadékbevitel, következménye agyödéma lehet. A probléma kialakulását hányinger, izomgörcsök, szétszórtság, elmosódott és akadozó beszéd, zavartság és különös, megváltozott viselkedés jelezheti.

Gyorsan kialakul a tüdőödéma, és drámaian csökken az előrehaladó vérmennyiség. Azonnali műtéti beavatkozást igényel. A krónikus mitrális inszufficiencia leggyakoribb oka a mitrális billentyűprolapszus, illetve kialakulhat koszorúér-betegség következményeként is.

általános (szisztémás): egész testre kiterjedő csalánkiütés, arcödéma, szemek alatti táskák, tenyér és talpviszketés.
Még durvább, ha sípoló légzés, légszomj, mellkasi szorítás vagy ájulás, szédülés is fellép. Ezekben az esetekben azonnal a 104-et kell hívni! ...

Ezek a módszerek hasznosak a fájdalom és az ödéma kezelésében és a gyógyulás elősegítésében, segédletek a gondozásban és nem gyógymódot biztosítanak; nem helyettesítik az aktív gyakorlatot, de használják őket, hogy elősegítsék a tevékenységet.

Az ókori népek a kakukkfüvet aranyér, ödéma, szemölcsök és isiász ellen alkalmazták. A középkorban a gyógynövények termesztéséhez és...
Heti horoszkóp - szeptember 12. - szeptember 18.

- A szervezet fokozott ödéma- (vizenyő-) készsége
menopauza
terhesség második, harmadik harmada
endokrinológiai betegségek, pajzsmirigy alulműködése ...

DIAGNÓZIS: Klinikai tünet (hirtelen, erős fájdalom, terhelési képtelenség), és korai szakban MR (csontödéma), később rtg (fejbelapulás-deformatio).
KEZELÉS:
Korai szakban: speciális keringésjavító infúzió, felfúrásos műtét (csökkentendő a combfejben lévő nyomást)
Később: csípő protézis ...

Előfordulhat szintén arcközéptáji ödéma, és a feszítő, égető érzés is jelentkezhet. A rosacea ebben a fázisában az aknéra is hasonlíthat.
3. altípus ...

A leggyakoribb idetartozó kórképek: szorongás, félelem, traumák, minden sebészeti beavatkozás, vérzés, utófájdalom, injekciós szövődmény, ödéma, szájzár, gyulladások, gennyesedések, tályogok, sipolyok, előtörő bölcsességfog körüli problémák, szájnyálkahártya és nyelv gyulladásai, afta, ...

Ilyenek, például a gyógyszerérzékenységek bizonyos fajtái, a méhcsípés, élelmiszer érzékenység, napsugárzás, és a poratka által kiváltott fulladás is, satöbbi Utóbbiak esetén sokkos állapotok, fulladás, arc és testödéma alakulnak ki.

Asztma, allergiás, krónikus nátha, allergiás kötőhártya-gyulladás, ekcéma, csalánkiütés, hideg, meleg allergia, napallergia, krónikus köhögés, fulladás, gégeödéma, anafilaxia, viszketés, ételallergia, rovarcsípés allergia, fogászati allergia, fémallergiák, gyógyszerallergiák, foglalkozási allergiák, ...

A TRAPS dominánsan öröklődő szindrómák, melyeket visszatérő, általában két-három hétig tartó magasba szökő láz, típusos gyomor-bél zavarok, fájdalmas vörös bőrkiütések, izomfájdalmak és periorbitális ödéma kísér. E betegséget nagyon frissen ismerték fel és értették meg.

Dr. Stirczer Gabriella
belgyógyász, reumatológus, limfödéma specialista
Barcza Zsuzsanna
Dietetikus ...

Kerülendő az ételek túlfűszerezése (só, bors, chili, stb.), a gyomor és bélfal irritáció (ödéma fokozódás) elkerülése miatt.
alkohol fogyasztása többek között az alkohol magas szénhidrát tartalma miatt nem fogyasztható Candida déta során.
Ajánlott Candida Diéta ...

Egy hólyag több óráig látható, majd eltűnik - csak azért, hogy máshol megjelenjen. Az óriás csalánkiütés (angioödéma) esetén a duzzanat sokkal nagyobb felületű. Részben vagy teljesen ellepheti a kezeket, a lábfejeket, a szemhéjakat, az ajkakat és a nemi szerveket.

A sav-bázis egyensúly kóros eltolódása milyen tüneteket okoz:
-rossz közérzet, fáradékonyság, bőrkiütések, allergiás tünetek, ödéma kézség kialakulása, látásromlás és sok egyéb.
Milyen lehetőség van a műszeres vizsgálatra?

Összességében vérzések lépnek fel, aszcitesz jelenik meg, lábszárödéma alakul ki, végül enkefalopátia és kóma felé haladva a beteg májelégtelenségben hal meg.
A másik fő szövődmény a májrák.

peptidhidroláz enzimek csoportja, természetben az ananászban taláható meg. Lágyszöveti ödéma és gyulladás kezelésére alkalmazható.
bromhexin
nyákoldó, köptető, bronchodilatátor hatású szer.

Különböző bőrelváltozások, nyelvgyulladás (glossitis), szájgyulladás (stomatitis) észlelhetők. A fehérjehiány miatt a végtagokon ödéma, ritkán hasüregi folyadék-felszaporodás (ascites) is kialakul.

Legjellemzőbb tünet, amit a beteg először észlel a bokatájék duzzanata (boka ödéma). Később a folyadékpangás következtében a máj is megduzzad, és folyadék szaporodhat fel a hasüregben is (aszcitesz). A legsúlyosabb esetekben az egész testre kiterjedő bőr alatti folyadékszaporulat figyelhető meg.

Lehetséges, hogy az aorta regurgitáció kialakulása után, annak fonendoszkóppal hallható zöreje kerül felfedezésre, ugyanakkor jelentkezhetnek a másodlagosan kialakuló szívelégtelenség tünetei is, mint nehézlégzés vagy lábödéma.

Ehhez a kezdetben inkább kozmetikainak tekinthető problémához később gyakran társulnak további tünetek, például nehéz érzés a lábban és ödéma. Legkésőbb ilyenkor eljött az ideje annak, hogy természetgyógyászati módszerekkel beavatkozzunk, és megakadályozzuk súlyosabb panaszok kialakulását.

A főbb tünetek szervrendszerek szerint: szénanátha, tüdőasztma, allergiás kötőhártya-gyulladás, csalánkiütés, ekcé­ma, életveszélyes gégenyálkahártya-duzzanat (Quincke-ödéma), tehéntejfehér­je-túlérzékenység okozta hasmenés. Egyszerre több szerv is megbetegedhet.

Szintén az élettani mellékhatások csoportjába tartozik a diabetesz manifesztációját követő első inzulinadás során, vagy ketoacidózis kezelésekor jelentkező ödéma.

A szervezetben folyadék gyülemlik fel, hasvízkór alakul ki, vagy ödéma képződik az alsó végtagokon, a szemfehérje és a bőr besárgul. A májzsugor nagyon súlyos betegség, mely az esetek jelentős részében krónikus alkoholizmus következménye.

A vizesedést okozhatja a szív elégtelen működése. Naponta javaslunk egy csésze tejoltó galaj teát ez segíteni fog az ödéma lelohadásában. Nagyon jó vízhajtó tea a csalán és a csipkebogyó is, mindkettőből javaslunk naponta egy-egy csészével. A csalánt 6 hétnél tovább nem lehet inni.

Amellett, hogy nagyon fájdalmas tünetekkel jár, néha veszélyes napszúrás is társulhat a bőrtünetekhez, ami már fejfájással, akár eszméletvesztéssel, lázzal is járhat. A bőrpír már másnap megjelenik, heves viszketés, méginkább fájdalmas ödéma alakul ki testszerte, ami akár hólyagos, ...

- A csonttörések gyógyításában a pulzáló elektromágneses mezőket létrehozó készülékeket használják, s már a terápia első hete után kimutatható az eredmény: csökken a fájdalom és az ödéma.
Újabb eredmények ...

A hosszabb időn keresztül fennálló magas vérnyomás az ideghártya, a retina ereinek összehúzódásához vezet, amelynek következménye a verőerek szűkülete, elzáródása. A vérkeringés károsodása okozta elváltozások szemfenék-tükrözéskor láthatók (ödéma, lipidlerakódás, vérzések) Kezelés nélkül évek alatt ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Daganat, Köhögés, Fekély, Szindróma, Fertőző betegség?

◄ Oxigénterápia   Öklendezés ►
 
RSS Mobile