Kezdőlap (Ödéma)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Ödéma


 

Ödéma

Betegségek  Oxiuriázis  Öklendezés

Ödéma
Ha az erekben, illetve a nyirok utakban felborulnak az áramlási viszonyok, és a keringő folyadék torlódik, a véredényekből folyadék lép ki a környező szövetekbe, ödéma jön létre.


Ödéma, Nyaki ödéma
Az ödéma vagy vizenyő, a bőr felszíne alatt meghúzódó vízfelhalmozódás. A betegség oka lehet helyi nedvkeringési rendellenesség, mint például lábon előforduló víszértágulat esetén.

ödéma
Agyrázkódás - lelki okai
Ez a betegség a keletkezését és a jelentését tekintve is hasonlít bizonyos mértékig az orrcsonttöréshez. Az érintettek túl messze mentek el, és a hajó orra beleütközött valamibe.

Mixödéma
A pajzsmirigy működésének csökkenése vagy kiesése miatt létrejövő súlyos kórkép. A bőr alatti kötőszövetben nyákos (mixoid) jellegű anyag halmozódik fel.
Tünetei: ...

ÖDÉMA
A vízvisszatartás vízhajtó gyógyszerekkel kezelhető, amelyek hatására szervezetünk kiüríti a felesleges folyadékot.

ödéma
Daganat.
Orvosi szakszó a latin oedema, illetve görög előzménye, az oidéma nyomán, amely az oideó (dagad) igéből való. ödipális ...

Mixödéma
(gör.) a. m. nyálkás duzzanat, sajátságos, tüzetesebben csak az újabb időben megismert bántalom. Leginkább Angol- és Franciaországban, s főleg nőknél fordul elő, de hazánkban is fordultak elő egyes esetek.

Ödéma
Vizenyő
A sejtek közötti térben kórosan felgyülemlő testfolyadék. Leggyakrabban közvetlenül a bőr alatt, vagy testüregekben (pl. hasüregben), vagy szervekben (pl. tüdő) fordul elő.

Ödéma (szövetközti vizenyő) akkor alakul ki, ha megbomlik a szövetközti folyadék termelődésének és elvezetődésének az egyensúlya. Ilyenkot a szövetek közötti térben vizenyő szaporodik fel.

Az ödéma számos betegség előrehaladott stádiumában megjelenhet. Gyakran előfodul szívelégtelenség, elégtelen veseműkődés, májbetegségek és fertőző betegségek mellett is. Azonban a tünet gyakran ezeknek a kiváltó oka is lehet! ...

Nyiroködéma tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Az elmúlt években derült fény arra a tényre, hogy a nyirokkeringés betegségei a lakosság 5-8%-át érintő népbetegségnek számítanak.

Nyiroködéma
A nyiroködéma egy, a nyirokelfolyás akadályozottsága vagy a szöveti szinten zajló folyadékcsere zavara miatt kialakuló látható és érezhető szöveti duzzanat ...

A lipödéma tünetei és komplex kezelése
A lipödéma, azaz a zsírödéma a zsírsejtek kóros felhalmozódásával járó végtaghangsúlyos zsírtöbbletet jelent.

Angioödéma az esetek egy részében valamilyen allergia - jellemzően ételallergia - tüneteként jelentkezik. Okozhatja még rovarcsípés, latex allergia (az allergénnel történt érintkezés kapcsán) és bizonyos gyógyszerek, például penicillin, vagy aszpirin.

Vizesedés - ödéma
A terhességi hormonok, a súlygyarapodás, a vízháztartás megváltozása hozzájárulnak a végtagok, az arc és súlyos esetben az egész test vizesedéséhez.

hiotireózis, mixödéma, csökkent pajzsmirigy működés, Hashimoto-tireoiditisz
A hipotireózis olyan állapot, melyben a pajzsmirigy alulműködik és túl kevés pajzsmirigyhormont termel. A nagyon súlyos hipotireózist mixödémának hívják.

Angioneuropatikus ödéma
Angioneuropathic edema, Éridegbántalom dagadás
Jelenleg képekkel nem rendelkezünk, hozzájárulásokat szívesen fogadunk.

Ödéma
Az ödéma a szövetközti folyadék felszaporodása
Szervezetünknek jelentős része a szövetekben és a keringésben található víz.

Ödéma, kimerültség vagy allergia az oka?
A gyengéd nyirokmasszázs, a méregtelenítés és néhány természetes alapanyagú készítmény csodát tehet. ...

Ödéma
Nagyfokú folyadék visszatartás miatt létrejövő duzzanat, szövetek közötti folyadékgyülem.

ödéma - szöveti folyadék felszaporodása miatti duzzanat
Vissza a lap tetejére
P ...

Az ödéma-képződés mérsékelhető a só- és folyadékbevitel megszorításával, szükség esetén vízhajtó adásával. A naponta bevitt sómennyiség 1-2 g körül ideális.

Limfödéma
Ernyős madártej
Állati fehérjében szegény táplálkozás, könnyen emészthető zöldségek, egész magokat tartalmazó készítmények, gyümölcsök. Kezdetben tilos a nyerskoszt. Később tartós bélpanaszok esetén átállás a Hay-diétára.

Limfödéma (Lymphoedema)
Az az állapot, amikor a felesleges nyirok a szövetekben tárolódik, és azok megduzzadását okozza. Kialakulhat a karban vagy a lábon azt követően, hogy a hónalji, illetve lágyékhajlati nyirokcsomókat eltávolították.

A limfödéma a nyirok duzzanathoz vezető felszaporodása.
A limfödéma különbözik a vénás elégtelenség következtében létrejövő folyadék-felhalmozódástól (ödémától), mely utóbbi akkor alakul ki, ...

Nyiroködéma:
Az ödéma kialakulhat primer, veleszületett rendellenesség miatt. A primer (elsődleges) ödémák nem rögtön a születés után alakulnak ki, hanem pl: balesetet, gyulladást vagy hormonális változást követően.

A tüdőödéma nem mindig kardiális eredetű. Oka lehet még: az alveoláris hám vagy a kapilláris fal károsodása, allergia, vérkészítmény, baktérium, mérgező gázok (klór, kénhidrogén, nitrusos gázok, ammónia !).

Nyiroködéma
Ha valamilyen probléma van az erekkel és a nyirok csomókkal, a nyirok mozgása leáll, amely kezdetben ronthatja a sebgyógyulást, fertőzést és láb, boka duzzanatot okozhat.

Plakk, ödéma, gyulladás
A fogfelszínt borító lepedékben mechanikus dörzsölés hiányában már néhány óra alatt is vastag bakteriális telepek képződnek.

ödéma keletkezik, azaz a lábak dagadni kezdenek. A visszértágulatok idővel egyre keményebbekké, göbösekké, fájdalmasakká válnak, gyakran begyulladnak. Bennük vérrög, trombus is keletkezhet, ami tovább rontja a folyamatot.

Ödémahajtó tippek
Hátfájásűzőben... - Helyes testtartás a számítógép előtt
Az erősebb csontokért... - A csontritkulás megelőzhető ...

Ödéma (duzzanat), égő érzés leggyakoribb, egyéb mellékhatások ritkák. A kezelt területet naponta többször antibiotikus krémmel kell vékonyan bekenni 10 napig, melyet kezelőorvosa ír fel az ön számára.

mixödéma:
az alulműködés legsúlyosabb formája. Súlyos pajzsmirigy alulműködésben fertőzés, sérülés, egyéb, a szervezetet érő stressz fennállása esetén, vagy bizonyos gyógyszerek szedésekor (pl. nyugtatók) alakulhat ki életveszélyes állapotot okozva.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Akut, Allergia, Szindróma, Magas vérnyomás

Betegségek  Oxiuriázis  Öklendezés

 
RSS Mobile