Kezdőlap (Nyaki fájdalom)

 Betegségek 

  » »
 
   

Nyaki fájdalom

Betegségek  Nyaki borda  Nyaki merevség

Nyaki fájdalom-hét csigolya
Mennyi mindent elárul az ember belső lényéről, harmóniájáról vagy éppen zaklatottságáról a testtartása! Ennek érdekes bizonyítéka a magyar nyelvben a tartás szó használata a lelki erő jellemzésére is.


Nyaki fájdalom, lordosis
Szakértő neve: dr. Székely Gábor
A kérdés szakterületi besorolása: Belgyógyászat ...

Nyaki fájdalom
A tarkó vagy a nyak környékére korlátozott fájdalom, melynek számos oka lehet, ilyen például - a többi között - a csigolyameszesedés, a porckorongsérv és a reuma.
O Vissza a tetejére ...

Nyaki fájdalom, egyre fokozódó nyomásérzékenység és hőemelkedés, a pajzsmirigy asymmetricusan megnagyobbodott.
Diagnózis
Nyaki ultrahang, scintigraphia, laborvizsgálatok.

nyaki fájdalom
nehéz nyelés
rekedtség
helyi nyirokcsomó megnagyobbodás
haematogen úton áttét (csont, agy, tüdő)
az áttétek a primer folyamat felismerése előtt megjelenhetnek ...

Nyaki fájdalom. Syn trachelodynia. (cervico- + G. odyne, fájdalom)
cervicofacialis
A nyakra és az arcra vonatkozó.

A nyaki fájdalom nem annyira betegség, mint inkább tünet.
Okozhatja rossz testtartás, gerincsérv, porckorong kopás.
Egyik leggyakoribb oka a rossz testtartás, vagy egyszerűen magas párnán való alvás, a számítógép előtti állandó ülés.

A nyaki fájdalom és a merevség legtöbb típusa hatékonyan kezelhető gyógytornával, masszázzsal, nyaktornával, melegkezeléssel, nyakmerevítő gallérral, akupunktúrával, fájdalomcsillapítókkal és gyulladáscsökkentőkkel, az Alexander technikával, ...

A nyaki fájdalom gyakori panasz, melynek hátterében számos ok húzódhat meg. A nyak a gerinc legmozgékonyabb szakasza, de emellett biztosítja a fej tartását, és a nyaki csigolyák nyúlványai által alkotott csontos csatorna, védi a...

Mivel a nyaki fájdalom legfőbb okozója az ülőmunka, elsősorban a munkahelyeden kell odafigyelned néhány dologra. Pár apró változtatással már komoly eredményeket érhetsz el.
Szék és párna
Munkahelyi ártalmak ...

Hát vagy nyaki fájdalom, melyet számos ok okozhat. A leggyakoribb okok: a gerinc fokozott fizikai igénybevétele, a rossz testtartás, a túlsúly, mely gyulladást tart fenn a gerinc és a csípő ízületeiben, ...

- Heveny nyaki fájdalom, szájnyitási, légzési nehezítettség esetén szövődményes fogászati vagy fül-orr-gégészeti kórfolyamatra kell gondolnunk.

A sportoló nyaki fájdalomról, különböző neurológiai tünetekről: végtagokba kisugárzó fájdalomról, zsibbadtságról, fülzúgásról, gyengeségről, súlyosabb esetben végtag bénulásról panaszkodhat.

Állkapocs, nyaki fájdalom
Reflux betegség-hez társulhat a panasz.
Krákogás (torokköszörülés), torokviszketés ...

A hátfájás helye alapján lehet nyaki fájdalom, felső hátfájás, alső hátfájás azaz derékfájás, vagy farokcsont fájdalom. A hátfájás lehet akut vagy krónikus. A hátfájás koncentrálódhat egy helyre, vagy átsugározhat más területekre.

Önálló tünet együttessel rendelkezik, ezek a következők: fiataloknál jellegzetes a nyaki fájdalom, valamint az adenomegalia, míg az idősebb korosztálynál a szisztémás betegségjelek alakulnak ki.

A szubakut fájdalmas tireoiditisz gyakran vírusos betegséget követően alakul ki, a beteg sokszor torokfájásról panaszkodik, melyről aztán végül kiderül, hogy a pajzsmirigy területét érintő nyaki fájdalom.

- Nyaki fájdalom (sternocleidomastoideus, trapezius, vagy más nyakizmok).
- A fej reszketése.
- A váll magasabban lehet a beteg oldalon.
- A nyaki izmok megnagyobbodása ami valószínűleg már a születéskor jelen van és ez lehet a torticollis első jele.

Fájdalom: jelentősebb fájdalom a hirtelen kialakuló folyadékgyülemre (cysta), illetve bizonyos gyulladásos eredetű pajzsmirigy-betegségekre jellemző. A nyaki fájdalom azonban többnyire nem pajzsmirigy eredetű: hasonló panaszokat okoznak a garat ...

Általában kísérő megoldás, olyan panaszok esetén ajánlott, mint a derékfájás, gerincbántalmak, hátfájás, lúdtalp, nyaki fájdalom, csontritkulás és egyéb mozgásszervi panaszok, illetve különböző sérvek.

A szubakut óriássejtes tireoiditisz gyakran vírusfertőzést követ, és fájdalommal kezdődik, amit sokan torokfájásnak neveznek, de végül is a pajzsmirigy területének megfelelő nyaki fájdalomnak bizonyul.

nevezett nyíláson át kitüremkedik a gerincvelői térbe. A kisagy felelős a mozgások összehangolásáért és az egyensúly megtartásáért. A Chiari-malformációban szenvedők tünetei változatosak: érzészavarok, látászavarok, fejfájás, nyaki fájdalom, szédülés.

Ezek a csontos csomók családi halmozódást mutatnak, de gyakrabban alakulnak ki nőknél, mint férfiaknál.

Gerinc. A gerinc ízületeinek degenerációja derék és nyaki fájdalomhoz, illetve merevséghez vezethet.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Pajzsmirigy, Szindróma, Székrekedés, Akut

Betegségek  Nyaki borda  Nyaki merevség

 
RSS Mobile