Kezdőlap (Nemi szervi szemölcs)

 Betegségek 

  » »
 
   

Nemi szervi szemölcs

Betegségek  Nemi betegségek  Nemibeteg

Vakcina a nemi szervi szemölcsök és a méhnyakrák ellen
A human papilloma vírus (HPV), ami az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség, szemölcsöket eredményez a nemi szerveken.


Sokak problémája: nemi szervi szemölcsök

A nyári időszakban (természetesen mások is) különösen veszélyes bőrbetegség forrásai lehetnek a felelőtlen testi érintkezésekből keletkező úgynevezett nemi szervi-, vagy genitális szemölcsök.

A nemi szervi szemölcsök vagy függölyök (kondilomata akuminata) a hüvelyben, a hímvesszőben vagy a végbélben illetve ezek körül jelentkező kinövések, melyeket nemi úton terjedő papillómavírusok okoznak.

Nemi szervi szemölcsök ellen is hatásos a HPV elleni védőoltás
Mikor nem hat a HPV elleni védőoltás?
Összefügg a HPV a gégerákkal ...

Condyloma - nemi szervi szemölcsökA HPV egyes típusai által okozott nemi szervi (azaz genitális) szemölcsök. A szemölcsök a nemi szerveken kívül más helyen is előfordulhatnak (mint például fej-nyaki szemölcsök). Jellegzetes az ún.

A nemi szervi szemölcsök, a condylomák gyakran megnyilvánulnak a nyakon, a hajlatokban, a mell alatt, a filiformis papillomák pedig gyakran az arcon jelentkeznek, ahol is puha tapintatú, bőrszínű vagy barnás, ...

kerületi lakos rendkívül kedvezményes áron juthat HPV (méhnyakrákot, szájüregi rosszindulatú elváltozást, nemi szervi szemölcsöket okozó humán papilloma vírus) ellenes védőoltáshoz.

Egy kutatás során kiderült, hogy a szexuálisan aktív emberek 6 százalékánál diagnosztizáltak már külső nemi szervi szemölcsöket, legnagyobb arányban ez a 25 és 34 év közötti nők esetében fordult elő.
Amiről nem szívesen beszélünk... ...

A vakcina olyan HPV típustörzsek ellen véd, amelyek kiemelt szerepet játszanak a méhnyakrák, illetve a nemi szervi szemölcsök kialakulásában.

Minden szexuálisan aktív nőnek évente javasolt nőgyógyászati (méhnyak-) szűrést végeztetnie, ám fertőzések - például nemi szervi szemölcs - esetén ennél gyakoribb ellenőr­zésre is szükség lehet.

Lásd még: Lásd még: Szemölcs, Papilloma, HPV, Folyás, Sebészet

Betegségek  Nemi betegségek  Nemibeteg

 
RSS Mobile