Kezdőlap (Nemi szervi szemölcs)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Nemi szervi szemölcs

Betegségek  Nemi betegségek  Nemibeteg

Vakcina a nemi szervi szemölcsök és a méhnyakrák ellen
A human papilloma vírus (HPV), ami az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség, szemölcsöket eredményez a nemi szerveken.


Sokak problémája: nemi szervi szemölcsök

A nyári időszakban (természetesen mások is) különösen veszélyes bőrbetegség forrásai lehetnek a felelőtlen testi érintkezésekből keletkező úgynevezett nemi szervi-, vagy genitális szemölcsök.

A nemi szervi szemölcsök vagy függölyök (kondilomata akuminata) a hüvelyben, a hímvesszőben vagy a végbélben illetve ezek körül jelentkező kinövések, melyeket nemi úton terjedő papillómavírusok okoznak.

Nemi szervi szemölcsök ellen is hatásos a HPV elleni védőoltás
Mikor nem hat a HPV elleni védőoltás?
Összefügg a HPV a gégerákkal ...

A nemi szervi szemölcsök nagyon fertőzőek, ezért nem ajánlatos az óvszer nélküli szexuális együttlét. Az óvszer sem nyújt tökéletes védelmet, mivel csak ott akadályozza meg a fertőzés átadását, ahol fedi a bőrfelszínt.
A szemölcsöket kezeltetni kell!
Kezelése: ...

Condyloma - ~ökA HPV egyes típusai által okozott nemi szervi (azaz genitális) szemölcsök. A szemölcsök a nemi szerveken kívül más helyen is előfordulhatnak (mint például fej-nyaki szemölcsök). Jellegzetes az ún.

A szexuális életet élők nagyjából fele megfertőződik legalább egyszer a vírus által, amely ~öt okoz. Nevéből is fakadóan ezeket a nemi szerveken vagy a környékén találjuk: jellemzően bőrszínűek, és kissé karfiolra hajazó a felszínük.

Egy kutatás során kiderült, hogy a szexuálisan aktív emberek 6 százalékánál diagnosztizáltak már külső ~öket, legnagyobb arányban ez a 25 és 34 év közötti nők esetében fordult elő.
Szemölcs
A legtöbb szemölcs magától is elmúlik. Többféle kezelése ismert...

A vakcina olyan HPV típustörzsek ellen véd, amelyek kiemelt szerepet játszanak a méhnyakrák, illetve a ~ök kialakulásában. A HPV elleni védőoltás első sorban 9-26 éves korban - lehetőleg még a szexuális élet megkezdése előtt - ajánlott. Egyes országokban például a 8.

Minden szexuálisan aktív nőnek évente javasolt nőgyógyászati (méhnyak-) szűrést végeztetnie, ám fertőzések - például ~ - esetén ennél gyakoribb ellenőr­zésre is szükség lehet.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szemölcs, Papilloma, HPV, Folyás, Sebészet?

◄ Nemi betegségek   Nemibeteg ►
 
RSS Mobile