Kezdőlap (Nemi szervi szemölcs)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Nemi szervi szemölcs


 

Nemi szervi szemölcs

Betegségek  Nemi betegségek  Nemibeteg

Nemi szervi szemölcs
A szemölcsök jóindulatú bőrkinövések, melyeket legtöbbször a HPV (human papillomavirus) okoz. Ez a nemi szervi szemölcsöt okozó HPV vírus emberről-emberre terjed szexuális együttlét közben.


Vakcina a ök és a méhnyakrák ellen
A human papilloma vírus (HPV), ami az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség, szemölcsöket eredményez a nemi szerveken.

Sokak problémája: nemi szervi szemölcsök

A nyári időszakban (természetesen mások is) különösen veszélyes bőrbetegség forrásai lehetnek a felelőtlen testi érintkezésekből keletkező úgynevezett nemi szervi-, vagy genitális szemölcsök.

A ök vagy függölyök (kondilomata akuminata) a hüvelyben, a hímvesszőben vagy a végbélben illetve ezek körül jelentkező kinövések, melyeket nemi úton terjedő papillómavírusok okoznak.

Nemi szervi szemölcsök ellen is hatásos a HPV elleni védőoltás
Mikor nem hat a HPV elleni védőoltás?
Összefügg a HPV a gégerákkal ...

Condyloma - ökA HPV egyes típusai által okozott nemi szervi (azaz genitális) szemölcsök. A szemölcsök a nemi szerveken kívül más helyen is előfordulhatnak (mint például fej-nyaki szemölcsök). Jellegzetes az ún.

kerületi lakos rendkívül kedvezményes áron juthat HPV (méhnyakrákot, szájüregi rosszindulatú elváltozást, nemi szervi szemölcsöket okozó humán papilloma vírus) ellenes védőoltáshoz.

Egy kutatás során kiderült, hogy a szexuálisan aktív emberek 6 százalékánál diagnosztizáltak már külső öket, legnagyobb arányban ez a 25 és 34 év közötti nők esetében fordult elő.
Bővebben...
Amiről nem szívesen beszélünk...

A vakcina olyan HPV típustörzsek ellen véd, amelyek kiemelt szerepet játszanak a méhnyakrák, illetve a nemi szervi szemölcsök kialakulásában.

Minden szexuálisan aktív nőnek évente javasolt nőgyógyászati (méhnyak-) szűrést végeztetnie, ám fertőzések - például - esetén ennél gyakoribb ellenőr­zésre is szükség lehet.

Lásd még: Lásd még: Szemölcs, Méhnyakrák, Folyás, Herpesz, Nőgyógyászat

Betegségek  Nemi betegségek  Nemibeteg

 
RSS Mobile