Kezdőlap (Narkolepszia)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Narkolepszia

Betegségek  Narancsbőr  Nátha

Narkolepszia tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás ...


A narkolepszia - az álom betör az ébrenlétbe
A narkolepszia a központi idegrendszer ismeretlen eredetű krónikus betegsége, amely, mind az alvást, mind az ébrenlétet érintő összetett szabályozási zavar. A betegség elsősorban az alvás-ébrenlét ritmusát érinti.

A narkolepszia az alvás-ébrenlét szabályozásának egyik zavara. Legfőbb jellemzője az állandó fáradtság és álmosság érzés leküzdhetetlen nappali alvásrohamokkal.

A "narkolepszia" jelentése: Nappal jelentkező rövid ideig tartó erős alvási kényszer.

Tünetek és kezelés
Narkolepszia Klub
Alváscentrum
A narkolepszia szindróma ...

A narkolepszia
Ritka idegrendszeri betegség, melyet az okoz, hogy az agy nem tudja megfelelően szabályozni az alvási ciklusokat. A betegség először általában 10-15 éves korban jelentkezik, s egész életen át tart, bár életmód változtatással, megfelelő terápiával visszaszorítható.
Tünetei: ...

Emeli a narkolepszia kockázatát H1N1-influenza
Az alvászavar egy ritka formája, a narkolepszia kockázatát növelheti a H1N1-influenza amerikai szakemberek szerint.

Emeli a narkolepszia kockázatát H1N1-influenza
H1N1, influenza, narkolepszia
Az alvászavar egy ritka formája, a narkolepszia kockázatát növelheti a H1N1-influenza amerikai szakemberek szerint.

Narkolepszia
A betegség becslések alapján öt-hatezer embert érint a hazai lakosság körében. Ez a szám azonban csalóka, a szakemberek véleménye szerint ugyanis a valós szám ennek többszöröse lehet.

A narkolepszia
A dyssomniák csoportjába sorolt alvás-rendellenesség, amely az úgynevezett narkolepsziás tetrád egy vagy több tagjával jellemezhető: ...

Narkolepszia
A lassú hullámú alvásnak, a REM-alvásnak és az ébrenlét egymástól való elhatárolódásának a zavara. Jellegzetesen négy alaptünete van. Legjellemzőbb a nappali aluszékonyság, mely ellenállhatatlan és 1-10 percig tart.

Narkolepszia - lelki okai
A narkolepszia - hirtelen, rohamszerűen, napközben jelentkező alváskésztetés egy meglehetősen ritka, azonban annál hírhedtebb alvászavar. Rengeteg veszélyt rejt magában, és igen sok szenvedést okoz. Hátterében genetikai okokat...
Nátha - influenza - lelki okai ...

Narkolepszia
Visszatérő alvási rohamokban megnyilvánuló ritka tünetegyüttes, melynek során az izomtónus hirtelen csökken, alvási paralízis és hipnagog (különlegesen élénk hallási és látási illúziók és hallucinációk, amelyek az alvás kezdetén, ritkábban az ébredés fázisában jelentkeznek, ...

A narkolepszia
Azt az alvászavart nevezzük narkolepsziának, amelynek során a beteg a normális ébrenlét ideje alatt ismételten, befolyásolhatatlanul, egyik pillanatról a másikra elalszik, "alvásroham", hirtelen tónusvesztés (kataplexia), alvási paralízis, hallucinációk kísérik.

A narkolepszia - hirtelen, rohamszerűen, napközben jelentkező alváskésztetés egy meglehetősen ritka, azonban annál hírhedtebb alvászavar. Előfordulása kb. 0,02-0,03% a népesség körében, de rengeteg veszélyt rejt magában, és igen sok szenvedést okoz.

Alvási paralízis önmagában is előfordulhat, nemcsak a narkolepszia részjelenségeként. A nyugtalan láb szindróma egyes felmérések szerint a lakosság 5%-át is érintő jelenség.

A prosztata gyulladásos megbetegedése Életveszélyes esésekhez is vezethet a narkolepszia Hirtelen mozdulat Csípőízület gyulladás Tanács Mágneses stimuláció inkontinencia ellen Lágyéksérv műtét 10.

Az alvászavaroknak rengeteg típusa létezik: inszomnia (álmatlanság), bruxizmus (alvás közbeni fogcsikorgatás, rágási reflex), késleltetett alvási fáziszavar (a biológiai óra és alvásritmus "felborulása"), hypopnea (alvás közbeni felszínes légzés vagy abnormálisan lassú légzésritmus), narkolepszia ...

Két viszonylag ritka, de súlyos alvászavar a kóros aluszékonyság (narkolepszia) és az alvási légzészavar (apnoé), melyek az alvás feletti kontroll zavarával jellemezhetők.
A narkolepsziás személy szinte bármikor elalhat, akár levélírás, autóvezetés vagy beszélgetés közben.

Használták őket narkolepszia ellen, a 40-es évektől pedig hiperaktív gyerekek kezelésére. A II. világháborúban amfetamint adagoltak a német tengeralattjárók legénységének, hogy kibírják a nagy megerőltetéssel járó, hosszú és idegtépő tengeri utakat.

Narkolepszia: bealvások, kifejezett álmosság nem megfelelő időben és helyeken (pl. iskolában, munkahelyen, autóvezetés közben)
2. Alvási paralízis: Mozgásképtelenség az elalvás vagy a közvetlen felébredés során.

Az álmatlanság (inszomnia) ", A kóros aluszékonyság (hiperszomnia) ", A narkolepszia ", Az alvási apnoe szindrómák ", A paraszomniák ", A demens betegek alvászavarai "
82. FEJEZET - Az agyi működészavarok
A működészavarok helyi jellegzetességei ", A speciális működészavarok " ...

Mivel feltételezik, hogy az alvászavarok részben a kétféle idegsejt egyensúlyának megbomlására vezethetők vissza (így például narkolepszia esetében hiányoznak vagy elégtelenül működnek az Orx neuronok), remény van arra, ...

A H1N1 elleni oltás narkolepsziát okozhat a gyermekekben Azokban a gyerekekben, akik a Pandemrix sertésinfluenza elleni védőoltást kapták, kilencszer nagyobb volt a valószínűsége a narkolepszia kialakulásának, ...

Az éberséget és az érzékelést számos egyéb állapot is befolyásolhatja [migrénes fejfájás, gyógyszerhasználat, narkolepszia (kóros alváskényszer), pszichiátriai betegségek], melyek az epilepsziához hasonló tüneteket produkálhatnak.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Depresszió, Szindróma, Pszichiátria, Pajzsmirigy, Érrendszeri betegség?

◄ Narancsbőr   Nátha ►
 
RSS Mobile