Kezdőlap (Narkolepszia)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Narkolepszia


 

Narkolepszia

Betegségek  Narancsbőr  Nátha

Narkolepszia tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás ...


A - az álom betör az ébrenlétbe
A a központi idegrendszer ismeretlen eredetű krónikus betegsége, amely, mind az alvást, mind az ébrenlétet érintő összetett szabályozási zavar.

A narkolepszia az alvás-ébrenlét szabályozásának egyik zavara. Legfőbb jellemzője az állandó fáradtság és álmosság érzés leküzdhetetlen nappali alvásrohamokkal.

A "" jelentése: Nappal jelentkező rövid ideig tartó erős alvási kényszer.

Tünetek és kezelés
Narkolepszia Klub
Alváscentrum
A narkolepszia szindróma ...

A
Ritka idegrendszeri betegség, melyet az okoz, hogy az agy nem tudja megfelelően szabályozni az alvási ciklusokat.

Emeli a narkolepszia kockázatát H1N1-influenza
Az alvászavar egy ritka formája, a narkolepszia kockázatát növelheti a H1N1-influenza amerikai szakemberek szerint.

Emeli a kockázatát H1N1-influenza
H1N1, influenza,
Az alvászavar egy ritka formája, a kockázatát növelheti a H1N1-influenza amerikai szakemberek szerint.

Narkolepszia
(narkolepsia genuine) A Gélineau-tünetcsoportra jellemző, rendellenes időben (napközben) fellépő, rövid idejű, ellenállhatatlan alváskényszer.
Nematodózis ...


A betegség becslések alapján öt-hatezer embert érint a hazai lakosság körében. Ez a szám azonban csalóka, a szakemberek véleménye szerint ugyanis a valós szám ennek többszöröse lehet.

A narkolepszia
A dyssomniák csoportjába sorolt alvás-rendellenesség, amely az úgynevezett narkolepsziás tetrád egy vagy több tagjával jellemezhető: ...


A lassú hullámú alvásnak, a REM-alvásnak és az ébrenlét egymástól való elhatárolódásának a zavara. Jellegzetesen négy alaptünete van. Legjellemzőbb a nappali aluszékonyság, mely ellenállhatatlan és 1-10 percig tart.

Narkolepszia
Visszatérő alvási rohamokban megnyilvánuló ritka tünetegyüttes, melynek során az izomtónus hirtelen csökken, alvási paralízis és hipnagog (különlegesen élénk hallási és látási illúziók és hallucinációk, amelyek az alvás kezdetén, ...

- lelki okai
A - hirtelen, rohamszerűen, napközben jelentkező alváskésztetés egy meglehetősen ritka, azonban annál hírhedtebb alvászavar. Rengeteg veszélyt rejt magában, és igen sok szenvedést okoz.

A narkolepszia
Azt az alvászavart nevezzük narkolepsziának, amelynek során a beteg a normális ébrenlét ideje alatt ismételten, befolyásolhatatlanul, egyik pillanatról a másikra elalszik, "alvásroham", hirtelen tónusvesztés (kataplexia), ...

A - hirtelen, rohamszerűen, napközben jelentkező alváskésztetés egy meglehetősen ritka, azonban annál hírhedtebb alvászavar. Előfordulása kb. 0,02-0,03% a népesség körében, de rengeteg veszélyt rejt magában, és igen sok szenvedést okoz.

Alvási paralízis önmagában is előfordulhat, nemcsak a narkolepszia részjelenségeként. A nyugtalan láb szindróma egyes felmérések szerint a lakosság 5%-át is érintő jelenség.

A prosztata gyulladásos megbetegedése Életveszélyes esésekhez is vezethet a Hirtelen mozdulat Csípőízület gyulladás Tanács Mágneses stimuláció inkontinencia ellen Lágyéksérv műtét 10.

(álmatlanság), bruxizmus (alvás közbeni fogcsikorgatás, rágási reflex), késleltetett alvási fáziszavar (a biológiai óra és alvásritmus "felborulása"), hypopnea (alvás közbeni felszínes légzés vagy abnormálisan lassú légzésritmus), narkolepszia ...

Két viszonylag ritka, de súlyos alvászavar a kóros aluszékonyság () és az alvási légzészavar (apnoé), melyek az alvás feletti kontroll zavarával jellemezhetők.

Használták őket narkolepszia ellen, a 40-es évektől pedig hiperaktív gyerekek kezelésére. A II. világháborúban amfetamint adagoltak a német tengeralattjárók legénységének, hogy kibírják a nagy megerőltetéssel járó, hosszú és idegtépő tengeri utakat.

: bealvások, kifejezett álmosság nem megfelelő időben és helyeken (pl. iskolában, munkahelyen, autóvezetés közben)
2. Alvási paralízis: Mozgásképtelenség az elalvás vagy a közvetlen felébredés során.

Az álmatlanság (inszomnia) ", A kóros aluszékonyság (hiperszomnia) ", A narkolepszia ", Az alvási apnoe szindrómák ", A paraszomniák ", A demens betegek alvászavarai "
82. FEJEZET - Az agyi működészavarok ...

A H1N1 elleni oltás t okozhat a gyermekekben Azokban a gyerekekben, akik a Pandemrix sertésinfluenza elleni védőoltást kapták, kilencszer nagyobb volt a valószínűsége a kialakulásának, ...

Korábban használták étvágycsökkentőként, a narkolepszia, a gyermekkori hiperaktivitás és a depresszió tüneteinek kezelésére, valamint alacsony vérnyomásnál, újabban viszont inkább mint stimuláló hatású kábítószer ismert. ...

Az éberséget és az érzékelést számos egyéb állapot is befolyásolhatja [migrénes fejfájás, gyógyszerhasználat, (kóros alváskényszer), pszichiátriai betegségek], melyek az epilepsziához hasonló tüneteket produkálhatnak.

Lásd még: Lásd még: Szindróma, Cukorbetegség, Pszichiátria, Szemölcs, Diabétesz

Betegségek  Narancsbőr  Nátha

 
RSS Mobile