Kezdőlap (Mirigyláz)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Mirigyláz


 

Mirigyláz

Betegségek  Mirigydaganat  Mixödéma
2014.04.23

Mirigyláz
A hatvanas években az Egyesült Államok több városában a helyi fiatalok sorra kapták el ugyanazt a magas lázzal, nyirokcsomó-duzzanattal, rossz közérzettel járó, úgynevezett "csók" betegséget.


Pfeiffer-féle mirigyláz
Tünetek Furcsa neve ellenére meglehetősen gyakori betegség! Főleg serdülők körében. Úgy kezdődik, mint az influenza: náthával, torokfájással, végtagfájdalommal, levertséggel.

A Pfeiffer-féle mirigyláz, vagy csókbetegség (tudományos nevén Mononucleosis infectiosa) egy herpesz vírus okozta fertőző betegség, amely elsősorban serdülőket és fiatal felnőtteket érint.

Pfeiffer-féle mirigyláz (mononucleosis infectiosa)

Világszerte elterjedt, főként a felnőtt fiatalokat érintő fertőzés.

Mirigyláz
A gyógynövényt belsőleg is alkalmazhatjuk krónikus betegségek kezelésére, néhány akut, fertőzéses, figyelemre, méltó húgyhólyaggyulladásra, mirigylázra és krónikus fáradtság tüneteinek a kezelésére.

(mirigyláz, csókláz, Pfeiffer-féle mirigyláznak, mononucleosis infectiosa) ...

Mirigylázban szenvedő betegeknek nyugalomra van szükségük, amíg a láz, a torokfájdalom és a rossz közérzet megszűnnek.

A mirigyláznak vagy csókbetegségnek (kissing disease) is nevezett mononukleózis vírusos megbetegedést a herpesz vírus családjába tartozó Ebstein-Barr vírus (EBV), illetve a citomegalovírus (CMV) okozza.

Pfeiffer-féle mirigyláz
A fertőző betegség (orvosi neve mononucleosis infectiosa) a tüszős mandulagyulladáshoz hasonló formában indulhat.

Pfeiffer-féle mirigyláz vagy csókolózási betegség
Lappangási idő
10-50 nap ...

A mirigyeknek egyik gyakori betegsége, a mirigyláz, más néven a Pfeiffer-féle mirigyláz. A betegség felismerése után, legfontosabb, az immunrendszer erősítése, hogy az minél hatékonyabban vegye fel a harcot a vírussal szemben.

század végén, csaknem egy idôben, Filatov és Pfeiffer írták le elôször, (a mai napig sokan nevezik "Pfeifer-féle mirigyláz"-nak), de a megfelelô diagnosztikus eszközök hiányában, mint klinikai entitás feledésbe merült1.

A mononukleózis (mirigyláz, csókláz, Pfeiffer-féle mirigyláznak, mononucleosis infectiosa) egy fertőző betegség, amelyet az Epstein-Bar vírus okoz, és amely leggyakrabban serdülőkorban és fiatalkorban fordul elő.

A mononukleózisnak van más neve is, első leírójáról Pfeiffer-féle mirigyláznak is nevezik, de köznyelv inkább a fenti néven emlegeti a betegséget. Mi okozza a mononukleózist?

A mononukleózist, vagyis Pfeiffer-féle mirigylázat az Ebstein-Barr vírus okozza (kisebb arányban citomegalovírus; CMV). Az EBV főképp az orr, a száj és a garat hámsejtjeit, valamint a B-limfocitákat támadja meg.

A fertőzés legtöbbször klinikailag tünetmentesen zajlik le, de okozhat magzati ártalmat, a Pfeiffer-féle mirigylázhoz hasonló tüneteket, ...

9. MONONUCLEOSIS INFECTIOSA (Pfeiffer féle mirigyláz)
a) oka: Ebstein - Baar vírus
b) terjedése: ...

Ezt nevezik köznyelven "csókbetegségnek", de becézik egyszerűen "monónak", és emlegetik mirigylázként is. Orvosi neve: mononukleózis. Többnyire tinédzsereket érint ez a fertőző betegség, amelyet még a 19. század … Folytatás → ...

Esetleg elhúzódó mononucleosis infekcióza (Pfeiffer- féle mirigyláz) állhat a háttérben, vagy allergiás reakciók, genetikai immuneltérések. A fáradtsághoz hőemelkedés, torokfájás, nyirokcsomóduzzanat társulhat.

Egy csók, és még sok más, többek közt egy heveny vírusos fertőzés. Ezt nevezik köznyelven "csókbetegségnek", de becézik egyszerűen "monónak", és emlegetik mirigylázként is. Orvosi neve: mononukleózis.
Kövessen a Facebook-on! ...

Lásd még: Lásd még: Pfeiffer-féle mirigyláz, Mononucleosis, Herpesz, Mononucleosis infectiosa, HIV

Betegségek  Mirigydaganat  Mixödéma
2014.04.23

 
RSS Mobile