Kezdőlap (Mióma)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Mióma

Betegségek  Migrénes fejfájás  Miópia

mióma, embolizáció
Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint mióma esetén a méheltávolítás megfelelő alternatívája egy nem-műtéti eljárás, a mióma embolizáció, amelynek során a jóindulatú daganatok elől elzárják az őket tápláló vér utánpótlását, tulajdonképpen kiéheztetik a daganatot, ...


Mióma tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: méhizom-daganat, leiomióma uteri, jóindulatú méhdaganat) ...

Mióma
A mióma a méh izomfalából kiinduló jóindulatú daganat, a leggyakoribb és legtöbbet emlegetett nőgyógyászati jóindulatú daganatos betegség. A mióma jellemzően a 35-45 éves korosztályt érinti, de előfordulhat fiatalabb vagy idősebb korban is.

Mióma
latin: myoma = izomdaganat
A méh jóindulatú daganata, mely simaizomsejtből származik. A méh falában keletkeznek. Méretük növekedhet fogamzóképes nőkben, mert a sejtjeiken ösztrogén receptorok találhatók, a menopauza után pedig visszafejlődhetnek. Rosszindulatú elváltozásuk ritka.

Mióma
A mióma az izomszövetek jóindulatú daganata
A harántcsíkolt izomzatban előfordulása ritka. Leggyakoribb előfordulási helye a méh sima izomszövete. Gyakran több göbből áll. A mióma nem veszélyes, de ennek ellenére kezelni szükséges.

A ~
Az izomszövet jó­indulatú daganata, a haránt­csíkolt izomzatban ritka, leggyakrabban a méh sima izomszövetében fordul elő. A ~ nem veszélyes, ám ennek ellenére kezelen­dő. Az izomból és kötőszö­vetből álló, úgynevezett ~ csomók egyesével vagy elszórtan jelennek meg.

méh~
Szexcsakra betegségei
A szexcsakra szabályozza testünk folyadékháztartását, amely a menstruációhoz hasonlóan a Hold befolyása alatt áll. Ezen kívül a termékenység, a női és férfi identitás azok a területek, amelyeket ezen a síkon kell megoldanunk.

~
Jóindulatú izomdaganat -a méhben-.
Latin orvosi szakszó (myoma) a görög müón (izomköteg) nyomán, a daganatokra utaló -óma végzettel (mint szarkóma). mioarditisz.

A ~ kialakulásában jelenlegi ismereteink szerint elsődlegesen hormonális okok játszanak szerepet. Erre utal az a tény, hogy késői változókorban, a petefészkek eltávolításával vagy mesterséges változókor gyógyszeres előidézésével (Gn-RH analóg gyógyszerek adásával) a daganat visszafejlődik.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > M > ~
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
~ ...

Nem akartam a méh eltávolítását választani, sem szájon át vagy injekcióban az egész testben ható hormont szedni, ellenben kértem nőgyógyászomtól a Mirena nevű hormont adagoló spirál felrakását, ami nem engedi a méhnyálkahártya megvastagodását, ill. elősegíti a ~ visszasorvadását.

~
A nők tudatában a ~ rettegett kifejezés: ugyanis ezt az elnevezést szorosan összekapcsolják a méh műtéti eltávolításával. Ennek az az alapja, hogy a nőgyógyászati műtétek igen jelentős részét valóban ~ miatt végzik.

~ - jóindulatú daganat
A betegség a méhfal jóindulatú daganata, mely simaizomrostokból és rostos kötőszövetből áll. Növekedését az ösztrogén hormonok serkentik, mérete pedig igen tág határok között mozoghat - a borsószemnyitől egészen a gyerekfej méretűig.

Ciszta, ~
A ciszták, lényegében folyadékkal telt tömlők a testrészen, vagy a testen belül, például petefészekciszta esetén. Legtöbbször mindig jóindulatúak, és kezelés nélkül is elmúlhatnak.

~ (Myoma)A ~ (más néven myoma, méhizom-daganat, leio~ uteri, jóindulatú méhdaganat) a méhizom jóindulatú daganatos betegsége. Elhelyezkedésétől függően három formáját különböztetjük meg.

~? Már nem olyan félelmetes!
'Hölgyem, Önnek van egy pár centis miómája, de egyelőre várakozó álláspontot célszerű...
A szép dekoltázs titka! ...

~
A miómák a méh falán alakulhatnak ki, amik daganatok, de nem rákosak. A miómák gyakori a 30-as és 40-es nők esetében.
A ~ tünetei: ...

~
» Részletek
Nőgyógyászati betegségek más szemmel ...

A ~ kiágyazása
Fiatal, még nem szült vagy gyermeket még vállalni kívánó betegeknél általában megkísérlik a ~ kiágyazását, hogy ne kelljen az egész méhet eltávolítani.

A ~ jóindulatú daganat, amely izomból, és kötőszövetből áll.
A miómákat hívják fibromiómának, fibrómának, miofibrómának, leiomiómának is. A méh miómái a női ivarszervek leggyakoribb jóindulatú daganatai. A fehér nők egy negyedénél, és a fekete nők felénél mutathatók ki.

A ~ (jóindulatú méhdaganat) kezelése és szövodményei
A ~ a méhizomzat jóindulatú elváltozása, amely a méh tömegét alkotó simaizomban fejlődik ki. Elvileg nem okoz komoly problémát, nem ad áttéteket és csak igen ritkán alakul át rosszindulatú daganattá.

A ~ kezelése
A ~ kezelésében indokolatlanul gyakran végeznek műtétet. Műtétre lehet viszont szükség az alábbi esetekben: ...

Leio~ (leiomyoma) - a simaizomból kiinduló ~.
Leszbikusság - a homoszexualitás nők között megnyilvánuló formája.
Leukocita - lásd White Blood Cell ...

~ eltávolítása, TB nem támogatja?
A napokban 3 miómát, vagy ahhoz hasonló göböt találtak a méhemben. 2 beágyazva a méh falába, 1 pedig valamin lóg, ha jól értelmeztem orvosom szavait. Azt jav...
~, 33 éves nő ...

~ ( myoma )
A méh jóindulatú daganatát nevezzük így, amely a méh tömegét alkotó simaizomban fejlődik ki. A myoma egy nagyon gyakori, a fogamzóképes korban lévő nők 20-25 %-ában előforduló elváltozás.

~, a méh jóindulatú daganata. Amennyiben gyermeket szeretne valaki, előtte feltétlenül kivizsgálandó, mert mind a teherbeesést, mind a terhesség kiviselését és a szülés is nehezítheti, mivel a terhesség alatt a terhesség alatt a ~ mérete általában növekszik. Akár szülési akadályt is képezhet.

Mi a ~? A ~ a méhben található jóindulatú daganat. Elhelyezkedhet a méhben befelé terjeszkedve, a méhen kívül, valamint a méh falába ágyazódva. Nagysága széles skálán mozog, a néhány milliméterestől a több centiméteresig terjedhet. Elsősorban a 35-45 közötti korosztály veszélyeztetett.

- Például ~, vagyis jóindulatú méhdaganat műtétje során a hólyag és a húgyvezeték sérülésének kockázata a császármetszés után keletkezett lenövések, összetapadások és hegszövetek miatt jóval nagyobb. ...

Anatómiai elváltozás lehet ~, amely egy jóindulatú méhizomdaganat vagy méhmegnagyobbodás. A megvastagodott méhfal nem tud miatta kellőképpen összehúzódni, ami erős menstruációs vérzést okozhat.

Petefészek ciszta, ~
×
Belsőleg kell elfogyasztani egyik nap egy csésze cickafark, a következő nap pedig diólevélből készített teát legalább két hónapig, reggel éhgyomorra.

s További betegség lehet a dizmenorrea hátterében a ~ és az adenomiómatózis (a méhbelhártya nem rákos jellegű inváziója a méh izmos fala felé).

A méhizomdaganat, a myoma (~) a méh simaizomzatából kiinduló, élesen elhatárolt, leggyakrabban több gócból álló, jóindulatú daganat. Többnyire csak a harmincas évek közepe után fordul elő.

A ~
A szeméremtest dagantos megbetegedései
Vérzési rendellenességek
Chlamydia trachomatis: a leggyakoribb nemi betegség okozója
A hüvelygyűrű - Előnyök és hátrányok
Méhnyakrák - Kis figyelemmel megelőzhető
Mire számíthatunk a nőgyógyásznál?
Mit kell tudni a nőgyógyászati küretről?

A ~
Nőgyógyászati gyulladásos megbetegedések
A méh eltávolítása - exstirpáció uteri, méhkiirtás, hysterectomia
A méh előreesés, süllyedés - deszcenzus, descenzus, prolapszus, prolapsus
A méhhátrahajlás
Menstruációs zavarok
A hüvelyváladék szaga
Prolaktin okozta vérzéshiány ...

Új gyógyszer a jóindulatú méhdaganat, a ~ tüneteinek műtét előtti kezelésére
"Nem ellenzem a gyógyszereket, de nem mindig van rájuk szükség" - beszélgetés a krónikus betegségek megelőzésének lehetőségeiről
Élj újra! Versenyben a rákkal - a tizennyolcadik adás videófelvétele ...

Bemutatkozás Emlőrák Emlő betegségei Összefoglaló emlőrák HER2 - pozitív Rákról Rákról többet Rák stádiumai Méhtestrák-~-Menopauza Öröklődés, és a rák Sugár - Osteoporosis PET - CT Fáradékonyság Kérdések-Válaszok Fájdalomcsillapítás Táplálkozás ??????? ???????

Ennél idősebb korban egyre gyakrabban jelentkeznek a különböző kórképek: a ~, a vetélés, a koraszülés, a méhen kívüli terhesség és a meddőség kialakulásának is nagyobb az esélye.

Néha a dysmenorrhoeát szervi zavarok is előidézhetik, mint például az anyaméh daganatai (~, polip), a nemi szervek fejlődési rendellenességei, vagy az úgynevezett endometrozis (méhnyálkahártya-szigetek elhelyezkedése a méhen kívül).

- leesett húgyhólyag, ami gyakori szülés után
- sebesedés, hegesedés és adhéziók (összetapadások) a méh és a petefészkek körül.
- petefészek cisztája (habár ez nem gyakori)
- nagy méh ~
- endometriózis
- sok nő szenved IBS-ben (irritábilis bél szindróma) ...

~: álterhesség
Mutálás: nem tudja milyen helyzetben milyen hangot használjon
Nagyothallás: merev a saját környezetével szemben, lezárja magát
Nátha: el akarsz zárkózni a külvilágtól, a kommunikációtól.
Női mell: anya-gyermek kapcsolat ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Daganat, Emlőrák, Fekély, Nőgyógyászat, Tüdőrák?

◄ Migrénes fejfájás   Miópia ►
 
RSS Mobile