Kezdőlap (Mentális betegség)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Mentális betegség

Betegségek  Menstruációs zavarok  Mentális retardáció

A tudósok véleménye szerint akkor van a legnagyobb valószínűsége a mentális betegségek kialakulásának, ha a gyerekkorodat is városban töltötted. Ez azt jelenti, hogy a skizofréniára és a szorongásra való hajlam egyenesen arányos a 15 éves kor előtt városban leélt évek számával.


Főoldal Gyermeknevelés A testvérharc felnőttkori mentális betegségeket okozhat
A testvérharc felnőttkori mentális betegségeket okozhat
forrás: Medipress ...

Mentális betegségek, stressz
Az álmatlanság egyszerre tünete és oka is a depressziónak és a szorongásnak. Mivel az agy ugyanazokat a neurotranszmittereket használja az alvás és a hangulat befolyásolására, gyakran nem lehet tudni, hol kezdődik a baj.

A mentális betegségek jelentik a legnagyobb problémát a fiatalok körében ...

· Mentális betegségekhez vezet: félelemhez, őrülethez, eltompuláshoz és hallucinációkhoz.
Minden alkoholista 10-12 évvel kevesebbet él azoktól, akik nem isznak!
Absztinencia ...

~
1. bármely pszichiátriai betegség 2. túlnyomóan magatartási tünetekkel járó agyi betegség, mint bénulás vagy alkoholizmus esetén 3. lelki vagy személyiség zavar, kóros magatartás, mint hysteria vagy schizophrenia esetén
mentális károsodás ...

A ~gel élők megbélyegzése
A depressziós szezonban ügyeljen a test jelzéseire is
Rossz szokás... - ... avagy kényszerbetegség?

1- A ~et,ami nem szervi eredetü lehet kémiai szerekkel gyógyitani,azaz a lelki problémát gyógyitja mondjuk a xanax,zoloft.ilyenek?

Címkék: ~, OPNI, Lipótmező, öngyilkosságok száma, mentálhigiéniás gondok, pszichés zavarok, depresszió, melankólia, alvászavar, társas kapcsolatok ...

Vannak ennek a ~nek nyilvánvaló, laikus által is felismerhető jelei, amikor legalábbis gyanakodni kell, hogy a hozzánk közelálló, velünk együtt élő személy körül valami nincs rendben.

Bizonyos fizikai és ~ek és az ezek kezelésére alkalmazott gyógyszerek növelhetik az elhízás kockázatát.

Hangulatingadozásokkal kísért ~, amelynél a szélsőséges jókedv, a mély depresszió és a normál kedélyállapot váltakozik. Leggyakrabban serdülőkorban alakul ki, és a kedélyváltozások végigkísérik a beteg egész életét.

A ~ek közül az egyik legnagyobb csoportot pedig éppen ez utóbbi kórképben szenvedő betegek alkotják.

Nemzetközi epidemiológiai vizsgálatok szerint a 4-18 éves korú népesség 16 százaléka szenved ~ben, ez az arány népbetegség szintűnek tekinthető.

A napokban olvastam arról, hogy nemrégiben felvetődött az amerikai szakorvosok körében a ~ek Diagnosztikája és Statisztikai Kézikönyvének (DSM) átdolgozása. Ennek folyamán úgy gondoltam, hogy mögé nézhetnénk azoknak a betegségeknek, melyek az újkorban kaptak nagyobb jelentőséget.

50%-ban ~, 25%-ban belgyógyászati vagy neurológiai betegség, további 25%-ban életmódbeli, ill. alváshigiénés tényezők állnak. A ~ek közül leggyakrabban a depresszió, a szorongásos zavarok és az addikciók (alkohol, drog, gyógyszer) áll az inszomnia hátterében.

Mivel a hosszabb ideje tartó alváselégtelenség az esetek túlnyomó többségében következményes, ezért a vizsgálat során testi betegséget, illetve fájdalmat okozó állapotokat, ~et, krónikusan ható stresszhelyzetet, alkoholizmust, gyógyszer-, drog-, ...

A Gotu Kola-t használják szifilisz, reuma, a lepra, a ~ek és az epilepszia kezelésére.

A betegség kialakulásában öröklött és környezeti tényezők egyaránt szerepet játszhatnak, ezeknek a gyerekeknek a családjában gyakoribb a ~ és a függőséget okozó anyagok használata (alkohol, dohány, kábítószer).

A közfelfogásban meglehetős zavar tapasztalható a ~ek területén, sokan nem tudják, mi a különbség a pszichiáter és a pszichológus munkája között, előfordul, hogy "nem vagyok bolond"-felkiáltással utasítják vissza a neurológiai beutalót.

A szociális sebezhetőség modelljében az életesemények-koncepció a szociális térben jelentkező, ~ekre hajlamosító erők, életesemények mérőszáma, amelyeknek stresszértéke összeadódik. A Paykel által kidolgozott életesemények-skála a nemzetközi gyakorlatban használt kérdőív.

A szomatoform rendellenességek közé több ~ tartozik. Jellemzőjük, hogy a beteg olyan testi betegségre utaló tüneteket észlel, amiknek valós háttere nincsen, illetve a saját megjelenésével kapcsolatban képzelt hiányosságokat tapasztal.

Ez a lista relatíve a bizarr ~ekhez és az ételekhez, és súlyhoz kapcsolódó rendellenességekkel is fedésbe hozható.

Nem magyarázható más ~gel jobban, és nem pszichoaktív szerek a következménye. Kora felnőttkortól kezdve megnyilvánuló általános bizalmatlanság és gyanakvás jellemző az ilyen betegre.

A lila szín kerülendő ~ek vagy alkohol és drog problémák esetén.
Isiász (hexensussz, lumbágó) akupresszúra kezelése ...

Egy nemrég végzett felmérés szerint a rheumatoid arthritises (RA) betegek több mint fele (63 százaléka) valamilyen járulékos ~gel is küzd, amelyek közül a leggyakoribb a depresszió (87 százalék).

Okozhatja hosszabb-rövidebb félelem (egy beszédtől, vagy az iskolától), depresszió, szorongás, vagy egyéb ~ek; nem megfelelő alvási minták (nincs rendszer az alvásban, TV előtti alvás), változó alvási minták, vagy körülmények (idegen ágyban vagy helyen való alvás, ...

A legfontosabb, a fentebb felsorolt panaszok esetén orvoshoz kell fordulni, ez sok esetben egy ~ lehetőségével való szembesülés miatt, különösen férfibetegek számára nehéz. Súlyos panaszok esetén az utcán való közlekedés, így az orvos felkeresése is gondot okozhat.

mentálhigiéné - Egy orvosi tudományág, amely támogatja és elősegíti a mentális egészséget és a ~ek megelőzését a pszichiátria és a pszichológia segítségével., mental hygiene,
mentális - szellemi, észbeli, elmebeli, mental ...

Írásunk a közelmúltban volt - Lelki Egészség Világnapja - kapcsán készült, amely 1992 óta minden év október 10-én hívja fel a figyelmet a mentális egészség megtartásának központi szerepére, illetve a meglévő ~ gyógyítására, gondozására.

A gyógyszergyártó cégek és a modern pszichiátria úgy állítja be az ADHD-t, hogy az az agy biológiai rendellenessége. Más ~ekkel együtt gyakran mondják, hogy a kiváltó okuk a mindenre ráfogható: 'kémiai egyensúly hiány'.

Az öngyilkosság mint jelenség hátterének okaira számos elméletet dolgoztak ki a pszichiáterek, pszichológusok és szociológusok. A suicidium az emberi fajra jellemző komplex reakcióminta. Egyes ~ek hajlamosító tényezőt jelentenek, de a stresszek és a személyes kapcsolatok, ...

Ide sorolhatóak azok a mentális eredetű betegségek is, amelyek például kényszeres evéssel járnak, és ha ez a fogyókúra szándékával is együtt jár, akkor ez a folyamat fokozza magát a ~ állapotát.

Ezzel együtt a gondatlanság azt is jelenti, hogy a korábban depresszióval vagy más ~gel nem kezelt betegek, akiknek szükségük lenne a gyógyszerekre, vizsgálatok hiányában nem kapják meg a kezelést.

De az a megközelítés szembe megy az orvosok jellemző törekvéseivel: a ~eket a gyógyszer folyamatos adásával, nem pedig elhagyásával gondolják javítani.

ágának problémái, fej-tarkó fájdalom, szájnyálkahártya-gyulladás, gingivitis, parodontitis a metszőfogak területén, száraz száj és nyelv, szaglászavar, orrvérzés, bőrbetegségek, idegi fáradékonyság, gyengeség, ~ek.

A családi háttér leírásához a szülők iskolai végzettségét, a fiatalok által minősített egészségi állapotát és pszichés kondícióját, a családban megjelenő veszélyforrások (alkohol, drog, ~, bántalmazás) előfordulását, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Depresszió, Kelés, Pszichiátria, Medicina, Szorongás?

◄ Menstruációs zavarok   Mentális retardáció ►
 
RSS Mobile