Kezdőlap (Menstruációs zavarok)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Menstruációs zavarok


 

Menstruációs zavarok

Betegségek  Menstruációs zavar  Mentális betegség

Menstruációs zavarok
Néha a menstruációd fájdalommal járhat - a szó szoros értelmében. A legtöbb lánynak PMS-sel, görcsökkel, fejfájással kell megküzdenie a periódusa alatt.


Menstruációs zavarok
Olvasva: 420
A menstruáció természetes vérveszteség. A méh nyálkahártyájának rendszeres lelökődése, megújulása okozza. Élete során csaknem minden nő átél menstruációs panaszokat.

Menstruációs zavarok
A szabálytalan ciklusok, menstruációs zavarokat sejtetnek. Az egyik ciklus hosszú, a másik rövid, olykor normális. A jelenség az első menstruáció vagy a menopauza környékén gyakoribb.

A menstruációs zavarok hátterében számos egészségügyi rendellenesség húzódhat. Ha huzamosabb ideje kínoznak a ciklusoddal összefüggésbe hozható tünetek, akkor okvetlenül keresd fel nőgyógyászodat.

menstruáció, Menstruációs zavarok, Vérzészavar, Vérzés zavar, Menstruációs zavar, tabletta, havi vérzés ...

Menstruációs zavarok
A menstruációs ciklus egyénenként különböző. A havi vérzéssel járó panaszok kellemetlenek lehetnek, de általában nem betegség, hanem a ciklussal együtt járó hormonális változások jelei. A leggyakoribb ilyen panaszok: ...

Menstruációs zavarok - Fontos tudni!
A pubertásban fellépő rendszertelenül jelentkező menzesz nem tekintendő kórosnak, és csak akkor szükséges orvoshoz fordulni, ha a vérzés túl hosszú ideig tart, vagy ha túl bőséges, ...

Menstruációs zavarok köpölyözés
1. A chi és a vér pangása
Főbb tünetek: alsó hasi fájdalom a menstruáció előtt illetve alatt, rohamokban előforduló görcs, amely kisugárzik az ágyék vagy a keresztcsont irányába, ...

A menstruációs zavarok diagnosztizálása és kezelése
A menstruáció zavarai esetén elsőként a hormonális és a szervi eltéréseket vizsgálják az orvosok. Amennyiben ezek az okok kizárhatók, akkor túlterheltségre, pszichés problémákra kell gondolni.

A menstruációs zavarok közé tartoznak a premenstruációs szindróma, a diszmenorrea és az amenorrea. A hüvelyi vérzés a termékeny életkorban akkor rendellenes, ha túl erős vagy túl gyenge, túl sokáig tart, túl gyakran jelentkezik, vagy rendszertelen.

Nőknél menstruációs zavarok, férfiaknál a szexuális vágy hiánya, amely a megtermékenyítőképesség csökkenéséhez vezet.
A vérszegénység kiváltó okai ...

Szövődmény: menstruációs zavarok, csökkent hidegtűrés, csontritkulás, pajzsmirigyproblémák, bőr-, köröm-, hajproblémák, hiánybetegségek (vitamin, ásványi anyagok, különösen vas).
2 találat (1 oldal)
1
Hasznos linkek ...

244. FEJEZET - Menstruációs zavarok, és rendellenes hüvelyi vérzés
Premenstruációs szindróma ", Diszmenorrea ", Amenorrea ", Kóros hüvelyi vérzés ", Kóros méhvérzés ", Policisztás petefészek betegség "
245. FEJEZET - Endometriózis ...

Mivel a máj hatással van a hormonok átalakítására is, nőkön menstruációs zavarok, férfiakon pedig gynaecomastia (az emlők megnövekedése) is megjelenhet.

Menstruációs zavarok
Impotencia
Kezelés:
A pszichoszomatika jelentése: lelki okok miatt létrejött testi betegségek.

Altesti panaszok, menstruációs zavarok, menzesz kimaradás, prosztatabántalmak esetén igyunk Kamilla teát.

Tünetek: fájdalom, menstruációs zavarok, nyomásérzet például a hólyagon vagy a bélen, folyás.
A mióma általában nem okoz panaszokat. Ezért is ajánlott a rendszeres nőgyó­gyászati szűrővizsgálat.

Legtöbbször a vas és/vagy fólsavhiányos anaemia, eset-leg a korai osteoporosis, menstruációs zavarok, ismét-lődő spontán abortusz lehet figyelemfelkeltő.

Nőknél menstruációs zavarok alakulhatnak ki. Tehetetlenségérzés, bűntudat eluralkodik, alkalmatlanságérzés, lelkiismeret furdalás, gátlásosság alakul ki. Az érzelmi reakciók elszíntelenednek, öröm-bánat mélységeinek kifejezésére nem képes.

Ez nemcsak menstruációs zavarokat okoz, hanem rákkeltő hatással is számolnunk kell. Elhízottaknál mindig gondolnunk kell a méhnyakrák és az emlőrák előfordulására, ha ilyen panaszok vagy tünetek jelentkeznek.

A barátcserje növény kivonatát 2010-ben az európai orvosok szövetsége is javasolta, mivel vizsgálatok igazolják eredményességét a premenstruációs és menstruációs zavarok, meddőség és az autoimmun pajzsmirigy-gyulladás kezelésében.

Felszabadulás érzését hozhatja a korábban menstruációs zavarokkal küszködő vagy a nemkívánatos terhességtől félő nő számára.

A hypopituitarismus tünetei az étvágytalanság, fáradékonyság, nőknél menstruációs zavarok, hypogonadismus (alacsony nemi hormonszintek különösen férfiakban), a csökkent szexuális vágy, a gyakori éjszakai vizelés és a testsúlyvesztés.

A tejváladékozás vagy más néven tejcsorgás mellett néhány jellegzetes, típusos tünet hívhatja még fel a figyelmet a prolaktinszint kóros emelkedésére: a menstruációs zavarok ...

A málna segít karbantartani a vércukorszintet, csökkenti a vérnyomást, enyhíti a menstruációs zavarokat. A málnalevél teát cukorbajra, vese- és hólyagbántalmak ellen alkalmazzák.

A menstruációs zavarok következtében az ovulációk száma is csökkent, így kisebb eséllyel estek teherbe.

Fogyás, a vázizmok sorvadása, gyengeség, menstruációs zavarok, satöbbi fordulhatnak elő. A sárgaság lassan, fokozatosan, vagy hirtelen alakul ki, a hasban kimutatható folyadék, a májműködés elégtelenné válását jelzi.

A hyperprolactinaemia nőknél a fogamzó képesség zavarát, menstruációs zavarokat, tejfolyást, férfiaknál potenciazavart, fogamzó képesség zavart, nőies emlőt (gynecomastia) okozhat.

A gesztagéneket kiterjedten alkalmazzák fenyegető vetélések megakadályozására, menstruációs zavarok leküzdésére.

-Candida gomba / toxin által kiváltott menstruációs zavarok,
fokozódnak a menstruációval
járó fájdalmi és duzzadásos tünetek
-Candida gomba / toxin által kiváltott péniszen jelentkező piros kiütések ...

A PCOS főbb tünetei: petesejtérés zavara (anovulatio, menstruációs zavarok), férfihormon-túltermelődés a női szervezetben (ennek klinikai és/vagy laboratóriumi jelei), a PCOS ultrahangképe.

A központi idegrendszert terhelő állapotok, úgymint súlyos általános betegségek, túlzott stressz, túlzott fizikai aktivitás (élsport), fokozott lelki megterhelés szintén menstruációs zavarokat eredményezhet.

Nők számára különösen fontos a B6- és a B2-vitamin. Ezek enyhítik a menstruációs zavarokat, a mellek feszülését, a vizelet pangását és a depressziót.
« Vissza
Ajánlott termékek ...

Lásd még: Lásd még: Menstruációs zavar, Menstruáció, Cukorbetegség, Meddőség, Nőgyógyászat

Betegségek  Menstruációs zavar  Mentális betegség

 
RSS Mobile