Kezdőlap (Melldaganat)

 Betegségek 

  » »
 
   

Melldaganat

Betegségek  Meléna  Mellduzzanat

Melldaganat, CT vizsgálat eredménye

2 éve műtöttek rosszindulatú melldaganattal, és a soron lévő ellenőrzések során minden eredményem jó lett, kivéve a CT vizsgálat eredménye aggaszt, ezért szeretném a véleményét kikérni.


A melldaganatok mintegy egyharmada jóindulatú. A kötőszövetekből kiinduló tumort fibromának, a zsírszövetekben keletkezőt pedig lipomának nevezik. A mell tájékán előforduló rendellenességek ciszták, azaz folyadékkal telt üregek is lehetnek.

A melldaganatok többsége kezdetben dudoros megkeményedésként, kisebb fájdalommal kisérve érzékelhető ...

Melldaganatok vizsgálata és kezelése 2. rész
Évtizedek ajándékba
Melldaganatok vizsgálata és kezelése 1. rész ...

* A melldaganat rendszerint 30 éves kor felett jelentkezik, a betegek többsége az 50-65 éves korosztályba tartozik, az ennél idősebbeknél és a 30 év alattiaknál ritkábban fordul elő.

Károsítja a nyirokrendszert, anyatejjel a csecsemő agyát, és melldaganatot okoz. Nekem a legmegdöbbentőbb az volt, mikor megtudtam, hogy minden negyedik melldaganatos férfi, és ugyan úgy megcsonkítják a mellkasukat, mint a nőknél.

A bélrendszer daganatai a májba, a tüdőbe, a melldaganatok a csontokba, a tüdőkbe és az agyba, a tüdőrák az agyba és a csontokba adnak nagy valószínűséggel áttétet. Az áttétek tünetei az érintett szervben okozott károsodástól függnek.

A Cambridge Egyetem tudósai összesen 13 525 melldaganattal küzdő nő állapotát figyelték meg hét éven keresztül. A kutatók figyelemmel követték a páciensek alkoholfogyasztási szokásait, valamint testtömegindexük változásait is.

Az emlőben talált zsírcsomó első tapintásra könnyen összetéveszthető a melldaganattal. Ám a kettő közötti alapvető különbség, hogy míg a zsírcsomó elmozdítható, addig a daganat nem.

Vizsgálatukba a szakemberek 4368 nőt vontak be, akiknél a melldaganat korai stádiumát állapították meg, majd 25 éven át nyomon követték egészségi állapotukat.

Tizenegy év után a csoportterápiában részt vett hölgyeknek 56 százalékkal kisebb esélye van belehalni a melldaganatba, valamint 45 százalékkal csökkent a betegség kiújulásának veszélye.

A tamoxifent szedő, napi két vagy annál több csésze kávét elfogyasztó páciensek esetében a melldaganat kiújulási aránya kevesebb, mint a fele volt ahhoz az arányhoz képest, amit az ennél kevesebb kávét fogyasztó páciensek esetében mértek...

A mammográfia egy olyan speciális röntgen-vizsgálat, melynek segítségével a mell belső szerkezete is láthatóvá válik. A mammográfiás felvételen a vizsgáló orvos megfigyelhet olyan részleteket, melyek a melldaganatok elkülönítéséhez szükségesek.

lévő nők közül az elhízottaknak rosszabbak a túlélési esélyei, mint normál testsúlyú társaiknak - idézte amerikai kutatók megállapítását a HealthDay című ismeretterjesztő portál. Vizsgálatukba a szakemberek 4368 nőt vontak be, akiknél a melldaganat ...

15 Melldaganatok után
2.3.16 Balesetek esetén
2.3.17 Bőrátültetés
2.3.18 Füstgáz- és szén-monoxid-mérgezés
2.3.19 Égések
2.3.20 Koponya- agysérülések
2.3.21 Nagy lágyrész- és csontzúzódások
2.3.

elváltozást más "valódi" diagnosztikus eszközzel sem lehet kimutatni. Utóbbi időben az MRI-t (mágneses rezonancia vizsgálat), s legalább 30 éve a somatoinfra (hőkamerás felvételek) technikát tartják a biztonságos szűrővizsgálatoknak a melldaganatok ...

Lásd még: Lásd még: Daganat, Mellrák, Emlőrák, Mammográfia, Daganatok

Betegségek  Meléna  Mellduzzanat

 
RSS Mobile