Kezdőlap (Melegkiütés)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Melegkiütés

Betegségek  Melanoma malignum  Meléna

Melegkiütés
Tünetek Az eltömődött verejtékmirigyek halványvörös kiütés formájában jelentkeznek az arcon, nyakon, vállon, lágyékban, könyök-, illetve térdhajlatban. Főleg csecsemőknél gyakori, mivel hőszabályozásuk még nem tökéletes. A bőr testszerte kissé kipirult.


Melegkiütés

Ártalmatlan, viszkető bőrkiütés, melyet többnyire meleg, nedves időjárás vált ki. Egyesek hajlamosabbak rá, mint mások.

MELEGKIÜTÉS
A nyakon, a hónaljban, a mellkason, a derékon és a lágyékon megjelenő visz­kető, vörös foltok az el nem párolgott izzadsággal hozhatók összefüggésbe.

Melegkiütések:
Kérdés:
Hogyan lehet megkülönböztetni a melegkiütést az allergiás bőrreakcióktól?

Melegkiütés: Láz, párás, meleg környezet hatására a mirigyek kivezető nyílásában a szaru megduzzad, és akadályozza a váladék elfolyását. Fentiek eredményeképpen vörös udvarú, néhány mm-es hólyagcsák keletkeznek, főként az újszülött arcán, hátán, esetleg popsiján néha nagy számban.

A ~ek legtöbbször olyan helyeken jelennek meg ahol a ruha szorosabb, mint például a mellkas, has, nyak, lábak vagy popsi. Ha a gyermek sapkát hord, akkor a homlokán is megjelenhetnek.
Mi okozza és melyek a ~ tünetei?

~. Syn miliaria rubra.
sugárzó hő
A testben keletkezik olyan hullámok abszorpciója révén, amelyek önmaguk nem melegek; ilyen például a napsugárzás vagy az infravörös sugárzás.

A ~ nyáron jelentkezik és inkább csecsemőknél, kisgyermekeknél fordul elő. Ezek a kiütések ártalmatlanok, de ha nagyon kifejezettek, nyugtalanná tehetik a babát
Betegségek - tünetek és kezelések
Sárgaság az újszülött gyermekeknél ...

himlő fajták, himlő fajták képekkel, himlo gyerekeknel, himlo kisgyerekeknel, himlőfajták, himlőfajták képekkel, himlők, himlok tunetei, hogy néz ki a bárányhimlő, hogy néz ki a kullancscsípés, hogy nez ki a rozsahimlo, hogy néz ki az ótvar, hogyan néz ki a bárányhimlő, hogyan néz ki a ~, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Kiütés, Kiütések, Bőrbetegség, Bárányhimlő, Himlő?

◄ Melanoma malignum   Meléna ►
 
RSS Mobile