Kezdőlap (Mániás depresszió)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Mániás depresszió

Betegségek  Mánia  Marburg vírus

Mániás depresszió
A biopoláris zavar során a depresszió és a mánia egymás után, jól elkülöníthetően, ciklikusan, rendszeresen jelentkezik. Nehezen lehet feltárni, mi okozza, a két fázis tünetei eltérő erősségűek lehetnek, ezért a kezelése is nagy kihívás.


Mániás depressziós elmezavar tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: biopoláris zavar, pszichosis, maniaco depressiva) ...

A mániás depresszió esetében is elmondható, hogy a gyógyszeres terápia és a pszichoterápia együtt, egymást kiegészítve alkot előnyös kombinációt. A bipoláris zavar - különös tekintettel a mániás fázisra - ugyanis nem az a betegség, amelyet csak pszichoterápiával egyensúlyban lehet tartani.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > M > Mániás depresszió
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Mániás depresszió ...

A kamaszkori mániás depresszió leggyakoribb jelei
Habár minden tinédzserre másképpen van hatással, a mániás depressziónak mégis vannak jellemző jelei.

A mániás depresszió nyomában

Érzelmi hullámvasúton - Egy pszichiátriai kór természetrajza. Mániás depresszió, - mintha ellentmondás lenne. Nem illik össze a két kifejezés. Hiszen a mánia a cselekvés, aktivitás képzetét kelti, a depresszió pedig a csöndet, a letargiát.

Mániás depresszió, - mintha ellentmondás lenne. Nem illik össze a két kifejezés. Hiszen a mánia a cselekvés, aktivitás képzetét kelti, a depresszió pedig a csöndet, a letargiát.

Mániás depresszió vagy hiperaktív gyerek?
A mániás depresszió sajnos gyakori gyerekkorban.

A mániás depresszió nemcsak a rosszkedvben mutatkozhat meg. A féktelen jókedv is árulkodó.
Forrás: Femina.hu
hirdetés ...

A mániás depresszió nem gyógyítható, de kezelhető. Folyamatos kezeléssel (például lítiummal) a hangulat egyenletesen tartható. Fontos a betegek felvilágosítása a betegség természetéről.

Mániás depresszió
A mániás depresszióban, más néven bipoláris kedélybetegségben a depresszió, illetve a mánia vagy a mérsékelt öröm, lelkesültség időszakai váltakoznak.

Mániás depressziós elmezavar, Poszttraumatikus stressz szindróma, Korszakov-szindróma, ...
Reumatológiai megbegetedések
Sjögren-szindróma, Reumatoid arthritis, SLE (bőrfarkas), ...

Mániás depresszió
Hogyan ismerhetjük fel a kamaszkori depressziót?
A depresszió jelei férfiaknál ...

A mániás depressziónak is nevezett bipoláris betegség közel 6 millió embert érint az Egyesült Államokban, ez a felnőtt népesség 2,5 százaléka. A legtöbb embernél a depressziós és a mániás fázisok váltakozása jellemzi a bipoláris betegséget.
" cellpadding="0" cellspacing="4" border="0" ...

A mániás depressziós betegséget megelőző állapot leggyakrabban az úgynevezett ciklotin személyiségre jellemző, aki kreatív, aktív, a társaság lelkét jelentő színes, izgalmas egyéniség, s mint ilyen, könnyen ismerkedik, teremt kapcsolatot, nos, az ilyenbe nem nehéz beleszeretni.

A mániás depresszióban, más néven bipoláris kedélybetegségben a depresszió, illetve a mánia vagy a mérsékelt öröm, lelkesültség időszakai váltakoznak.
Ijesztőek a pánikbetegség tünetei ...

Tudathasadás, mániás depresszió, depresszió
Proteáz inhibítorok
Indinavir, ritonavir, lopinavir, saquinavir, atazanavir, nelfinavir ...

Terhesség és mániás depresszió
Mindössze 10 évvel ezelőtt is az orvosok még azt javasolták a mániás depresszióban -másnéven bipoláris zavar - szenvedő nőknek, hogy ne vállaljnak gyereket.

Száz évvel ezelőtt a gyors ciklusú (vagyis egyik hangulati állapotból a másikba gyorsan átbillenő -Sz.G.) mániás depresszió (másként bipoláris betegség- Sz.G.) ismeretlen volt. Vagy az olyan betegségosztályozó klasszikusok, mint Kraepelin, nem ismerték fel, vagy nem is létezett.

bipoláris zavar - Más néven mániás depresszió. Hangulatingadozásokkal kísért mentális betegség, amelynél a szélsőséges jókedv, a mély depresszió és a normál kedélyállapot váltakozik. Leggyakrabban serdülőkorban alakul ki, és a kedélyváltozások végigkísérik a beteg egész életét.

Ezen belül elkülönítjük a bipoláris betegséget - a mániás depressziót, ami a legjobb művészek körében gyakori kórkép, hiszen az alkotás lázas ihletettsége megfelel a mániás állapotnak, ...

A bipoláris zavar - korábbi nevén mániás depresszió - egy olyan két pólusú hangulati zavar, melyben a depressziós, illetve mániás vagy hipomániás epizódok váltakoznak.

A Bipoláris zavar, más néven Mániás depresszió az egyén hangulatára, viselkedésére és az érzékelésére ható pszichiátriai betegség. A magyar lakosság több mint 1 százalékát is érintő betegségben a tünetek súlyossága nagyon eltérő a kór különböző fázisaiban.
Gyorsmenü ...

Ilyen megbetegedések: klinikai depresszió, mániás depresszió, skizofrénia, poszttraumás stressz, indokolatlan rettegő félélem érzés , vagy kompulzív (mániás) magatartás, satöbbi Az agy fiziológiájának ezen betegségek létrejöttével való kapcsolata, ...

Az autizmus, a figyelemhiányos hiperaktivitás (ADHD), a mániás depressziós, azaz bipoláris zavar, az öngyilkossági kísérletek és a kábítószer-használat nagyobb arányban fordult elő azoknál az iskolás korú gyermekeknél, akiknek az édesapja idősebb volt, mint azoknál, ...

Robin Williamsről azt is írták, hogy bipoláris zavartól, más néven mániás depressziótól szenvedett. Ez a mentális betegség súlyosan befolyásolja a kedvet és közérzetet, a beteg a szélsőséges boldogság és kreativitás, valamint a mély depresszió fázisai között ingadozik.

A vanádium túlzott jelenlétével magyarázhatóak a mániás depresszió tünetei: az ebben a betegségben szenvedők hajában magas vanádium tartalmat mutattak ki, a gyógyulás bekövetkeztével, pedig a vanádium mennyisége normalizálódott.

Depresszió ", Mánia ", Mániás depresszió "
102. FEJEZET - Öngyilkos magatartás
103. FEJEZET - Étkezési zavarok ...

szerkezet hasonló a triciklikus antidepresszánsokéhoz
Na-csatorna blokker
alkalmazható neuropathiás fájdalom és mániás depresszió esetén
enziminduktor ( CYP3A4)
ketoanalógja: oxcarbazepin, pro-drug
Mellékhatások: ataxia, sedatio, diplopia, aplasticus anaemia, emésztési zavarok ...

A mágneses rezonancia képalkotó használata új lehetőséget teremthet az egyik leggyakoribb pszichiátriai betegség, a mániás depresszió diagnosztikájában - olvasható a Psychological Medicine oldalain.
Tovább... »
A D-vitamin hiánya súlyosbítja a májgyulladást ...

Egy közösségi portált szeretnék, ahol e kellemetlen és gyakran kegyetlen betegséggel vehetjük fel a harcot. A Mániás depresszió betegség honlapján ez nagy részben már sikerült, tehát jól láthatóan van értelme munkámnak.

Mivel ebben az állapotban két szélsőséges viselkedési forma váltogatja egymást, ezért nevezik ezt a betegséget bipoláris betegségnek, vagy mániás depressziónak. Egyes betegeknél először több depressziós epizód jelentkezik, mielőtt a mániás periódus jönne, illetve fordítva is előfordulhat.

Az ómega-3 zsírsav alacsony szintje miatt meggyengülhet a sejthártya, és csökkenhet bizonyos neurotranszmitterek képződése az agyban. Annak a 44 bipoláris zavarban (mániás depresszióban) szenvedő betegnek, akik részt vettek egy ezzel kapcsolatos vizsgálatban, közel kétharmada mutatott javulást, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Depresszió, Diabétesz, Allergia, Pszichiátria, Cukorbetegség?

◄ Mánia   Marburg vírus ►
 
RSS Mobile