Kezdőlap (Mániás depresszió)

 Betegségek 

  » »
 
   

Mániás depresszió

Betegségek  Mánia  Marburg vírus

Mániás depresszió
A biopoláris zavar során a depresszió és a mánia egymás után, jól elkülöníthetően, ciklikusan, rendszeresen jelentkezik.


Mániás depressziós elmezavar tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: biopoláris zavar, pszichosis, maniaco depressiva) ...

A mániás depresszió esetében is elmondható, hogy a gyógyszeres terápia és a pszichoterápia együtt, egymást kiegészítve alkot előnyös kombinációt.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > M > Mániás depresszió
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Mániás depresszió ...

A kamaszkori mániás depresszió leggyakoribb jelei
Habár minden tinédzserre másképpen van hatással, a mániás depressziónak mégis vannak jellemző jelei.

A mániás depresszió nyomában

Érzelmi hullámvasúton - Egy pszichiátriai kór természetrajza. Mániás depresszió, - mintha ellentmondás lenne. Nem illik össze a két kifejezés.

Mániás depresszió, - mintha ellentmondás lenne. Nem illik össze a két kifejezés. Hiszen a mánia a cselekvés, aktivitás képzetét kelti, a depresszió pedig a csöndet, a letargiát.

Mániás depresszió vagy hiperaktív gyerek?
A mániás depresszió sajnos gyakori gyerekkorban.

A mániás depresszió tünetei
A mániás depresszió nemcsak a rosszkedvben mutatkozhat meg. A féktelen jókedv is árulkodó.
Forrás: Femina.hu ...

A mániás depresszió nem gyógyítható, de kezelhető. Folyamatos kezeléssel (például lítiummal) a hangulat egyenletesen tartható. Fontos a betegek felvilágosítása a betegség természetéről.

Mániás depresszió
A mániás depresszióban, más néven bipoláris kedélybetegségben a depresszió, illetve a mánia vagy a mérsékelt öröm, lelkesültség időszakai váltakoznak.

Mániás depressziós elmezavar, Poszttraumatikus stressz szindróma, Korszakov-szindróma, ...
Reumatológiai megbegetedések
Sjögren-szindróma, Reumatoid arthritis, SLE (bőrfarkas), ...

Mániás depresszió
Hogyan ismerhetjük fel a kamaszkori depressziót?
A depresszió jelei férfiaknál ...

A mániás depressziónak is nevezett bipoláris betegség közel 6 millió embert érint az Egyesült Államokban, ez a felnőtt népesség 2,5 százaléka. A legtöbb embernél a depressziós és a mániás fázisok váltakozása jellemzi a bipoláris betegséget.

A mániás depressziós betegséget megelőző állapot leggyakrabban az úgynevezett ciklotin személyiségre jellemző, aki kreatív, aktív, a társaság lelkét jelentő színes, izgalmas egyéniség, s mint ilyen, könnyen ismerkedik, teremt kapcsolatot, nos, ...

A mániás depresszióban, más néven bipoláris kedélybetegségben a depresszió, illetve a mánia vagy a mérsékelt öröm, lelkesültség időszakai váltakoznak.
Ijesztőek a pánikbetegség tünetei ...

Tudathasadás, mániás depresszió, depresszió
Proteáz inhibítorok
Indinavir, ritonavir, lopinavir, saquinavir, atazanavir, nelfinavir ...

Terhesség és mániás depresszió
Mindössze 10 évvel ezelőtt is az orvosok még azt javasolták a mániás depresszióban -másnéven bipoláris zavar - szenvedő nőknek, hogy ne vállaljnak gyereket.

Száz évvel ezelőtt a gyors ciklusú (vagyis egyik hangulati állapotból a másikba gyorsan átbillenő -Sz.G.) mániás depresszió (másként bipoláris betegség- Sz.G.) ismeretlen volt.

bipoláris zavar - Más néven mániás depresszió. Hangulatingadozásokkal kísért mentális betegség, amelynél a szélsőséges jókedv, a mély depresszió és a normál kedélyállapot váltakozik.

Ezen belül elkülönítjük a bipoláris betegséget - a mániás depressziót, ami a legjobb művészek körében gyakori kórkép, hiszen az alkotás lázas ihletettsége megfelel a mániás állapotnak, ...

A bipoláris zavar - korábbi nevén mániás depresszió - egy olyan két pólusú hangulati zavar, melyben a depressziós, illetve mániás vagy hipomániás epizódok váltakoznak.

A Bipoláris zavar, más néven Mániás depresszió az egyén hangulatára, viselkedésére és az érzékelésére ható pszichiátriai betegség.

Ilyen megbetegedések: klinikai depresszió, mániás depresszió, skizofrénia, poszttraumás stressz, indokolatlan rettegő félélem érzés , vagy kompulzív (mániás) magatartás, satöbbi Az agy fiziológiájának ezen betegségek létrejöttével való kapcsolata, ...

Az autizmus, a figyelemhiányos hiperaktivitás (ADHD), a mániás depressziós, azaz bipoláris zavar, az öngyilkossági kísérletek és a kábítószer-használat nagyobb arányban fordult elő azoknál az iskolás korú gyermekeknél, ...

Robin Williamsről azt is írták, hogy bipoláris zavartól, más néven mániás depressziótól szenvedett.

A vanádium túlzott jelenlétével magyarázhatóak a mániás depresszió tünetei: az ebben a betegségben szenvedők hajában magas vanádium tartalmat mutattak ki, a gyógyulás bekövetkeztével, pedig a vanádium mennyisége normalizálódott.

Depresszió ", Mánia ", Mániás depresszió "
102. FEJEZET - Öngyilkos magatartás
103. FEJEZET - Étkezési zavarok ...

alkalmazható neuropathiás fájdalom és mániás depresszió esetén
enziminduktor ( CYP3A4)
ketoanalógja: oxcarbazepin, pro-drug
Mellékhatások: ataxia, sedatio, diplopia, aplasticus anaemia, emésztési zavarok ...

Egy közösségi portált szeretnék, ahol e kellemetlen és gyakran kegyetlen betegséggel vehetjük fel a harcot. A Mániás depresszió betegség honlapján ez nagy részben már sikerült, tehát jól láthatóan van értelme munkámnak.

A mágneses rezonancia képalkotó használata új lehetőséget teremthet az egyik leggyakoribb pszichiátriai betegség, a mániás depresszió diagnosztikájában - olvasható a Psychological Medicine oldalain.
Tovább... » ...

Mivel ebben az állapotban két szélsőséges viselkedési forma váltogatja egymást, ezért nevezik ezt a betegséget bipoláris betegségnek, vagy mániás depressziónak.

Az ómega-3 zsírsav alacsony szintje miatt meggyengülhet a sejthártya, és csökkenhet bizonyos neurotranszmitterek képződése az agyban. Annak a 44 bipoláris zavarban (mániás depresszióban) szenvedő betegnek, ...

Lásd még: Lásd még: Depresszió, Diabétesz, Allergia, Pszichiátria, Cukorbetegség

Betegségek  Mánia  Marburg vírus

 
RSS Mobile