Kezdőlap (Mániás depresszió)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Mániás depresszió

Betegségek  Mánia  Marburg vírus

Mániás depresszió
A biopoláris zavar során a depresszió és a mánia egymás után, jól elkülöníthetően, ciklikusan, rendszeresen jelentkezik. Nehezen lehet feltárni, mi okozza, a két fázis tünetei eltérő erősségűek lehetnek, ezért a kezelése is nagy kihívás.


Mániás depressziós elmezavar tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: biopoláris zavar, pszichosis, maniaco depressiva) ...

A mániás depresszió esetében is elmondható, hogy a gyógyszeres terápia és a pszichoterápia együtt, egymást kiegészítve alkot előnyös kombinációt. A bipoláris zavar - különös tekintettel a mániás fázisra - ugyanis nem az a betegség, amelyet csak pszichoterápiával egyensúlyban lehet tartani.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > M > Mániás depresszió
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Mániás depresszió ...

A kamaszkori mániás depresszió leggyakoribb jelei
Habár minden tinédzserre másképpen van hatással, a mániás depressziónak mégis vannak jellemző jelei.

A ~ nyomában

Érzelmi hullámvasúton - Egy pszichiátriai kór természetrajza. ~, - mintha ellentmondás lenne. Nem illik össze a két kifejezés. Hiszen a mánia a cselekvés, aktivitás képzetét kelti, a depresszió pedig a csöndet, a letargiát.

~, - mintha ellentmondás lenne. Nem illik össze a két kifejezés. Hiszen a mánia a cselekvés, aktivitás képzetét kelti, a depresszió pedig a csöndet, a letargiát.

~ vagy hiperaktív gyerek?
A ~ sajnos gyakori gyerekkorban.

A ~ nemcsak a rosszkedvben mutatkozhat meg. A féktelen jókedv is árulkodó.
Forrás: Femina.hu
hirdetés ...

A ~ nem gyógyítható, de kezelhető. Folyamatos kezeléssel (például lítiummal) a hangulat egyenletesen tartható. Fontos a betegek felvilágosítása a betegség természetéről.

~
A ~ban, más néven bipoláris kedélybetegségben a depresszió, illetve a mánia vagy a mérsékelt öröm, lelkesültség időszakai váltakoznak.

~s elmezavar, Poszttraumatikus stressz szindróma, Korszakov-szindróma, ...
Reumatológiai megbegetedések
Sjögren-szindróma, Reumatoid arthritis, SLE (bőrfarkas), ...

~
Hogyan ismerhetjük fel a kamaszkori depressziót?
A depresszió jelei férfiaknál ...

A ~nak is nevezett bipoláris betegség közel 6 millió embert érint az Egyesült Államokban, ez a felnőtt népesség 2,5 százaléka. A legtöbb embernél a depressziós és a mániás fázisok váltakozása jellemzi a bipoláris betegséget.
" cellpadding="0" cellspacing="4" border="0" ...

A ~s betegséget megelőző állapot leggyakrabban az úgynevezett ciklotin személyiségre jellemző, aki kreatív, aktív, a társaság lelkét jelentő színes, izgalmas egyéniség, s mint ilyen, könnyen ismerkedik, teremt kapcsolatot, nos, az ilyenbe nem nehéz beleszeretni.

A ~ban, más néven bipoláris kedélybetegségben a depresszió, illetve a mánia vagy a mérsékelt öröm, lelkesültség időszakai váltakoznak.
Ijesztőek a pánikbetegség tünetei ...

Tudathasadás, ~, depresszió
Proteáz inhibítorok
Indinavir, ritonavir, lopinavir, saquinavir, atazanavir, nelfinavir ...

Terhesség és ~
Mindössze 10 évvel ezelőtt is az orvosok még azt javasolták a ~ban -másnéven bipoláris zavar - szenvedő nőknek, hogy ne vállaljnak gyereket.

Száz évvel ezelőtt a gyors ciklusú (vagyis egyik hangulati állapotból a másikba gyorsan átbillenő -Sz.G.) ~ (másként bipoláris betegség- Sz.G.) ismeretlen volt. Vagy az olyan betegségosztályozó klasszikusok, mint Kraepelin, nem ismerték fel, vagy nem is létezett.

bipoláris zavar - Más néven ~. Hangulatingadozásokkal kísért mentális betegség, amelynél a szélsőséges jókedv, a mély depresszió és a normál kedélyállapot váltakozik. Leggyakrabban serdülőkorban alakul ki, és a kedélyváltozások végigkísérik a beteg egész életét.

Ezen belül elkülönítjük a bipoláris betegséget - a ~t, ami a legjobb művészek körében gyakori kórkép, hiszen az alkotás lázas ihletettsége megfelel a mániás állapotnak, ...

A bipoláris zavar - korábbi nevén ~ - egy olyan két pólusú hangulati zavar, melyben a depressziós, illetve mániás vagy hipomániás epizódok váltakoznak.

A Bipoláris zavar, más néven ~ az egyén hangulatára, viselkedésére és az érzékelésére ható pszichiátriai betegség. A magyar lakosság több mint 1 százalékát is érintő betegségben a tünetek súlyossága nagyon eltérő a kór különböző fázisaiban.
Gyorsmenü ...

Az autizmus, a figyelemhiányos hiperaktivitás (ADHD), a ~s, azaz bipoláris zavar, az öngyilkossági kísérletek és a kábítószer-használat nagyobb arányban fordult elő azoknál az iskolás korú gyermekeknél, akiknek az édesapja idősebb volt, mint azoknál, ...

Robin Williamsről azt is írták, hogy bipoláris zavartól, más néven ~tól szenvedett. Ez a mentális betegség súlyosan befolyásolja a kedvet és közérzetet, a beteg a szélsőséges boldogság és kreativitás, valamint a mély depresszió fázisai között ingadozik.

A vanádium túlzott jelenlétével magyarázhatóak a ~ tünetei: az ebben a betegségben szenvedők hajában magas vanádium tartalmat mutattak ki, a gyógyulás bekövetkeztével, pedig a vanádium mennyisége normalizálódott.

A természetben ásványi sók formájában előforduló elemet, a lítiumot gyógyszerként alkalmazzák bipoláris zavarban (~) szenvedő betegeknél, mely nagy áttörést jelentett ennek a betegségnek a kezelésében, ...

Depresszió ", Mánia ", ~ "
102. FEJEZET - Öngyilkos magatartás
103. FEJEZET - Étkezési zavarok ...

szerkezet hasonló a triciklikus antidepresszánsokéhoz
Na-csatorna gátlószer
alkalmazható neuropátiás fájdalom és ~ esetén
enziminduktor ( CYP3A4)
ketoanalógja: oxkarbazepin, pro-drug
Mellékhatások: ataxia, szedáció, diplópia, aplasztikus anémia, emésztési zavarok ...

A mágneses rezonancia képalkotó használata új lehetőséget teremthet az egyik leggyakoribb pszichiátriai betegség, a ~ diagnosztikájában - olvasható a Psychological Medicine oldalain.
Tovább... »
A D-vitamin hiánya súlyosbítja a májgyulladást ...

Egy közösségi portált szeretnék, ahol e kellemetlen és gyakran kegyetlen betegséggel vehetjük fel a harcot. A ~ betegség honlapján ez nagy részben már sikerült, tehát jól láthatóan van értelme munkámnak.

Mivel ebben az állapotban két szélsőséges viselkedési forma váltogatja egymást, ezért nevezik ezt a betegséget bipoláris betegségnek, vagy ~nak. Egyes betegeknél először több depressziós epizód jelentkezik, mielőtt a mániás periódus jönne, illetve fordítva is előfordulhat.

Az ómega-3 zsírsav alacsony szintje miatt meggyengülhet a sejthártya, és csökkenhet bizonyos neurotranszmitterek képződése az agyban. Annak a 44 bipoláris zavarban (~ban) szenvedő betegnek, akik részt vettek egy ezzel kapcsolatos vizsgálatban, közel kétharmada mutatott javulást, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Depresszió, Diabétesz, Allergia, Pszichiátria, Cukorbetegség?

◄ Mánia   Marburg vírus ►
 
RSS Mobile