Kezdőlap (Mammográfia)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Mammográfia


 

Mammográfia

Betegségek  Malignus  Mandula-eltávolítás

Mammográfia - kétévente elég?
Orvosi rovat
A rendszeres mammográfiás vizsgálat fontossága megkérdőjelezhetetlen, hiszen e szűréssel lehet a mellek daganatos megbetegedését még korai stádiumban felismerni, ...


Mammográfia
Mi a mammogram?
A mammogram a emlőkről készült röntgenfelvétel. Nagyon kisméretű rákokat is kimutathat, gyakran még mielőtt, a nő vagy orvosa, a csomót vagy daganatot képes lenne tapintani.

mammográfia, mellrák, emlórák, szűrés
Gyakran halljuk, hogy a mammográfia életeket ment. Azt azonban ritkán halljuk, hogy pontosan hányat.

Kételyek a mammográfia új irányelveivel kapcsolatban
Friss hírek
A fukusimai baleset világszerte 1300-al növelheti a rákos halálozások számát ...

Már több helyen elérhető a korszerű direkt digitális mammográfia
Az eddig használt filmes és foszforlemezes mammográf készülékek mellett már több helyen alkalmazzák Magyarországon is az úgynevezett direkt digitális technikát, ...

A kutatók felfedezték, hogy a mammográfiai sűrűség eltérése két mammográfia között, amelyeket a tamoxifen kezelés megkezdése után készítettek, összefüggésben áll az emlőrák túlélésével.

Mammográfia (mammographia)
Az emlők alacsony sugárterheléssel járó röntgenvizsgálata, daganatfelderítés céljából. Diagnosztikus és rákszűrő eljárásként is alkalmazzák.

Mammográfia: Miért fontos és hogyan történik a vizsgálat?
A nők körében a vezető daganatos megbetegedés az emlőrák. A megelőzésében fontos szerepet játszanak a szűrővizsgálatok, melynek első és elengedhetetlen lépése az önvizsgálat.

Mammográfiaemlőröntgen. Az emlő mirigyállományának radiológiai eljárással történő vizsgálata, melynek segítségével az esetleges daganatok korai szakaszban felismerhetők és pontosan diagnosztizálhatók.

Mammográfia: Az emlő röntgenvizsgálata.
Mammográfiás protokoll: A protokollokkal lehet biztosítani, hogy a mammográfiás emlőszűrés és az idejében felismert emlőrákok egységesen legyenek diagnosztizálva és kezelve.

A mammográfia
45 éves kor felett legalább kétévente érdemes elmenni mammográfiás szűrővizsgálatra.

A mammográfia az emlők röntgen vizsgálata, melynek során az emlőt két sugáráteresztő lemez közé szorítják és mindkét emlőről két felvételt készítenek, egyet felülről, egyet pedig oldalról.

A mammográfia is növelheti a rák-kockázatot
A mammográfia és a mellkasröntgen során kapott kis sugárdózis is növelheti a mellrák kockázatát azoknál a fiatal nőknél, akik a betegségre való genetikai hajlammal születtek.

Mammográfia - 40 év felett 40% jár szűrésre
Antibiotikum-kezelés következménye lehet.
Európai Méhnyakrák-megelőzés Hete ...

Mammográfia, Szabolcs utcai Kórházba való bejutás
Melldaganat, édesanyám utaztatása, autóvásárlás
Mammográfia kismellű nőknek, hogyan?

Mammográfia csak 45 év felett alkalmas vizsgálat az emlő szöveti szerkezete miatt, azért röhögött ki. Fiataloknak marad a tapintás, vagy pénzért az ultrahang, vagy a lézer CT, amit például itt tudsz megnézni.

A mammográfia egy olyan speciális röntgen-vizsgálat, melynek segítségével a mell belső szerkezete is láthatóvá válik. A mammográfiás felvételen a vizsgáló orvos megfigyelhet olyan részleteket, melyek a melldaganatok elkülönítéséhez szükségesek.

A mammográfia során kis energiájú röntgensugarakat alkalmaznak, hogy az emlő kóros területeit felismerjék. Ez az emlőrák korai felismerésének egyik legjobb módja.

* A mammográfia (emlő-röntgenvizsgálat) széles körben ajánlott szűrővizsgálat.

Tény: Bár a mammográfia számít a legjobb korai diagnosztikai módszernek, ez sem tökéletes. A tünetmentes nők esetében akár 20 százalékban nem mutatja ki a betegséget. A vizsgálat csak 16 százalékkal csökkenti a nők emlőrák okozta halálozási arányát.

rendszeres mammográfia (emlő röntgen) 50 évesnél idősebb nőkben
az emlő illetve a here rendszeres önvizsgálata
a vastagbél vizsgálata veszélyeztetettekben ...

tévhit: A mammográfia megelőzi vagy csökkenti a mellrák kockázatát.
Tény: A rendszeres mammográfiai vizsgálatok nem előzik meg és nem is csökkentik az emlőrák kockázatát.

Orvos Válaszol Top 7
igen összetett kérdést adnék nem tudok hízni Szívbetegség vagy agyprobléma? egy aggodó beteg tanacstalan mammográfiai vizsgálat eredménye Van egy kapcsolatban élő barátnőm ...

Új kutatás: a mammográfia nem csökkenti a mellrákos halálozást
A középkorú nők évenkénti mammográfiás szűrése nem csökkenti a mellrákos halálozást - derült ki egy nagy léptékű, hosszú távú kanadai kutatásból.

Szükséges mammográfia Mesterséges megtermékenyítés - egyetlen baba megfoganása a fő cél! P4-es cytológia Cukorbetegek kontra szénhidrátmennyiség Fizikailag is fel kell készülni a síszünetre Fehér, fekete vagy zöld?

Bizonyos esetekben a hagyományos mammográfia jobb módszernek bizonyult az MRI-vel szemben.

Az emlők lágyrész röntgenvizsgálata (mammográfia) és az emlők fizikális vizsgálata együttesen képes kimutatni az emlő állományában rejtetten növő, nem tapintható, akár 5 mm átmérőjű korai rákot is.

Mell-önvizsgálat és mammográfia
Havonta egyszer három percet kell magadra szánnod, hogy idejében felfedezd a mellben található elváltozást. A menstruációd utáni harmadik-negyedik nap optimális az önvizsgálatra.

A fizikális vizsgálat során a gyakorlott vizsgálóorvos alaposan áttapintja az emlőket és azok környezetét, míg a mammográfia az emlők röntgenvizsgálatát jelenti.

A kisebb elváltozások felismerésének leghathatósabb eszköze az úgynevezett mammográfia, az emlő speciális röntgenvizsgálata.

A mammográfia során röntgensugárral az emlőt átvilágítják, ezáltal a kóros eltérések láthatóvá válnak. Ezzel a vizsgálattal tapintással fel nem ismerhető eltérésekre is fény derülhet.

Minden egyes, a rendszeres mammográfia miatt feleslegesen kezelt nőre további két olyan nő jut, akinek életét viszont megmenti a mellrákszűrési program - közölték szerdán kutatók tanulmányukban, ...

Ennek érdekében évente szükséges megvizsgálni az emlőket (az emlők radiológiai vizsgálatát - mammográfia - célszerű elvégezni), hasat, kismedencét és a heréket. Nőgyógyászati rákszűrő citológiai vizsgálatot is célszerű végezni.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Emlőrák, Koleszterin, Mellrák, Tumor

Betegségek  Malignus  Mandula-eltávolítás

 
RSS Mobile