Kezdőlap (Malignus)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Malignus


 

Malignus

Betegségek  Maláriás roham  Mammográfia

Malignus melanóma
Malignant melanoma
Ezt az állapotot gyorsan kell gyógyítani komplett sebészeti kimetszéssel. Azt, hogy mennyi egészségesnek látszó szomszédos szövetet metszenek ki, a melanóma mélysége határozza meg.


Malignus
Rosszindulatú. A szervezetre veszélyes, az állapot rosszabbodásához, gyakran halálhoz vezető folyamat jellemzésére használt jelző.

Malignus lymphomák
Hodgkin kór
A betegség diagnózisa a szövettani vizsgálat eredményén alapszik. Eszerint az alábbi altipusok ismertek: ...

A metformin kezelés csökkentheti a malignus dagantok kockázatát
Irodalmi adatok arra utalnak, hogy a metformin kezelés csökkentheti cukorbetegekben a malignus dagantok kockázatát az egyéb antidiabetikus kezelési formákhoz képest.

Malignus
Jelentése rosszindulatú. Egy daganat rosszindulatúsága abban nyilvánul meg, hogy beszűri a környező egészséges szöveteket, szerveket, és a nyirok- és véráram útján a szervezet távoli részeibe áttéteket ad.
Legfrissebb
Legolvasottabb ...

Malignus lymphoma
Ritka
Parotisból kiindulva terjedhet a hallójáratra ...

Malignus: rosszindulatú
Mennel-jel: a keresztcsonti ízület gyulladásának kimutatására szolgáló klinikai teszt
Mikrodiscectomia: mikroszkóppal végzett porckorongműtét ...

Malignus - rosszindulatú. A daganatok egyik csoportja, amelyekre jellemző az állandó sejtszaporodás, a környezetbe történő beterjedés és a távoli áttétképzés.
Mamma-karcinóma - lásd Emlőrák
Mammogram - az emlő röntgenképe.

Malignus növekedés
Más szóval rákos növekedés
Mastektómia
Az emlő műtéti eltávolítása ...

Malignus tumorok további röntgenmorfológiai jellemzői:
Alakjuk: a sugaras forma mellett lehet néha kerek, ovális. Leggyakrabban az ún. speciális tumorok mutatják az utóbbi alakzatokat, úgymint a medullaris, mucinosus vagy a papillaris carcinoma.

A malignus vesezsugorodásban a súlyos magas vérnyomás (malignus hipertónia) a vese legkisebb artériáit károsítja, és a veseelégtelenség gyorsan romlik.

A malignus szigetsejtes tumoroknál utalunk a benignus hasonló eredetű tumoroknál leirtakra.

Anémia malignus folyamat következtében
A leukémia, a különböző limfomák, de néha más daganatok sejtjei is letelepednek a csontvelőben, és kiszorítják a normális csontvelősejteket. A megoldás az alapbetegség kezelése.

Malignus nefroszklerózis
A malignus (rosszindulatú) nefroszklerózis (vesezsugorodás) súlyos, magas vérnyomással (malignus hipertónia), és a vese legkisebb artériáinak (arteriolák) károsodásával járó, gyorsan veseelégtelenséghez vezető betegség.

malignus prostatahypertrophiára jók
kompetitív gátlószer
nem szelektív, hat:
paraszimpatikus agonistaként
szimpatikus agonistaként
hisztaminhoz hasonlóan ...

Malignus hypertonia (MH)
Membranás nephropathia (MNP)
Membranoproliferativ glomerulonephritis (MPGN) ...

Malignus betegségek
Alultáplátság
Gyógyszerek (immunszupresszívumok, corticoidok, antibiotikumok) ...

Malignus laesiók. A biopsiás minta hisztológiai vizsgálata 145 esetben igazolt carcinomát, melyek közül 128 invazív és 17 in situ carcinoma volt.

malignus nephrosclerosis
Malignus hypertoniában kialakuló veseelváltozások; subcapsularis petechiák, necrosis az elszórt afferens glomerularis arteriolák falaiban, vörösvérsejtek és cylinderek megjelenése a vizeletben, rendszerint uraemiával végződik.

malignus
betegség: terápiarezisztens és gyakran halálos, és tovább súlyosbodik, daganatok vonatkozásában rosszindulatúságot, helyi invazív és destruktív növekedési hajlamot, áttétképző tulajdonságot jelent
Találatok Magyarázat
malignus anaemia ...

Malignus tumor : Ráksejtekből álló kóros szövettömeg, mely beszűrheti a környező szöveteket és a nyirok- és véráram útján a szervezet távoli részeibe áttéteket (metasztázis) képezhet.
Malignus : Jelentése rosszindulatú.

A malignus (rákos) folyamat kialakulását a vírus és a sejt egymásra hatása indítja meg. A látens és a szaporodási fázisban a HPV örökítő anyaga (DNS) ún.

A malignus myopia (malignus=rosszindulatú) kivételével a rövidlátás önmagában véve nem szembetegség, de a távollátás geometriai-optikai ellentéte. Ezt a két látáshibát tengelyes leképezési hibának nevezzük. Mindkettő kisebb fénytörési hibának számít.

A malignus melanoma az egyik legrosszabb indulatú, a bőrt és a nyálkahártyákat érintő megbetegedés.

A malignus arcüregdaganatok műtéttechnikai szempontból különleges egységet alkotnak, ezért a carcinomákat az egyéb rosszindulatú tumorokkal együtt tárgyaljuk.
A daganatokat elhelyezkedésük szerint alsó, középső és felső "étage"-ba soroljuk.

A malignus hipertermia (rosszindulatú magas hőmérséklet) egy olyan ritka öröklődő kór, mely tünetmentes mindaddig, amíg a pácienst egy operáció során el nem altatják.

A malignus vagy más néven rosszindulatú daganat a "cancer" latin szóból származik, jelentése: rák. A daganatot azért nevezték el ráknak, mert a körülötte lévő tágult vénák miatt megjelenése rákhoz hasonlít.

- malignus daganatok
- Intrauterin fertőzés esetén a tünetek pár hónapos korban, exitus 3 4 évesen
- szülés utáni fertőzés után 1-2 év lappandás, exitus 5-6 évesen fok Progressio, szervi elváltozások ...

A malignus transzformáció oka a kiindulásul szolgáló sejt genetikai állományának megváltozása, azaz szomatikus mutáció. E geneti...
85. A balkamra-hypertrophia kialakulása, diagnosztikája és kezelése ...

Sok malignus daganatról már ismert, hogy kialakulása egy-egy génmutációnak köszönhető. Ezen génhibák kimutatása és helyreállítása még a daganat kifejlődése előtt, meggátolhatja a későbbi rosszindulatú betegség kialakulását.

A semimalignus (átmeneti) tumor szintén nem ad áttétet, de tokja sincs, így könnyen belenő a környező szövetekbe, azokban terjed és roncsol, elégtelen műtéti eltávolítás után kiújul.

Malignus glottis-tumorok
BNO kód:
C32
A betegség lényege:
A gégén vagy közvetlen környezetében kialakuló, áttéteket adó daganat, legtöbbször laphámrák.
A betegség oka:
Dohányzás és idült gégegyulladás elősegíti kialakulását.

Szekunder malignus tumorok előfordulása rheumatoid arthritisben

A rheumatoid arthritises betegek túlélési adatai az utóbbi évtizedekben javultak; a hosszabb élettartam következtében előtérbe került a krónikus szervi szövődmények, ...

Lásd még: Lásd még: Daganat, Daganatok, Tumor, Chronicus, Acut

Betegségek  Maláriás roham  Mammográfia

 
RSS Mobile