Kezdőlap (Májgyulladás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Májgyulladás


 

Májgyulladás

Betegségek  Májfunkció  Májkárosodás

Májgyulladás (hepatitis)
Súlyos, májat károsító fertőzés. Számos kórokozója van. Leggyakoribb a fertőző májgyulladás (A-hepatitis), mely elsősorban széklet útján terjed.


Májgyulladás
Tünetek Többféle vírus is okozhatja. A betegség étvágytalansággal kezdődik, azután influenzához hasonló tünetek fejlődnek ki, amelyeket sárgaság követ: a bőr és a szem szaruhártyája besárgul, a vizelet sötétbarna, ...

Májgyulladásos betegek táplálkozása
A máj fontos szerepet tölt be a szénhidrát-, zsír- és fehérje-anyagcserében, a méregtelenítésben, az epesav termelésében, valamint a vérképzésben, ...

Májgyulladás
Szakértő: dr. Telegdy László főorvos (Szent László Kórház III. sz. hepatológiai-gasztroenterológiai osztály) ...

Májgyulladás (hepatitisz)
A máj valamilyen okból bekövetkezett gyulladása. Általában vírus, főképpen az öt hepatitisz vírus (A, B, C, D, E) valamelyike okozza, de előfordulhat más vírusfertőzés következményeképpen is.

Májgyulladás, heveny vírusos
A hepatitisz C
A hepatitis C kezelésének újfajta megközelítése ...

Májgyulladás (Hepatitis)
Mi ez a betegség?
A máj gyulladásos betegségét (hepatitis) egyaránt okozhatják vírusok, gombák (ritkán), kemikáliák, gyógyszerek, alkohol, öröklött betegségek vagy a beteg saját immunrendszere.

Májgyulladás utáni diéta
A májgyulladás általában vírusfertőzés (leggyakrabban A, B, C vírus) következménye, de kiválthatja gyógyszer és alkohol is. A gyulladás lehet heveny (hat hónapnál rövidebb ideig tart) vagy idült.

Májgyulladásokban (a kiváltó októl függetlenül) étrendje:
Cél: a heveny gyulladások gyógyulási folyamatának segítése, az idült májbetegségek kialakulásának megelőzése, ill.

Idült májgyulladás
Idült májgyulladás esetén energia- és fehérje gazdag, mérsékelten zsírszegény étrendet rendel pácienseinek Ghyczy Dóra, ami a májgyulladás javuló szakaszában levő étrenddel egyezik meg.

Idült májgyulladás
Az esetek 10%-ában alakul ki; kezelés nélkül 5-10 év alatt májzsugorhoz vezethet, de szerencsés esetekben a vírus szaporodása magától is megszűnik, és a gyulladásos jelek is eltűnnek a májszövetből.

Idült májgyulladás (Krónikus Hepatitisz) diétája
Az idült hepatitisz a máj legkevesebb hat hónapig tartó gyulladása. Gyakran sárgaság nélkül zajlik le és évekig fennállhat. Rendszerint enyhe lefolyású és tünetmentes.

Fertőző májgyulladás

Hepatitis A vírus (HAV) által okozott heveny, fertőző májgyulladás.

Májgyulladás (hepatitis)
Mi a betegség lényege?
Különböző okok (vírusok, vegyszerek, drogok, gyógyszerek, alkohol) vezethetnek a májsejtek pusztulásához. Ez gyulladást vált ki, amely a szervezet védekező reakciója.

Fertőző májgyulladás, hepatitis B elleni védőoltás. Olvasd el, hogy milyen könnyen megelőzheted a betegséget védőoltással...
tovább
Országajánló ...

A járványos májgyulladást a Hepatitis A vírus okozza, mely fertőzött étellel, vízzel, vagy fertőzött személlyel való érintkezés útján terjed.

Járványos májgyulladás tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: járványos májgyulladás, hepatitis A) ...

Járványos májgyulladás
Kategória: Felnőttkori fertőző betegségek
megosztás ...

Betegséglexikon Fertőző májgyulladás
" onclick="return iwiwshare_click()" target="_blank"
" onclick="return twittershare_click()" target="_blank" ...

A tünetek alapján felmerült májgyulladást laboratóriumi vizsgálattal támaszhatják alá. Májgyulladás esetén rendszerint emelkedett a bilirubin (epefesték) szintje, ennek felszaporodása a vérben látható sárgaságot is okozhat.

A Hepatitis "A" azaz az 'A' típusú vírusos májgyulladás
A kórokozó mosatlan zöldségekkel, gyümölcsökkel, fertőzött élelmiszerekkel, part menti vizekben tenyésztett tengeri állatokból készült nyers vagy nem eléggé átfőtt tengeri ételekkel, ...

Májgyulladások
A hepatitist több kórokozó is okozhatja, általában vírusfertőzés következtében alakul.

májgyulladás - hepatitis, hepatitis
májkárosodás - liver damage
májlaesio - májban található strukturális elváltozás, liver lesion ...

Májgyulladás
Magyal
Zsírokban módosított, teljes értékű táplálék. Kávé és alkohol kerülése. Lényeg nem a zsiradék redukció, hanem a könnyen emészthető zsírok fogyasztása. (pl. vaj, tejszín, hidegen sajtolt olajok, margarinok) ...

A májgyulladás, vagy az epepanaszok különböző változatait ugyancsak gyógyítják a kurkuma hatóanyagát, a kurkumint tartalmazó készítményekkel. Ezen az úton indultak el tudományos kutatók több országban is.

A májgyulladás vagy hepatitisz (hepatitis) a máj heveny vagy idült gyulladásos megbetegedése, melyet elsősorban különböző vírusfertőzések, de más károsító hatások is okozhatnak.

A májgyulladás megelőzésének lehetőségei:
Ahogy a fentiekben említettük, az alapvető higiénés szabályok betartása sokat segíthet a védekezésben. Oltással, vakcinációval az "A" és a"B" vírus ellen tudunk védekezni, a "C" vírus ellen nem! ...

A májgyulladás kezelése
A hepatitis C gyógyszerrel, interferonnal hatásosan kezelhető. Ez ugyanolyan természetes fehérje, mint amit az immunrendszer a vírusok ellen termel. Közvetlenül a bőrbe adva, azaz injekció formájában érdemes használni.

Májgyulladás esetén az orvosok tüneti kezelést alkalmaznak. Ennek lényege a beteg immunrendszerének erősítése és vírusellenes szerekkel a kórokozók további szaporodásának a gátlása.
Számtalan kockázat ...

A tünetek az akut májgyulladás tünetei; hányás, levertség, fejfájás és végtagfájdalmak, étvágytalanság. Sárgaság, amikor a szemfehérje és a bőr besárgul, a vizelet sötét sárga, a széklet világosabbra vált, igen ritka.

májgyulladás információ a-vitamin rossz jegyek HIV-vírus mechanikai sérülés körömgomba Bonaparte Napóleon orrváladék elfogyasztása halálok pikelyes foltok leukémia alternatív kezelés illatosító fogselyem csontvelőgyulladás tájékozódási zavar ...

Májgyulladás. A máj gyulladása; rendszerint vírusfertőzés okozza, de néha toxikus anyagok is kiválthatják. (hepat- + G. -itis, gyulladás)
Találatok Magyarázat
anictericus vírushepatitis
Viszonylag enyhe lefolyású hepatitis sárgaság nélkül.

A májgyulladást általában vírus, főként az öt hepatitisz vírus - A, B, C, D vagy E - egyike okozza (korábban létrehoztak egy hatodik csoportot hepatitisz G vírus néven, de ezt azóta visszavonták).

Lásd még: Lásd még: Hepatitis, Daganat, Szindróma, Cukorbetegség, Diabétesz

Betegségek  Májfunkció  Májkárosodás

 
RSS Mobile