Kezdőlap (Májgyulladás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Májgyulladás


 

Májgyulladás

Betegségek  Májfunkció  Májkárosodás

Májgyulladás (hepatitis)
Súlyos, májat károsító fertőzés. Számos kórokozója van. Leggyakoribb a fertőző májgyulladás (A-hepatitis), mely elsősorban széklet útján terjed.Tünetek Többféle vírus is okozhatja. A betegség étvágytalansággal kezdődik, azután influenzához hasonló tünetek fejlődnek ki, amelyeket sárgaság követ: a bőr és a szem szaruhártyája besárgul, a vizelet sötétbarna, ...

Májgyulladás
A vírus okozta májgyulladások fajtáit külön betűkkel jelöljük, így ismerünk A, B, C, D, E, G típusú májgyulladást okozó vírusokat, mégis kettő különös figyelmet érdemel. Ezek pedig a hepatitis C és a hepatitis B.

os betegek táplálkozása
A máj fontos szerepet tölt be a szénhidrát-, zsír- és fehérje-anyagcserében, a méregtelenítésben, az epesav termelésében, valamint a vérképzésben, ...

Májgyulladás
Szakértő: dr. Telegdy László főorvos (Szent László Kórház III. sz. hepatológiai-gasztroenterológiai osztály) ...

(hepatitisz)
A máj valamilyen okból bekövetkezett gyulladása. Általában vírus, főképpen az öt hepatitisz vírus (A, B, C, D, E) valamelyike okozza, de előfordulhat más vírusfertőzés következményeképpen is.

Májgyulladás, heveny vírusos
A hepatitisz C
A hepatitis C kezelésének újfajta megközelítése ...

(Hepatitis)
Mi ez a betegség?
A máj gyulladásos betegségét (hepatitis) egyaránt okozhatják vírusok, gombák (ritkán), kemikáliák, gyógyszerek, alkohol, öröklött betegségek vagy a beteg saját immunrendszere.

Májgyulladásokban (a kiváltó októl függetlenül) étrendje:
Cél: a heveny gyulladások gyógyulási folyamatának segítése, az idült májbetegségek kialakulásának megelőzése, ill.

Idült
Az esetek 10%-ában alakul ki; kezelés nélkül 5-10 év alatt májzsugorhoz vezethet, de szerencsés esetekben a vírus szaporodása magától is megszűnik, és a gyulladásos jelek is eltűnnek a májszövetből.

Idült májgyulladás (Krónikus Hepatitisz) diétája
Az idült hepatitisz a máj legkevesebb hat hónapig tartó gyulladása. Gyakran sárgaság nélkül zajlik le és évekig fennállhat. Rendszerint enyhe lefolyású és tünetmentes.
Bővebben...

Fertőző

Hepatitis A vírus (HAV) által okozott heveny, fertőző .

Májgyulladás (hepatitis)
Mi a betegség lényege?
Különböző okok (vírusok, vegyszerek, drogok, gyógyszerek, alkohol) vezethetnek a májsejtek pusztulásához. Ez gyulladást vált ki, amely a szervezet védekező reakciója.

, heveny vírusos
A hepatitisz C
Hosszú védettséget nyújt a hepatitis-B elleni oltás ...

A májgyulladás (orvosi nevén hepatitis) különböző kórokok által kiváltott megbetegedés, melyet a májsejtek pusztulása és az ebből adódó májműködési zavar jellemez. Létfontosságú szervünk a máj, károsodása ezért súlyos betegséget, néha halált okoz.

Fertőző , hepatitis B elleni védőoltás. Olvasd el, hogy milyen könnyen megelőzheted a betegséget védőoltással...
tovább
Országajánló ...

A járványos májgyulladást a Hepatitis A vírus okozza, mely fertőzött étellel, vízzel, vagy fertőzött személlyel való érintkezés útján terjed.

Járványos tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: járványos , hepatitis A) ...

Járványos májgyulladás
Kategória: Felnőttkori fertőző betegségek
megosztás ...

Betegséglexikon Fertőző
" onclick="return iwiwshare_click()" target="_blank"
" onclick="return twittershare_click()" target="_blank" ...

A tünetek alapján felmerült májgyulladást laboratóriumi vizsgálattal támaszhatják alá. Májgyulladás esetén rendszerint emelkedett a bilirubin (epefesték) szintje, ennek felszaporodása a vérben látható sárgaságot is okozhat.

A Hepatitis "A" azaz az 'A' típusú vírusos
A kórokozó mosatlan zöldségekkel, gyümölcsökkel, fertőzött élelmiszerekkel, part menti vizekben tenyésztett tengeri állatokból készült nyers vagy nem eléggé átfőtt tengeri ételekkel, ...

Májgyulladások
A hepatitist több kórokozó is okozhatja, általában vírusfertőzés következtében alakul.


A máj vírusos, bakteriális vagy kémiai eredetű heveny vagy idült gyulladása.
Májkapu véna ...

májgyulladás - hepatitis, hepatitis
májkárosodás - liver damage
májlaesio - májban található strukturális elváltozás, liver lesion ...


Magyal
Zsírokban módosított, teljes értékű táplálék. Kávé és alkohol kerülése. Lényeg nem a zsiradék redukció, hanem a könnyen emészthető zsírok fogyasztása. (pl. vaj, tejszín, hidegen sajtolt olajok, margarinok) ...

A májgyulladás vagy hepatitisz (hepatitis) a máj heveny vagy idült gyulladásos megbetegedése, melyet elsősorban különböző vírusfertőzések, de más károsító hatások is okozhatnak.

A megelőzésének lehetőségei:
Ahogy a fentiekben említettük, az alapvető higiénés szabályok betartása sokat segíthet a védekezésben. Oltással, vakcinációval az "A" és a"B" vírus ellen tudunk védekezni, a "C" vírus ellen nem! ...

A májgyulladás kezelése
A hepatitis C gyógyszerrel, interferonnal hatásosan kezelhető. Ez ugyanolyan természetes fehérje, mint amit az immunrendszer a vírusok ellen termel. Közvetlenül a bőrbe adva, azaz injekció formájában érdemes használni.

diétás kezelése
A általában vírusfertőzés (leggyakrabban A, B, C vírus) következménye, de kiválthatja gyógyszer és alkohol is. A gyulladás lehet heveny (hat hónapnál rövidebb ideig tart) vagy idült.
Ismerősömnek ajánlom ...

Májgyulladás esetén az orvosok tüneti kezelést alkalmaznak. Ennek lényege a beteg immunrendszerének erősítése és vírusellenes szerekkel a kórokozók további szaporodásának a gátlása.
Számtalan kockázat ...

információ a-vitamin rossz jegyek HIV-vírus mechanikai sérülés körömgomba Bonaparte Napóleon orrváladék elfogyasztása halálok pikelyes foltok leukémia alternatív kezelés illatosító fogselyem csontvelőgyulladás tájékozódási zavar ...

Májgyulladás. A máj gyulladása; rendszerint vírusfertőzés okozza, de néha toxikus anyagok is kiválthatják. (hepat- + G. -itis, gyulladás)
Találatok Magyarázat
anictericus vírushepatitis
Viszonylag enyhe lefolyású hepatitis sárgaság nélkül.

A t általában vírus, főként az öt hepatitisz vírus - A, B, C, D vagy E - egyike okozza (korábban létrehoztak egy hatodik csoportot hepatitisz G vírus néven, de ezt azóta visszavonták).

A májgyulladás sárgasággal és általános tünetekkel, gyengeséggel jár. A fertőzöttek jelentős hányada nem észleli a betegséget, de élete későbbi szakaszában krónikus májbeteggé válhat. Az idült májgyulladás a májrák leggyakoribb okozója.

A kezelésének speciális gyógyszere az interferon alfa-2a nevű vírusellenes szer.

A májgyulladás orvosi neve. Ld. még vírushepatitisek.
Herpes genitalis
A nemi szervek, a végbélnyílás körüli bőr és a környező területek nemi úton terjedő betegsége, amelyet a herpes simplex vírus okoz. lásd bővebben !!! ...

Fertőző ok - A megelőzés és a kezelés lehetőségei
Gyógyfürdőzés és egyéb fizioterápiás gyógymódok
The Treatment of Obesity with Chinese Medicine - DVD ...

Vírusos májgyulladás kezelése
Szponzorált linkek
Az oldalt létrehozta és üzemelteti a Neo Interactive online marketing ügynökség.

Krónikus
Formái:
Az egyik kórforma a túlzott alkoholfogyasztással függ össze, és májzsugorodáshoz vezethet, ha a beteg nem hagyja abba az ivást.

Lásd még: Lásd még: Hepatitis, Daganat, Szindróma, Fekély, Cukorbetegség

Betegségek  Májfunkció  Májkárosodás

 
RSS Mobile