Kezdőlap (Májgyulladás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Májgyulladás


 

Májgyulladás

Betegségek  Májfunkció  Májkárosodás
2014.04.23

Májgyulladás (hepatitis)
Súlyos, májat károsító fertőzés. Számos kórokozója van. Leggyakoribb a fertőző májgyulladás (A-hepatitis), mely elsősorban széklet útján terjed.


Májgyulladás
Tünetek Többféle vírus is okozhatja. A betegség étvágytalansággal kezdődik, azután influenzához hasonló tünetek fejlődnek ki, amelyeket sárgaság követ: a bőr és a szem szaruhártyája besárgul, a vizelet sötétbarna, ...

Májgyulladás
A vírus okozta májgyulladások fajtáit külön betűkkel jelöljük, így ismerünk A, B, C, D, E, G típusú májgyulladást okozó vírusokat, mégis kettő különös figyelmet érdemel. Ezek pedig a hepatitis C és a hepatitis B.

Májgyulladásos betegek táplálkozása
A máj fontos szerepet tölt be a szénhidrát-, zsír- és fehérje-anyagcserében, a méregtelenítésben, az epesav termelésében, valamint a vérképzésben, ...

Májgyulladás
Szakértő: dr. Telegdy László főorvos (Szent László Kórház III. sz. hepatológiai-gasztroenterológiai osztály) ...

Májgyulladás (hepatitisz)
A máj valamilyen okból bekövetkezett gyulladása. Általában vírus, főképpen az öt hepatitisz vírus (A, B, C, D, E) valamelyike okozza, de előfordulhat más vírusfertőzés következményeképpen is.

Májgyulladás, heveny vírusos
A hepatitisz C
A hepatitis C kezelésének újfajta megközelítése ...

Májgyulladás (Hepatitis)
Mi ez a betegség?
A máj gyulladásos betegségét (hepatitis) egyaránt okozhatják vírusok, gombák (ritkán), kemikáliák, gyógyszerek, alkohol, öröklött betegségek vagy a beteg saját immunrendszere.

Májgyulladásokban (a kiváltó októl függetlenül) étrendje:
Cél: a heveny gyulladások gyógyulási folyamatának segítése, az idült májbetegségek kialakulásának megelőzése, ill.

Idült májgyulladás
Az esetek 10%-ában alakul ki; kezelés nélkül 5-10 év alatt májzsugorhoz vezethet, de szerencsés esetekben a vírus szaporodása magától is megszűnik, és a gyulladásos jelek is eltűnnek a májszövetből.

Idült májgyulladás (Krónikus Hepatitisz) diétája
Az idült hepatitisz a máj legkevesebb hat hónapig tartó gyulladása. Gyakran sárgaság nélkül zajlik le és évekig fennállhat. Rendszerint enyhe lefolyású és tünetmentes.
Bővebben...

Fertőző májgyulladás

Hepatitis A vírus (HAV) által okozott heveny, fertőző májgyulladás.

Májgyulladás (hepatitis)
Mi a betegség lényege?
Különböző okok (vírusok, vegyszerek, drogok, gyógyszerek, alkohol) vezethetnek a májsejtek pusztulásához. Ez gyulladást vált ki, amely a szervezet védekező reakciója.

Májgyulladás, heveny vírusos
A hepatitisz C
Hosszú védettséget nyújt a hepatitis-B elleni oltás ...

A májgyulladás (orvosi nevén hepatitis) különböző kórokok által kiváltott megbetegedés, melyet a májsejtek pusztulása és az ebből adódó májműködési zavar jellemez. Létfontosságú szervünk a máj, károsodása ezért súlyos betegséget, néha halált okoz.

Fertőző májgyulladás, hepatitis B elleni védőoltás. Olvasd el, hogy milyen könnyen megelőzheted a betegséget védőoltással...
tovább
Országajánló ...

A járványos májgyulladást a Hepatitis A vírus okozza, mely fertőzött étellel, vízzel, vagy fertőzött személlyel való érintkezés útján terjed.

Járványos májgyulladás tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: járványos májgyulladás, hepatitis A) ...

Járványos májgyulladás
Kategória: Felnőttkori fertőző betegségek
megosztás ...

Betegséglexikon Fertőző májgyulladás
" onclick="return iwiwshare_click()" target="_blank"
" onclick="return twittershare_click()" target="_blank" ...

A tünetek alapján felmerült májgyulladást laboratóriumi vizsgálattal támaszhatják alá. Májgyulladás esetén rendszerint emelkedett a bilirubin (epefesték) szintje, ennek felszaporodása a vérben látható sárgaságot is okozhat.

A Hepatitis "A" azaz az 'A' típusú vírusos májgyulladás
A kórokozó mosatlan zöldségekkel, gyümölcsökkel, fertőzött élelmiszerekkel, part menti vizekben tenyésztett tengeri állatokból készült nyers vagy nem eléggé átfőtt tengeri ételekkel, ...

Májgyulladások
A hepatitist több kórokozó is okozhatja, általában vírusfertőzés következtében alakul.

Májgyulladás
A máj vírusos, bakteriális vagy kémiai eredetű heveny vagy idült gyulladása.
Májkapu véna ...

májgyulladás - hepatitis, hepatitis
májkárosodás - liver damage
májlaesio - májban található strukturális elváltozás, liver lesion ...

Májgyulladás
Magyal
Zsírokban módosított, teljes értékű táplálék. Kávé és alkohol kerülése. Lényeg nem a zsiradék redukció, hanem a könnyen emészthető zsírok fogyasztása. (pl. vaj, tejszín, hidegen sajtolt olajok, margarinok) ...

A májgyulladás vagy hepatitisz (hepatitis) a máj heveny vagy idült gyulladásos megbetegedése, melyet elsősorban különböző vírusfertőzések, de más károsító hatások is okozhatnak.

A májgyulladás megelőzésének lehetőségei:
Ahogy a fentiekben említettük, az alapvető higiénés szabályok betartása sokat segíthet a védekezésben. Oltással, vakcinációval az "A" és a"B" vírus ellen tudunk védekezni, a "C" vírus ellen nem! ...

A májgyulladás kezelése
A hepatitis C gyógyszerrel, interferonnal hatásosan kezelhető. Ez ugyanolyan természetes fehérje, mint amit az immunrendszer a vírusok ellen termel. Közvetlenül a bőrbe adva, azaz injekció formájában érdemes használni.

Májgyulladás diétás kezelése
A májgyulladás általában vírusfertőzés (leggyakrabban A, B, C vírus) következménye, de kiválthatja gyógyszer és alkohol is. A gyulladás lehet heveny (hat hónapnál rövidebb ideig tart) vagy idült.
Ismerősömnek ajánlom ...

Májgyulladás esetén az orvosok tüneti kezelést alkalmaznak. Ennek lényege a beteg immunrendszerének erősítése és vírusellenes szerekkel a kórokozók további szaporodásának a gátlása.
Számtalan kockázat ...

májgyulladás információ a-vitamin rossz jegyek HIV-vírus mechanikai sérülés körömgomba Bonaparte Napóleon orrváladék elfogyasztása halálok pikelyes foltok leukémia alternatív kezelés illatosító fogselyem csontvelőgyulladás tájékozódási zavar ...

Májgyulladás. A máj gyulladása; rendszerint vírusfertőzés okozza, de néha toxikus anyagok is kiválthatják. (hepat- + G. -itis, gyulladás)
Találatok Magyarázat
anictericus vírushepatitis
Viszonylag enyhe lefolyású hepatitis sárgaság nélkül.

A májgyulladást általában vírus, főként az öt hepatitisz vírus - A, B, C, D vagy E - egyike okozza (korábban létrehoztak egy hatodik csoportot hepatitisz G vírus néven, de ezt azóta visszavonták).

A májgyulladás sárgasággal és általános tünetekkel, gyengeséggel jár. A fertőzöttek jelentős hányada nem észleli a betegséget, de élete későbbi szakaszában krónikus májbeteggé válhat. Az idült májgyulladás a májrák leggyakoribb okozója.

A májgyulladás kezelésének speciális gyógyszere az interferon alfa-2a nevű vírusellenes szer.

A májgyulladás orvosi neve. Ld. még vírushepatitisek.
Herpes genitalis
A nemi szervek, a végbélnyílás körüli bőr és a környező területek nemi úton terjedő betegsége, amelyet a herpes simplex vírus okoz. lásd bővebben !!! ...

Fertőző májgyulladások - A megelőzés és a kezelés lehetőségei
Gyógyfürdőzés és egyéb fizioterápiás gyógymódok
The Treatment of Obesity with Chinese Medicine - DVD ...

Vírusos májgyulladás kezelése
Szponzorált linkek
Az oldalt létrehozta és üzemelteti a Neo Interactive online marketing ügynökség.

Krónikus májgyulladás
Formái:
Az egyik kórforma a túlzott alkoholfogyasztással függ össze, és májzsugorodáshoz vezethet, ha a beteg nem hagyja abba az ivást.

Autoimmun májgyulladás (autoimmun hepatitisz)
Májzsugorodás (májcirrhosis, májcirózis)
Primer biliáris cirrhosis (PBC) ...

A fertőző májgyulladással kapcsolatosan az utóbbi évtizedben nagyot lépett előre a tudomány. A fertőzötteket ki tudják szűrni, így vérkészítmények révén ma már nem fertőződnek meg az emberek.

A fertőző májgyulladás vírusai szintén terjedhetnek a szexuális érintkezés útján. Kifejezetten rossz higiéniás viszonyok kellenek terjedésükhöz (vér, nyál, széklet). Külföldi utazások során legyünk körültekintők a fertőzésgyanús területeken.

Akut vírusos májgyulladás ", Krónikus májgyulladás "
138. FEJEZET - A máj ereinek betegségei
A májartéria rendellenességei ", Vénaelzáródási betegség ", Budd-Chiari-szindróma ", A májkapuvéna trombózisa ", Egyéb betegségek okozta érrendellenességek " ...

Az alkoholos májgyulladás köztes állomásnak számít az alkoholos májzsugor felé vezető úton.

Az alkoholos májgyulladás általában hirtelen alakul ki, láz és sárgaság kíséri. Ezek mellett gyomor-bélrendszeri panaszokról számol be a beteg (hányás, hasmenés, étvágytalanság) és jobb bordaív alatt fájdalmat is jelezhet.

A hepatitist, a fertőző májgyulladást több kórokozó is okozhatja, általában vírusfertőzés következtében alakul ki.

A gyerekeknél leggyakrabban megjelenő májgyulladás forma a Hepatitis A ( fertőző májgyulladás). Ezen formát a Hepatitis A vírusa okozza (HAV - Hepatitis A vírus), mely a fertőzött személyek ürülékében él.

A betegségnek 3 fajtája van, az elsőt a májsejtek zavaros működése idézi elő, ezt májgyulladásnak hívjuk, a második a vörösvérsejtek fokozott lebomlása miatt alakul ki, ezt nevezzük a hemolitikus sárgaságnak, illetve a harmadik, ...

fáradtság, vérszegénység;
véres széklet,
tályogok, fisztulák;
szemproblémák,
bőrelváltozások (bőrallergia, bőrszárazság),
ízületi bántalmak,
de akár májgyulladás és epebántalom.

Májcirrozis, akut májgyulladás, alkoholizmus, akut fertőző megbetegedés, pajzsmirigy-túltengés, neurotikus-pszichés (fóbiás) megbetegedések, inzulinnal kezelt diabétesz.
Napi izzasztó testpakolás ...

Egyéb szervek tünetei: légzőszervi (szénanátha jellegű tünetek, asztmás panaszok, tüdőgyulladás) gyomor-bél rendszeri (májgyulladás, epepangás, sárgaság), ...

- A járványos májgyulladások elleni védőoltások at is szoktuk javasolni az utazóknak. Ezeknek két fajtája létezik: a Hepatitis-A és a Hepatitis-B elleni. A hepatitisz-A vírus enterálisan, azaz a bélrendszeren keresztül terjed.

Használható láz, váltakozó és visszatérő láz, máj- és lépmegnagyobbodás, sárgaság, májgyulladás, cukorbetegség, kötőhártya gyulladás, akne, kelések, amőba- vagy bacillus okozta, idült dizentéria, allergia, immunrendszer gyengülése, ...

hepatitis - májgyulladás
hernia - sérv
hiperglikémia - a vércukor normálisnál magasabb szintje
hipoglikémia - a vércukor normálisnál alacsonyabb szintje
hipoxia - a szövetek nem megfelelő oxigénellátása ...

Az érgombolyagok gyulladása leggyakrabban valamilyen fertőzést követően alakul ki.
Ezek lehetnek: szívbelhártya-gyulladás, tüdőgyulladás, tályog, májgyulladás, felső légúti Streptococcus infekciót követően 6-10 nappal jelentkeznek a tünetek.
Terápia: ...

vagy nagyon ritkák az afrikai és ázsiai régiókban mindennapos, akár halállal is végződő betegségek: hastífusz, különböző hasmenéses tünetekkel járó betegségek, kolera, malária, dengue-láz vagy a leggyakoribbnak számító fertőző májgyulladás.

Az összefoglalóan szexuális úton átvihető fertőzéseknek nevezett csoportba számos megbetegedés sorolható, az okozott kórkép nem feltétlenül lokalizálódik a nemi szervekre: szexuális úton átvihető például a fertőző májgyulladás (hepatitis) kórokozója, ...

Ennek szintje akkor emelkedik meg, ha az epe nem tud eltávozni a májból. Ennek oka a belső epevezetékek károsodása májgyulladás (hepatitis), cirrózis, fertőzések, mérgezések hatására, illetve a külső epeutak elzáródása epekő, vagy külső nyomás (pl.

Természetesen előfordulhat súlyos májgyulladásokban is, de ezzel - az Ön esetében nem kell számolnunk - hiszen akkor bizonyára más panaszt, tünetet is említett volna. A fiatal csecsemő világos színű székletét okozhatják fejlődési zavarok is.

Lásd még: Lásd még: Hepatitis, Daganat, Szindróma, Fekély, Cukorbetegség

Betegségek  Májfunkció  Májkárosodás
2014.04.23

 
RSS Mobile