Kezdőlap (Magasvérnyomás)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Magasvérnyomás

Betegségek  Magasságiszony  Magatartásbeli változás

Magasvérnyomás betegség (hypertonia) diétája
A magasvérnyomás betegségnek (hypertonia) elsődleges és másodlagos formáját különböztetjük meg.


Magasvérnyomás - Mikor forduljak orvoshoz?
A fokozatosan kialakuló magas vérnyomás évekig semmilyen panaszt nem okoz, ezzel hamis biztonságérzetben tarthatja elszenvedőjét.

Magasvérnyomás-betegség tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: hipertónia) ...

magasvérnyomás betegség, hypertonia, hipertónia, hipertenzió, vérnyomásmérés, vérnyomáscsökkentők ...

Magasvérnyomás-betegség
Kategória: Szív- és érrendszeri betegségek
megosztás ...

Magasvérnyomás, véraláfutás, lábzsibbadás
Magasvérnyomás, hírtelen növés
Magas vérnyomás - Élj 140 alatt ...

A magasvérnyomás-betegség sokszor tünetmentes marad, csak egy más betegség miatti kivizsgálás vagy rutin orvosi ellenőrzés során derül rá fény, hogy a szisztolés vagy a diasztolés (vagy mindkettő) vérnyomás értéke növekszik.

Koszorúér-betegségek (angina pectoris, szívinfarktus, hirtelen halál), Magasvérnyomás-betegség, Szívritmus-zavarok (pitvari- és kamrai aritmiák), ...
Szülészet, nőgyógyászat
Endometriózis, Meddőség, Klimaktérium, ...

Magasvérnyomás rizikótényezői
Mit nevezünk magasvérnyomásnak? Általánosan elfogadott szabályok szerint, megegyezés alapján normális az a vérnyomás, ami felnőtt emberben, ülő helyzetben, szívmagasságban lévő mandzsetta és vérnyomásmérő esetén 140/90 Hgmm alatt van.

Magasvérnyomás rizikótényezői
forrás: Dr. Babai László, általános orvos
Az alattomos ellenség. Megbúva, lopakodva közelít, és mikor észrevesszük, már késő. De hogyan védekezzünk mégis? Ennek a gyakori betegségnek világítjuk meg főbb pontjait segítve Önnek elkerülni, javítani, vele élni.

Terhességi magasvérnyomás - Toxaemia
Definíció szerint magas vérnyomásnak azt nevezzük, ha a vérnyomás két alkalommal is meghaladja a 140/90 Hgmm-es értéket.

A kezelés alapelvei a felnőttkori magasvérnyomás betegséghez hasonlóak. Az életmód és környezeti tényezők szerepe jól ismert. A sóbevitel ésszerű megszorítása lényegében mindenkinek ajánlható. Csak néhány, a hypertoniát kísérő speciális állapot jelent kivételt.

Magasvérnyomás betegségA magasvérnyomás betegség kritériumai:A vérnyomás betegség osztályozásaAz enyhe magasvérnyomás kezelési inditásának szabályai (Tünetek vagy véletlen felderítés alapján a betegség gyanúja)Mikor indokolt 24 órás vérnyomás monitorozást csinálni?

Magasvérnyomás
A 'néma gyilkos'. Az agyi érkatasztrófák legerősebb befolyásolható/kezelhető kockázati tényezője: az agyi infarktusok előfordulását 2-15x; az agyvérzésekét 1,3-24x gyakoribbá teszi (összevont átlag: 1,5-7x-es). Hazánkban kb. 2,5 millió a hipertóniás.

Magasvérnyomás-betegség
Mi ez a betegség?
A magasvérnyomás-betegség minden negyedik embert érintő állapot Magyarországon. A betegség a verőerekben található vér nyomásának kóros megemelkedését jelenti.

Magasvérnyomás-betegség (hipertónia)
A felnőttkori normál vérnyomásérték 130/85 higanymilliméter (a határérték 139/89). Amennyiben a szisztolés vérnyomásérték tartósan 140 vagy magasabb, és a diasztolés érték 90 vagy magasabb, akkor magasvérnyomás-betegségről beszélünk, amit kezelni kell.

Magasvérnyomás-betegség (hipertónia):Akinek terhesség előtt (krónikus) hipertóniája volt, annak terhessége során nagyobb eséllyel alakulnak ki komoly szövődmények.

A magasvérnyomás (hipertónia) a legelterjedtebb szív-érrendszeri betegség. Fő veszélyét a sokszor csak évek után kialakuló érrendszeri szövődmények jelentik. A legtöbb esetben az emelkedett vérnyomás kezdetben nem okoz jelentős panaszt a betegnek, és ez félrevezető lehet.

A magasvérnyomás-betegség továbbra is a leggyakoribb egészségügyi probléma hazánkban, a becsült adatok alapján legalább 2,5 millió hipertóniás beteg él Magyarországon.

A magasvérnyomás-betegség kezelésének új perspektívája. A hármas kombináció

A hypertonia azt a vérnyomásértéket jelenti, amely felett a kezelés inkább hasznos, mint ártalmas. A hypertonia okozta elváltozások jelentik az egész világon a vezető haláloki tényezőt.
Barna István ...

A magasvérnyomás betegség kialakulására hajlamosító tényezők:
Örökletes hajlam (egyes családokban halmozottan fordul elő kórosan emelkedett vérnyomás)
Helytelen táplálkozás ...

- például magasvérnyomás, terhességi cukorbetegség vagy mélyenfekvő méhlepény - lehet jelen, amelyek szükségessé tehetik a kisbaba császármetszéssel történő kiemelését.

Magasvérnyomás-betegségről akkor beszélünk, ha a nagyvérkörben a verőeres nyomás értékei rendszeresen magasabbak, mint az optimálisnak tartott értékek, ami 120/80 Hgmm. Magas vérnyomásról a 140/90 Hgmm-t meghaladó érték esetén van szó.

Magasvérnyomás betegség, amely a cukorbetegek körében kétszer gyakoribb, mint a nem cukorbeteg embereknél. A hipertónia fokozza a súlyos szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

Magasvérnyomás, szívkoszorúér betegségek, gyomorfekély, nyombélfekély, gyomorsüllyedés, székrekedés, légzőszervi betegségek, idegkimerültség, depresszió, étvágytalanság.
vissza
Megosztás: ...

magasvérnyomás betegség
cukrobetegség
koleszterin és vérzsírszint emelkedés
dohányzás
jelentős mennyiségű alkohol fogyasztása ...

Magasvérnyomás-betegség (elsődleges)
I1100
Hypertensiv szívbetegség (congestiv) szívelégtelenséggel ...

magasvérnyomás betegség
aritmia, abnormális szívritmus, mint például a pitvarfibrilláció
szívtágulat (a szívüregek mérete megnő, amely szívizom elvékonyodást okozhat) ...

Magasvérnyomás (hypertonia)
A magasvérnyomás és a szívbetegség az életkor előre haladtával egyre gyakoribbá váló betegségek. Vérnyomása a szedett gyógyszerek mellékhatásaként is emelkedhet. Ha a magasvérnyomást nem kezelik, az gyengíti a szivet, és az erek idő előtti öregedéséhez vezet.

Magasvérnyomás-betegségben szenvedő ember ne űzzön erőteljes sportolást, erőltetett futást, nagy erőkifejtést igénylő emeléseket, nehéz földmunkát.
A napi életünk rohanó tempójában belső jelzőrendszert is kiépíthetünk. Néhány példa erre: ...

Magasvérnyomás-betegség : Hipertónia.
Mágneses magrezonanciás vizsgáló eljárás vagy leképezés (angolul Magnetic Resonance Imaging, rövidítve MRI; Nukleáris Mágneses Rezonancia, rövidítve NMR-vizsgálat néven is ismert) : Viszonylag új, nagyhatású eszköz és eljárás a szervezet belső részeiről, ...

A magasvérnyomás-betegség leggyakrabban tünet mentes., akár hosszú évek is eltel(het)nek, míg egy vérnyomás mérés alkalmával felismerésre kerül.Az esetek 5-10%-ában, a háttérben kimutathat valamilyen szervi betegség. Magasvérnyomás-betegséget okozhatnak pl.

A magasvérnyomás betegség diétás kezelésének alapja a sószegény életmód. Az ételek ízesítéséhez és készítéséhez kevesebb sót illetve sószegény nyersanyagokat kell használni.
A közepesen sószegény diétában napi 2 gramm só van.

A magasvérnyomás-betegség kezelésével foglalkozó orvos-szakmai társaság (Magyar Hypertonia Társaság) arra kívánja ráirányítani a figyelmet, hogy a vérnyomásmérést bármilyen életkorban bárki el tudja otthon is végezni.

A magasvérnyomás-betegség a Magyarországon leggyakrabban előforduló népbetegség, melyben megközelítőleg 3 millió ember érintett.

- magasvérnyomás-betegség kezelése
- cukorháztartás folyamatos egyensúlyban tartása
- bizonyos szívbetegségek és ritmuszavarok (pl. pitvarfibrilláció) kezelése
- koleszterinszint normalizálása
- koszorúér­betegség, agyi érbetegség, érszűkület, illetve ...

A magasvérnyomás-betegség kialakulásában döntő szerepet játszik az egészségtelen életvitel. Nem is gondolnánk, hogy helytelen szokásaink elhagyásával, megváltoztatásával milyen nagymértékben járulhatunk hozzá az orvos által előírt gyógyszeres kezelés eredményességéhez.

A magasvérnyomás hátterében leggyakrabban meghúzódó betegség a vesekárosodás. Ezért a magas vérnyomás valamennyi esetében elvileg kötelező lenne a vesegyulladás kizárása. Sajnos ez ma még nem általános gyakorlat.
További betegségleírások:
Kategóriák szerintABC szerint ...

A MAGASVÉRNYOMÁST , NEM AZ NaCl OKOZZA, HANEM A KÁLISÓVAL DÚSITOTT HAMISITOTT SÓ!
A SÓ, - A TISZTA NaCl - SEMMINEM? SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI MEGBETEGEDÉST NEM OKOZ, HANEM ÉPPEN ELLENKEZ?LEG: A NÁTRUIM MEGFELE? SZINTJE A VÉRBEN, VÉD?FAKTOR! ...

A magasvérnyomás betegség leggyakoribb oka cardivaskularis megbetegedések és halálozás.


A magasvérnyomás gyanújának alátámasztása... (MEK fejléc és bevezetés) SZEGEDI.ZIP -- PKZIP, HTML (144 kbyte) ...

Magasvérnyomás
Kölcsönhatás vérnyomáscsökkentővel
Magas vérnyomás, vagy alacsony?
Magas vérnyomásos panaszok
Vérnyomáscsökkentő és potencianövelő együttadása
Még mindig a magas vérnyomásról...
Magas vérnyomás és egyéb problémák
Magas süllyedés, magas koleszterin
Extrém vérnyomásértékek...

Idősek, magasvérnyomásban szenvedők, cukorbetegek, magas koleszterinszinttel rendelkezők, dohányosok, pitvarfibrillációban szenvedők. A férfiaknál 1,25-szörös kockázattal kell számolni.
Legfontosabb tünetek ...

Mivel a magasvérnyomás egyik oka az erekben lévő túl sok folyadék ilyenkor is gyakran írnak fel az orvosok vízhajtót, sőt nem egy vérnyomás gyógyszernek is van vízhajtó hatása.

Csupán a magasvérnyomás-betegségre való hajlam öröklődik, a betegség kialakulásához azonban több tényező együttes fennállása szükséges. A genetikán kívüli kockázati tényezők jelentős hányada életmódunkkal befolyásolható.

Jóindulatú magasvérnyomásban az érgomolyagot körülvevő tok durván megvastagodott Jobb oldali nyíl. Az érgomoly erének fala megvastagodott, ürege beszűkült Bal nyíl.
Rosszindulatú magasvérnyomás: A vese kapilláris fala megvastagodott, ürege alig látszik, majdnem elzáródott.

Az elhízás magasvérnyomás-betegségre hajlamosít, ezért gyakoribb a betegség az elhízottak körében. Az elhízás kezelésekor a vérnyomás is normalizálódik.
Élvezeti szerek ...

lercanidipin, magasvérnyomás, mellékhatás
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés: ...

22. FEJEZET - Magasvérnyomás-betegség
23. FEJEZET - Alacsony vérnyomás
Ájulás ", Ortosztatikus hipotónia ", Étkezés utáni alacsony vérnyomás " ...

magasvérnyomás,
fejfájás,
cukorbetegség érszövődményei,
érműtétek utáni állapot kezelésére,
lábakon kialakult fekélyek begyógyítására
lábszár görcs
arthrosisoknál és csontritkulás,
potenciazavaroknál,
sportolóknál
csontritkulásban ...

A keringési megbetegedéseken belül a magasvérnyomás-betegség a halálesetek közel 10%-ában szerepelt közvetlen okként. Tegyük ehhez hozzá, hogy a hosszú ideig fennálló magas vérnyomás közvetve is okozhat súlyos betegségeket, amelyek ebből a statisztikából nem olvashatók ki.

Oka sokféle lehet, a leggyakoribb okok a koszorúerek szűkülete és a magasvérnyomás-betegség, de okozhatja a a szívbillentyűk hibás működése, egyes anyagcsere-betegségek (cukorbetegség, pajzsmirigy-túltengés) vagy mérgezés (például alkohol) is, ...

Elsősorban a dohányzásnak, a magasvérnyomás-betegségnek, az egészségtelen életmódnak, illetve a fokozott koffein-fogyasztásnak tulajdonítanak szerepet. Egyes kémiai anyagok (azbeszt, tiazidok, kőolajtermékek, stb.) is növelik a vesedaganat kockázatát.

Mozgás hiányában az erekben vénás pangás jön létre, ami hosszú távon számtalan egészségügyi problémát okozhat, például a trombózist, magasvérnyomás-betegséget. Az alábbi két probléma azonban még ezeket megelőzve, fiatalkorban jelentkezik.

Megelőzhető-e a magasvérnyomás-betegség?
"Vajon megelőzhető-e a zivatar, ha kirándulni megyünk? Nem, de vihetünk magunkkal esernyőt, esőkabátot." ...

A családorvosok szempontjából gyakori általános tünet a magasvérnyomás (hypertonia). A másodlagos hypertoniák között a vese eredetű magasvérnyomás szerepel az első helyen. Az összes betegség kb. 7-8 % vese eredetű.

Ha felmegy a pumpa (A magasvérnyomás betegségről)
Sokunkkal megesett már, hogy valamiért felidegesítette magát, bosszankodott, és úgy érezte, most nagyon felment a pumpa. Ilyenkor vérnyomásunk felszökhet a normálist meghaladó értékre.

Ez 10 %-ot tesz ki, tehát ha egy depressziós hölgy tíz gyermeket szül, abból egyben valószínűleg megjelenik a depresszióra való hajlam, de senki sem tökéletes - bárkiről be tudunk bizonyítani valamilyen genetikai hajlamot - akár magasvérnyomás betegségre, ...

ideggyengeség, akkor bármilyen rosszul is van, lehet bármilyen panasza betegsége, egyáltalán nem veszik figyelemben, és közben az ember élete teljesen tönkre megy mert sem gyógyszert , sem odafigyelést nem kap, egyszerüen már nem tudom mit csináljak, a pánik betegségemhez még társul magasvérnyomás , ...

Az érbetegség nem csak egy szervet, hanem az egész érrendszert érinti, tehát kezelni kell az érbetegséget okozó magasvérnyomást, magas koleszterinszintet.
Az infarktusos betegeknek rendkívül fontos a rendszeres testmozgás.

Talán a leggyakoribb, népbetegségnek számító egészségügyi probléma, amely a szemet is érinti: a magasvérnyomás-betegség. A hipertónia az érrendszer betegsége, amely a szem finom érhálózatán is nyomot hagy.

- Az alvásbetegség következményeként folyamatosan változó - a megszokott gyógyszeres terápiával nehezen uralható - magasvérnyomás alakulhat ki. Nemzetközi felmérések szerint a hypertoniások 30 százaléka szenved alvási apnoéban, míg a gyógyszeresen nehezen kezelhető betegek között ez az arány már 80(! ...

asztmás beteg fulladásos rohama, szívbeteg ritmuszavara vagy infarktusa, magasvérnyomás-betegségben szenvedő agyvérzése, epilepsziás beteg görcsrohama), a mérgezések, de a hirtelen kialakuló hasi kórképek (pl. veseköves görcsroham, epekőkólika, heveny féregnyúlvány-gyulladás, stb.) is.

A vér katekolaminjainak vizsgálata akkor a leghasznosabb, amikor a beteg tartósan magasvérnyomásban szenved vagy aktuálisan kiugróan magas vérnyomást tapasztal.

Fokozottan veszélyeztetett, aki dohányzik, magas a koleszterinszintje, cukor- vagy magasvérnyomás-betegségben szenved, és nagyobb a kockázat, ha a családban gyakran fordul elő érbetegség. Az érszűkület több szempontból is veszélyes.

Magasvérnyomás okozta szívbetegség
Magzat és az anya vércsoport összeférhetetlensége
Magzat fejlődésbeni elmaradása
Magzat fejlődésbeni elmaradása
Magzat idegrendszeri megbetegedése miatti veszélyeztetett terhesség
Magzat méhen belüli fertőződése
Magzat vírusos fertőzése ...

Az alkoholfogyasztás következtében kialakuló magasvérnyomás betegség tünettana nem tér el a más okból kialakuló magasvérnyomás betegségek tünettanától és hosszú ideig tünetmentes. Azonban a vérnyomás kiugrásoknál fejfájás, esetleg szédülés jelentkezhet.

magasvérnyomás-betegség,
purin-anyagcserezavarok, köszvény,
metabolikus X-szindróma, ( 5.5),
krónikus hepatitis, pancreatitis, enteritis, Crohn-betegség,
arteriosclerosis, angiopathiák,
glaucoma,
reumatikus kórképek, arthrosis, spondylosis,
allergiás betegségek, bőrbetegségek, acne, ...

Egyes betegségeknél a szűrés egyben diagnózist is jelenthet pl: magasvérnyomás betegség vérnyomásméréssel könnyen szűrhető, illetve bizonyos kritériumok alapján a diagnózis fel is állítható.

Mozgás-, életmódváltozás lesz a következménye, az emiatt meginduló elhízás miatt gerinc és más ízületi panaszai fokozódnak, és a magasvérnyomásnak esetleg cukorbetegségnek a kialakulása sokkal valószínűbb, így akár éveket veszíthet - nem csak az aktív - életéből! ...

Azóta 40 éves koromtól magasvérnyomás betegségem van amit nagyjából karban is lehet tartani de a klímax és a sok gyógyszer végleg elintéztek.Nagyon nehezen tudjuk a vérnyomásomat a határérték közelében tartani és már nincs súlyproblémám simán dagadt vagyok.

Szövődményei (anyagcsere zavarok: inzulin rezisztencia, 2. típusú diabétesz) szív- és érrend-szeri betegségek: magasvérnyomás, koronária betegségek, stroke, visszér, légzőszervi panaszok: horkolás, alvászavar, alvási apnoe, Pickwick szindróma, emésztőrendszer zavar: epekő, ...

magasvérnyomás kivizsgálása, beállítása
belszervi panaszok kivizsgálása, kezelése
EKG vizsgálat
műtét előtti belgyógyászati kivizsgálás
laboratóriumi vizsgálatok
hasi panaszok
emésztőszervi panaszok és rendellenességek
máj,-epehólyag, hasnyálmirigy betegségek ...

A műtét azért szükséges, mert az idő múlásával nem csak a beteg öregszik, társbetegségek alakulnak ki ( magasvérnyomás, szívbetegség, testsúlyfelesleg ) és ezért a műtéti kockázat is növekszik, ...

Méltatlanul keveset volt még szó itt a blogon a cukorbetegségről, noha az elhízás és magasvérnyomás kapcsán azért emlegettük már. Most, hogy az Egy Csepp Figyelem kampány miatt amúgy is aktuális, kicsit részletesebben is írok róla.

Tény, hogy a magasvérnyomás-betegségre való hajlam közel 40 százalékban meghatározott a génekben. De az, hogy ez felnőttkorban meg is jelenjen, erősen függ azoktól a kockázati tényezőktől, amelyek jórészt az akaratunktól függenek.

A kis arteriolákat érintő nephrosclerosis, mely a magasvérnyomás betegség következménye, nem bír specifikus radiológiai jelekkel, de az anamnesisből, valamint az angiográfián látható abrupt szűkületekből, előrehaladott állapotokban telődéskiesésekből következtethetünk a betegségre.

- szív-, érrendszeri betegségben szenvedők (kivéve a kezelt magasvérnyomás- betegséget);
- veleszületett vagy betegség/kezelés révén szerzett immunhiányos állapotban szenvedő betegek (pl. daganatos betegségben szenvedők);
- krónikus máj- és vesebetegek; ...

Csaknem 15 évvel ezelőtt kapta az X-szindróma elnevezést, az a betegségcsoport, amely a magasvérnyomás betegség, zsíranyagcsere zavar, cukorbetegség, elhízás kombinációjából áll
A vitaminok szerepe a fizikai és szellemi teljesítményfokozásban (x) ...

Kialakulásukban több tényezőnek is szerepe van, úgymint veleszületett hajlam (magasvérnyomás, visszértágulat), helytelen táplálkozás, dohányzás, túlzott alkohol fogyasztás, mozgásszegény életmód, gyakori stresszhatás.

A fölösleges koleszterin ugyanis -különösen más rizikófaktorok, mint dohányzás, magasvérnyomás jelenlétében - lerakódik az érfalban, beszűkíti az ér belfelületét, korlátozza a vérkeringést.

Úgy találták, hogy azon betegeik, akik magasvérnyomás-betegségben szenvednek, vagy koszorúér-betegségük van, illetve dohányoznak (melyek mindegyike külön-külön is fokozott rizikót jelent érelmeszesedésre és verőér-elzáródásra), azok körében szignifikánsan gyakoribb a derékfájás.

A dohányzás, mint egyik fő szív- és érrendszeri rizikófaktor
Régóta fennálló magasvérnyomás-betegség
Régóta fennálló cukorbetegség
Emelkedett vérzsír-szintek
Túlsúly, mozgásszegény életmód
Mi a teendő, ha a fenti tünetek közül valamelyiket észleli?

Mintegy 600 főt, férfiakat, nőket fele-fele arányban vizsgáltak a kutatás során. A 47 éves átlagéletkorú csoport tagjai mind magasvérnyomásban szenvedtek, de nem is volt róla tudomásuk, nem álltak kezelés alatt.

Szív- és érrendszeri betegségek, Szívbillentyű betegségei, Visszérbetegség, trombózis, embólia, Nyiroködéma, láb- és kézdagadás, Érelmeszesedés, Szívritmuszavarok, Magasvérnyomás,
Szívinfarktus, angina pektorisz, Szív-izombetegségek, Szívelégtelenség ...

hu, Magasvérnyomás lap.hu, Mérés lap.hu, Prevenció lap.hu, Számítógép lap.hu, Szűrővizsgálat lap.hu, Tavaszi fáradtság lap.hu, Turbódiéta lap.hu
DR. ERIC PEARL - KAPCSOLATTEREMTŐ GYÓGYÍTÁS: Gyógyulj meg és gyógyíts másokat is! (Édesvíz Kiadó) ...

Lefutása mentén változó tágasságú üreges szerv (ér, petevezető, hasnyálmirigyvezeték, epevezeték stb.). Leggyakrabban a változó tágasságú szemfenéki erek leírására használt kifejezés, mely a magasvérnyomás betegség egyik jellemző tünete lehet.
kaliopenia ...

Számos mellékhatás csak tartós szedés után jelentkezik (pl. vízvisszatartás, csontritkulás, cukorbetegség fekély), de a praxisomban két leggyakrabban észlelt mellékhatást emelném ki. Akár egy injekció is emelheti a vérnyomást, és felboríthatja a vércukorszintet, így magasvérnyomás ...

A vastagbélrák, szívinfarktus, magas koleszterin szint, magasvérnyomás, prosztatarák és stroke esetében már korábban is felismerték ezen étrend kockázatcsökkentő hatását. Bár a vegán étrend szegény kalciumban, jódban, B12 és D vitaminokban, ezek táplálékkiegészítőkkel pótolhatók.

Ginkor-Fort kemény kapszula
Hatóanyag: bioflavonoid
Alkalmazás: általában napi 2x1 kapszula, de aranyeres krízisben 7 napig 2x2 kapszula
Ellenjavallat: Túlérzékenység, pajzsmirigy-túlműködés, egyes depresszió elleni gyógyszer (MAOI) szedése esetén, magasvérnyomás, terhesség, szoptatás ...

Ezen érték fölött (ha tartósan áll fenn) magasvérnyomás - betegségről beszélhetünk.
A legtöbb esetben nem lehet egyértelműen meghatározni a magas vérnyomás pontos okát, de számos tényező hatással van kialakulására. Öröklődés, túl sós étkezés, túlzott alkoholfogyasztás, túlsúly, öregedés.

A fenti adatokat alátámasztotta továbbá az az átfogó, hármas fázisú vizsgálat is, amely 1328 merevedési zavarban szenvedő, de ugyanakkor stabil szív- és érrendszeri állapotban lévő férfit érintett, beleértve olyanokat is, akiket magasvérnyomás elleni készítményekkel kezeltek.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Cukorbetegség, Mérgezés, Fekély, Infarktus, Angina pectoris?

◄ Magasságiszony   Magatartásbeli változás ►
 
RSS Mobile