Kezdőlap (Magas vércukorszint)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Magas vércukorszint


 

Magas vércukorszint

Betegségek  Magas szemnyomás  Magas vérnyomás

A magas vércukorszint növeli a kolorektális rák kockázatát
Egy új kutatás eredményei azt mutatják, hogy idősebb nőkben összefüggés lehet a magas vércukorszint és a kolorektális rák megnövekedett kockázata között.
h i r d e t é s ...


A magas vércukorszint a cukorbetegség, más néven diabétesz legjellemzőbb tünete. A betegségre az 1960-as években figyeltek fel. Egy 1990-es felmérés szerint hazánkban kb. 300 ezren szenvedtek a cukorbetegségben.

a kissé magas vércukorszint is nagyon veszélyes
Ez is érdekelheti
Éljen 140/90 alatt!...
A diabéteszt, a szív- és érrendszeri betegségeket együtt érdemes kezelni...
A délutáni szieszta véd a koszorúér-betegség ellen...

Szürke hályog, amelynek keletkezésében a magas vércukorszint szerepet játszik, ezért cukorbetegeknél gyakrabban lép fel. Ma már esetükben is sikerrel operálható, műlencse beültetéssel.

Magas vércukorszint
A cukor (glukóz) felelős a szervezet energiaellátásáért. Normális körülmények között a cukor hamar eltűnik a vérből és beépül az energiaraktárba, ellenkező esetben viszont a vércukorszint kórosan megemelkedik.

Magas vércukorszint - cukorbetegség
A cukorbetegek szívbetegségi kockázata kétszeres. A cukorbetegség fennállása ugyanolyan mértékben emeli a szívbetegségek kockázatát, mint egy már elszenvedett szívinfarktus.

Magas vércukorszint
Ha gyakran küzdesz a hüvelygombával, de nem tudsz rájönni, hogy mi okozza, érdemes egy gyors vizsgálatra jelentkezned, hogy kizárhasd a magas a vércukorszint lehetőségét.

A magas vércukorszint tehát jelentősen növeli a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, azonban kutatók 2 évvel ezelőtt azt találták, hogy a szigorúan kontrollált vércukorszint sem véd meg a szívbetegségektől, ...

A magas vércukorszint okai
A cukorbetegség kezelése, olyan, mint egy három lépésből álló egyensúlygyakorlat, mert oda kell figyelned:
1. a gyógyszerekre, amiket szedsz (inzulin vagy tabletta), ...

A magas vércukorszint az arcot is öregíti
A magas vércukorszint az arc gyorsabb öregedését okozza - idézte kutatók megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.
Kategória: Anyagcsere, hormon Írta: mti ...

magas vércukorszint
tudatzavar, kóma
Az 1-es típusú diabétesz kezelése
Mivel sajnálatos módon a betegség pontos kiváltó okát mind a mai napig nem ismerjük, oki kezelés egyelőre nem lehetséges.

Magas vércukorszint esetén, ha kevés az inzulin, vagy egyáltalán nem termelődik, a szervezet zsírszövete és izomsejtjei nem jutnak kellő menniységű cukorhoz/glukózhoz energianyerés ill. energiatárolás céljára.

Magas vércukorszintnél: szájszárazság, szomjúságérzés, gyakori, bő vizeletürítés, viszketés, cukor és fehérje a vizeletben. Korai esetben diétával, később gyógyszeres kezeléssel karbantartható.

Magas vércukorszint
Diabétesz
Magas koleszterinszint
Immunrendszer zavarai: ...

Magas vércukorszint, csökkent cukortolerancia.
Magas szérum nátrium-, alacsony szérum káliumszint.
A vörösvérsejtek, fehérvérsejtek és vérlemezkék száma emelkedett.
Hormonszintek: ...

A magas vércukorszinttel járó szénhidrát anyagcserezavarnak a nemzetközi osztályozás szerint három stádiuma van.

A magas vércukorszint lassanként károsítja a vérereket és az idegrendszert. Így alakulnak ki a cukorbetegség későbbi szövődményei.

A magas vércukorszint a kiserek falát - az ideghártyában is - meggyengíti, és így hajlamosítja a károsodásra. A károsodott retinaerekből vér és plazma szivárog az ideghártyába.

A magas vércukorszint az arcot is öregíti
Élj teljes életet cukorbetegen is!
Legfrissebb cikkek ...

A magas vércukorszint egy olyan zavart idéz elő, amely rövidtávon hasonló az éhezéshez.

A magas vércukorszint károsíthatja a magzatot és hosszú távon súlyos anyai szövődményeket is okozhat! Ezért ennek szűrése kötelező! ...

1. Magas vércukorszint hatására fokozódik a vizeletürítés, emiatt kiszárad a betegek szája és bőre. Ez utóbbi kínzó viszketéssel jár. Ehhez társulhat a csökkent verejtékezés, mely különösen feltűnő a combon.

kórosan magas vércukorszint
lassabban alakul ki
az inzulin hatásához képest tartósan magasabb szén - hidrát bevitel ...

Elsősorban magas vércukorszintekkel járó 2. típusú diabéteszben, de sokszor a vércukor normalizálódását követően is kóros vérzsír értékeket találunk.

A tartósan magas vércukorszint révén a kezeletlen, illetve rosszul beállított diabéteszes betegnél hosszú távon súlyos szövődmények alakulnak ki: szív- és érrendszeri betegségek, veseproblémák, szemkárosodás, vakság, idegrendszeri elváltozások.

A tünetek a magas vércukorszint következményeként lépnek fel. Magas vércukorszintnél gyakori, hoyg a vizelettel cukor is ürül, ami további vizet von el a szervezetből, a fokozott vizeletürítés pedig állandó szomjúságérzetet okoz a betegnek.

A tartósan magas vércukorszint károsítja az érfalat, így hosszú távon számos súlyos következménnyel járhat, úgy mint szívinfarktus, lábamputáció és a szem kisereinek tönkretétele miatti vakság.

gondok, mint a gyomorfekély, a májgyulladás, az epekő vagy egy daganat, ugyancsak hányingert idézhetnek elő. A terhesség alatt jelentkező hormonális változások, a migrének, a szorongások vagy éppen a magas vércukorszint is hányásos ...

Magas vérnyomás
Magas vércukorszint
Emelkedett koleszterin szint
Túlsúly/ elhízás ...

Ha ilyenkor a gyors segítség elmarad, a hiperglikémiás, vagyis magas vércukorszintekkel rendelkező ketoacidosisos egyén a diabéteszes kómába juthat, amely azonnali intenzív kezelés nélkül halálhoz vezet.

Ez az összetett anyagcserezavar (magas vércukorszint, kóros vérzsírértékek, magas vérnyomás) az idő előtti érelmeszesedés kockázatával jár együtt.

Magas vércukorszint (hiperglikémia)
Bizonyos esetekben cukorbetegség található a kórtörténetben, de lehet korábban még nem diagnosztizált cukorbetegség első komoly tünete.

A metabolikus szindróma egy olyan állapot, melyre elhízás, magas vérnyomás, magas vércukorszint, és kóros vérzsír-összetétel jellemző.

Lásd még: Lásd még: Vércukorszint, Cukorbetegség, Diabétesz, Diabetes, Hasnyálmirigy

Betegségek  Magas szemnyomás  Magas vérnyomás

 
RSS Mobile