Kezdőlap (Magas vércukorszint)

 Betegségek 

  » »
 
   

Magas vércukorszint

Betegségek  Magas szemnyomás  Magas vérnyomás

A magas vércukorszint növeli a kolorektális rák kockázatát
Egy új kutatás eredményei azt mutatják, hogy idősebb nőkben összefüggés lehet a magas vércukorszint és a kolorektális rák megnövekedett kockázata között.
h i r d e t é s ...


A magas vércukorszint a cukorbetegség, más néven diabétesz legjellemzőbb tünete. A betegségre az 1960-as években figyeltek fel. Egy 1990-es felmérés szerint hazánkban kb. 300 ezren szenvedtek a cukorbetegségben.

a kissé magas vércukorszint is nagyon veszélyes
Ez is érdekelheti
Éljen 140/90 alatt!...
A diabéteszt, a szív- és érrendszeri betegségeket együtt érdemes kezelni...
A délutáni szieszta véd a koszorúér-betegség ellen...

Szürke hályog, amelynek keletkezésében a magas vércukorszint szerepet játszik, ezért cukorbetegeknél gyakrabban lép fel. Ma már esetükben is sikerrel operálható, műlencse beültetéssel.

Magas vércukorszint
A cukor (glukóz) felelős a szervezet energiaellátásáért. Normális körülmények között a cukor hamar eltűnik a vérből és beépül az energiaraktárba, ellenkező esetben viszont a vércukorszint kórosan megemelkedik.

Magas vércukorszint - cukorbetegség
A cukorbetegek szívbetegségi kockázata kétszeres. A cukorbetegség fennállása ugyanolyan mértékben emeli a szívbetegségek kockázatát, mint egy már elszenvedett szívinfarktus.

Magas vércukorszint
Ha gyakran küzdesz a hüvelygombával, de nem tudsz rájönni, hogy mi okozza, érdemes egy gyors vizsgálatra jelentkezned, hogy kizárhasd a magas a vércukorszint lehetőségét.

A magas vércukorszint okai
A cukorbetegség kezelése, olyan, mint egy három lépésből álló egyensúlygyakorlat, mert oda kell figyelned:
1. a gyógyszerekre, amiket szedsz (inzulin vagy tabletta), ...

A magas vércukorszint mind a kisebb, mind a nagyobb erekben szűkületet idéz elő. Összetett, cukrot tartalmazó anyagok rakódnak le a kis erek falában, melyek így megvastagodnak és áteresztőképességük is fokozódik.

magas vércukorszint
tudatzavar, kóma
Az 1-es típusú diabétesz kezelése
Mivel sajnálatos módon a betegség pontos kiváltó okát mind a mai napig nem ismerjük, oki kezelés egyelőre nem lehetséges.

Magas vércukorszint esetén, ha kevés az inzulin, vagy egyáltalán nem termelődik, a szervezet zsírszövete és izomsejtjei nem jutnak kellő menniységű cukorhoz/glukózhoz energianyerés ill. energiatárolás céljára.

Magas vércukorszintnél: szájszárazság, szomjúságérzés, gyakori, bő vizeletürítés, viszketés, cukor és fehérje a vizeletben. Korai esetben diétával, később gyógyszeres kezeléssel karbantartható.

Magas vércukorszint
Diabétesz
Magas koleszterinszint
Immunrendszer zavarai: ...

Magas vércukorszint, csökkent cukortolerancia.
Magas szérum nátrium-, alacsony szérum káliumszint.
A vörösvérsejtek, fehérvérsejtek és vérlemezkék száma emelkedett.
Hormonszintek: ...

A magas vércukorszinttel járó szénhidrát anyagcserezavarnak a nemzetközi osztályozás szerint három stádiuma van.

A magas vércukorszint lassanként károsítja a vérereket és az idegrendszert. Így alakulnak ki a cukorbetegség későbbi szövődményei.

A magas vércukorszint a kiserek falát - az ideghártyában is - meggyengíti, és így hajlamosítja a károsodásra. A károsodott retinaerekből vér és plazma szivárog az ideghártyába.

A magas vércukorszint az arcot is öregíti
Élj teljes életet cukorbetegen is!
Legfrissebb cikkek ...

A magas vércukorszint egy olyan zavart idéz elő, amely rövidtávon hasonló az éhezéshez.

A magas vércukorszint károsíthatja a magzatot és hosszú távon súlyos anyai szövődményeket is okozhat! Ezért ennek szűrése kötelező! ...

1. Magas vércukorszint hatására fokozódik a vizeletürítés, emiatt kiszárad a betegek szája és bőre. Ez utóbbi kínzó viszketéssel jár. Ehhez társulhat a csökkent verejtékezés, mely különösen feltűnő a combon.

kórosan magas vércukorszint
lassabban alakul ki
az inzulin hatásához képest tartósan magasabb szén - hidrát bevitel ...

Elsősorban magas vércukorszintekkel járó 2. típusú diabéteszben, de sokszor a vércukor normalizálódását követően is kóros vérzsír értékeket találunk.

A tartósan magas vércukorszint révén a kezeletlen, illetve rosszul beállított diabéteszes betegnél hosszú távon súlyos szövődmények alakulnak ki: szív- és érrendszeri betegségek, veseproblémák, szemkárosodás, vakság, idegrendszeri elváltozások.

A tünetek a magas vércukorszint következményeként lépnek fel. Magas vércukorszintnél gyakori, hoyg a vizelettel cukor is ürül, ami további vizet von el a szervezetből, a fokozott vizeletürítés pedig állandó szomjúságérzetet okoz a betegnek.

A tartósan magas vércukorszint károsítja az érfalat, így hosszú távon számos súlyos következménnyel járhat, úgy mint szívinfarktus, lábamputáció és a szem kisereinek tönkretétele miatti vakság.

gondok, mint a gyomorfekély, a májgyulladás, az epekő vagy egy daganat, ugyancsak hányingert idézhetnek elő. A terhesség alatt jelentkező hormonális változások, a migrének, a szorongások vagy éppen a magas vércukorszint is hányásos ...

Magas vérnyomás
Magas vércukorszint
Emelkedett koleszterin szint
Túlsúly/ elhízás ...

Ha ilyenkor a gyors segítség elmarad, a hiperglikémiás, vagyis magas vércukorszintekkel rendelkező ketoacidosisos egyén a diabéteszes kómába juthat, amely azonnali intenzív kezelés nélkül halálhoz vezet.

Ez az összetett anyagcserezavar (magas vércukorszint, kóros vérzsírértékek, magas vérnyomás) az idő előtti érelmeszesedés kockázatával jár együtt.

Magas vércukorszint (hiperglikémia)
Bizonyos esetekben cukorbetegség található a kórtörténetben, de lehet korábban még nem diagnosztizált cukorbetegség első komoly tünete.

A metabolikus szindróma egy olyan állapot, melyre elhízás, magas vérnyomás, magas vércukorszint, és kóros vérzsír-összetétel jellemző.

A vizsgálat molekuláris betekintést nyújt a magas vércukorszint által indukált celluláris metabolikus memória szabályozásába.

A magas vércukorszint (hiperglikémia) következtében megnő az ürített vizelet mennyisége, mert a vesék egy bizonyos cukorszint felett (általában 10 mmol/l-től) nem képesek a cukor visszatartására, a vizelettel glükóz is ürül, ...

Az akut hyperglykaemia (magas vércukorszint) orvosi vészhelyzet lehet. A szervezet úgy próbál megszabadulni a fölös mennyiségű cukortól, hogy a szervezetből megnövekedett vizeletürítéssel tisztítja ki.

- magas vércukorszint: ez szintén közvetlenül okozhat arterioszklerózist, emellett csökkenti a HDL-koleszterin szintet, ami nagyon nem kívánatos.

A kialakulás kockázatát növelik a magas zsírtartalmú, magas lipid tartalmú táplálkozás, a magas vércukorszint és a dohányzás.
A szívkoszorúér betegség akkor alakul ki, amikor a szívizmot vérrel ellátó koszorúerek fala keményebbé és szűkebbé válik.

A modern diabetológia a magas vércukorszintre összpontosít, mivel a célja elkerülni ennek az állapotnak a hosszú távú szövődményeit.

Azonban nagymértékben megemeli a vércukorszintet, a folyamatos magas vércukorszint pedig cukorbetegséghez vezethet. Fontos, hogy a vércukorszint 5 körül mozogjon étkezés előtt és ne menjen fel 8-ig az étkezés utáni másfél óráig.

A magas vércukorszint olyan klasszikus tüneteket produkál mint a polyuria (gyakori vizelés), polydipsia (fokozott szomjúság) és polyphagia (fokozott éhség).
Az elfogyasztott étel megemésztése soran glükóz jut a véráramba.

A cukorbetegnél tapasztalható eszméletvesztést okozhatja az anyagcsere összeomlása nagyon magas vércukorszinttel (hiperglikémiás kóma) vagy az erősen lezuhant vércukor-szint (hipoglikémiás kóma). A hiperglikémiás kóma azonnali kórházi ápolást igényel.

Az inzulinhiány következtében a vércukor képtelen a sejtekbe bejutni, így a vérben maradva magas vércukorszintet okoz.

Cukorbetegségben a vese "kis szűrői" a magas vércukorszint miatt károsodnak, és ez később funkcióromláshoz, veseelégtelenséghez vezet. Ez az az állapot, amelyben a szervezetben a méreganyagok felhalmozádnak.

hyperglikemia - hiperglikémia, magas vércukorszint, hyperglycemia
hypergranulatio - a granulációs szövet túlnövése a szeb szélének szintje fölé., hypergranulation
hyperhidrosis - nagymértékű verejtékezés, hyperhydrosis ...

A 40 év felettieket, továbbá a cukorbetegeket, mivel a magas vércukorszint károsítja a pénisz ereit és idegeit is.
Legfontosabb tünetek
Csökken a merevedés ideje és/vagy mértéke, továbbá a nemi vágy is.

Az 1-es és 2-es típusú cukorbetegség
Mit ehet a cukorbeteg?
Gyorsítja az öregedést a magas vércukorszint
Elbutít a magas vércukorszint ...

A terhesség alatt kialakuló tartósan magas vércukorszint, az úgynevezett terhességi diabétesz megnöveli annak kockázatát, hogy az anyánál később 2-es típusú cukorbetegség alakuljon ki, és hogy az újszülöttnél később gyermekkori elhízás, ...

A kapcsolat természete még nem ismeretes, de a kutatók valószínűnek tartják, hogy a magas vércukorszint árt a retinának és a szem hajszálereinek, és a sok szénhidrátot tartalmazó ételek gyulladást válthatnak ki.

Gyorshatású insulint - ha szükséges - 3-nál többször is lehet adni, étkezések előtt vagy magas vércukorszint esetén, étkezés nélkül is!
Napi 2-szeri fix keverék alkalmazása ...

Azoknál az embereknél, akik kevés vizet isznak, nagyobb kockázattal alakul ki abnormálisan magas vércukorszint - állapították meg francia kutatók.
Óvatosan az adagokkal ...

Hipoglikémia vagy Hiperglikémia/Hiperglikémia - Túl alacsony vagy túl magas vércukorszint ...

A cukorbetegség már önmagában káros a szervezetre, de ez mellett az olyan betegségek kialakulásának kockázatát is jóval megemelik, mint a daganatos betegségek. A tartósan magas vércukorszint számos rák típusnál jelent megnövekedett kockázati tényezőt, ...

Jellemző tünet még az álmosság, a hányinger, a homályos látás, a csökkent állóképesség és a fertőzések iránti fogékonyság. A magas vércukorszint idővel károsítja az ereket és az idegeket.

I. típusú diabetesben (ez inzulinkezelést igényel) rendszeresebb ellenőrzésre van szükség, azaz naponta legalább egyszer, legtöbbször közvetlenül a reggeli előtt, majd két órával étkezés után. Evés előtt alacsony, utána magas vércukorszint várható.

Hátterében sokszor az áll, hogy a páciens rengeteg szénhidrátot (vagy alkoholt) vitt be a szervezetébe hosszú időn keresztül, és így állandósult a magas vércukorszint, így a magas inzulinszint is.

(az is számít, ha vérnyomáscsökkentő kezelésben részesül, vagyis kezelés nélkül magas vérnyomása lenne);
emelkedett éhgyomri vércukorszint (az is számít, ha vércukorszint-csökkentő kezelésben részesül, vagyis ha kezelés nélkül magas vércukorszintje ...

Glikozil csoportok kötődése, mint például a D-glukóz és a haemoglobin lánc kapcsolódásakor kialakuló haemoglobin AIc , melynek szintje rosszul- vagy nem beállított diabetes mellitus esetén emelkedett a magas vércukorszint miatt.

A hasnyálmirigy egyensúlyának megbomlása következtében képtelenné válik a vércukorszint szabályozására, mely magas vércukorszint esetén diabéteszt, alacsony vércukorszint esetén, pedig hypoglikémiát okoz.

mivel az agy érzékeli, hogy a vérben ott a sok cukor, utasítja a hasnyálmirigyet, hogy még több inzulint termeljen, a sejtek viszont egyre jobban ellenállnak. Egy ponton azonban a hasnyálmirigy feladja a küzdelmet, és a tartósan magas ...

Lásd még: Lásd még: Vércukorszint, Cukorbetegség, Diabétesz, Diabetes, Daganat

Betegségek  Magas szemnyomás  Magas vérnyomás

 
RSS Mobile