Kezdőlap (Lumbágó)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Lumbágó


 

Lumbágó

Betegségek  Luesz  Luxáció

Lumbágó
Bár a lumbágó egyszerű [hátfájás]?t jelent, rendszerint a hát alsó részének, az ágyéki gerincszakasznak a [csigolya közti porckorong]? sérülésével kapcsolatos fájdalma. Amikor a fejlődése során az ember két [láb]?Heveny, izomeredetű derékfájás. Boszorkánylövésnek, vagy Hexenschussnak is nevezik. Hirtelen mozdulat, előrehajlás, vagy nagyobb súly emelése közben az egyik oldali, ritkábban mindkét oldali ágyéki izomzat görcsös állapotba kerül.

Lumbágó
Tudástár » Betegségek és vitaminok
Tünetek:
Heves, hirtelen fellépő fájdalom a keresztcsont tájékán, megmerevedő izomzat. A lehajlás, de még a járás is fájdalmas.


Derékfájás - akupresszúra kezelése
Derékfájás - ...

A lumbágó előjelei
Mi az a lumbágó?
Lumbágó definíció szerint: enyhe vagy erős fájdalom vagy kellemetlen érzés a hát alsó részén. A fájdalom lehet akut (hirtelen és súlyos), vagy krónikus, amennyiben több mint három hónapja tart.


A igen hatékonyan és eredményesen gyógyítható.
A gyakorlatilag egy "idegszál" becsípődés a gerinc Lumbális szakaszán.

Lumbágón (derékzsába, németesen: hexensussz) és isiászon (ülőidegzsába) az alsó deréktájon a derékba, a keresztcsont tájékába nyilalló, hirtelen fellépő fájdalmat értjük.


Az ágyéki gerincoszlop feletti vastag hátizom heves fájdalma, melyet rossz mozdulat, lépés is okozhat. A derékba nyilalló fájdalom miatt a beteg mozgása korlátozottá válik, az állás, a járás, a hajlás is nehézséget okozhat számára.

lumbágó
Derékzsába.
Latin orvosi szakszó (lumbago), a lumbus (ágyék) származéka.

esetén általában egy szokatlan, nagy megterhelés a fő bűnös, de elég lehet egy rossz, ügyetlenül kivitelezett mozdulat is.

A lumbágó egy hirtelen, meggondolatlan mozdulatot követően vagy egy nehéz tárgy felemelésekor jelentkezik.

Derékfájás és
A derékfájás a leggyakoribb panaszok egyike az orvosi gyakorlatban. E szakaszon viszonylag nagy a csigolyák közti mozgásterjedelem, ugyanakkor rendszerint nem kellően edzettek a megfelelő testtartásért felelős izmok.

A derékfájás (lumbágó) - Hogyan előzheti meg és mit tehet ellene?
A lumbago, azaz köznapi nevén a derékfájás, a 20-50 éves korosztályban minden 3-4-dik embert érintő betegség, ezáltal a leggyakoribb mozgásszervi megbetegedésnek számít.

Derékfájdalom, -derékdolog
Mindannyian átéltük már a feszítő érzést, amikor kirobbanó nevetésünket próbáltuk meg "szalonképessé" álcázni.

Lumbágó, az ismeretlen eredetű csont-ízületi fájdalom
Az ismeretlen eredetű gerincfájdalmat, ha a deréktájon jelentkezik, lumbágónak nevezzük. A lumbágó erős munkaképesség-csökkentő deréktáji fájdalom.

KEZELÉSE
A deréktáji fájdalmak által okozott kényszertartást és ezek hatására bekövetkezett mozgáskorlátozottságot magába foglaló tünet együttest nak nevezik.

Lumbágó: derékfájás, lesugárzó fájdalom nélkül
Malignus: rosszindulatú
Mennel-jel: a keresztcsonti ízület gyulladásának kimutatására szolgáló klinikai teszt ...

A
Tünetek
A mozgás korlátozott és fájdalmas, a gerincoszlop torz helyzetben rögzül. A deréktáji fájdalom oka a legtöbb esetben a porckorongokban található.

Lumbágóhoz hasonló, nagyon erős fájdalommal kezdődik, melynek során a gerinc mozgása csökken, rugalmatlanná válik.
diagnózis
kezelés ...


Ha egy hirtelen, rossz mozdulat után megfájdul a hátunk, feküdjünk hanyatt a padlóra, hajlítsuk meg térdben és csípőben a lábunkat, s ebben a helyzetben támasszuk meg a fotelen vagy az ágyon.

(lumbágó) Az ülőidegre ható nyomás vagy irritáció kiváltotta fájdalom, azaz ülőidegzsába, ami nem más, mint a porckorong belső, puha részének kitüremkedése által okozott nyomás kiváltotta ideggyöki fájdalom.
Fogalomtár
Táblázatok ...

1. - ez a leggyakoribb, az esetek 70-75%-át teszi ki. A jelenlegi nézet szerint ennek oka a hátizmok vagy inak megfeszítése, megerőltetése. Általában ez a hátfájás a legkönnyebben gyógyítható.

Ha kínoz a lumbágó
Mivel a fájdalom váratlanul jelentkezik, többnyire állás közben hasít bele a beteg hátába, majd szinte teljesen mozgásképtelenné teszi, az emberek joggal tételeztek fel valamiféle mágikus hatást a jelenség mögött.

Derékfájásnak (nak) a bordaívek és a 12. háti csigolya tövisnyúlványától a keresztcsont-farkcsonti ízület vonaláig terjedő terület mozgásszervi eredetű fájdalmát nevezzük.

Idegrendszer: Szenvedélybetegségek, különböző eredetű fájdalmak csillapítása, fejfájások egyes formái, bénulások utókezelése, herpes zoster, Meničre-szindróma, Parkinson-szindróma, trigeminus neuralgia, lumbágó, ischalgia, epilepszia, álmatlanság, ...

, azaz derékfájdalom, vagy lumboischialgia, azaz az ülőidegzsábaként emlegetett, az alsó végtagba lesugárzó, köhögéskor, tüsszentéskor, rossz mozdulatokra fokozódó fájdalom.

Aki reumában szenved, valójában más egyéb betegségektől szenved, mely lehet a reumás ízületi gyulladástól, a fibromyalgián át, egészen a lumbágóig bármi.

Ha tanulsz, nem lesz d!
A legutóbbi reumatológiai kongresszuson egyértelmű kapcsolatot mutattak ki az iskolai végzettség, és a csípőfájdalmak között.

"Meg tudom szüntetni az idegbecsípődéseket, a lumbágót , az isiászt, az ízületi mozgáskorlátozottságot, a nyaki eredetu szédüléseket, a fülzúgást, a halláscsökkenést, a kar- és vállfájdalmakat.

A TENS készülékek alkalmasak izom és idegfájdalom csillapítására mint például a , köszvény, reuma, hát-, és vállfájdalmak, fejfájás, migrén, izületi gyulladások, övsömör, arcidegzsába, ideggyulladások akut szakasza után, ...

A derékfájás- klasszikus lumbágó- sokkal gyakoribb oka a lágyrész húzódások talaján hirtelen kialakuló körülírt, erős fájdalom, mely később tompul, de görcsöket okozva kiterjed a gerinc melletti feszítő izomzat ("karaj", ...

Idegbecsípődések, kar-láb zsibbadás, gerincsérv, , derékfájdalom esetén igen jó hatásfokkal alkalmazott terápia.

A lumbágónak nevezett kórképben - akár fiatal egyéneken is - a csigolyák közötti porckorong elcsúszása, kitüremkedése okoz súlyos zavart, néha műtétet igénylő betegséget. Erre a kórképre sajnos nem vonatkoznak a fenti megnyugtató szavak.

Lásd még: Lásd még: Reuma, Cukorbetegség, Pajzsmirigy, Daganat, Szindróma

Betegségek  Luesz  Luxáció

 
RSS Mobile