Kezdőlap (Lúdtalp)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Lúdtalp


 

Lúdtalp

Betegségek  Lordózis  Lúdtalpbetét

Lúdtalp
A lábunkat életünk során sokféle megterhelés, igénybevétel éri. A láb teherbírása és megterhelése között az egyensúly megbomolhat, és ezáltal kialakulhat a lúdtalp.


Lúdtalp
TünetekA talpív hiánya; általában veleszületett, meglehetősen gyakori rendellenesség. A lábfej ívének zsírpárnái miatt minden kisbaba lúdtalpasnak tűnik. Ám lábujjhegyre állításkor még náluk is jól kivehető az egészséges talpív.

Lúdtalp
A láb alapvető feladata az, hogy tartja a testünket és a testsúlyt átviszi a talajra.

Lúdtalp, bütyök, kalapácsujj - a láb betegségei tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása ...

Lúdtalp
latin: pes planus (pesz planusz); pes = láb, planus = egyenes, sík ...

A lúdtalpak jelentős részét igen eredményesen és tartósan lehet kezelni a Gerincgyógyító Masszázsterápiával. A vázrendszer teljes egészének a szimmetriába történő visszaállítása a legfontosabb.

lúdtalp
(pes planus), a láb állásának azon változása, melynél a láb hossztengelye körül kifelé van fordulva, ugy hogy belső széle lesülyedt és külső széle magasabban áll.

A lúdtalp kóros tartást eredményezhet, ami a boka, a térd, a csípő és a gerinc deformálódásához vezethet. Ezen ízületek érintettsége először mind fájdalomban nyilvánul meg.
Kezelése, alkalmazott terápiák ...

nem volt(lúdtalpbetét)
Alternatív gyógymódok:
folyami kavicson lépkedés, kavicsszedés lábfejjel ...

Pubertáskori lúdtalp:
A láb teherviselő képessége csökken, a megterhelés nő, a lábra hirtelen növekedés következtében sokszor a felnőtt ember súlyának megfelelő teher nehezedik. Az izomzat hamar kifárad, görcsösen megfeszül.

Lúdtalp - kisgyermekkorban
Lúdtalpról csak a járni tudó kisgyermeknél beszélhetünk ( a láb boltozatos szerkezete járástanulás közben; a terhelés hatására alakul ki, 1-2 éves korban ).

Lúdtalp, bütyök, kalapácsujj
A láb boltozatos felépítésének megváltozása az alapvető ok. A következmény nagyon sokféle lehet. Csökken a mechanikai, lengéscsillapító hatás, ez sportterhelésnél különböző helyeken fájdalomhoz vezet.

Lúdtalp
Igen gyakori eltérés, mely komoly láb panaszokat okozhat.
Kétlábra-állás összes terhe lábunkra nehezedik, melyet a majmok inkább fogásra használnak.

Lúdtalp (bokasüllyedés)
A láb statikai deformitásai körébe sorolható kórkép hazánkban népbetegség, a leggyakoribb ortopédiai kórképek egyike. ...

Mi az a lúdtalp?
Gyakran találkozunk a kamaszoknál lúdtalppal. A gyermekek lábboltozata a járás során fejlődik és veszi fel a végleges alakját. Az ép lábboltozat csodálatos szerkezet. A lúdtalp ennek kóros eltérése.

A lúdtalp könnyen diagnosztizálható, egyértelmű tüneteket ad. A megváltozott erőviszonyok miatt az ízületek deformálódnak, a lábboltozatot tartó izmok pedig részben az inaktivitás, részben a deformitások miatt túlnyúlnak, ...

Manapság a lúdtalp legelterjedtebb kezelési módjának a cipőbe helyezhető talpbetét tekinthető. Néha sebészeti beavatkozásra is szükség lehet a lábfej állapotának helyreállításához.

A gyermekkori lúdtalpak kb. 60-70%-a lúdtalpbetét használatával kinőhető.
Kapcsolódó cikkek a Lábszár,boka,láb sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.
Értékelje a cikket: ...

Lúdtalp
Az egyik leggyakoribb rendellenessége a lábnak. Ez a rendellenes lábállás, amelynél a talp felülete nem ívelt, a lábfej háta alacsony és lapos, mivel a láb hosszanti íve különösen megsüllyedt.

Lúdtalp
Születéskor a láb anatómiai felépítése a felnőttkorihoz hasonló, de a boltozatok még hiányoznak. Ezek a felállást követően, a járás során fokozatosan alakulnak ki.

Lúdtalp
Minden életkorban nagyon gyakori elváltozás, amely lehet veleszületett és szerzett megbetegedés is. Legszembetűnőbb tünete a talp kiszélesedése és lelapulása, azaz a talp érintkezik a talajjal. Ezt legjobban a talplenyomat mutatja meg.

lúdtalp - pes planus
lues - szifilisz, siphilis
lúgos - alkalikus, alkalic, (a pH magasabb mint 7) ...

"Lúdtalpas a gyerek" - mondják, és mindannyian tudjuk miről van szó. Tudjuk? Szóval: "a talp le van süllyedve"! Mihez képest? "Betétet kell felírni"! Miért? Miért ne? Lúdtalpasnak mondják az éppen járni tanuló manót és a lakli kamaszt.

A lúdtalp a láb hosszboltozatának lesüllyedése. Ha ez az ív laposabbá válik a talp középső része a talajhoz érhet. Néha a haránt boltozat süllyedése kíséri, azonban leggyakrabban önállóan alakul ki, főleg gyermekkorban.

A pronatiót, lúdtalpat és a pes planovalgust a lábfej ellapult medialis ívéről és a láb kifelé fordulásából lehet felismerni. A sarok és a lábfej eversióban, az utóbbi abductióban is van.

Lúdtalp okozta és izületi fájdalmaknál, fürdőnek ajánlják. Olaját és alkoholos kivonatát (1:5) reumatikus bedörzsölésre szokták felhasználni.
Első Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő Utolsó
Facebook Like Button ...

A lúdtalpbetét a megfeszülő szalagok ellazulását s a kórosan laza szalagok tehermentesítését szolgálja. A jó lúdtalpbetétnek köszönhetően megszűnnek a lesüllyedt boltozatok miatt kialakult fájdalmak.

A lúdtalpbetét feladata a hossz- és harántboltozat helyreállítása. A jó lúdtalpbetét egyedi méretre készül.

Ha lúdtalpas vagy, különösen rossz választás a lapos talpú, sarok nélküli cipő, mivel elősegítheti a csonthártyagyulladás kialakulását. A gyulladás következtében kialakuló fájdalom ilyenkor nem hátul, hanem a sarok talpi részén, alul jelenik meg.

Ha lúdtalpunk van, olyan cipőt vásároljunk, amely meg­felelő talpbetéttel és ütődéselnyelő béléssel van ellátva.
Hasznos: ...

Lágyéksérv, Lúdtalp, Lyme-kór, Laphámrák, Lipóma, Légmell
M
Multiszisztémás atrófia, Myasthenia gravis, Magas koleszterinszint, Másodlagos Parkinson-szindróma, Mellkasi fájdalom, Méhgyulladás, Májrák, Magas vérnyomás, Mononukleózis, ...

Játékos torna lúdtalp ellen Minden baba telitalpasnak születik, a láb boltozatai csak később, a felállás és a járás során a lábra ható izmok munkája eredményeként alakulnak ki.

A leghétköznapibb, szembetűnő elváltozás a talpon a lúdtalp. Ez a láb túlzott megterhelése következtében alakul ki. Veleszületett hajlamnak is szerepe van, ezért érdemes már gyerekkorban odafigyelni rá.

Lásd még: Lásd még: Szindróma, Daganat, Pajzsmirigy, Sebészet, Depresszió

Betegségek  Lordózis  Lúdtalpbetét

 
RSS Mobile