Kezdőlap (Limfóma)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Limfóma


 

Limfóma

Betegségek  Limfogranuloma  Lipoma

Limfóma: A leghatékonyabban gyógyítható rák
Keveseket sújt a nyirokrendszer rosszindulatú daganata, ezért a nem közvetlenül érintetteken kívül, a lakosság körében nem sok szó esik a limfóma nevű vérképzőszervi kórról.


, a rejtőzködő betegség
1 . oldal
A non-Hodgkin - Tünetek - Kezelés ...

A limfóma a nyirokrendszer sejtjeiből kiinduló daganatos megbetegedés. A nyiroksejtek, más néven limfociták rosszindulatú átalakulásának következtében a nyirokcsomók, a lép, de más szervek megnagyobbodásához, megbetegedéséhez vezet.

A , a nyirokrendszer rosszindulatú daganata, eredményesen kezelhető betegség, ennek ellenére sajnos sokan későn, előrehaladott állapotban kerülnek szakorvoshoz, így gyógyulási esélyeik is jelentősen csökkenek.

A "limfóma" jelentése: A nyirokrendszer sejtjeiből kiinduló daganatos megbetegedés.


A a fertőzések elleni védekezésért felelős immunrendszer sejtjeit érintő rosszindulatú tumoros folyamat, mely a nem megfelelően működő fehérvérsejtek ellenőrizetlen növekedésével, osztódásával jár.

limfóma, nyirokcsomó, daganat, rák, hematológia
A non-Hodgkin limfómák csoportja az előzőkben elmondottaknak megfelelően egy sokféle kórképet magában foglaló kategória.

: a leggyakoribb felnőttkori leukémia
A 'rejtőzködő betegségnek' is nevezett még ma is azok közé a daganatos megbetegedések közé tartozik, amelyekről az emberek viszonylag keveset tudnak. ...

A limfóma felismerése
A limfóma jelenlétére számos tünet és panasz felhívhatja a figyelmet.

A a nyirokszövet daganatos megbetegedése, a nyirokszövet sejtjeinek, a limfocitáknak a rosszindulatú elszaporodása és ezzel párhuzamosan a normális működésű sejtek elnyomása.

A limfóma egy rosszindulatú daganatos megbetegedés, mely a nyirokrendszer sejtjeiből - a limfocitákból - indul ki. A kór eredményeképpen a lép, a szervezet nyirokcsomói, esetleg más szervek megnagyobbodnak és megbetegednek.

Non-Hodgkin

A non-Hodgkin s elváltozások rosszindulatúsága (malignitása) és kezelési következményei szerint megkülönböztetünk alacsony malignitású (38 %), közepes malignitású (40 %), ...

Egyéb öröklött vagy szerzett immunhiányos állapotok is növelik a limfóma előfordulásának valószínűségét: gyakoribbak a nyirokszervi rosszindulatú daganatok csontvelő- vagy egyéb szervátültetés után.

1
Album: Betegségek
Gyógytorna cikkeinkből
A mellkaskimeneti szindróma
Tükörterápia a fantomfájdalmak ellen
A balett árnyékos oldalán
A Brunkow-módszer
Egyensúlyban önmagunkkal
Szorgalmasan, derekasan!
Ritkább csontok? Sűrűbb torna! ...

Limfóma
A limfóma a nyirokrendszer sejtjeit, a fehérvérsejteket, vagy más néven limfocitákat érintő betegség.

(Lymphoma)
A a nyirokszövet daganata. Lehet Hodgkin-kór vagy non-Hodgkin .
Lásd ...

Limfóma
lymphoma
A limfóma a nyirokszövet daganata, a limfociták (limfóma-sejtek) túlszaporodnak és rosszindulatúvá (malignant) válnak és kiszorítják a normális működésű sejteket.
Lipoma
lypoma ...

Hodgkin - lásd: Hodgkin betegség.
Hoffa betegség - Hoffa's disease, (bővebben)
holdascsont - os lunatum, lunate bone ...

limfóma fogak sejt kötőszövet tejcsorgás gombamérgzés szakemberhiány betegség idegentest sérülés hasüreg vérnyomás idősek rovar marfan szindróma gyümölcskúra kínai köpölyözés vízi baleset gyógyíthatatlan stresszor DMF pisilés érzéstelenítés izom ...

A a nyirokrendszer sejtjeiből kiinduló daganatos megbetegedés. Rejtőzködő természetéből adódóan meglehetősen nehéz a felismerése, hiszen nincsenek jellegzetes tünetei. Olyan panaszokat vált ki, amelyek számos más betegségre utalhatnak.

A limfóma típustól függően reagál a kezelésre. Vannak egészen lassan progrediáló formák is, mások hamar szétterjednek a szervezetben kezelés nélkül. Szövődményként a fertőzések, autoimmun hemolitikus anémia említendők.
1 találat (1 oldal)
1 ...

A Világnapon, szerdán előadások, személyes konzultáció, kiállítás és orvos-betegtalálkozó is várja az érdeklődőket Budapesten.
Tovább... »
Fizioterápia világnap ...

A limfóma a nyirokcsomókban lakó fehérvérsejtek daganata. Előfordul AIDS nélkül is, de akkor csak a nyirokcsomókban jelentkezik a betegség, esetleg később beterjed a májba, lépbe.

Mivel a megjelenhet a vérben és a csontvelőben is, egyes tüneteket az alacsony vörösvértest-, fehérvérsejt- vagy vérlemezkeszám okozhat.

Burkitt limfóma
Az Epstein-Barr vírus által okozott rosszindulatú daganat, mely leggyakrabban az állkapocs-csontban, a petefészkekben és a nyirokcsomókban jelentkezik. Afrikában gyakori.
C ...

Indolens I. és II. stádiumában a választandó kezelési mód az érintett nyirokcsomó vagy szövet besugárzása. III. és IV.

A Hodgkin-limfóma fontos jellemzője, hogy általában egy nyirokcsomó-csoportban kezdődik, gyakran a fej-nyakon, ritkábban a hónaljban vagy az ágyéki területen.

A szegedi klub tavaszi programjai
A dohányzás butítja a férfiakat
Szentmise a Betegek Világnapján ...

Leukémia és limfóma gyermekkorban
A leukémia a fehérvérsejtek számának rohamos emelkedésével és abnormális sejtalakok megjelenésével járó betegség, amikor a fehérvérsejtek nem képesek ellátni szokásos feladatukat a fertőzések leküzdésében ...

a a nyirokcsomó betegsége,
a melanóma a melanocitákból,
a szarkóma a kötőszövetekből,
a teratóma a magzati sejtekből,
a glióma az agy sejtjeiből indul ki,
a szeminóma a here daganata.

Limfóma Világnap Mit sportoljon gyermekünk? Ismételt támadások Harcos mandulák Hogyan csináljam? Az idős is mozoghat Kényelmesen ülsz?

Az idült gasztritisz, a gyomor- és nyombélfekély, a gyomor MALT (mucosa-associated lymphoid tissue) és a gyomorrák kóroki tényezőjeként ismertté vált Helicobacter pylori baktérium világszerte elterjedt.

A sort a máj, a méhnyak- a gégerákkal lehet folytatni, majd a hólyagrák és a Non-Hodgkin limfóma, a leukémiás, prosztata- és hererákos megbetegedések következnek.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Daganatok, Tüdőrák, Melanoma, Kemoterápia

Betegségek  Limfogranuloma  Lipoma

 
RSS Mobile