Kezdőlap (Lépnagyobbodás)

 Betegségek 

  » »
 
   

Lépnagyobbodás

Betegségek  Lépmegnagyobbodás  Lepra

Lépnagyobbodás
Számos betegség járhat a lép megnagyobbodásával.
Megnagyobbodik a lép, ha a [májzsugorodás]?sal járó májkapu-visszér magas vérnyomása miatt megnő a lép visszereinek a nyomása.


Crohn betegség - Lépnagyobbodás

Decemberben kiderült a 13 éves fiunkról, hogy Crohn beteg. Azóta túl vagyunk egy 20 cm-es béleltávolításon.

Lábfájdalom, máj- és lépnagyobbodás
Édesapámnak fájnak a lábai, nagyobb a mája, és a lépe. Volt szívinfarktusa is. Nem lehet, hogy a gyógyszerek mellékhatása miatt nagyobbak a szervei? Ha nem, akkor mitől?
Kérem válaszát! ...

lépnagyobbodás - splenomegalia, splenomegaly
leptin - A zsírszövet által termelt 167 aminosavból álló fehérje. Ahypothalamus-ra hat és csökkenti az élelembevitelt és növeli az energia kiadást., leptin ...

Vérszegénység
Lépnagyobbodás
Romló egészségi állapot
Hol lehet megkapni a megbetegedést ...

A betegség egyes tünetei (magas láz, emelkedett fehérvérsejt-szám, máj- és lépnagyobbodás, nyirokcsomó-duzzanat) ijesztően hasonlítanak a fehérvérűségre (leukémiára). Ettől csak további vérvizsgálatokkal különíthető el.

Később máj-, lépnagyobbodás, vérszegénység, vérlemezke-szám csökkenés mutatható ki, mellettük fáradékonyság és fertőzések iránti fokozott hajlam a vezető tünet.

A zavarok főbb tünetei: máj- és lépnagyobbodás, jóindulatú elváltozások az inakon és a bőrfelszínen, koleszterin lerakodások a szemhéjakon.

A betegvizsgálat során az orvos nagyobb, keményebb májat tapinthat megközelítőleg a betegek 50%-ánál és lépnagyobbodást észlelhet 25%-uknál.

Mindhárom fertőződési fajta következményeként kialakulhat hidegrázással, lázzal, vérzésekkel és keringési zavarokkal kísért agyhártyagyulladás és lépnagyobbodással járó lépfene-szepszis.

A képződött vörösvérsejtek idő előtt szétesnek, amivel lépnagyobbodás és citromsárgás árnyalatú sárgaság függ össze.

Tünetei között a lepedékes mandulagyulladást, különböző régiókban - de típusosan és zömmel - a nyakon kialakuló nyirokcsomó-duzzanat, máj- és lépnagyobbodás szerepelnek.
A labor leletekben a jellegzetes vérkép, a májműködés zavara jellemző.

Jellemző tünet a fogyás, étvágytalanság, nagyobb, nyomásérzékeny máj, a láz, lépnagyobbodás. Diagnózis a fent leírtakhoz hasonló.

A vérszegénység hirtelen alakul ki, a lépnagyobbodás miatt bal felső hasi érzékenységgel. Hideg változat esetén fertőzések, például mononukleózis, tüdőgyulladás áll a háttérben.

A szervi tüneteket illetően jellemző a citromsárga bőrszín (anaemia + enyhe icterus) és a mérsékelt lépnagyobbodás (RHS hyperplasia a haemolysis következtében).
Folsavhiányos anaemiák ...

Sápadtság, icterus, gyengeség, lépnagyobbodás, szív megnagyobbodás, a külső- és belső koponya lemezek elvékonyodása, microcyter hypochrom anaemia jellemzi poikilocytosissal, anisocytosissal, pontozott sejtekkel, céltáblasejtekkel, ...

funkcionális zavarokat okoz (sárgaság, lépnagyobbodás, felszaporodott hasi folyadékgyülem-ascites). A máj kemény, egyenetlen tapintású, de általában nyomásra nem érzékeny. Emberi E.

Az így megnövekedett vénás nyomás eredményeként lépnagyobbodás és a tápcsatornában visszértágulatok jöhetnek létre, melyek esetleg vérzés forrásai is lehetnek.

Gyakran téves a diagnózis, ezért gyakran halálos kimenetelű.
A turisták által látogatott helyeken főleg csecsemőket, kisgyermekeket betegít meg, tünetei: hosszan elhúzódó láz, lépnagyobbodás, vérszegénység, nagy súlyvesztés.

Ez a gyermekkorban bármikor kezdődhet, az idegrendszeri tünetek az első évtized végén vagy a második évtizedben jelentkeznek. Egyensúlyzavar, érzészavarok, izomrángások, elbutulás alakulhat ki. Ezek lassan rosszabbodnak. A máj és lépnagyobbodás itt ...

Lásd még: Lásd még: Daganat, Vérszegénység, Sárgaság, Folyás, Szindróma

Betegségek  Lépmegnagyobbodás  Lepra

 
RSS Mobile