Kezdőlap (Látászavar)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Látászavar


 

Látászavar

Betegségek  Látásgyengülés  Latexallergia
2014.04.16

Látászavarok (rövidlátás, távollátás,...) - Szemtorna
Olvasva: 446
Szemünk fénye": a hasonlat nem is áll messze a valóságtól.


Látászavarok: A szem problémái arra utalnak, hogy nem akarunk valamit látni, vagy belátni. Amit nem vagyunk képesek meglátni, azt többnyire nem is akarjuk látni.

Látászavarok
A látászavar otthoni módszerekkel lassítható néha javítható.
1. homeopátia - szemfáradtságra: Ruta.

Látászavar, fejgörcs, beszédzavar - Pánikbetegség?
Látászavar, vibrálás
Látászavar, elsős kislány ...

Látóidegpálya elváltozásai miatti látászavar
BNO kód:
H47
A betegség lényege:
A szem ideghártyájából az agykéregig a látási ingerületeket szállító idegpálya valami ok miatt (gyulladás, sorvadás, daganat) miatt sérül és ezért látászavar alakul ki.

Hazánkban minden negyedik nőnek és minden hatodik férfinak enyhe látászavara van. Szemüveggel is csak kartávolságra lát a nők 5, a férfiak 3 százaléka és a társadalom elöregedésével ez a szám várhatóan tovább nő.

Látászavarok
A látás bonyolult folyamat eredménye, melyhez a szem különböző részeinek (pl. izmok, idegek) és az agynak a jól összehangolt működésére van szükség.

- LÁTÁSZAVAROK. Elmosódott kontúrok, fekete pontok látása.
- TÉVÉRZETEK. Érzéskiesések, túl érzékenység, zsibbadás a karokban, a kéz ujjaiban.
- A SZORÍTÓERŐ (az izom erő) csökkenése a karokban, kezekben, a kéz ujjaiban.

Látászavar, pangás
Diagnózis
Otoneurológiai kivizsgálás (physicalis vizsgálat után küszöb és küszöbfeletti audiometria, beszédaudiometria, stapedius-reflex, -fáradás, Hitselberger tünet, Schirmer-test, gustometria, trigeminusfunkció, vestib.

Látászavarok
Hüvelyi fertőzések
Szexuális zavarok (pl. erekció képtelenség férfiakban) ...

látászavar, fejfájás
angioneuroticus oedema
hányás, hasmenés
súlyos túlérzékenység
nagyobb dózisban kamrafibrillatiót okozhat!
gyógyszerkölcsönhatások: ...

látászavarok (kb. 60%-ban)
következő
Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt:
itt ellenőrizheti.

Látászavar.
Egyensúlyzavar.
Hányinger és hányás.
Képtelen vagy ülni, állni vagy járni.
Csökkent koncentrációs képesség.

Látászavar
atropin szulfát
Szemgyulladás
Látótérkiesés kisgyermekkorban
Féloldali látáskiesés
Időskor, nagy has, problémák...
Időskori fogyás, étvágytalanság
Szemészeti problémák
Szembetegség, keringési zavar?
Idősori problémák nyomában ...

Látászavaraim vannak. A szemész nem talált kóros eltérést. Összefügghetnek a panaszaim egy olyan távoli szervvel, mint a nyaki verőér?

Látászavarok máshova osztályozott betegségekben
H5880
A szem és függelékeinek egyéb meghat. rendell. másh. o. betegségekben ...

Látászavar, melyben a tárgyak rendellenes színűeknek, illetve színárnyalatúaknak tűnnek. Syn színlátás. Vö. dyschromatopsia. (chromato- + G. opsis, látás)
chromaturia
A vizelet kóros elszíneződése. (chromato- + G. ouron, vizelet) ...

A látászavarral küzdő beteg elmondja, pontosan hol és mióta érzi a tüneteket, majd az orvos megvizsgálja a szemet, annak környezetét és lehetőség szerint a test többi részét, a feltételezett kóroktól függően.
A megjelenített fejezet alfejezetei: ...

- látászavar
A tünetek észlelése után azonnal menj el az orvosodhoz!
Láb vagy bokasérülés ...

A látászavarok manapság egyre gyakoribbak. Ennek számos oka közül a legnyilvánvalóbb a mesterséges fény, főleg a villanyvilágítás megnövekedett mértékű használata, valamint a gyakori tévénézés.

- Látászavarok: például a látóideg duzzadása a vénás keringés akadályozása miatt. A tartós duzzadás a látóideg elsorvadását eredményezi, mely maradandó vaksághoz vezethet.

· Látászavar, gyenge ízérzés, szaglás, memóriazavarok
· Acrodermatitis enteropathica (Ujjhegyek és tápcsatorna együttes gyulladása, hámhiánya)
· Körömrendellenességek ...

[+] Látászavarok és szembetegségek‎ (1 K, 24 L)
S
[Ă-] Szem‎ (11 L) ...

Szemfájdalmak, látászavarok, kötőhártya- és szemhéjgyulladás, arc-, homloküreg-gyulladás, homloktáji fejfájás, a trigeminus I.

Folyadék és elektrolitháztartás zavar miatt jelentkező tünetek: éjszakai vádligörcsök, látászavarok (a lencse víztartalmának változása miatt).

A szemlencse vizenyője miatt pedig látászavar jelentkezhet. E két utóbbi tünet a cukorszint gyors rendezésével helyreáll.

Szerencsére csak ritkán fordul elő, leromlott szervezetű vagy veleszületett immunhiányos betegben.
Látászavar. Akkor jelentkezhet, ha a fertőzés beterjed a szemüregbe. Szintén ritkán fordul elő, szerzett vagy veleszületett immunhiány esetén.

§ átmeneti látászavar, vakság a n. opticushoz került érzéstelenítőszer miatt ...

fáradtság szédülés látászavarok
A hipoglikémia leggyakoribb okai közé tartozik: ...

Szembetegségek Látászavarok Fénytörési hibák Szürkehályog
A retina betegségei
Szenvedély- betegségek Alkoholizmus Dohányzás Kábítószerek
Szív- és
érbetegségek Magas vérnyomás Infarktus
Visszeresség ...

Szem, és látászavarok
A szürkehályog kialakulásának kockázata 2-3-szorosára nő a dohányzók körében.
A dohányzás hozzájárul a rettegett macula degeneráció romlásához is, ez súlyosabb látásvesztéssel jár.
2. Fül, és hallászavarok ...

Ha nagyon erős, látászavarokkal, hányingerrel, hányással, végtaggyengeséggel jár, a tablettaszedést abba kell hagyni és neurológiai kivizsgálás indokolt.

A szubjektív tünetek közül általában a fájdalom, különböző látászavarok, ritkán általános tünetek, például hányás jellemzőek.

A mellékhatásként esetleg jelentkező szédülés és látászavar miatt gépjárművezetés, illetve balesetveszélyesemunka végzése előtt a betegnek tudnia kell, hogyan reagál a Viagrára.

A betegek egy részénél látászavarok, látótérkiesés, fény felvillanások érzékelése vagy szikralátás tarkíthatják a tüneteket. Az erős fény és hang igen kellemetlen, zavarólag hat.

a szem megerőltetése, fokozatos látásvesztés, homályos látás, könnyezés, látáscsökkenés, látászavar, szemviszketés, tompa, elmosódott látás, véreres szem
Magatartás, felismerés, érzelem: ...

Kulcsszavak: szemészet, szempanaszok, látászavar, rövidlátás, távollátás, szemtengelyferdülés, cilinder, szemüveg, kancsalság, kettőslátás, öregkori távollátás, olvasólátás, szemészeti rendelő, magánrendelő, szemorvos, szemész, zöldhályog, ...

A távollátás egy olyan látászavar, amikor a szem alkalmazkodása nélkül a közeli tárgyakról nem keletkezik éles kép az ideghártyán.

Az aszpartám van akinél allergiás tüneteket vált ki, ödémát okozhat, másoknál fejfájást, kábultságot, látászavarokat, fokozott aktivitást figyeltek meg. A napi megengedett mennyiség 50 mg/kg/testsúly.

A stroke megjelenése előtt a betegek gyakran észlelnek átmeneti beszéd-, vagy látászavart, végtagzsibbadást, ami néhány perc elteltével megszűnik.

Az agysejtek cukorhiánya nagyon sokfajta tünetet válthat ki, például: fáradtságérzés, gyengeség, koncentrálóképesség csökkenése, tompultság, álmosság, látászavar, szédülés, kedélyállapot-változás.

Intermittáló formába sorolható betegek első tünetei rendszerint látászavarok és érzészavarok. Látászavar például a látóideg gyulladása, a homályos látás, a látótér beszűkülése, a színlátás romlása. Érzészavarra (sensoros tünetek) a betegek kb.

A szemtájéki akut lágyrészsérülést szenvedett sportoló pályáról való eltávolítása és megfigyelése szükséges, még akkor is, ha nem alakult ki látászavar.

Később a látómező beszűkülése, enyhe fejfájás, bizonytalan látászavarok, mint például a fények körül látott udvar, vagy a sötéthez való alkalmazkodás romlása alakul ki.

Látászavar is gyakran lép fel, foltok, pontok vagy vonalak jelennek meg a semmiből. Előfordulhat az arc viszketése vagy zsibbadása, sápadtság, fény-, hang- és szagérzékenység.

Ájulásérzés velejárója lehet látászavar, fülzúgás, zsibbadásérzés is. Ezek általában ártalmatlan jelenségek, amelyek a teljes gyógyulás után elmúlnak. Kislányuknál is lábadozási szakban figyelték ezt meg, mind a kétszer.

A migrénes rohamot általában a serdülőkor végétől vezeti be a felnőtteknél jól ismert látászavar: látási szenzációk, látótérkiesések, ill. fénylő pontok, cikcakkvonalak megjelenése. ...

Az esetek többségében semmiféle tünettel nem jár, de jelezheti a fejfájás, látászavar, orrvérzés, terhelésre jelentkező nehézlégzés, mellkasi fájdalom, gyengeségérzés, szédülés, de az alvás közben fellépő légzési zavarok is a tünetek közés sorolhatók.

Bizonyos gyógyszerek látászavart, hasmenést vagy vérnyomás-emelkedést is okozhatnak.

Az albínóknál gyakori látászavar és az akaratlan szemmozgás.
Teljes albinizmus esetén a beteg bőréből és szőrzetéből teljességgel hiányzik a barna színű festékanyag, a pigment: szőkés-fehér haj, szemöldök és szempillák, ...

A fej egyik oldalán érezhető, lüktető fejfájás, melyhez különböző kísérő tünetek társulhatnak, például hányinger, hányás, látászavar, fénykerülés satöbbi A roham néhány órától akár három napig is eltarthat.

Társulhat látászavarral, hányingerrel, hányással is. Lezajlása után gyakran fokozott vizeletürítés jelentkezik. A Mora kezelést a migrén alapos belgyógyászati kivizsgálása előzze meg.

Így bekövetkezhet a test egyes részeinek bénulása, beszéd- vagy látászavarok, szédülés, a tájékozódási képesség, az emlékezôképesség elvesztése, sôt a legrosszabb esetben a szélütés kómához, halálhoz is vezethet.

Látászavarok.
Fejfájás és álmatlanság.
Szívdobogás.
A bőr sápadtsága.
Étvágytalanság, emésztési zavarok.
Súlyos esetekben bokaduzzanat.
Idősebb betegeknél mellkasi fájdalom.

A magas vérnyomás általában nem okoz panaszokat, de jelei lehetnek a szédülés, fejfájás, fáradtságérzet, nehézlégzés, orrvérzés, látászavarok, mellkasi fájdalom (angina pectoris), idegesség.

Szédülést provokáló tényező lehet a fej- és testmozgás, köhögés, préselés, kísérheti fejfájás, látászavar, zsibbadásérzés, beszéd- és nyelészavar.

Gyakori, hogy a növekedésbeli elmaradás, a késlekedő pubertás, látászavarok, hypothyreoidismus, elégtelen mellékvese functio hívják fel a bajra a figyelmet.
MR képe:
A symmetricusan megvastagodott hypophysis nyél homogénen erős enhancementet mutat.

Hasznos: Ha már korábban magas vérnyomást diagnosztizál­tak nálunk, haladéktalanul keressük fel az orvost, ha krónikus fejfájást, szív-dobogásérzést, légszomjat, kimerültséget, orrvérzést, látászavart, arcvörösödést, ...

Ha a vérellátás is zavart szenved, akkor a fejfájás mellett kínzó szédülés, fülzúgás, akár látászavar is létrejöhet.

A beteg ilyenkor sárgaságban szenved, valamint felléphetnek idegrendszeri tünetek: emlékezési zavar, látászavar.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Cukorbetegség, Szédülés, Szindróma, Stroke

Betegségek  Látásgyengülés  Latexallergia
2014.04.16

 
RSS Mobile