Kezdőlap (Lábzsibbadás)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Lábzsibbadás

Betegségek  Lábszárfekély  Lágyéksérv

Derékfájás, lábzsibbadás: tudod, mi áll a tünetek mögött? A szakértő elárulja
Farkas Lehel gyógymasszőr a porckorongsérvről mesél.
Forrás: Femina.hu ...


lábzsibbadás
Tisztelt Doktor/Doktornő! Szeretném a véleményét kikérni az alábbi betegség ügyében.

Lábzsibbadása a talp érzőműködését ellátó idegrostok nyomásból adódó károsodása miatt jöhetett létre. Ezek a károsodások egy idő után az esetek többségében megszűnnek.
Cikkünk a hirdetés után folytatódik ...

A hirtelen fellépő, féloldalas arc-, kar- vagy lábzsibbadás, a zavartság és a beszédzavar is a stroke jellegzetes tünetei között szerepel. "Amikor valakinek stroke-ja van, enyhe vagy akár nagyon feltűnő fizikai változáson is keresztülmehet" - mondta Dr.

Egy oldalt érintő arc-, kar- vagy lábzsibbadás, gyengeség
Elhomályosuló látás, különösen, ha csak az egyik szemnél észleli
Kommunikációs zavar, a beszéd nehezítettsége
Minden különös ok nélkül bekövetkező erős fejfájás
Szédülés, zavartság, súlyosabb esetekben eszméletvesztés ...

Egyes RA-betegeknél a környéki idegek gyulladása is kialakul, amely kéz- és lábzsibbadást, égő érzést okoz. Csökken az idegek vérellátása is, ami további károsodáshoz vezethet.
A gyulladás csökkentése itt is a megoldás, valamint a neuropátia külön is kezelendő.
Szem ...

Stádium: karzsibbadás, lábzsibbadás, (egyoldali) arcidegbénulás, erős fejfájás, nyakmerevség, agyhártyagyulladás, rendszertelen pulzus (aritmia)
3. Késői stádium: térdizületi duzzanat, izületi gyulladás, izületi fájdalom, izomfájdalom, alvászavar, memóriazavar, figyelemzavar, fáradékonyság ...

Magasvérnyomás, véraláfutás, lábzsibbadás
Magasvérnyomás, hírtelen növés
Magas vérnyomás - Élj 140 alatt ...

az éjszakai lábikragörcs,
a kéz- és lábzsibbadás
a hajlatokban megjelenő bőrkimaródás
acetonszagú a lehelet /melyet gyakran összetévesztenek az alkoholfogyasztással/
ínybetegségek
bőrfertőzések
lassú a sebgyógyulás
nőknél elhúzódó hüvelyi gombásodás ...

Lábzsibbadás
Krónikus hasmenés
Székrekedés, okai
Jobb alhasi fájdalom időskorban
Adenomák a vastagbélben
Hasmenés, mi lehet az oka?
Epekő, bélbetegség?
Fájdalom a jobb bordaív alatt
Bal oldali fájdalom a hasüregben
Többféle betegség, vegyes panaszok
Hasi problémák?
Hasmenés, IBS?

Lehet hirtelen és éles vagy tompa. Ránk törhet köhögéssel, tüsszentéssel, hirtelen mozdulattal. Együtt járhat kéz és lábzsibbadással. A láb tüneteit gyakran említi csípőfájásként, amit egy elgyötört ideg okoz.

Fokozatosan alakul ki, és esetleg csak egy szemfenéki vizsgálatnál vagy egy lábzsibbadást követő ellenőrzésnél, vagy más okból végeztetett vizeletvizsgálat kapcsán derül rá fény.

A gerinc kisízületeinek gyulladása fejfájást, szédülést, kéz-és lábzsibbadást okoz.
A röntgenfelvételen jó látszik a porc átépülése és az ízületi rés beszűkülése. A csontokban apró felritkulások jelennek meg, emiatt jelentéktelen erőbehatásra is csonttörés léphet fel.

A viszkető bőr, a látásromlás, az éjszakai lábikragörcs, a kéz- és lábzsibbadás és a hajlatokban megjelenő bőrkimaródás is figyelmeztető jel lehet.

Ez az idegek mielinhüvelyének károsodását és ez által az ingerületvezetés zavarait eredményezi. Lehet fájdalmas: alsóvégtagi harisnya vagy zokniszerű lábzsibbadás, fájdalom hangyamászás-érzet; vagy gyengeséggel, izomsorvadással járó folyamat; vagy okozhat szívpanaszokat, erekciós problémákat, ...

Gyakran alakul ki azonban B12-vitamin-hiány akkor, ha a szervezet felszívóképessége nem megfelelő. Ilyenkor a kellemetlen következmények a vérszegénységtől a nyelvégésen át a kéz- és lábzsibbadásig terjednek, hosszabb távon azonban ennél jóval fenyegetőbb komplikációk is adódhatnak.

Ritka esetben, kéz- és lábzsibbadáshoz is vezethet, illetve izomgörcsöket okozhat. Gyomorégések következtében is az orvos nagy mennyiségű (1000mg) pantoténsav fogyasztását szokta javasolni.

Nemegyszer szemészeti vizsgálat kapcsán a szemész állítja fel a cukorbetegség diagnózisát, mert a szemfenéken diabéteszre jellemző elváltozásokat talál. Előfordul, hogy ideggyógyászati- vagy egyéb szakrendelésen lábzsibbadással, lábfájdalommal jelentkező betegről derül ki cukorbetegség.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Zsibbadás, Daganat, Cukorbetegség, Szédülés, Szindróma?

◄ Lábszárfekély   Lágyéksérv ►
 
RSS Mobile