Kezdőlap (Lábzsibbadás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Lábzsibbadás


 

Lábzsibbadás

Betegségek  Lábszárfekély  Lágyéksérv

lábzsibbadás
Tisztelt Doktor/Doktornő! Szeretném a véleményét kikérni az alábbi betegség ügyében.


a a talp érzőműködését ellátó idegrostok nyomásból adódó károsodása miatt jöhetett létre. Ezek a károsodások egy idő után az esetek többségében megszűnnek.
Cikkünk a hirdetés után folytatódik ...

A hirtelen fellépő, féloldalas arc-, kar- vagy lábzsibbadás, a zavartság és a beszédzavar is a stroke jellegzetes tünetei között szerepel.

Egy oldalt érintő arc-, kar- vagy , gyengeség
Elhomályosuló látás, különösen, ha csak az egyik szemnél észleli
Kommunikációs zavar, a beszéd nehezítettsége
Minden különös ok nélkül bekövetkező erős fejfájás ...

Stádium: karzsibbadás, lábzsibbadás, (egyoldali) arcidegbénulás, erős fejfájás, nyakmerevség, agyhártyagyulladás, rendszertelen pulzus (aritmia)
3.

Magasvérnyomás, véraláfutás,
Magasvérnyomás, hírtelen növés
Magas vérnyomás - Élj 140 alatt ...

Egyes RA-betegeknél a környéki idegek gyulladása is kialakul, amely kéz- és lábzsibbadást, égő érzést okoz. Csökken az idegek vérellátása is, ami további károsodáshoz vezethet.

a kéz- és
a hajlatokban megjelenő bőrkimaródás
acetonszagú a lehelet /melyet gyakran összetévesztenek az alkoholfogyasztással/
ínybetegségek
bőrfertőzések
lassú a sebgyógyulás
nőknél elhúzódó hüvelyi gombásodás ...

Lábzsibbadás
Krónikus hasmenés
Székrekedés, okai
Jobb alhasi fájdalom időskorban
Adenomák a vastagbélben
Hasmenés, mi lehet az oka?
Epekő, bélbetegség?
Fájdalom a jobb bordaív alatt
Bal oldali fájdalom a hasüregben ...

Lehet hirtelen és éles vagy tompa. Ránk törhet köhögéssel, tüsszentéssel, hirtelen mozdulattal. Együtt járhat kéz és sal. A láb tüneteit gyakran említi csípőfájásként, amit egy elgyötört ideg okoz.

Fokozatosan alakul ki, és esetleg csak egy szemfenéki vizsgálatnál vagy egy lábzsibbadást követő ellenőrzésnél, vagy más okból végeztetett vizeletvizsgálat kapcsán derül rá fény.

A gerinc kisízületeinek gyulladása fejfájást, szédülést, kéz-és t okoz.
A röntgenfelvételen jó látszik a porc átépülése és az ízületi rés beszűkülése.

A viszkető bőr, a látásromlás, az éjszakai lábikragörcs, a kéz- és lábzsibbadás és a hajlatokban megjelenő bőrkimaródás is figyelmeztető jel lehet.

Lehet fájdalmas: alsóvégtagi harisnya vagy zokniszerű , fájdalom hangyamászás-érzet; vagy gyengeséggel, izomsorvadással járó folyamat; vagy okozhat szívpanaszokat, erekciós problémákat, emésztési zavarokat.

Ma már léteznek olyan, a jelentős fájdalmat kerülő gerincgyógyító manuálterápiák, melyekkel gyógyítható a gerincferdülés, a gerincsérv, a lábzsibbadás, idegszál becsípődés, sőt a migrén és a szédülés is.

Gyakran alakul ki azonban B12-vitamin-hiány akkor, ha a szervezet felszívóképessége nem megfelelő. Ilyenkor a kellemetlen következmények a vérszegénységtől a nyelvégésen át a kéz- és ig terjednek, ...

Ritka esetben, kéz- és lábzsibbadáshoz is vezethet, illetve izomgörcsöket okozhat. Gyomorégések következtében is az orvos nagy mennyiségű (1000mg) pantoténsav fogyasztását szokta javasolni.

Nemegyszer szemészeti vizsgálat kapcsán a szemész állítja fel a cukorbetegség diagnózisát, mert a szemfenéken diabéteszre jellemző elváltozásokat talál. Előfordul, hogy ideggyógyászati- vagy egyéb szakrendelésen sal, ...

Lásd még: Lásd még: Zsibbadás, Cukorbetegség, Szédülés, Szindróma, Daganat

Betegségek  Lábszárfekély  Lágyéksérv

 
RSS Mobile