Kezdőlap (Lábgörcs)

 Betegségek 

  » »
 
   

Lábgörcs

Betegségek  Lábgombásodás  Lábizzadás

Lábgörcsök és térdfájdalom
8 évvel ezelőtt kezdődtek éjszakai lábszárgörcseim. Azóta egyre jobban fájnak a lábaim, éjszaka görcsöl, reggelre bedagadnak és egész nap úgy érzem, mintha valami húzná lefelé a lábaim.


Lábgörcs

*A szövegben a magyar név mellett zárójelben a latin elnevezést találják, míg a számok a képeken jelölt részre utalnak.
A lapon található információk tájékoztató jellegűek. Minden esetben konzultáljon kezelőorvosával! ...

Lábgörcsök és térdfájdalom
Bokasérülés - Mit jelent a szalagplasztika?
Bokatörés ...

Az éjszakai lábgörcsök megelőzése
Lefekvés előtt igyunk meg egy pohár tonikot, amely az éj­szakai lábgörcs ellen bizonyítottan hatásos kinint tartalmaz.

Mi lehet a lábgörcs oka?
Nem csupán a cukorbetegnél gyakori jelenség a lábgörcs. Ilyen görcsöt okozhat bárkinél a szervezetben fellépő magnézium, kálcium, vagy káliumhiány.
Megszabadulhatunk a hátfájástól? ...

A vénás elégtelenség tünetei az estére kialakuló nehézláb-érzés, lábdagadás, lábfeszülés, éjszaka jelentkező lábgörcsök. Mindez fennállhat minimális látható vénatágulat esetén is, ez esetben a mélyebben fekvő, nem látható vénák károsodtak.

Sokaknak okoz álmatlan éjszakákat a lábgörcs vagy zsibbadás. Lábikragörcs esetén száraz szivaccsal, erősebb kefével dörzsöljük át a lábunkat. A masszírozást a lábfejnél kezdjük, majd lassan haladjunk a comb és a csípő felé.

Én most raktam át az ágyam kimérés szerint, mert hihetetlen reggeli rosszulléteim voltak, fejfájás, sőt álmatlanság, lábgörcs, derékfájás......Minden laborleletem jó.....

Megszűnnek a kellemetlen tünetek, mint a lábgörcs, a hideg végtagok, a szédülés. A szívkoszorúér átjárhatósága jelentősen javul, a szív terhelhetőbbé válik.

A lábgörcsök kalciumhiányra, vagy akár káliumhiányra is utalhatnak. Nagy a kalciumtartalmuk a tejtermékeknek és gerinccel együtt fogyasztott szardíniának. Segíthet a magnézium is. Ennek a magvak és a kemény héjú gyümölcsök a legjobb forrásai.

Megszüntetjük az éjszakai lábgörcsöket, ha páfránnyal töltött pamuttasakot teszünk a térdhajlat alá (a tasak tartalmát időről időre cserélni kell), és állandóan gyapjú zokniban alszunk.

Kimerültség, hasfájás, csuklás, lábgörcs? Az almaecet sok mindenben megkönnyítheti a hétköznapjait
1-10 a 27 közül
1
2
3 ...

Idősebb gyermekeknél a lúdtalp lábfájdalmat, vagy lábgörcsöt okozhat.

Kezelés ...

Hosszabb idő elteltével a magas vércukorszint és a romló vérkeringés megbetegítheti a szívet, az agyat, a lábat, a szemet, a vesét, az idegeket, a bőrt és angina, szívelégtelenség, szélütés, járáskor fellépő lábgörcs (klaudikáció), gyenge látás, ...

A quinin és a szorongáscsökkentő szerek kombinációját tartalmazó tablettákat széles körben alkalmazzák az éjszakai lábgörcs kezelésére.

Kitágult, kanyargós vénák rendszerint a lábakon.
Fájdalmak, görcsök, elnehezültségérzet a lábakban, főleg állás közben.
A visszértágulatok melletti bőrfelszín sötétebbé válása.
A térdek, lábfejek duzzanata.
Éjszakai lábgörcsök.

legfontosabb tünetei a gyakori lábfájás, az elnehezült lábak, a megduzzadt boka és lábszár, a fáradt láb, a látható visszértágulatok a lábszáron és a combon, a bőr vöröses-barna elszíneződése, a bőrgyulladás, a viszketés és az éjszakai lábgörcs.

Fejfájás/nyakfájás, izomfeszültség.
Bizsergő érzés/kéz- és lábgörcsök.
(Ezek a tünetek néha egy komoly tünetegyüttes, a "pánikbetegség" hirtelen, látszólag ok nélküli kitörése alkalmával is megjelenhetnek).

sokaknál láthatóvá válnak a visszértágulatok, a legyezőszerűen szétterülő seprűs vénák. Minél melegebb van, annál inkább jelentkeznek a következő kellemetlen tünetek is: fájó, könnyen elfáradó láb, megduzzadó lábszár és boka, éjszakai lábgörcs.

Lásd még: Lásd még: Lábdagadás, Daganat, Diabétesz, Mozgásszervi betegség, Cukorbetegség

Betegségek  Lábgombásodás  Lábizzadás

 
RSS Mobile