Kezdőlap (Lábgörcs)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Lábgörcs

Betegségek  Lábgombásodás  Lábizzadás

Lábgörcsök és térdfájdalom
8 évvel ezelőtt kezdődtek éjszakai lábszárgörcseim. Azóta egyre jobban fájnak a lábaim, éjszaka görcsöl, reggelre bedagadnak és egész nap úgy érzem, mintha valami húzná lefelé a lábaim. 2007 nyarán leestem a lépcsőről, a jobb bokámon ínszalagszakadásom volt.


Lábgörcs
A váratlanul fellépő, görcsös vádlifájdalom a cukorbetegség kezdetén is kialakulhat, de a rejtve maradt, kezeletlen diabétesz során szövődményként is felléphet.

Lábgörcs

*A szövegben a magyar név mellett zárójelben a latin elnevezést találják, míg a számok a képeken jelölt részre utalnak.
A lapon található információk tájékoztató jellegűek. Minden esetben konzultáljon kezelőorvosával! ...

Lábgörcsök és térdfájdalom
Bokasérülés - Mit jelent a szalagplasztika?
Bokatörés ...

Az éjszakai lábgörcsök megelőzése
Lefekvés előtt igyunk meg egy pohár tonikot, amely az éj­szakai lábgörcs ellen bizonyítottan hatásos kinint tartalmaz.
Kinint tartalmazó tablettát viszont ne szedjünk, mert súlyos mellékhatásokkal, például fölcsengessél és látászavarral járhat.

Mi lehet a ~ oka?
Nem csupán a cukorbetegnél gyakori jelenség a ~. Ilyen görcsöt okozhat bárkinél a szervezetben fellépő magnézium, kálcium, vagy káliumhiány.
Megszabadulhatunk a hátfájástól? ...

A vénás elégtelenség tünetei az estére kialakuló nehézláb-érzés, lábdagadás, lábfeszülés, éjszaka jelentkező ~ök. Mindez fennállhat minimális látható vénatágulat esetén is, ez esetben a mélyebben fekvő, nem látható vénák károsodtak.

Sokaknak okoz álmatlan éjszakákat a ~ vagy zsibbadás. Lábikragörcs esetén száraz szivaccsal, erősebb kefével dörzsöljük át a lábunkat. A masszírozást a lábfejnél kezdjük, majd lassan haladjunk a comb és a csípő felé. Ezt naponta megismételve a görcs teljesen megszűnhet.

Én most raktam át az ágyam kimérés szerint, mert hihetetlen reggeli rosszulléteim voltak, fejfájás, sőt álmatlanság, ~, derékfájás......Minden laborleletem jó.....

Megszüntetjük az éjszakai ~öket, ha páfránnyal töltött pamuttasakot teszünk a térdhajlat alá (a tasak tartalmát időről időre cserélni kell), és állandóan gyapjú zokniban alszunk.

A quinin és a szorongáscsökkentő szerek kombinációját tartalmazó tablettákat széles körben alkalmazzák az éjszakai ~ kezelésére.
Gyermekek és idős emberek véletlenül adagolhatják túl, fiatal felnőttek viszont azért haszhatják e szereket, mert narcoticus hatást tulajdonítanak neki.

Kimerültség, hasfájás, csuklás, ~? Az almaecet sok mindenben megkönnyítheti a hétköznapjait
1-10 a 27 közül
1
2
3 ...

Idősebb gyermekeknél a lúdtalp lábfájdalmat, vagy ~öt okozhat.

Kezelés ...

Hosszabb idő elteltével a magas vércukorszint és a romló vérkeringés megbetegítheti a szívet, az agyat, a lábat, a szemet, a vesét, az idegeket, a bőrt és angina, szívelégtelenség, szélütés, járáskor fellépő ~ (klaudikáció), gyenge látás, veseelégtelenség, idegkárosodás (neuropátia), ...

Kitágult, kanyargós vénák rendszerint a lábakon.
Fájdalmak, görcsök, elnehezültségérzet a lábakban, főleg állás közben.
A visszértágulatok melletti bőrfelszín sötétebbé válása.
A térdek, lábfejek duzzanata.
Éjszakai ~ök.

A vénás betegségek kialakulásának legfontosabb tünetei a gyakori lábfájás, az elnehezült lábak, a megduzzadt boka és lábszár, a fáradt láb, a látható visszértágulatok a lábszáron és a combon, a bőr vöröses-barna elszíneződése, a bőrgyulladás, a viszketés és az éjszakai ~.

jó idő, a hölgyek lábáról lekerül a harisnya, s bizony sokaknál láthatóvá válnak a visszértágulatok, a legyezőszerűen szétterülő seprűs vénák. Minél melegebb van, annál inkább jelentkeznek a következő kellemetlen tünetek is: fájó, könnyen elfáradó láb, megduzzadó lábszár és boka, éjszakai ~.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Lábdagadás, Daganat, Diabétesz, Mozgásszervi betegség, Cukorbetegség?

◄ Lábgombásodás   Lábizzadás ►
 
RSS Mobile