Kezdőlap (Lábfájás)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Lábfájás

Betegségek  Lábdagadás  Lábgomba

Lábfájás, Lábdagadás
A felnőttek lábfájdalma általában a kadmiumhoz és a talliumhoz társul. A kadmium a korrodált és galvanizált csöveken átfutó csapvízben jelenik meg. A kadmium valószínűleg a galvanizáláshoz használt cink egyik szennyezőanyaga.


Lábfájás, erek duzzadása - 21 éves nő
2 hete erős fájdalmat érzek a bal lábamban, a hajlatban, a térdem alatt. Jobban kilátszódnak az erek ezen a részen, mint a másiklábamon. Csupán 21 éves nő vagyok, soha nem volt gond a lábammal, de kezdek aggódni, mert a fájás nem múlik.

Lábfájás
Esténként a lábujjaktól kezdve a vádlin felfelé haladva masszírozzuk át lábszárunkat néhány csepp citom-, levendula- vagy rozmaringkivonatot tartalmazó masszázsolajjal.

Kéz- és lábfájás. Syn chiropodalgia. (cheiro- + G. pous, láb, + algos, fájdalom)
cheirospasmus, chirospasmus
A kézizmok görcse, például "írógörcs". (cheiro- + spasmos, görcs) ...

Műtét utáni lábfájás vagy izomgyengülés. Ennek oka az ideg ödémásodása, duzzanata, mely miatt infúzió, gyógytorna, elektromos kezelés válhat szükségessé.
Vizeletürítési nehézségek, melyek ideiglenesen katéterezést és hólyagkezelést (torna, gyógyszerelés) tehetnek szükségessé.

Milyen tünetekre figyeljünk a ~ esetén?
- Az életkor előrehaladtával a lábizomzat "kifáradhat". Erre utalhat a talp elülső részén, a lábháton és a lábszáron jelentkező, húzó jellegű fájdalom.

Miről árulkodik a ~, az ólmos érzet?
Gyakori, hogy ez ember úgy érzi, ólomból van, fáj a lába. Legtöbbször csak legyintünk rá: majd elmúlik. Pedig hiába múlik el a fájdalom, súlyos keringési elégtelenség húzódhat meg. A műsor vendégei, dr. Benedek Zsolt és dr.

Az életkor előrehaladtával nincs ember, aki ne tapasztalná meg a hátfájás, váll- vagy ~, ujjak, kar lábujjak zsibbadását, esetleg fülzúgást. Mindezek a tünetek gerincsérvre (discus hernia) is utalhatnak.

Ha a lábak "ólomnehezek", viszkető, feszülő érzés jelentkezik, hosszabb álldogálás után ~ lép fel, sőt estére be is dagadnak a bokák, ez azt jelenti, hogy a vénák nem működnek megfelelően. Igaz ez akkor is, ha a visszértágulat még nem észlelhetők.

A lumboszakrális plexusz érintettsége derék- és ~hoz, valamint a láb egy részének vagy egészének a gyengeségéhez vezet. A gyengeség korlátozódhat a lábfej vagy a lábszár mozgásaira, de kiterjedhet a teljes alsó végtagra is. A gyógyulás a kiváltó tényezőtől függ.

A vénás betegségek kialakulásának legfontosabb tünetei a gyakori ~, az elnehezült lábak, a megduzzadt boka és lábszár, a fáradt láb, a látható visszértágulatok a lábszáron és a combon, a bőr vöröses-barna elszíneződése, a bőrgyulladás, a viszketés és az éjszakai lábgörcs.

Nőgyógyásszal való konzultálás után, ismeretlen eredetű vérzéseknél, erős, gyakoribb fejfájásnál, érzéskiesésnél, hirtelen fellépő beszédzavar esetén, szokatlanul erős ~nál, fájdalom és erős szorító mellkasi érzésnél, látászavarnál, teherbeesés gyanújánál, ...

A szer igen hatásos a különböző érrendszeri megbetegedések, így a visszértágulat és az érszűkületes ~ esetében is. Emellett enyhítheti a cukorbetegség szövődményeként kialakult idegkárosodás tüneteit: a végtagokban érezhető zsibbadó, bizsergő érzést.
Láss élesen! ...

A járás minősége meghatározza hétköznapjainkat. A ~ oka gyakran vissza nem fordítható végleges állapot, mert a mozgásszervi betegségek látható, sokszor elkerülhetetlen károsodást és fogyatékosságot okoznak. Romlik az életminőség az társadalmi érvényesülés lehetősége.

Tüdőembólia esetén egy vérrög indul el a lábaktól a tüdő felé, figyelmeztető tünete lehet a ~, mellkasi fájdalom és hirtelen légszomj.

Zsibbadtság, szúró fájdalom és ~ok
Férfiak erekcióképtelensége
Menstruáció hiánya a nőknél ...

Polydactylia: legtöbbször a kéz vagy láb két szélén kifejlődött számfeletti ujjak vagy ujjpercek. A számfeletti ujjak gyakran sérülhetnek, okozhatnak ~t. A plusz ujjat műtéttel eltávolítják.
Brachydactylia: rövid, vékony ujjak fejlődnek.
Ujjhiány, ujjperccsonthiány ...

Jó néhány tanácsot találunk még arra vonatkozólag, hogyan lehet enyhíteni a ~t:


Kényeztető lábfürdő ...

Vitaminok, és cukorbetegek részére gyártott gyógytermékek szedése, ginsenget tartalmazó viaminok szedése, ~ra izületi étrendkiegészítők szedése
Meggyógyult:
nem ...

Már igen korán idegrendszeri károsodással (polineuritisz) jár, ami a lábujjak zsibbadása, a lábfejen kialakuló égő érzés, lábikragörcsök, diffúz ~ formájában jelentkezik. Hosszú távon izomsorvadás, idegbénulások, is fellépnek.

Elsősorban a memória javítására és a demencia (ideértve az Alzheimer-kórt is) megelőzésére használják, de kezelnek vele asztmát, fülcsengést, a nemi élet zavarait és a rossz vérkeringés okozta ~t is.
A kockázat: Fokozza a warfarinnal, kumarinnal és az aszpirinnel kapcsolatos vérzés kockázatát.

Az utazást követő pár óra múlva jelentkeznek a trombózis típusos tünetei: ~, feszítő érzés, duzzadás. A leszakadt érrögök megakadhatnak a tüdőben és tüdőembóliát okozhatnak.

Próbáltuk rávezetni a zsibbadásra, de nem tudom, hogy én adtam -e a szájába a válaszokat vagy tényleg azt érzi,, amit mond. A ~ok szinte minden
éjjel előfordulnak egy ideje és elég aggasztónak találom. Kihez kell fordulni annak kiderítésére, hogy miért fáj a lába? Miért fájhat ennyit?

Ahogyan erről a mélyvénás trombózis túlélőinek fele be is számol, hosszútávon jelentkezhet ~, ami járási nehézséghez is vezethet, elszíneződhet a bőr és kialakulhatnak akár fekélyek is. Ez az úgynevezett poszt-trombotikus szindróma pedig mindenképpen rontja az életminőséget.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Daganat, Cukorbetegség, Fekély, Allergia, Étvágytalanság?

◄ Lábdagadás   Lábgomba ►
 
RSS Mobile