Kezdőlap (Krupp)

 Betegségek 

  » »
 
   

Krupp

Betegségek  Krónikus veseelégtelenség  Kruppos köhögés

Krupp
A légutak vírusos, a légutak beszűkülésével járó, nehezített belégzést okozó fertőző megbetegedése. A kruppos roham hirtelen, igen gyakran éjjel jelentkező, ijesztő tüneteket produkáló állapot. Szinte csak gyermekeknél fordul elő.


Kruppos köhögés
Tünetek A felső légutak, a gége és a légcső allergiás szűkülete okozza. Csecsemőkortól hatéves korig fordul elő.

Krupp
Kruppnak nevezik azt a hangot, amely akkor keletkezik, amikor a gyermek az összeszorult és gyulladt hangszalagokon keresztül préseli ki a levegőt. Elsősorban 1,5-4 éves korban fordul elő. Oka ismeretlen.

Krupp vagy laryngotracheobronchitis acuta
Betegségleírások
A croup vagy magyarul krupp a gége és a légcső gyulladása, amelynek ijesztő tünetei elsősorban csecsemőkben és kisgyermekekben alakulnak ki.

Krupp tünetei és kezelése
Hűtőfürdő blog 2014.06.04. Krupp tünetei és kezelése2014-11-17T15:27:30+00:00 Gyermekbetegségek, Légúti betegségek - Megnézte 370 olvasó.
Krupp tünetei és kezelése ...

Krupp, pseudo-krupp
A krupp - croup - az ún. álhártyás gyulladás egyik formája, amire jellemző, hogy a nyálkahártyák felszínén fibrin (rostonya) válik ki.

Krupp tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: Laryngitis subglottica, pseudocroup, croup-syndroma, felső légúti fertőzés) ...

A krupp - Okok és kezelés
A kruppot főleg vírus-, ritkábban baktériumfertőzés okozza. Jellegzetessége, hogy általában váratlanul, az éjszakai órákban kezdődő ugató vagy lónyerítéshez hasonlító köhögéssel, rekedtséggel indul.

A krupp kezelése
Már induló köhögés, nátha esetén is célszerű antihisztamin hatással rendelkező gyógyszert adni a kisgyermeknek, amelyet érdemes kiegészíteni nyákoldó adásával.

Krupp
Alfréd, német iparos, szül. Essenben 1812 ápr. 26., megh. u. o. 1887 jul. 14. Atyjának, Frigyesnek egy kis acélöntője volt Essenben, melyet anyja 1848. egészen átadott K.-nak.

A krupp jellemzően a csecsemők és a kisgyermekek betegsége, ugyanis minél fiatalabb a gyermek, annál kisebb keresztmetszetűek légutai, márpedig az egészen szűk légutakat az erőteljes kruppos nyálkahártya-duzzanat nagyon gyorsan képes beszűkíteni.

A köznyelven kruppnak hívott betegség a gége akut gyulladása. A gyermek tüneteinek enyhítésére a legjobb háziszer a hidegpára. Állandó párologtatással telíteni kell a szoba levegőjét hideg gőzzel.

Gyűjtőfogalom, a krupp különböző súlyosságú lehet. A gégegörcsöt okozhatja vírusfertőzés, de felléphet megfázás nélkül is.

Krupp:
Kérdés:
Születése után örökbe fogadtunk egy kisfiút. A Baba a terhesség 40.hetében jött a világra, de fejlettsége csak a 37. hétnek felelt meg.

A kruppos fulladásra a legjellemzőbb, hogy gyakran éjszaka, sokszor váratlanul alakul ki a belégzési nehezítettség. Ha ilyenkor köhög a gyerek, akkor annak jellegzetes "ugató" hangja van, ami sokszor ijesztő.

A krupp
A szó (croup) varjúkárogást jelent, de ezt a kifejezést használták a gégenyálkahártya jelölésére.

A kruppról
A krupp, a laryngitis subglottica általában enyhe felső légúti hurutos tünetek után hirtelen, heves tünetekkel, nehezített légzéssel járó betegség.

Pszeudokrupp esetén sürgős, hatékony ellátásra van szükség! A szülő feladata az azonnali orvosi segítség elérése. Ez az a betegség, amivel nem szabad reggelig várni. A rosszul lévő gyermekek azonnali kórházi kezelést igényelnek.

Krupp betegség
A Krupp betegség, másik ismert nevén Laryngitis, a régen oly sok pici kis áldozatot követelő betegségnek, a torokgyíknak az újkori változata. Ez a betegség a csecsemők és kisgyermekek betegsége inkább.

Krupp
A kruppot leggyakrabban vírusfertőzés okozza, de kialakulhat allergia következtében is. Kisgyermekkorban fordul elő a leggyakrabban, iskolás korra általában kinövik a gyermekek.

Kruppos köhögés
Aki csak egyszer is a saját fülével hallotta, milyen ijesztő hangokat ad ki egy kisgyerek, ha rájön a kruppos köhögés, jól tudja, milyen könnyű pánikba esni, ha úgy érezzük, nem tudjuk enyhíteni a saját gyerekünk fájdalmát.

Ø Pseudo-krupp
Kiváltásában valamilyen vírusfertőzés játszik szerepet.
Tünetei: ...

Krupp
A krupp (croup) a felső és alsó légutak fertőző, különösen belégzéskor nehézlégzést okozó vírusos betegsége. Kruppot számos különböző vírus okozhat. Ősszel a parainfluenzavírus a legvalószínűbb kórokozó.

Krupp
A krupp vagy croup (laringotraheobronhitisz) a felső légutak ragályos vírusfertőzése, mely köhögést és olykor nehezített légzést, elsősorban belégzést okoz.

Kruppos köhögés
Ugató jellegű köhögés; legtöbbször éjjel, hirtelen kezdődik, hamar nehezített légzéshez vezethet. Neve pongyolaság: a krupp eredetileg diphtheriás gégegyulladást jelentett, ez is ugató köhögésben nyilvánult meg.

Gégehurut (Krupp szindróma) a csecsemőknél
A gégehurut csecsemőknél jelentkező, fertőző betegség. Nagyobb gyermekek és felnőttek esetében torokgyulladásnak hívják.
Előző 1 … 6 7 8 9 10 Következő ...

Krupp P., O' Sullivarz D.: Safety of oral terbinafine. Results of a postmarketing surveillance study in 25884 patients. Arch. Dermatol. 133, 1213-1219 (1997). 34. Smith A. G.: Potentiation of oral anticoagulants by ketoconazole. Brit. Med. J.

A köznapi néven hideg párásító készülékek gégegyulladás (krupp, rekedtség), száraz köhögés esetén nyújthatnak segítséget, fontos azonban megjegyezni, hogy ilyenkor a szoba hőmérsékletét is csökkentsük, ...

Később az is kiderült, hogy korunk igen elterjed betegségére, az allergiára és kruppos gyerekek számára is kiváló, egészségeseknek pedig remek immunerősítő, így mind többen szerették volna kipróbálni.

[1]Marton KI, Sox HC, Krupp JR. Involuntary weight loss: diagnostic and prognostic significance. Ann Intern Med 1981;95:568-74
[3]Wise GR, Craig D. Evaluation of involuntary weight loss. Where do you start? Postgrad Med 1994;95:149-150 ...

Ha családtagjait, gyermekeit allergia, asztma, parlagfű, poratka vagy Krupp gyötri, ...

A csecsemőkori asztma, a korai szívzörejek bizonyos fajtái, a vírus okozta krupp, bizonyos epilepszia fajták, a gyerekkori elhízás megszűnhet idővel, de ez nem azt jelenti, hogy nem is kell vele törődni.

Asztma ", Hörgőcskegyulladás ", Krupp "
275. FEJEZET - Emésztőszervi megbetegedések ...

A gyerekek kedvelik az ánizsos ízű ipekakuana szirupot (főleg krupp esetén ajánlott). A készítmény receptköteles.
Házi szirupok ...

A különleges eljárás a leglátványosabb javulást az allergiától vagy asztmától szenvedő betegeknél produkálja, de rengeteget segít a krupp, a szénanátha, a légcsőhurut, az arcüreggyulladás, az orrmelléküreg-gyulladás, ...

Mitől lesz náthás, kruppos a gyermek?Ha beteg gyermekét az aggódó szülő orvoshoz viszi, elmaradhatatlan kérdés; mi okozza?

Ezekben a veszélyeztetett csoportokban az RSV tüdőgyulladást és bronchiolitist okoz (az utóbbi az alsó légutak legkisebb járatainak/elágazásainak, a tüdő hörgőcskéinek gyulladása, a betegséget gyakran kruppnak nevezik).

Ha a betegség tovább terjed, akkor a vírusok a gégebemenet, illetve a hangszálak gyulladását is okozhatják. Gyermekeknél - ha a gyulladás eléri a gégebemenetet - kialakul a jellegzetes ugató köhögéssel társuló krupp.

Álhártyás gyulladást okoz a diphteriabaktérium toxinja, főleg torok lepedék képleten, de a pneumococcus is okozhat kruppot a tüdőben.

Lásd még: Lásd még: Allergia, Sebészet, Cukorbetegség, Daganat, Szindróma

Betegségek  Krónikus veseelégtelenség  Kruppos köhögés

 
RSS Mobile