Kezdőlap (Körömrágás)

 Betegségek 

  » »
 
   

Körömrágás

Betegségek  Körömgombásodás  Köszvény

Körömrágás
Tünetek A cumit a szülő adja a csecsemőnek, hogy megnyugtassa. Egy idő után azonban szeretné, ha elhagyná - holott a gyerek már hozzászokott, "feszültség levezetőnek" használja.


KÖRÖMRÁGÁS - LELKI OKAI
Bár a körömrágás többnyire gyermekekre jellemző, felnőtt korban is jelentkezhet. A rágás a külvilággal szembeni feszültségek és agressziók külső megnyilvánulása.

KÖRÖMRÁGÁS
MINDEN KÖRÖM TÖVIG LERÁGVA
- Minek a jele az állandó körömrágás?

Körömrágás
A kezdő szülők 10 leggyakoribb hibája
Minden szülő követ el hibákat. Bizonyára mindenkinek egy egész listája van arról, amit szerinte a szülei rosszul csináltak. Senki sem tökéletes, különösen nem az újdonsült szülők! ...

A körömrágás mint szorongásra utaló, illetve azt levezető tünet legkorábban 4 éves kor körül jelenik meg, gyakorinak azonban csak 6-7 éves kortól mondható.

Körömrágás (onychophagia)
Hasonló lefolyású a körömrágás is, mely a gyermekek egyötödét érinti. Ha a rágás súlyos formákat ölt, akkor egyértelműen kezelés javasolt.
Előző
Következő ...

Körömrágás
A körömrágás szintén gyakori rossz szokás felnőttek és gyermekek között is. A háttérben sokszor valamilyen szorongás deríthető fel. Sajnos a leszokás nem egyszerű, mindenkinek más válik be.

Körömrágás, hajtépkedés vagy ujjropogtatás - ugyan melyikőnk mond-hatná el magáról, hogy egyáltalán nincs semmilyen értelmetlen vagy túlzásba vitt apró mozdulata, rossz szokása? Sajnos a régi beidegződéseket nagyon nehéz megváltoztatni.

A körömrágás mindennapos problémának mondható, mégis nagyon zavaró lehet. Mit tehetünk ellene?
A férfiak félnek a házasságtól?
Miért gondoljuk mi nők, hogy a férfiak félnek a házasságtól?

A körömrágás sokakat érintő rossz szokás, ami mögött általában szorongás, félelem, stressz húzódik meg. Leszoktatáshoz rágógumit, vagy műkörmöt szoktak ajánlani, de legfontosabb az önfegyelem, súlyos esetben pszichológus segítsége is kérhető.

186. A körömrágás kezelése
Világszerte 600 millió ember rágja a körmét. A körömrágás nem pusztán rossz szokás, hanem a stressz vagy a megszállott-kényszer...
InforMed Hírek5 ...

Rendszeres körömrágás. onycho- + G. phago, eszik
onychoplastica
A körömágy korrekciós vagy plasztikai műtéte. onycho- + G. plastos, alakú, formájú ...

A sokáig tartó kimerültség gyengíti az idegrendszert is, s ez akár körömrágáshoz is vezethet, de a körmök ilyenkor maguktól is beszakadnak.

Hogyan szoktassuk le a gyereket a körömrágásról?
Az állandósult, kórosnak nevezhető körömrágás nem csak hogy egy nagyon rossz szokás, de bizonyos esetekben nagyon komoly lelki baj jele is lehet egyben.

A leggyakoribb példa a rossz szokásnak nevezett tünetre, a körömrágás. Ez a kényszercselekvés is gyakorta olyan esetekben jön elő, mikor kényelmetlenül érezzük magunkat, vagy feszültek vagyunk.

Az orvostudomány fejlődése megváltoztatta a társadalmi előítéletek is, a publikációk a közönség számára is megvilágították, hogy a körömrágás bizonyos ásványi anyagok hiányát mutatja, amely elfojtott indulatokkal, lelki problémákkal is párosulhat.

Ahelyett, hogy örülnének a szülők, hogy a gyerek harapósságának nem ők az áldozatai, még sokszor meg is büntetik a körömrágásért.

Hogyan segíthetünk?
- Vágjuk rövidre a körmét, próbáljuk leszoktatni a gyereket a körömrágásról.
Kapcsolódó fórumok: ...

Körömrágás, fogcsikorgatás, hajhullás,
Ideges beszéd, egyéb beszéd nehézség
Fejfájás, izomfájdalmak, mellkasi fájdalom, Menstruációs problémák
Szociális, társas élettől való visszavonulás, visszahúzódás ...

A szorongás - stressz állapot során gyakori a kórokozóktól való túlzott félelem, az állandó kézmosási inger, a szóismétlések, vagy a járás során fellépő szokatlan lépés-követések, de a körömrágás is szorongás -tünet lehet.

módon károsodott, illetve igazolni kell a gyermekkorra jellemző szorongásos tünetek meglétét: a magatartászavart, amely megnyilvánulhat teljesítmény-, fejlődés- valamint beilleszkedési zavarokban, illetve a kóros szokásokat, mint a körömrágás vagy a ...

Freud követői szerint az az ember, akinek ez az életszakasz valamilyen szempontból problematikus volt, stresszhelyzetben nagyobb gyakorisággal vezeti le szájjal kapcsolatos tevékenységgel feszültségeit, ami evés, ivás, körömrágás mellett a dohányzás ...

Leggyakrabban valamilyen félelmet, izgulást reagálja le a kisgyermek úgy, hogy néhány hónapig- akár fél évig is- pislog, erősen zárja a szemét. Majd úgy amint jött ez a tünet, úgy múlik el. Lehet azonban hogy körömrágás vagy más pótcselekvés váltja ...

Lásd még: Lásd még: Szemölcs, Bőrbetegség, Allergia, Gombás fertőzés, Ekcéma

Betegségek  Körömgombásodás  Köszvény

 
RSS Mobile