Kezdőlap (Köhögés)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Köhögés


 

Köhögés

Betegségek  Koszorúér-betegségek  Köhögéscsillapítók

Köhögés, Szamárköhögés
A köhögés a légutak kitisztítására irányuló reflexünk, melynek következtében a levegő, sokszor kellemetlen hangok kíséretében, feltör a légutakból.


Köhögés
A köhögés lehet valamely betegség tünete, de lehet a szervezetnek a torokba vagy alsóbb légutakba került ingerlő hatású anyag elleni védekező reflexe. A köhögés köpetet hozhat fel a tüdőből és légutakból.

köhögés, köpet, köhögéscsillapítők, nyákoldók, köptetők
A köhögés szervezetünk védőmechanizmusa, mely segít tisztán tartani a légutakat, illetve megakadályozza az ártalmas anyagok bejutását azokba.

Köhögés akupresszúra kezelése
A köhögés a szervezet természetes reflexe a légutakban levő káros anyagok eltávolítása érdekében.

Köhögéstől szívinfarktus?
Olvasva: 411
Amerikai kutatók első hallásra meghökkentő megállapítása szerint a hosszú ideje fennálló, krónikus köhögés és a szívinfarktus-kockázat között összefüggés áll fenn.

Köhögés - Milyen típusai vannak, és milyen betegség okozza?
A köhögés a szervezet normális reakciója, ami a légutak tisztítását szolgálja. Ha azonban a köhögés hosszabb ideig fennáll, az okát ki kell vizsgálni.

Köhögéscsillapítás: hogyan szabadulj meg a kellemetlen tünetektől?
Az állandó köhögés kizökkenthet a kerékvágásból. Próbád ki ezt az öt tanácsot, hogy otthon megbirkózhass a köhögéseddel! ...

Köhögés, megfázás
A meleg nyár után rosszkedvűen vesszük tudomásul, hogy a lenge ruhatárat az őszi pulóverek, majd a téli sapkák, sálak és kabátok váltják fel. Átöltözik körülöttünk a természet is. Ismét eljött az ősz, a tél...

Köhögés
Tudástár » Betegségek és vitaminok
Tünetek:
száraz, ziháló, ugató hangú köhögés, váladékkal vagy anélkül, mellkasfájás, láz.

Köhögés

A köhögés a szervezet automatikus reakciója, mely arra irányul, hogy a tüdőt védelmezze. Ha levegőn kívül bármi más kerül a légutakba, azonnal elkezdünk köhögni, hogy az idegen test/váladék kikerüljön onnan.

Köhögés, izomgyengeség, mellkasi fájdalom
A tüdőrák tünetei és kezelése
A tüdőrák mindegyik fajtája kezelhető, de jobb, ha a szűrővizsgálatokra és a megelőzésre fordítasz figyelmet.

Köhögés (száraz)
Száraz köhögés ellen hatékony megoldás a currys, párolt hagymás rizs fogyasztása.
Két fej felszeletelt hagymát kell extra szűz olívaolajon megpárolni, s hozzá keverni egy teáskanálnyi curryport.

KÖHÖGÉS
A köhögés két fajtáját kü­lönböztetjük meg. A hurutos (produktív) köhögést, amelynek során váladék szakad fel, általában aller­gia, meghűlés vagy más lég­úti fertőzés okozza.

köhögés
(lat. tussis). A K. többnyire a lélegző utakból eltávolítandó váladék kisegítésére szolgáló u. n. reflexműködés, amelynél a K.

Köhögés, köpet - Allergia?
1 hónapja csúnyán köhögök, sokszor száraz, sokszor köpetes, és nagyon fáj a torkom is. Elmentem a háziorvosomhoz, aki azt mondta, nem észlel gyulladást, ez allergia. Elkezdtem szedni a Loratidint, amit írt.

Köhögés:
Kérdés:
Nagyobbik lányom 4 éves. Már kb. 2 hónapja szenvedünk a köhögésétől. Az egész egy vírusos megfázással kezdődött. Néhány napos nátha után kezdett köhögni.

Köhögés
Az őszi-téli időszak kellemetlen tünete - főleg közösségbe járó gyermeknél - a köhögés, amely sok esetben elhúzódó, és enyhe formában ugyan, de egész ősszel és télen jellemző.

Köhögés és reflux
Nem a légutak betegsége, de nagyon sokszor okoz köhögést - gyomor panasz nélkül is az, ún. reflux betegség.

Köhögéscsillapítók száraz köhögésre
Az inhalálás ingercsillapító, nyákoldó és csíraölő hatású.

Köhögés csillapítása
A köhögést célszerű csillapítani, mert kellemetlen közérzetet okoz. A népi gyógymódok sokféle növényt és technikát kínálnak erre.
-Mindkét köhögés fajtánál alkalmazható a csipkebogyó, amely roboráló és C vitamin pótló.

A köhögésről
1. oldal / 2
A köhögés egy reflexes folyamat, a légúti váladék, szennyeződés eltávolítását szolgálja.

Szamárköhögés
Diagnózis: Baktérium által okozott, erősen fertőző betegség. Nevét onnan kapta, hogy a szamárordításhoz hasonló köhögő rohamoktól szenved a beteg. Bármilyen életkorban kialakulhat.

Szamárköhögés
Cseppfertőzéssel terjedő, baktérium okozta, fertőző, járványos megbetegedés. Köhögési rohamokat okoz, több héten át tart. Magyarországon kötelező az ellene való védőoltás.

Szamárköhögés (Pertussis)
Az európai országokban is egyre több esetet észlelnek, lappangási ideje 1-3 hét, tünete a hőemelkedés, láz. Elsősorban fiatal gyermekek kaphatják el, akik még nincsenek beoltva.
BŐVEBB INFORMÁCIÓ ...

Szamárköhögés tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: pertussis) ...

A tipikus köhögési rohamok esetében az orvosnak nem nehéz megállapítania a szamárköhögést. Az éjszakai, a nyelv kidugásával járó rohamok különösen jellegzetesek.

A köhögés önmagában nem betegség, hanem annak kísérő tünete. Bár a szenvedő alany számára kellemetlen, mégis hasznos jelenség, hiszen sokféle formában mutatkozhat, és jellege elárulja az orvos számára, miféle megbetegedéssel áll szemben.

(Szamárköhögés)
A Bordetella pertussis által okozott, rendkívül fertőző, heveny bacterialis megbetegedés; jellegzetessége a paroxysmusos, vagy spasticus köhögési roham, mely rendszerint elnyújtott, magas hangszínű, ...

A szamárköhögés elleni védőoltás hazánkban kötelező. Jelenleg a csecsemők 3 hónapos koruktól kezdve több alkalommal ismételten kapják az oltást (csecsemőkorban 3, 4 és 5 hónapos korban, majd 3 és 6 éves életkorban).
Kezdeti tünetek: ...

Köhögés amit nem kell elviselnünk
A köhögés lényege görcsszerű , lökésszerű kilélegzésben áll, amelyet mély belélegzés előzött meg.

Köhögés
A köhögés soha nem normális állapot, annak mindig oka van, amit fel kell deríteni: ez lehet banális ok, mint a megfázás, de állhat komolyabb betegség is a háttérben. ...

Köhögési syncope

A szituációs syncopék egyik ritkán diagnosztizált formája a köhögési syncope. A kórkép irodalmi adatok szerint elsősorban krónikus obstruktív légúti betegségben szenvedő középkorú, illetve idős, túlsúlyos férfiaknál fordul elő.

Köhögés
Codein tartalmú köhögéscsillapítók
Codein tartalmú tabletták (ma már kombinált codein és aspirin, ill. paracetamol tartalmú tabletták is hozzáférhetőek) ...

Lásd még: Lásd még: Hasmenés, Daganat, Bőrbetegség, Allergia, Székrekedés

Betegségek  Koszorúér-betegségek  Köhögéscsillapítók

 
RSS Mobile