Kezdőlap (Köhögés)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Köhögés


 

Köhögés

Betegségek  Koszorúér meszesedés  Köhögéscsillapítók

Köhögés, Szamárköhögés
A köhögés a légutak kitisztítására irányuló reflexünk, melynek következtében a levegő, sokszor kellemetlen hangok kíséretében, feltör a légutakból.A lehet valamely betegség tünete, de lehet a szervezetnek a torokba vagy alsóbb légutakba került ingerlő hatású anyag elleni védekező reflexe. A köpetet hozhat fel a tüdőből és légutakból.

köhögés, köpet, köhögéscsillapítők, nyákoldók, köptetők
A köhögés szervezetünk védőmechanizmusa, mely segít tisztán tartani a légutakat, illetve megakadályozza az ártalmas anyagok bejutását azokba.

akupresszúra kezelése
A a szervezet természetes reflexe a légutakban levő káros anyagok eltávolítása érdekében.

Köhögéstől szívinfarktus?
Olvasva: 411
Amerikai kutatók első hallásra meghökkentő megállapítása szerint a hosszú ideje fennálló, krónikus köhögés és a szívinfarktus-kockázat között összefüggés áll fenn.

- Milyen típusai vannak, és milyen betegség okozza?
A a szervezet normális reakciója, ami a légutak tisztítását szolgálja. Ha azonban a hosszabb ideig fennáll, az okát ki kell vizsgálni.

Köhögéscsillapítás: hogyan szabadulj meg a kellemetlen tünetektől?
Az állandó köhögés kizökkenthet a kerékvágásból. Próbád ki ezt az öt tanácsot, hogy otthon megbirkózhass a köhögéseddel! ...

, megfázás
A meleg nyár után rosszkedvűen vesszük tudomásul, hogy a lenge ruhatárat az őszi pulóverek, majd a téli sapkák, sálak és kabátok váltják fel. Átöltözik körülöttünk a természet is. Ismét eljött az ősz, a tél...

Köhögés
Tudástár » Betegségek és vitaminok
Tünetek:
száraz, ziháló, ugató hangú köhögés, váladékkal vagy anélkül, mellkasfájás, láz.A a szervezet automatikus reakciója, mely arra irányul, hogy a tüdőt védelmezze. Ha levegőn kívül bármi más kerül a légutakba, azonnal elkezdünk köhögni, hogy az idegen test/váladék kikerüljön onnan.

Köhögés, izomgyengeség, mellkasi fájdalom
A tüdőrák tünetei és kezelése
A tüdőrák mindegyik fajtája kezelhető, de jobb, ha a szűrővizsgálatokra és a megelőzésre fordítasz figyelmet.


A két fajtáját kü­lönböztetjük meg. A hurutos (produktív) t, amelynek során váladék szakad fel, általában aller­gia, meghűlés vagy más lég­úti fertőzés okozza.

köhögés
(lat. tussis). A K. többnyire a lélegző utakból eltávolítandó váladék kisegítésére szolgáló u. n. reflexműködés, amelynél a K.

, köpet - Allergia?
1 hónapja csúnyán köhögök, sokszor száraz, sokszor köpetes, és nagyon fáj a torkom is. Elmentem a háziorvosomhoz, aki azt mondta, nem észlel gyulladást, ez allergia. Elkezdtem szedni a Loratidint, amit írt.

Köhögés:
Kérdés:
Nagyobbik lányom 4 éves. Már kb. 2 hónapja szenvedünk a köhögésétől. Az egész egy vírusos megfázással kezdődött. Néhány napos nátha után kezdett köhögni.


Az őszi-téli időszak kellemetlen tünete - főleg közösségbe járó gyermeknél - a , amely sok esetben elhúzódó, és enyhe formában ugyan, de egész ősszel és télen jellemző.

Köhögés és reflux
Nem a légutak betegsége, de nagyon sokszor okoz köhögést - gyomor panasz nélkül is az, ún. reflux betegség.

csillapítók száraz re
Az inhalálás ingercsillapító, nyákoldó és csíraölő hatású.

Köhögés csillapítása
A köhögést célszerű csillapítani, mert kellemetlen közérzetet okoz. A népi gyógymódok sokféle növényt és technikát kínálnak erre.
-Mindkét köhögés fajtánál alkalmazható a csipkebogyó, amely roboráló és C vitamin pótló.

A ről
1. oldal / 2
A egy reflexes folyamat, a légúti váladék, szennyeződés eltávolítását szolgálja.

Szamárköhögés
Diagnózis: Baktérium által okozott, erősen fertőző betegség. Nevét onnan kapta, hogy a szamárordításhoz hasonló köhögő rohamoktól szenved a beteg. Bármilyen életkorban kialakulhat.

Szamár
Cseppfertőzéssel terjedő, baktérium okozta, fertőző, járványos megbetegedés. i rohamokat okoz, több héten át tart. Magyarországon kötelező az ellene való védőoltás.

Szamárköhögés (Pertussis)
Az európai országokban is egyre több esetet észlelnek, lappangási ideje 1-3 hét, tünete a hőemelkedés, láz. Elsősorban fiatal gyermekek kaphatják el, akik még nincsenek beoltva.
BŐVEBB INFORMÁCIÓ ...

Szamár tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: pertussis) ...

A tipikus köhögési rohamok esetében az orvosnak nem nehéz megállapítania a szamárköhögést. Az éjszakai, a nyelv kidugásával járó rohamok különösen jellegzetesek.

A önmagában nem betegség, hanem annak kísérő tünete. Bár a szenvedő alany számára kellemetlen, mégis hasznos jelenség, hiszen sokféle formában mutatkozhat, és jellege elárulja az orvos számára, miféle megbetegedéssel áll szemben.

A köhögéscsillapító gyógyszerek nem szedhetők tovább egy hétnél, egyeseknél fennáll a hozzászokás veszélye. Ezen kívül mellékhatásként székrekedés vagy az autóvezetést megakadályozó koncentrálóképesség-csökkenés jelentkezhet.

Makacs - a visszatérő hörgőgyulladás kezelése
Az orrmelléküregek heveny és idült gyulladása
Húgyúti gyulladások ...

A szamárköhögés elleni védőoltás hazánkban kötelező. Jelenleg a csecsemők 3 hónapos koruktól kezdve több alkalommal ismételten kapják az oltást (csecsemőkorban 3, 4 és 5 hónapos korban, majd 3 és 6 éves életkorban).
Kezdeti tünetek: ...

Mielőtt azonban bármilyen házi gyógymódhoz folyamodunk, bizonyosodjunk meg róla, hogy ünket nem valamilyen komoly betegség okozza, és keressük fel orvosunkat.
Kapcsolódó kifejezések: enyhítése 
Ez is érdekelheti ...

Köhögés
A köhögés soha nem normális állapot, annak mindig oka van, amit fel kell deríteni: ez lehet banális ok, mint a megfázás, de állhat komolyabb betegség is a háttérben. ...

i syncope

A szituációs syncopék egyik ritkán diagnosztizált formája a i syncope. A kórkép irodalmi adatok szerint elsősorban krónikus obstruktív légúti betegségben szenvedő középkorú, illetve idős, túlsúlyos férfiaknál fordul elő.

Köhögés
Codein tartalmú köhögéscsillapítók
Codein tartalmú tabletták (ma már kombinált codein és aspirin, ill. paracetamol tartalmú tabletták is hozzáférhetőek) ...

Lásd még: Lásd még: Allergia, Daganat, Koleszterin, Depresszió, Influenza

Betegségek  Koszorúér meszesedés  Köhögéscsillapítók

 
RSS Mobile