Kezdőlap (Klimax)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Klimax


 

Klimax

Betegségek  Kleptománia  Klinikai gyakorlat

Klimax
Őszintén a hüvelyszárazságról
A női lét ciklikusságából adódóan a szebbik nem természetesnek veszi, hogy menstruál, gyermeket szül, klimaxot él meg.Menopausa, "Változó kor"
Átlagosan a 47-48. életév táján köszönt be a nők többségének életébe a "változó kor".

A klimax, depresszió, álmatlanság ellenszerei
Olvasva: 383
Orvosi zsálya ...


Drámai műben a cselekmény csúcspontja, döntő fordulata, stilisztikai fokozás, a női vérzés végleges elmaradásának időszaka: női . - klimaktérium: a női változás időszaka a negyvenes életévek derekán.

Klimax
A változás kora, a női nemi hormonok termelődésének fokozatos leállása, általában 44-52 éves kor között következik be.

A MENOPAUZA () ÉS A MORA
Azt szoktuk mondani, a változatosság gyönyörködtet. A változás korára mégsem gondolunk szívesen. Jobban szeretjük a visszafordítható változásokat.

Megelőzhetjük a klimaxos panaszokat, ha hidegen sajtolt növényi olajokat, zöldfőzelékféléket, sajtot vagy tejet fogyasztunk, napjában kétszer sétálunk a napon, továbbá eszünk saját őrlésű gabonamüzlit és sok gyümölcsöt.
« Vissza ...

A férfiakat érintő andropauza a női nak megfelelője, és a herék hormontermelésének csökkenésével, vagy szünetelésével jár.

Menopauza (változókor, klimax)

Címkék: menopauza, változókor, havivérzés, gonadotróp hormonok, prémenopauza, perimenopauza, posztmenopauza ...

és alvászavar
Sok ötven év körüli nőnek megkeseríti az életét, hogy nehezen tud elaludni, és az éjszaka folyamán többször felébred. Bár korábban úgy aludtak, mint a bunda, mostanában félnek az estéktől - mesélik.
...

klimax, hőhullámok, gabapentin, Neurontin
A hormonpótló kezelés ugyan jó hatású lehet a hőhullámok ellen menopausában, ám például azoknál, akik már túl vannak a mellrákon, túl kockázatos ez a kezelési módszer.

A ról
A egy körülbelül tízéves folyamat, átmenet a teljes nemi működés és az időskor között. A gyakorlatban a menstruáció megszűnését, a termékenység elmúlását jelenti.

A férfiklimax
Csökkenő teljesítmény
Valószínűleg még az orvostudományban járatlan olvasók is hallottak már a női klimaxról s annak negatív tüneteiről.

A férfi (változókor)
Még az orvostudományban járatlan olvasóim is biztos, hogy többé-kevésbé ismerik a női ot, annak minden negatív tünetével együtt. Az a nőknél rengeteg panaszt okozhat.

Klimax - tények és tévhitek
Klimax jelei - ez már a változó kor lenne?
Klimax (menopauza), avagy a változás kora ...

A jellemző pszichés tünetei
Kialakulhatnak a 'dominó elv' alapján a vegetatív tünetek következményeként, így az éjszaki verejtékezés alvászavarhoz vezethet, a kialvatlanság fáradékonyságot és teljesítmény csökkenést, ez feszültséget, ...

Akár férfi-klimaxnak hívjuk, akár nem, a férfiak egy része igenis produkál komoly és zavaró tüneteket a tesztoszteronhiány miatt. Sajnos az orvostudomány sokkal kevesebbet tud a férfi-klimaxról, mint a nőiről.

Nincs férfi?
Az ötvenes éveikben járó férfiaknál gyakran jelentkeznek olyan pszichés és magatartásbeli változások, amelyek a női tüneteire emlékeztetnek.

Menopauza (klimax, változókor)
A menopauza a nő életében az az időpont, amikor a rendszeres menstruáció elmúlik (a petefészek tüszőhormon-termelése csökken, majd megszűnik), és természetes úton többet nem eshet teherbe.

Menopauza és utáni tünetek lehetnek:
hasi típusú elhízás,
hajritkulás,
a nemi szervek szőrzetének megritkulása,
hüvelyi szárazság,
a mellek megereszkedése.

Tudnivalók a férfi-klimaxról
A férfiak korfüggő hormonális változása - a néha férfi-klimaxnak is nevezett jelenség - másképpen zajlik le, mint a nőknél. Az alábbiakban összefoglaljuk a tüneteket és a kezelés lehetőségeit.

Mit tegyünk, ha észleljük a tüneteit?
Először is, ha észleljük a tüneteit, keressük fel orvosunkat, és beszéljük meg -vele problémáinkat. Utasításait feltétlenül tartsuk be.

Szeszélyes férfiak - Klimaxolnak a férfiak is?
Nem megy mindig - Tanácsok erekciós problémák esetére
Esélytelen férfiak ...

: nem csak a nőket érinti!
Az időskor közeledtével nem csak a nők, de a férfiak szervezetében is csökken egyes, a test sok működésében szerepet játszó hormonok szintje.

Klimax - lásd Menopauza
Klitoridektómia - csikló műtéti úton történő eltávolítása. Századunk első évtizedeiben még Európában is végeztek klitoridektómiát, azaz műtéti úton eltávolították a kislányok csiklóját.

- menopause
klrensz - clearance, A vese egy adott anyagra vonatkoz kivlasztkpessgnek az rtke, (pl. kreatinin klrensz - lsd a kpleteket: Cockroft, Schwartz)
klitorisz - csikl, clithoris ...

KLIMAX (MENOPAUSA, VÁLTOZÓ KOR)
A menopauza rendszerint 45 és 55 év között következik be. Menopauzán szűkebb értelemben az utolsó peteérést követő menstruációs vérzést értjük, melyet egy éven belül nem követ újabb vérzés.

Férfi
Nem csak a nőket érinti a váltózókor, a középkorú, 45-59 éves férfiak életében is jelentkezik a . Ennek hátterében ugyancsak hormonális változások állnak.

A férfi klimax
A férfivel foglalkozó orvostudományi ág, az andrológia önállósulása az ezredfordulóra világszerte megtörtént.

A Lady Tea összetevői:
Crataegus monogyna:
virágos ágvégében található hatóanyagok az ingadozó vérnyomás, hypertonia, palpitatio ellenszerei.

- Férfi klimax (aging male sy.)
Az idősödő férfiaknál a változás kora, a klimax, időben sokkal jobban elhúzódik mint a nőknél,a tünetek részben általános jellegűek és a közérzetet érintőek, ...

a férfiaknál
panaszainak enyhítése gyógynövényekkel
klinikai molekuláris genetika ...

klimax lezajlása után vagy annak környékén jelenik meg, ami a szervezet disszimilációs anyagcsere-folyamatainak túlsúlyba jutásával magyarázható.
A sötétebb foltok felett a hám sorvadása (atrophia) figyelhető meg.

Lásd még: Lásd még: Menstruáció, Menopauza, Cukorbetegség, Nőgyógyászat, Inkontinencia

Betegségek  Kleptománia  Klinikai gyakorlat

 
RSS Mobile