Kezdőlap (Klimax)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Klimax


 

Klimax

Betegségek  Kleptománia  Klinikai gyakorlat
2014.04.19

Klimax
Őszintén a hüvelyszárazságról
A női lét ciklikusságából adódóan a szebbik nem természetesnek veszi, hogy menstruál, gyermeket szül, klimaxot él meg.


Klimax
Menopausa, "Változó kor"
Átlagosan a 47-48. életév táján köszönt be a nők többségének életébe a "változó kor".

A klimax, depresszió, álmatlanság ellenszerei
Olvasva: 383
Orvosi zsálya ...

klimax
Drámai műben a cselekmény csúcspontja, döntő fordulata, stilisztikai fokozás, a női vérzés végleges elmaradásának időszaka: női klimax. - klimaktérium: a női változás időszaka a negyvenes életévek derekán.

Klimax
A változás kora, a női nemi hormonok termelődésének fokozatos leállása, általában 44-52 éves kor között következik be.

A MENOPAUZA (KLIMAX) ÉS A MORA
Azt szoktuk mondani, a változatosság gyönyörködtet. A változás korára mégsem gondolunk szívesen. Jobban szeretjük a visszafordítható változásokat.

Megelőzhetjük a klimaxos panaszokat, ha hidegen sajtolt növényi olajokat, zöldfőzelékféléket, sajtot vagy tejet fogyasztunk, napjában kétszer sétálunk a napon, továbbá eszünk saját őrlésű gabonamüzlit és sok gyümölcsöt.
« Vissza ...

A férfiakat érintő andropauza a női klimaxnak megfelelője, és a herék hormontermelésének csökkenésével, vagy szünetelésével jár.

Menopauza (változókor, klimax)

Címkék: menopauza, változókor, havivérzés, gonadotróp hormonok, prémenopauza, perimenopauza, posztmenopauza ...

Klimax és alvászavar
Sok ötven év körüli nőnek megkeseríti az életét, hogy nehezen tud elaludni, és az éjszaka folyamán többször felébred. Bár korábban úgy aludtak, mint a bunda, mostanában félnek az estéktől - mesélik.
...

klimax, hőhullámok, gabapentin, Neurontin
A hormonpótló kezelés ugyan jó hatású lehet a hőhullámok ellen menopausában, ám például azoknál, akik már túl vannak a mellrákon, túl kockázatos ez a kezelési módszer.

A klimaxról
A klimax egy körülbelül tízéves folyamat, átmenet a teljes nemi működés és az időskor között. A gyakorlatban a menstruáció megszűnését, a termékenység elmúlását jelenti.

A férfiklimax
Csökkenő teljesítmény
Valószínűleg még az orvostudományban járatlan olvasók is hallottak már a női klimaxról s annak negatív tüneteiről.

A férfi klimax (változókor)
Még az orvostudományban járatlan olvasóim is biztos, hogy többé-kevésbé ismerik a női klimaxot, annak minden negatív tünetével együtt. Az a nőknél rengeteg panaszt okozhat.

Klimax - tények és tévhitek
Klimax jelei - ez már a változó kor lenne?
Klimax (menopauza), avagy a változás kora ...

A klimax jellemző pszichés tünetei
Kialakulhatnak a 'dominó elv' alapján a vegetatív tünetek következményeként, így az éjszaki verejtékezés alvászavarhoz vezethet, a kialvatlanság fáradékonyságot és teljesítmény csökkenést, ez feszültséget, ...

Akár férfi-klimaxnak hívjuk, akár nem, a férfiak egy része igenis produkál komoly és zavaró tüneteket a tesztoszteronhiány miatt. Sajnos az orvostudomány sokkal kevesebbet tud a férfi-klimaxról, mint a nőiről.

Nincs férfiklimax?
Az ötvenes éveikben járó férfiaknál gyakran jelentkeznek olyan pszichés és magatartásbeli változások, amelyek a női klimax tüneteire emlékeztetnek.

Menopauza (klimax, változókor)
A menopauza a nő életében az az időpont, amikor a rendszeres menstruáció elmúlik (a petefészek tüszőhormon-termelése csökken, majd megszűnik), és természetes úton többet nem eshet teherbe.

Menopauza és klimax utáni tünetek lehetnek:
hasi típusú elhízás,
hajritkulás,
a nemi szervek szőrzetének megritkulása,
hüvelyi szárazság,
a mellek megereszkedése.

Tudnivalók a férfi-klimaxról
A férfiak korfüggő hormonális változása - a néha férfi-klimaxnak is nevezett jelenség - másképpen zajlik le, mint a nőknél. Az alábbiakban összefoglaljuk a tüneteket és a kezelés lehetőségeit.

Mit tegyünk, ha észleljük a klimax tüneteit?
Először is, ha észleljük a klimax tüneteit, keressük fel orvosunkat, és beszéljük meg -vele problémáinkat. Utasításait feltétlenül tartsuk be.

Szeszélyes férfiak - Klimaxolnak a férfiak is?
Nem megy mindig - Tanácsok erekciós problémák esetére
Esélytelen férfiak ...

Klimax: nem csak a nőket érinti!
Az időskor közeledtével nem csak a nők, de a férfiak szervezetében is csökken egyes, a test sok működésében szerepet játszó hormonok szintje.

Klimax - lásd Menopauza
Klitoridektómia - csikló műtéti úton történő eltávolítása. Századunk első évtizedeiben még Európában is végeztek klitoridektómiát, azaz műtéti úton eltávolították a kislányok csiklóját.

klimax - menopause
klrensz - clearance, A vese egy adott anyagra vonatkoz kivlasztkpessgnek az rtke, (pl. kreatinin klrensz - lsd a kpleteket: Cockroft, Schwartz)
klitorisz - csikl, clithoris ...

KLIMAX (MENOPAUSA, VÁLTOZÓ KOR)
A menopauza rendszerint 45 és 55 év között következik be. Menopauzán szűkebb értelemben az utolsó peteérést követő menstruációs vérzést értjük, melyet egy éven belül nem követ újabb vérzés.

Férfiklimax
Nem csak a nőket érinti a váltózókor, a középkorú, 45-59 éves férfiak életében is jelentkezik a klimax. Ennek hátterében ugyancsak hormonális változások állnak.

A férfi klimax
A férfivel foglalkozó orvostudományi ág, az andrológia önállósulása az ezredfordulóra világszerte megtörtént.

A Lady Klimax Tea összetevői:
Crataegus monogyna:
virágos ágvégében található hatóanyagok az ingadozó vérnyomás, hypertonia, palpitatio ellenszerei.

- Férfi klimax (aging male sy.)
Az idősödő férfiaknál a változás kora, a klimax, időben sokkal jobban elhúzódik mint a nőknél,a tünetek részben általános jellegűek és a közérzetet érintőek, ...

klimax a férfiaknál
klimax panaszainak enyhítése gyógynövényekkel
klinikai molekuláris genetika ...

klimax lezajlása után vagy annak környékén jelenik meg, ami a szervezet disszimilációs anyagcsere-folyamatainak túlsúlyba jutásával magyarázható.
A sötétebb foltok felett a hám sorvadása (atrophia) figyelhető meg.

A klimax után is van terhesség
Los Angeles, 2009. július 16., csütörtök (MTI/AP) - A világon a legidősebbként szült spanyol nő halála tragédia lehet a gyerekének, de nem jelenti azt, ...

A klimax hatására csökkenő majd megszűnő petefészekhormon-termelés önmagában is csontvesztéssel jár, a menopauzában évente a csonttömeg átlagosan 2 - 3 százaléka tűnik el.

3, Klimax
A klimax sok nő életében érzelmi és fizikai fordulópontot jelent, amitől a kellemetlen tünetek miatt nagyon sokan tartanak.
Mi játszódik le ilyenkor a szervezetben?

Férfi klimax
Férfi fogamzásgátlás
Húgyúti kövesség (urolithiasis)
Urológiai betegségek ...

A menopauza (klimax) a nők reproduktív életszakaszának lezárása, mely után a petefészkekből már nem szabadul fel több petesejt, kevesebb hormon termelődik, rendszertelenné válik, maj elmarad a menstruáció.

Táplálkozás a klimax idején
A változókorba érő hölgyeknek - ha korábban nem is tették - érdemes odafigyelni a táplálkozásukra, hiszen ezzel csökkenthetik a kellemetlen tüneteket és az egészségügyi kockázatokat.
további cikkek ...

Ha a páciens a klimax időszakában van, az ösztrogénszint csökkenése miatti hüvelyszárazság szintén hüvelyi viszketést idézhet elő.

Álmatlanság klimax idején
A változás kora némely nőnél szinte teljesen tünetmentesen zajlik, míg másokat a legkülönfélébb panaszok kínoznak. A hőhullámok és az erős verejtékezés mellett gyakori gond az álmatlanság.
» Részletek ...

Kutatók szerint, a klimax idején, a nőknél az ideális mennyiség kálciumból, a napi 1000 mg, bár sokan ennél kevesebbet is mondanak.

Nőknél a hormonális ciklus változásaival járó premenstruális szindróma és klimaxos tüneteket is enyhíti, csökkentve a feszültséget és depressziós tüneteket.

A panaszok a női klimaxéhoz hasonlítanak (kipirulások, verejtékezés, depresszió, fáradékonyság, alvászavar).
Néhány tünet tekinthető azon szervek funkció zavarának, amelyekre a tesztoszteron hat (erektilis diszfunkció, csökkent izomerő).

Fokozott kockázatot jelent a növekedett női nemi hormonszint, a menstruációs periódus megnyúlása, azaz az első vérzésnek az átlagosnál korábbi jelentkezése, valamint a szokásosnál később bekövetkező klimax.

A Palástfű tea segít menstruációs zavarok, fehérfolyás, alhasi panaszok és a klimaxos rosszullétek esetén, de kezdődő pubertás időszakban is kedvezően hat a női szervekre. Ciklusbeállításra a legjobban alkalmazható.

Menopauza utáni oszteoporózis:A változókor (klimax) utáni csontritkulást (I. típusú oszteoporózis) az ösztrogén hiánya okozza. Ez az egyik fő női hormon, mely szabályozza a nőkben a kálcium beépülését a csontba. (I.

Klimaxos panaszok esetén
Impotencia, szexuális problémák esetén
Vizelési panaszok esetén
Emésztési zavarok (a Refluxbetegség!), székelési nehézségek, puffadások fennállásakor
Migrén, fejfájások esetén
Keringési zavarok, érgyulladások esetén ...

Nem befolyásolható az öröklött hajlam a betegség kialakulására, az életkor, és a nem (férfiak veszélyeztetettebbek, azonban a klimax után a nők hajlama nagyjából megközelíti a férfiakét).

Tünetek: A változókort megelőző időszak (prae-klimax) során hőhullámok jelentkeznek: melegségérzettel, izzadással, bőrpírral (különösen a nyakon és arcon).

Ez az eredmény annak tulajdonítható, hogy a rost, a vizsgálatok szerint klimax előtti nőknél csökkenti az ösztrogénszintet, de nincs ilyen hatása a klimax utáni állapotban.

A klimax után a női szervezet nem jut ösztrogénhez, a hüvely hossza és átmérője egyaránt kisebb lesz. A hüvelyfal gyakran elvékonyodik, és a helyi mirigyműködés alábbhagy. A hormonális változások miatt a női mell is megváltozik.

menstruációs problémák, klimax
Görcs, rendszertelen, vagy elmaradt menstruáció testi - lelki oka kideríthető. Itt szintén hatékony segítség a gyors, pontos, kíméletes biorezonanciás állapotfelmérés.

A dohányos nôk körében a klimax korábban jelentkezik és több panasszal, nehézséggel jár.
A dohányzó nôknél a fogamzás nehézségeirôl, elsôdleges és másodlagos meddôségrôl számol be a szakirodalom.

Klimax: Már Hippokratesz is megfigyelte, hogy a "csökkenő menses a kéz- és lábizületek, és a derék fájdalmával jár", s hogy "a nőknek megfájdul a nyaka, háta, dereka".

Idősödő férfiak és a férfiklimax

Mai világunkban a férfiak születéskor várható élettartama jelentősen megnövekedett a korábbi történelmi korokhoz képest.

Középkorú, egyébként is hamarosan klimaxba kerülő nő esetén a petefészkeket is könnyebb szívvel el lehet távolítani, mint fiatal, családalapítás előtt álló betegeknél.

de lényegesen kisebb mennyiségben.) Túl magas a szintje tüszőrepedéskor, férfiaknál májzsugor, esetleg agydaganat esetén. Alacsonyabb az érték tüszőrepedés nélküli ciklusban, a petefészkek gyenge működésekor, illetve a változókorban, a klimax után is ...

- Cukorbetegek számára fontos szempont, hogy az inulin egy olyan energiaforrás, amely nem emeli a vérckukor szintet.
- Egyes források szerint az inulun a klimax korban lévő nők mellrák rizikóját csökkenti azáltal, ...

Emésztési zavarok, puffadás, rekeszizomsérv, hányinger, gyomornyálkahártya gyulladása, cukorbaj, klimaxos folyás, idült reuma, izületi gyulladások, étvágytalanság, idegrendszeri betegségek (fóbiák) gyógyításában.

Lásd még: Lásd még: Menstruáció, Menopauza, Cukorbetegség, Nőgyógyászat, Inkontinencia

Betegségek  Kleptománia  Klinikai gyakorlat
2014.04.19

 
RSS Mobile