Kezdőlap (Klimax)

 Betegségek 

  » »
 
   

Klimax

Betegségek  Klimaktérium  Klinikai gyakorlat

Klimax
Őszintén a hüvelyszárazságról
A női lét ciklikusságából adódóan a szebbik nem természetesnek veszi, hogy menstruál, gyermeket szül, klimaxot él meg.


Klimax
Menopausa, "Változó kor"
Átlagosan a 47-48. életév táján köszönt be a nők többségének életébe a "változó kor".

A klimax, depresszió, álmatlanság ellenszerei
Olvasva: 383
Orvosi zsálya ...

klimax
Drámai műben a cselekmény csúcspontja, döntő fordulata, stilisztikai fokozás, a női vérzés végleges elmaradásának időszaka: női klimax. - klimaktérium: a női változás időszaka a negyvenes életévek derekán.

Klimax
A változás kora, a női nemi hormonok termelődésének fokozatos leállása, általában 44-52 éves kor között következik be.

A MENOPAUZA (KLIMAX) ÉS A MORA
Azt szoktuk mondani, a változatosság gyönyörködtet. A változás korára mégsem gondolunk szívesen. Jobban szeretjük a visszafordítható változásokat.

Megelőzhetjük a klimaxos panaszokat, ha hidegen sajtolt növényi olajokat, zöldfőzelékféléket, sajtot vagy tejet fogyasztunk, napjában kétszer sétálunk a napon, továbbá eszünk saját őrlésű gabonamüzlit és sok gyümölcsöt.
« Vissza ...

A férfiakat érintő andropauza a női klimaxnak megfelelője, és a herék hormontermelésének csökkenésével, vagy szünetelésével jár.

Menopauza (változókor, klimax)

Címkék: menopauza, változókor, havivérzés, gonadotróp hormonok, prémenopauza, perimenopauza, posztmenopauza ...

Klimax és alvászavar
Sok ötven év körüli nőnek megkeseríti az életét, hogy nehezen tud elaludni, és az éjszaka folyamán többször felébred. Bár korábban úgy aludtak, mint a bunda, mostanában félnek az estéktől - mesélik.
...

klimax, hőhullámok, gabapentin, Neurontin
A hormonpótló kezelés ugyan jó hatású lehet a hőhullámok ellen menopausában, ám például azoknál, akik már túl vannak a mellrákon, túl kockázatos ez a kezelési módszer.

A klimaxról
A klimax egy körülbelül tízéves folyamat, átmenet a teljes nemi működés és az időskor között. A gyakorlatban a menstruáció megszűnését, a termékenység elmúlását jelenti.

A férfiklimax
Csökkenő teljesítmény
Valószínűleg még az orvostudományban járatlan olvasók is hallottak már a női klimaxról s annak negatív tüneteiről.

A férfi klimax (változókor)
Még az orvostudományban járatlan olvasóim is biztos, hogy többé-kevésbé ismerik a női klimaxot, annak minden negatív tünetével együtt. Az a nőknél rengeteg panaszt okozhat.

Klimax - tények és tévhitek
Klimax jelei - ez már a változó kor lenne?
Klimax (menopauza), avagy a változás kora ...

A klimax jellemző pszichés tünetei
Kialakulhatnak a 'dominó elv' alapján a vegetatív tünetek következményeként, így az éjszaki verejtékezés alvászavarhoz vezethet, a kialvatlanság fáradékonyságot és teljesítmény csökkenést, ez feszültséget, ...

Akár férfi-klimaxnak hívjuk, akár nem, a férfiak egy része igenis produkál komoly és zavaró tüneteket a tesztoszteronhiány miatt. Sajnos az orvostudomány sokkal kevesebbet tud a férfi-klimaxról, mint a nőiről.

Nincs férfiklimax?
Az ötvenes éveikben járó férfiaknál gyakran jelentkeznek olyan pszichés és magatartásbeli változások, amelyek a női klimax tüneteire emlékeztetnek.

Menopauza (klimax, változókor)
A menopauza a nő életében az az időpont, amikor a rendszeres menstruáció elmúlik (a petefészek tüszőhormon-termelése csökken, majd megszűnik), és természetes úton többet nem eshet teherbe.

Menopauza és klimax utáni tünetek lehetnek:
hasi típusú elhízás,
hajritkulás,
a nemi szervek szőrzetének megritkulása,
hüvelyi szárazság,
a mellek megereszkedése.

Tudnivalók a férfi-klimaxról
A férfiak korfüggő hormonális változása - a néha férfi-klimaxnak is nevezett jelenség - másképpen zajlik le, mint a nőknél. Az alábbiakban összefoglaljuk a tüneteket és a kezelés lehetőségeit.

Mit tegyünk, ha észleljük a klimax tüneteit?
Először is, ha észleljük a klimax tüneteit, keressük fel orvosunkat, és beszéljük meg -vele problémáinkat. Utasításait feltétlenül tartsuk be.

Klimax: nem csak a nőket érinti!
Az időskor közeledtével nem csak a nők, de a férfiak szervezetében is csökken egyes, a test sok működésében szerepet játszó hormonok szintje.

Klimax - lásd Menopauza
Klitoridektómia - csikló műtéti úton történő eltávolítása. Századunk első évtizedeiben még Európában is végeztek klitoridektómiát, azaz műtéti úton eltávolították a kislányok csiklóját.

klimax - menopause
klrensz - clearance, A vese egy adott anyagra vonatkoz kivlasztkpessgnek az rtke, (pl. kreatinin klrensz - lsd a kpleteket: Cockroft, Schwartz)
klitorisz - csikl, clithoris ...

KLIMAX (MENOPAUSA, VÁLTOZÓ KOR)
A menopauza rendszerint 45 és 55 év között következik be. Menopauzán szűkebb értelemben az utolsó peteérést követő menstruációs vérzést értjük, melyet egy éven belül nem követ újabb vérzés.

Férfiklimax
Nem csak a nőket érinti a váltózókor, a középkorú, 45-59 éves férfiak életében is jelentkezik a klimax. Ennek hátterében ugyancsak hormonális változások állnak.

Férfi klimax
Sokak számára ismerős már a menopausa , ami ugyebár a női klimaxot jelenti . Viszont sokan nem tudják , hogy a változó korral a férfiak is küzdenek .

A férfi klimax
A férfivel foglalkozó orvostudományi ág, az andrológia önállósulása az ezredfordulóra világszerte megtörtént.

A Lady Klimax Tea összetevői:
Crataegus monogyna:
virágos ágvégében található hatóanyagok az ingadozó vérnyomás, hypertonia, palpitatio ellenszerei.

- Férfi klimax (aging male sy.)
Az idősödő férfiaknál a változás kora, a klimax, időben sokkal jobban elhúzódik mint a nőknél,a tünetek részben általános jellegűek és a közérzetet érintőek, ...

klimax a férfiaknál
klimax panaszainak enyhítése gyógynövényekkel
klinikai molekuláris genetika ...

klimax lezajlása után vagy annak környékén jelenik meg, ami a szervezet disszimilációs anyagcsere-folyamatainak túlsúlyba jutásával magyarázható.
A sötétebb foltok felett a hám sorvadása (atrophia) figyelhető meg.

A klimax után is van terhesség
Los Angeles, 2009. július 16., csütörtök (MTI/AP) - A világon a legidősebbként szült spanyol nő halála tragédia lehet a gyerekének, de nem jelenti azt, ...

A klimax tünetek enyhítésének részeként gyakran kap a hőhullámoktól szenvedő nő hormonpótlást, mely normalizálja a felborult hormonháztartást. Bár sok esetben valóban lényegesen segít a...
Kalcium és D-vitamin a nyári balesetek ellen ...

A klimax hatására csökkenő majd megszűnő petefészekhormon-termelés önmagában is csontvesztéssel jár, a menopauzában évente a csonttömeg átlagosan 2 - 3 százaléka tűnik el.

A klimax okozta hőhullámokra Gyuri bácsi keverékét, a Nők teáját ajánljuk. A benne található cickafark, palástfű, pásztortáska segítik a hormonháztartás működését harmonikusabbá tenni. Naponta egy csészével javasoljuk, amíg a tünetek fennállnak.

3, Klimax
A klimax sok nő életében érzelmi és fizikai fordulópontot jelent, amitől a kellemetlen tünetek miatt nagyon sokan tartanak.
Mi játszódik le ilyenkor a szervezetben?

Férfi klimax
Férfi fogamzásgátlás
Húgyúti kövesség (urolithiasis)
Urológiai betegségek ...

klimatérium klimax menopauza havi vérzés menstruáció klimakterium oeregedes kora
Hasonló cikkek
Orvosi rovat ...

A menopauza (klimax) a nők reproduktív életszakaszának lezárása, mely után a petefészkekből már nem szabadul fel több petesejt, kevesebb hormon termelődik, rendszertelenné válik, maj elmarad a menstruáció.

Táplálkozás a klimax idején
A változókorba érő hölgyeknek - ha korábban nem is tették - érdemes odafigyelni a táplálkozásukra, hiszen ezzel csökkenthetik a kellemetlen tüneteket és az egészségügyi kockázatokat.
további cikkek ...

Ha a páciens a klimax időszakában van, az ösztrogénszint csökkenése miatti hüvelyszárazság szintén hüvelyi viszketést idézhet elő.

Álmatlanság klimax idején
A változás kora némely nőnél szinte teljesen tünetmentesen zajlik, míg másokat a legkülönfélébb panaszok kínoznak. A hőhullámok és az erős verejtékezés mellett gyakori gond az álmatlanság.
» Részletek ...

Kutatók szerint, a klimax idején, a nőknél az ideális mennyiség kálciumból, a napi 1000 mg, bár sokan ennél kevesebbet is mondanak.

Nőknél a hormonális ciklus változásaival járó premenstruális szindróma és klimaxos tüneteket is enyhíti, csökkentve a feszültséget és depressziós tüneteket.

A panaszok a női klimaxéhoz hasonlítanak (kipirulások, verejtékezés, depresszió, fáradékonyság, alvászavar).
Néhány tünet tekinthető azon szervek funkció zavarának, amelyekre a tesztoszteron hat (erektilis diszfunkció, csökkent izomerő).

Fokozott kockázatot jelent a növekedett női nemi hormonszint, a menstruációs periódus megnyúlása, azaz az első vérzésnek az átlagosnál korábbi jelentkezése, valamint a szokásosnál később bekövetkező klimax.

A Palástfű tea segít menstruációs zavarok, fehérfolyás, alhasi panaszok és a klimaxos rosszullétek esetén, de kezdődő pubertás időszakban is kedvezően hat a női szervekre. Ciklusbeállításra a legjobban alkalmazható.

Menopauza utáni oszteoporózis:A változókor (klimax) utáni csontritkulást (I. típusú oszteoporózis) az ösztrogén hiánya okozza. Ez az egyik fő női hormon, mely szabályozza a nőkben a kálcium beépülését a csontba. (I.

Klimaxos panaszok esetén
Impotencia, szexuális problémák esetén
Vizelési panaszok esetén
Emésztési zavarok (a Refluxbetegség!), székelési nehézségek, puffadások fennállásakor
Migrén, fejfájások esetén
Keringési zavarok, érgyulladások esetén ...

Nem befolyásolható az öröklött hajlam a betegség kialakulására, az életkor, és a nem (férfiak veszélyeztetettebbek, azonban a klimax után a nők hajlama nagyjából megközelíti a férfiakét).

Tünetek: A változókort megelőző időszak (prae-klimax) során hőhullámok jelentkeznek: melegségérzettel, izzadással, bőrpírral (különösen a nyakon és arcon).

Ez az eredmény annak tulajdonítható, hogy a rost, a vizsgálatok szerint klimax előtti nőknél csökkenti az ösztrogénszintet, de nincs ilyen hatása a klimax utáni állapotban.

A klimax után a női szervezet nem jut ösztrogénhez, a hüvely hossza és átmérője egyaránt kisebb lesz. A hüvelyfal gyakran elvékonyodik, és a helyi mirigyműködés alábbhagy. A hormonális változások miatt a női mell is megváltozik.

menstruációs problémák, klimax
Görcs, rendszertelen, vagy elmaradt menstruáció testi - lelki oka kideríthető. Itt szintén hatékony segítség a gyors, pontos, kíméletes biorezonanciás állapotfelmérés.

A dohányos nôk körében a klimax korábban jelentkezik és több panasszal, nehézséggel jár.
A dohányzó nôknél a fogamzás nehézségeirôl, elsôdleges és másodlagos meddôségrôl számol be a szakirodalom.

Klimax: Már Hippokratesz is megfigyelte, hogy a "csökkenő menses a kéz- és lábizületek, és a derék fájdalmával jár", s hogy "a nőknek megfájdul a nyaka, háta, dereka".

Idősödő férfiak és a férfiklimax

Mai világunkban a férfiak születéskor várható élettartama jelentősen megnövekedett a korábbi történelmi korokhoz képest.

A csontritkulás, az érszövődmények, a szexuális zavarok és a kellemetlen szubjektív tünetek miatt bevezetett klimax utáni hormonpótlás e tekintetben netán várható veszélyeinek mértéke jóval alulmarad a kezelés igazoltan előnyös, ...

Örökletes tényezőkön kívül fontos szerepe van bármely gyomor-bél rendszeri betegségnek,Helicobaktérium elszaporodása a gyomorban, vérnyomás-ingadozásnak, nőknél a klimax idején a petefészek hormontermelésének egyenetlenségének.

Ezen kívül kiváló hatással van a menstruációs görcsök csillapítására, a rendszertelen menzeszre, a klimaxos rossz lelki állapotra és az ebből adódó betegségekre, miómára, minden női problémára, fejfájásra, reumatikus fájdalmakra, ...

[Denzitometriá]?s vizsgálattal a csontállomány állapota vizsgálható. Főként nőknél a klimax után, bizonyos betegségek, gyógyszerek szedése, valamint gyakori csonttörések előfordulása esetén ajánlott néhány évenként a vizsgálatot elvégezni.

- hormonális hatások (így a klimaxon túli nők, a hormonháztartás megváltozása miatt, gyakrabban hajlamosak arthrosisra).

Folyadékvisszatartással járó állapotok: például terhesség, klimax, keringési zavarok, hormonális betegségek -cukorbaj-, alulműködő pajzsmirigy, köszvényes csomó, trauma utáni hegesedés csak töredéke a lehetséges okoknak.

hormonális zavarok (petefészkek zavart működése, klimax)
magas vérnyomás betegség (hypertonia)
tömény szeszes italok fogyasztása ...

A hólyag működését gyógyszeres kezeléssel szabályozzák. Szükség esetén görcsoldó, klimax esetén alkalmazható hormon készítmény szedése lehet a megoldás. Elképzelhető, hogy műtéti beavatkozásra is sor kerül - például gátizom rekonstrukció.

Igazság: Az idősebb férfiaknak lassabban lehet erekciójuk, de gyakran hosszabb ideig képesek a szexuális életre, mint a fiatalabb férfiak. A klimax után a nők még mindig tudják élvezni a nemi együttlétet.

A magas vérnyomás az esetek 90 százalékában ismeretlen eredetű, 10 százalékban valamilyen egyéb meglévő betegségre - hormonális eredet, mellékvesekéreg, pajzsmirigy, klimax, veseverőér-szűkület vagy cukorbetegség, vesebetegség - vezethető vissza.

Porckorong sérvre, Izomsorvadásra, Alltzheimer, Általános gyulladások csökkentésére, Neuropathia, Polyneuropathia, Tüdő, Visszér, Lyme kór /6db CD/, Basedow kór, Arthritis, Izületi gyulladásra, Polyarthritis krónikus izületi gyulladás, Klimax, ...

Ilyen biológiai hatásnak tekinthetők bizonyos életkorok, állapotok (terhesség, megözvegyülés), a hormonális változások (például a klimax), amelyek lelkileg is sérülékenyebbé teszik az egyént.

Ha ez utóbbi szintje lecsökken - ahogy a klimax alatt történik - a neuronok 'megzavarodnak', egyre nagyobbra nőnek és egyre több ingerületátvivő anyagot gyártanak.

A nőknek az infarktussal szembeni relatív védettsége hormonális hatással magyarázható, és a menstruáció elmaradása, a klimax bekövetkezése után kezd megszűnni. A nemek közötti különbség a 60 éves életkor táján egyenlítődik ki.

A nyombélfekély az egyik leggyakoribb fekélyféleség, jelenleg hatszor annyi a nyombélfekélyes betegek száma, mint a gyomorfekélyben szenvedőké. Bármilyen életkorban előfordul, nőkben többnyire a menopauza (klimax) után. ...

Akár a "sima" fogamzásgátló szerek is sokat segíthetnek, de serdülőkortól a klimaxig speciális gyógyszere is van az androgén alopeciának.

A nők nemiségük kapcsán sokkal több fájdalommal találkoznak, mint a férfiak, kezdve a kamaszkori nemi érésükkel, a menstruáció megjelenésével. Emellett a szüzesség elvesztése, a szülés, majd a klimax is inkább negatív, kellemetlen jelenség.

A csont szerkezetének lebomlását az ösztrogén női hormon szintjének csökkenése ugyancsak befolyásolja. Így a klimax beálltával a nők, 40- 60 életévük között normál csonttömegük egyharmadát elveszíthetik.

Középkorú, egyébként is hamarosan klimaxba kerülő nő esetén a petefészkeket is könnyebb szívvel el lehet távolítani, mint fiatal, családalapítás előtt álló betegeknél.

de lényegesen kisebb mennyiségben.) Túl magas a szintje tüszőrepedéskor, férfiaknál májzsugor, esetleg agydaganat esetén. Alacsonyabb az érték tüszőrepedés nélküli ciklusban, a petefészkek gyenge működésekor, illetve a változókorban, a klimax után is ...

Egyes betegségek következtében, mint anyagcsere betegségek (pl. köszvény és chondrocalcinosis), endokrin betegségek (pl. diabetes, hypothyreosis, akromegalia vagy klimax) következtében is kialakulhat artrózis.

- Cukorbetegek számára fontos szempont, hogy az inulin egy olyan energiaforrás, amely nem emeli a vérckukor szintet.
- Egyes források szerint az inulun a klimax korban lévő nők mellrák rizikóját csökkenti azáltal, ...

Emésztési zavarok, puffadás, rekeszizomsérv, hányinger, gyomornyálkahártya gyulladása, cukorbaj, klimaxos folyás, idült reuma, izületi gyulladások, étvágytalanság, idegrendszeri betegségek (fóbiák) gyógyításában.

Lásd még: Lásd még: Menstruáció, Menopauza, Cukorbetegség, Nőgyógyászat, Daganat

Betegségek  Klimaktérium  Klinikai gyakorlat

 
RSS Mobile