Kezdőlap (Kimerültség)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kimerültség

Betegségek  Kilökődés  Kisebesedés

Kimerültség
A kimerült szervezetnek igen sok forrása lehet, jó pár betegségre vezethető vissza.


Kimerültség
Már megint a bénító fáradtság.
Nem a kialvatlanság az egyedüli energiarabló. Számtalan olyan folyamat mehet végbe a szervezetünkben, mely testi és lelki kimerültséget okoz.

Kimerültség - létezik ilyen betegség?

Demi Moore kimerültséggel került kórházba... Nem az első híresség, aki a médiabeszámolókban említett kimerültséggel került kórházba, és valószínűleg nem is az utolsó.

kimerültség
Ágybavizelés köpölyözés
1. A vesében jelentkező hideg szindrómája ...

KIMERÜLTSÉG
Az emberek olyan gyakran panaszkodnak tartós, nagy­fokú fáradtságra, kimerült­ségre, hogy az orvosok ezt tartják az első számú egészségügyi problémának. Többnyire motiváció hiány és a szexuális vágy csökke­nése kíséri.

~ ellen - fahéjas fürdő
Az aromaterápiában a fahéjat elsősorban élénkítő, serkentő hatásáról ismerik. Fokozza az életkedvet, felszabadít, és bátorságra ösztökél. Párologtathatod a hálószobában, vagy egy-egy cseppet az ujjadra téve finoman bedörzsölheted a halántékodat.

Ezt a szert Agnus castust ezért szellemi és idegi ~, továbbá szexuális zavarok esetén ajánlják. Hatását egy másik szer - az Acidum picrinicum - pikrinsav is eredményesen kiegészítheti.

Barton a következőkben közelebbről is megvizsgálja majd a ginzeng hatását a ~ speciális biomarkereire. 'A rák hosszan tartó, krónikus stresszhelyzetet jelent, a hatás pedig akár 10 évvel a diagnózist követően is fennállhat.

~. A ~, vagy fáradtság a sugárkezelés leggyakoribb mellékhatása, a kezelés alatt és után is. A kezelés befejezte után még akár 6 hétig is érezhetsz ~et.
Bőrelváltozás, vagy sérülés.

~, pszichoszomatikus megbetegedések
- A stressz lelki tünetei:
félelemérzet, idegesség, nyugtalanság, ...

~től pánikbetegség? Nem lehet gyermekem - Jó lenne egy pszihológus! Szociális fóbia
További gyakori kérdések a témában
Kiemelt témák ...

~, heveny fertőző betegség, reconvalescentia, mérsékelt hypovolaemia, SAV, gyógyszerintox.( ß-antagonista, prazosin)
3. Sympathicus izgalom (effort syncope) ...

~, zavartság vagy eszméletvesztés
Az artériás vér pO2<8 kPa még oxigén belégzés esetén is, az arteriás pCO2pedig >6 kPa.
Azonnali kezelés ...

~, álmatlanság, figyelemösszpontosítási nehézség.
Idegesség, nyugtalanság vagy rendkívüli ingerlékenység.
Étvágytalanság, émelygés, gyomorpanaszok, hasmenés, székrekedés.
Fejfájás.
Nemi vágy csökkenése.
Düh, elkeseredtség, apátia, borúlátás.

~, stressz, depresszió,
túlzott alkohol-, gyógyszerfogyasztás és dohányzá
fokozott szexualitás,
merevedési zavar (erektilis diszfunkció),
impotencia.

~, hasfájás, csuklás, lábgörcs? Az almaecet sok mindenben megkönnyítheti a hétköznapjait
1-10 a 27 közül
1
2
3 ...

~
Ha a szív rossz hatásfokkal pumpál, amint teszi azt szívelégtelenségben, az izmok vérellátása elégtelen lehet a fizikai aktivitás során, ez pedig gyengeség és ~ érzését kelti. A tünetek gyakran egészen enyhék.

~, levertség
idegesség, nyugtalanság, fokozott stresszérzékenység
a koncentrációképesség csökkenése, kisebb terhelhetőség
csökkent ellenállóképesség
izom-, ízületi bántalmak ...

~. 1. Testi vagy szellemi aktivitást követő állapot, amelyet kisebb munkavégző képesség jellemez, teljesítménycsökkenés és ~, álmosság vagy ingerlékenység követ. Bekövetkezhet minden olyan esetben, amelyben az energia kiadás meghaladja a helyreállító folyamatokat.

A ~, a szervezet testi és fizikai illetve lelki túlterhelésének a következménye. Ha hosszabb ideje stresszesebb az életünk, ha túl sok dolgot , feladatot vállalunk, ha túlértékeljük önmagunkat és erőnket, elengedhetetlenül jelentkezik rajtuk a ~.

A ~, a fájdalom és a CFS egyéb tünetei mind a beteg, mind az orvos számára igen frusztrálók. Nem okoznak látható, és mérhető elváltozásokat, a páciens életét mégis megkeserítik és tönkreteszik.

A ~ ingerültséghez, étvágytalansághoz, vagy éppen evési rohamokhoz, alvás-zavarhoz vezethet. Ekkor már többekben megfogalmazódik a betegség gyanúja. Az első orvos, akihez ilyenkor fordulunk, gyakran nyugtatót ír fel, de ez csak átmeneti javulást hoz.
Pedig van megoldás! ...

Néha ~ esetén erős szív bedobbanásokat érzek, de lényegében nem panaszkodom. Aorta gyök: 40mm, Aoasc: 36mm, AOI: kicsi, Aorta bill.:biscuspidalis. Mi: enyhe. Kerékpárterhelésem is volt: 200w-ig. Hrmax:190. Eltérés nem volt.

A testi ~ krónikus jelei (alvással el nem múló)
Ingerlékenység
Cinizmus ...

Általános ~, fáradtságérzet.
Az ízületek gyulladtak (arthritis) és fájdalmasak (arthraliga). A fájó ízületeken nem lehet megfigyelni kopást vagy szövetpusztulást (destrukciót), mégis duzzadtak.

Fáradtság, ~, a kezdeményezőkészség csökkenése, gyönge koncentrálás.
Okok:
Rendszerint testi vagy lelki stressz, katasztrofális tápanyaghiánnyal összekötve.

A krónikus ~ben szenvedő ember számára általános érvényű jó tanács a mielőbbi és minél rendszeresebb pihenés. Teljesen mindegy, hogy milyen elfoglaltságot választ az ember, a lényeg, hogy nyugodt lelkiismerettel, örömmel át tudja adni magát a pihenésnek.

gyengeség, ~
nehézlégzés, ortopnoe (nehéz légzés vízszintes állapotban), heveny tüdővizenyő
oedema, ascites (hasvíz), noktúria (éjszakai vizelés) ...

- fáradság, ~,
- testhelyzet,
A horkoló emberek rendszerint szűk garattal rendelkeznek, amely a legtöbbször alkati kérdés, úgy is fogalmazhatunk, hogy velünk született képességünk a horkolás hajlama.

Depresszió, ~, vagy betegség? - Mutzus jeligére
Depresszió vagy ~? - 22 éves kétségbeesett férfi
Depresszió, senkiben sem bízok, utálom az embereket - 21 éves lány ...

- Fáradtság, ~: A fáradtság a szív- és érrendszeri panaszok egyik leggyakoribb tünete lehet, de más is állhat a hátterében, például deprsszió vagy depresszív reakció.

Az általános ~érzés, az egész szervezetet érinti, csakúgy, mint a vasculitis, azaz a vérerek gyulladása. Ha kis véredényről van szó, akkor apró vérző repedések keletkeznek az érfalon. Ezek a kis repedések okozzák a vörös vagy rózsaszín foltokat a bőrön.

pszichés zavarok: ~, a koncentrálóképesség csökkenése, depresszió, zavartság,
főként a zsírban oldódó vitaminok hiánya miatt csontproblémák és fájdalmak: mészszegény csontok (osteopenia), csontritkulás (osteoporosis), csonttörések, a csontok törékenysége (osteomalacia), ...

Hiányakor túlzott ~, álmosság, izomfájdalmak, hajhullás, depresszió, és szürkés bőrszín jelentkezhet.

a lelki és fizikai ~ kerülése,
az elegendő alvás,
az egészséges életmód és táplálkozás,
az ízületvédelem,
a gyógytornász által betanított gyógytorna és séta naponkénti rendszeres végzése,
úszás,
szükség esetén fizikoterápiás eljárások,
gyógyászati segédeszközök használata ...

Az "elöregedés", a "~" vagy az "öregkor" viszont már elvben ma is ott szerepel a ICD katalógusában, ám sok államban ezt még mindig nem fogadják el haláloknak és az orvosoknak "pontosításra" visszaküldik a halálozási jegyzőkönyvet, ha ilyen okot adnak meg.

Krónikus fáradtság, ~ esetén az orvos gyakran gondol vashiányra. De mi a helyzet akkor, ha a vérnek meglepően magas a vastartalma?

A legjellemzőbbek a ~, légszomj, szédülés, sápadtság, gyors szívverés.

Az általános tünetek: izomgyengeség, görcsök, merevség és izomrángás; az izmok fokozatos elsorvadása; nehézségek a beszéd, a rágás és a nyelés terén; súlyos ~.
A betegség korai szakaszait gyakran nehéz megkülönböztetni más, ~gel és izomgyengeséggel járó rendellenességektől.

A sokáig tartó ~ gyengíti az idegrendszert is, s ez akár körömrágáshoz is vezethet, de a körmök ilyenkor maguktól is beszakadnak.

A JDM-es gyulladás által okozott izomgyengeség legszembetűnőbb tünete a fokozódó ~érzet és a fizikai erőnlét és mozgékonyság fokozódó korlátozottsága. Az izom és ízületi fájdalom szintén jellegzetes lehet. Néhány gyermeknél duzzanattal kísért ízületi gyulladás van jelen.

(A cipő és a többi mögöttes háttér is nagy szerepet játszik.) Az izom ~ének és a csontok akut túlterhelésének az összjátéka vezet a töréshez, amely leginkább a sípcsontnál, szárkapocscsontnál, vagy a lábközépcsontoknál fordulhat elő.

- ~, letargia,
- rosszkedv, labilis kedélyállapot, depresszió, pánikbetegség, halálfélelem, öngyilkossági hajlam,
- feledékenység, emlékezetzavar (memória-zavar), szétszórtság, koncentráció-képesség csökkenés (fiatalkorban is), ...

Az izomfeszülés hátterében pedig rossz testtartás, kényelmetlen testhelyzet, fokozott lelki, idegi megterhelés, ~ állhat.
Általában a fiatal felnőttkorban (40 év alatt) kezdődik, és többségében nőknél fordul elő.

Ezek a mentális zavaroktól, a szorongástól, ~től, fejfájástól, depressziótól és személyiségi változásoktól a hiperaktivitásig, ízületi fájdalmakig, légzési nehézségekig és számos különböző allergiáig terjednek.

A legfontosabb nappal jelentkező tünetek az álmosság, a fáradság, a ~, a koncentrálási és gondolkozási nehézségek. Idővel kialakulhat hangulatzavar és levertség, és van, aki depressziós lesz.

Nagy jót tesz szellemi munkát hosszú ideig végző emberek esetén, főleg ha a ~ükkel együtt idegi-, vagy alvászavar is fellép, ekkor túlfokozottsággal állunk szemben.

Fehérjekalória-káros táplálkozás: immunelégtelenség, anaemia, ~, fokozott fertőzéshajlam, demencia, felfekvéses gyulladások.
Folyadékivási elégtelenség (hypodipsia): dehidráció, orthostatikus hypotonia, hypernatrémia.
Fokozott kalóriabevitel: elhízás, hipertónia, II. típusú diabétesz.

Ilyenkor alvászavar, fejfájás, hányinger, emésztési problémák, ~, ingerlé­kenység, stressz és depresszió enyhe tünetei jelentkezhetnek. Utazás előtt, illetve azt követően a lefekvés eltolásával érdemes próbálkozni.

Egyszeri, alkalmi, provokált rohamnál (láz, alkohol, ~ alváshiánnyal) nem tiltják el véglegesen a gépjárművezetést, vagy veszélyes gépkezelést, miután biztosan meggyőződtek, hogy alkalmi rohamról volt szó. Nem feltétlenül kell gyógyszert sem szednie a betegnek.

Stresszt, káoszt, ~et, és hibát - hibára halmozunk. Pontosan így működik immunrendszerünk is. Az anyagi (élő, élettelen) és pszichés toxinok, mérgek, egyre csak halmozódnak bennünk.
Semmelweis a külső higiéniára helyezte a hangsúlyt.

Nem kell orvoshoz fordulni, ha a koncentrációzavart kialvatlanság miatti ~ okozza. Hasonlóan természetes reakciónak tekinthetjük, ha a feledékenység a túlterhelés, a sok gond miatt alakult ki.

Az új H1N1 influenzavírus fertızés tünetei hasonlóak a szezonális influenzáéhoz - többek között láz, köhögés, torokfájás, orrdugulás vagy -váladékozás, izomfájdalom, fejfájás, borzongás, hidegrázás és ~ érzés jelentkezhet.

Az idegrendszer egyik ingerületátvivő anyagáról, a szerotoninról kimutatták, hogy kora tavasszal mélypontra csökken a szintje, és ez lenne felelős a ~ért. E logikát alátámasztja, hogy a depresszió bizonyos formáiban is szerotoninhiány áll fenn. Mi tehát a teendő?

Ebben szerepet játszhat az ápolók elégedetlensége, vitális ~e, a munkahelyi stressz, a társas támogatottság, valamint szakmai és társadalmi megítélésének a mértéke.

A nyugdíjba vonulással jelentősen csökken a mentális és fizikai ~, továbbá a depresszív tünetek, jelent meg a BMJ-ben. A kutatók azonban azt is hozzátették, hogy a visszavonulás nem befolyásolja a főbb krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. A kutatást Dr.

Az 'agyrázkódás utáni tünetcsoport" kifejezést használjuk olyan tünetek leírására, mint a szédülés, ~ és a koncentrációval vagy memóriával kapcsolatos problémák, amelyek az agyrázkódást követően hetekig, hónapokig vagy akár évekig is elhúzódhatnak.

- ~ és stressz
Az emberek elbizonytalanodhatnak, amikor változások történnek a szexuális szerepeikben. A szexuális problémák rosszabbodhatnak ha
- félelem
- házastársi konfliktus
- megelőző szexuális problémák
- családi, jogi vagy anyagi problémák ...

A lehűlést gyorsítják a szél és a nedves környezet (átázott ruha, cipő), a ~ és éhség. Az alkohol ugyan csökkenti a hidegérzetet, de értágító hatása miatt, még gyorsabb a test hőleadása.

Az émelygést és a hányást okozhatja a stressz, lelki ~, terhesség, de akár egy kiadós hajóút is. Fontos, hogy ha tudjuk, hogy hajlamosak vagyunk a fenti tünetekre, kezeljük is őket! Hiszen miért szenvedjünk, ha nem "kötelező".

Ez ~et, fáradékonyságot, gondolkodási nehézséget okoz. Az idő előrehaladtával idegrendszeri tünetek jelentkeznek, izomrángások, izomgyengeség és görcsök, majd végtagzsibbadás, egyes területeken érzéskiesés, esetleg mozgásképtelenség.

anyagcserezavar,
fáradékonyság, gyengeség, ~,
szédülés, fejfájás, zavartság,
szívdobogásérzés,
vesekő kialakulása,
vérsűrűsödés ,
izomgörcsök,
salakanyag lerakódás ,
öregedési folyamat felgyorsulása.
Mikor igyunk vizet?

Rohanó világunkban nő a feszültség, a stressz, a pszichikai ~. Mindezek következménye, hogy reggel kevésbé vagyunk optimisták, mint ahogyan az természetes lehetne számunkra.

Ilyenkor gondolnunk kell a pszichés stressz, a ~ vagy az idegesség szerepére. Ebben az esetben a gyógyszeres kezelés nem elég, szükség lehet az életmód megváltoztatására, pszichés vezetésre. A színes fejfájás formákon belül külön csoportot képez a migrén, ami főként a nők betegsége.

Az állandó szomjúság lehet az egyik jel. A többi pedig a gyakori vizelés, az állandó éhség, a ~, az akaratlan fogyás, a lassan gyógyuló sebek, a száraz és viszkető bőr, a láb érzéketlensége vagy bizsergése és a homályos látás. Azonban nem minden cukorbetegnél jelentkeznek tünetek.
Cimkék: ...

Viszketés, bőrfoltosság, ~esetén nem kell rekompressziós kezelés, de megfigyelés szükséges, mert súlyosabb problémák idővel még felüthetik a fejüket.

Olajbogyót rendelnek általános ~ esetén,
Vadrózsát lemondás és közönyösség esetén,
Erzsős madártejet idült rosszkedv evetén, ...

inanitio - 1. üresség álapota, 2. táplálék hiányából eredő ~, 3. életkedv hiánya, inanition
incarceratio - becsípődés, kizáródás, incarceration
incidencia - incidence, (bővebben) ...

Alpesi mentacserje (Prostanthera cuneata)
Új életerőt ad, elősegíti az öröm, a megújulás érzését. Szellemi és érzelmi ~, örömtelenség, a felelőség túlzott terhei esetén javasolják azoknak, akik másokat szolgáknak, sokat adnak magukból, mert a szükségben segíteni szeretnének másokat.

A burnout (kiégettség) jelenség egy komplex tünetegyüttes, melynek hátterében a foglalkozáshoz szervesen kapcsolódó érzelmi megterhelések állnak, melyek a pszichikus erőforrások csökkenéséhez, ~hez, a tehetetlenség és reménytelenség érzéséhez vezetnek.

Az általános tünetek közül a rossz közérzet, ~, gyengeség, hőemelkedés, láz, fogyás fordul elő a leggyakrabban.

A haza érkezésünk után pár nappal vagy héttel főleg kora este heti 2-3nap fájnak az izmaim és nagy ~et, enyhe zavartságot érzek. Lappanghat e bennem valamilyen trópusi betegség ami ezeket a kellemetlen tüneteket produkálja?

Sokat dolgozik. Ha fáradtságot érez, figyeljen oda magára, ne várja meg, amíg a ~ miatt lelassul. Baráti kapcsolatai és a szerelmi élete kedvezően alakul.

Kellő számú vörösvérsejt és így oxigén hiányára vezethetők vissza a veseelégtelenség következtében jjelentkező anémia tünetei is: fáradtság, ~, csökkent koncentrálóképesség, szédülés és fejfájás, kapkodó légzés, szapora szívverés, sápadt arc és ajkak, étvágytalanság.

Kezelés: Ha a beteg ágyban marad és sok folyadékot iszik, a panaszok általában két-három nap múlva eltűnnek, a láz is többnyire megszűnik. Ám a gyengeség és a ~ akár hetekig is megmaradhat. Az influenzás megbetegedések védőoltással megelőzhetőek.
További cikkek
Sárgaság ...

Az "aszténia" jelentése: Vele született gyengeség, erőtlenség, ~, bágyadtság.

Segít eltávolítani a méreganyagokat, és elősegíti szervezetünk optimális működését. Tisztít és méregtelenít. Megfiatalítja a testet. Csökkenti az agyi- és testi ~et. Az orvoslásban is már kb. 4000 éve használják, és az antik Kínában még a ginseng-től is értékesebbnek tartották.

Az új típusú influenza tünetei nagyon hasonlítanak a szezonális influenza megszokott és jól ismert tüneteihez, melyek többek között a következők: láz, köhögés, végtagfájdalom, fáradtság, ~, hidegrázás, fejfájás, orrfolyás, torokfájás, légzési nehézség, ...

Pedig már az enyhe dehidratáció is rossz hatással van a pszichés funkciókra; ~et, izomgyengeséget, fejfájást és szájszárazságot okozhat.

Nagyon fontos elhatárolni az átmeneti levertséget,a bánatot,az átmeneti búskomorságot,a múló rossz hangulatot,a levertséget,a múló ~et a depressziótól.

Idős korban a pajzsmirigy túlműködés tünetei kevésbé jellegzetesek, mint a fiatalokban. Depresszió, általános gyengeség, fáradékonyság, ~ a panasz, fogyás, és a szívelégtelenség, szívritmuszavar a további vezető tünet ...

A folyamatos fáradtságérzet és ~ (csökken a szervezetben a fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok felszívódása, energetikai hiány lép fel, az idegsejtek érzékenyek a vér pH viszonyainak változására, illetve eltolódására).
Alvászavarok, alvási nehézségek kialakulása.

"a sok bajhoz még a dögvész is hozzájárult, amelyet
a férgesedő hullák párolgása, a tikkasztó hőség
és az emberek ~e még inkább terjesztett"
Ammianus Marcellinus XIX. Könyv, 4.

lelkesedés, élénkség, képzelőerő
ingerlékenység, változékony hangulatok
új dolgok gyors felfogása, de gyors felejtése
aggodalmaskodásra való hajlam
könnyen fárad, ~re való hajlam
robbanásszerűen feltörő fizikai és mentális energia ...

A zabcsíra-kivonat további jó tulajdonsága, hogy nem okoz álmosságot, oldja a lámpalázat, enyhíti a ~ érzetet. Függőséget nem okoz, biztonságos.

Egyéb tünetek lehetnek az izomgörcsök, fáradtság (fáradékonyság), vérszegénység (a vér alacsony vörösvérsejtszintje, amely fáradtságérzetet, ájulást vagy légszomjat okozhat) vagy ~. A tünetek megjelenhetnek fokozatosan, vagy kialakulhatnak hirtelen és váratlanul.

~, fáradékonyság esetén
Alvászavarok problémája esetén
Hormonális problémák fennállásakor (fogyás, hízás, fokozott szívverés, fokozott izzadás, stb.)
Depresszív lelkiállapotban
Cukorbetegség és mellékhatásainak esetén
Fogyási nehézségek esetén (hiába fogyókúrázom, nem fogyok..

Félek, hogy az iskolában esetleg ~et, fáradékonyságot okozhat majd, hogy nem eszik tisztességesen (csak tiszta helyen hajlandó enni, tiszta eszközökkel, és az első ránézés után eldönti, hogy megeszi-e vagy sem - mi lesz a menzán, elképzelni sem tudom??).

A különböző fajtájú fákon összesen 53 esetben találtak gombákat. Az azonosított penészgombák 70 százaléka olyan tüneteket eredményezhet, mint az orrviszketés, vizenyős szemek, köhögés, légszomj, mellkasi fájdalmak, nátha, ~ és alvási problémák.

Jelentkezik-e zsibbadás, érzészavar, izom-gyengeség? Köhögés, tüsszentés fokozzák-e a fájdalmat? Van-e vizelési, székelési zavar? Kapcsolódó cikkeinkben már volt szó róla: van-e hangulati és alvászavar, szorongás, ~, családi vagy munkahelyi konfliktus szituáció?

- állandósult testi tünet, ami a kezelésekre nem reagál, például krónikus fájdalom, vagy emésztési zavarok
- koncentrálási, emlékezési zavarok, döntésképtelenség
- ~, vagy energia csökkenése
- bűnösség érzés, értéktelenség érzés, reménytelenség érzés és pesszimizmus ...

érzelmi központú problémamegoldó módok (pl. nehéz élethelyzetekben másokon vezeti le a feszültségét; evéssel, ivással, dohányzással vezeti le a feszültségét; nyugtatók, gyógyszerek szedésével próbálkozik, stb.)
vitális ~ ...

A gyengeség és ~ még napokig, néha hetekig is fennállhat. A légutak sejtjeiben szaporodó vírusok nemcsak helyileg alakíthatnak ki akár közvetlenül, akár közvetve (a felülfertőző baktériumoknak kedvező helyzetet teremtve) súlyos elváltozást, ...

tünetek Candida gomba és az Allergiás - légúti tünetek Candida gomba és az Emésztőrendszeri tünetek Candida gomba és a Húgyúti - nemi szervi tünetek Candida gomba és az Egyéb tünetek
-Candida toxin által kiváltott fáradékonyság,
~,
indokolatlan
idegesség érzet, ingerlékenység ...

azonban nemcsak mint különböző elmezavarok rövidebb-hosszabb ideig tartó tünete jelentkezik, hanem föllép mint önálló betegség különösen súlyos testi betegségek, vagy nagy vérveszteség v. végre nagyobb foku szellemi ~gel kapcsolatban.

(csecsemőmirigyre is hatásos), izom- és szövetgyarapodást gyorsítja, a túlburjánzó sejtnövekedést viszont gátolja, ezért daganatos betegségekben különösen kedvező. Elősegíti a vér- és keringési rendszer működését. Fertőtlenítő hatása is van (műtőben is ezt a színt használják). ~ ellen is ...

Például akut fájdalom esetén a jobb kezünk tenyéri oldalán a megfelelő területet, az óramutató járásával ellenkezőleg körkörösen masszírozva szedálunk, ~nél pedig a bal kéz háti oldalán, az óramutató járásának irányába, a megfelelő területet körkörösen masszírozva, stimulálunk.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Köhögés, Hasmenés, Depresszió, Étvágytalanság, Daganat?

◄ Kilökődés   Kisebesedés ►
 
RSS Mobile