Kezdőlap (Kimerültség)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Kimerültség


 

Kimerültség

Betegségek  Kilökődés  Kisebesedés
2014.04.17

Kimerültség
A kimerült szervezetnek igen sok forrása lehet, jó pár betegségre vezethető vissza.


Kimerültség - létezik ilyen betegség?

Demi Moore kimerültséggel került kórházba... Nem az első híresség, aki a médiabeszámolókban említett kimerültséggel került kórházba, és valószínűleg nem is az utolsó.

kimerültség
Ágybavizelés köpölyözés
1. A vesében jelentkező hideg szindrómája ...

KIMERÜLTSÉG
Az emberek olyan gyakran panaszkodnak tartós, nagy­fokú fáradtságra, kimerült­ségre, hogy az orvosok ezt tartják az első számú egészségügyi problémának. Többnyire motiváció hiány és a szexuális vágy csökke­nése kíséri.

Kimerültség ellen - fahéjas fürdő
Az aromaterápiában a fahéjat elsősorban élénkítő, serkentő hatásáról ismerik. Fokozza az életkedvet, felszabadít, és bátorságra ösztökél.

Ezt a szert Agnus castust ezért szellemi és idegi kimerültség, továbbá szexuális zavarok esetén ajánlják. Hatását egy másik szer - az Acidum picrinicum - pikrinsav is eredményesen kiegészítheti.

Barton a következőkben közelebbről is megvizsgálja majd a ginzeng hatását a kimerültség speciális biomarkereire. 'A rák hosszan tartó, krónikus stresszhelyzetet jelent, a hatás pedig akár 10 évvel a diagnózist követően is fennállhat.

Kimerültség. A kimerültség, vagy fáradtság a sugárkezelés leggyakoribb mellékhatása, a kezelés alatt és után is. A kezelés befejezte után még akár 6 hétig is érezhetsz kimerültséget.
Bőrelváltozás, vagy sérülés.

kimerültség, pszichoszomatikus megbetegedések
- A stressz lelki tünetei:
félelemérzet, idegesség, nyugtalanság, ...

Kimerültségtől pánikbetegség? Nem lehet gyermekem - Jó lenne egy pszihológus! Szociális fóbia
További gyakori kérdések a témában
Kiemelt témák ...

kimerültség, heveny fertőző betegség, reconvalescentia, mérsékelt hypovolaemia, SAV, gyógyszerintox.( ß-antagonista, prazosin)
3. Sympathicus izgalom (effort syncope) ...

Kimerültség, zavartság vagy eszméletvesztés
Az artériás vér pO2<8 kPa még oxigén belégzés esetén is, az arteriás pCO2pedig >6 kPa.
Azonnali kezelés ...

Kimerültség, álmatlanság, figyelemösszpontosítási nehézség.
Idegesség, nyugtalanság vagy rendkívüli ingerlékenység.
Étvágytalanság, émelygés, gyomorpanaszok, hasmenés, székrekedés.
Fejfájás.
Nemi vágy csökkenése.

kimerültség, stressz, depresszió,
túlzott alkohol-, gyógyszerfogyasztás és dohányzá
fokozott szexualitás,
merevedési zavar (erektilis diszfunkció),
impotencia.

Kimerültség, hasfájás, csuklás, lábgörcs? Az almaecet sok mindenben megkönnyítheti a hétköznapjait
1-10 a 27 közül
1
2
3 ...

Kimerültség
Ha a szív rossz hatásfokkal pumpál, amint teszi azt szívelégtelenségben, az izmok vérellátása elégtelen lehet a fizikai aktivitás során, ez pedig gyengeség és kimerültség érzését kelti. A tünetek gyakran egészen enyhék.

kimerültség, levertség
idegesség, nyugtalanság, fokozott stresszérzékenység
a koncentrációképesség csökkenése, kisebb terhelhetőség
csökkent ellenállóképesség
izom-, ízületi bántalmak ...

Kimerültség. 1. Testi vagy szellemi aktivitást követő állapot, amelyet kisebb munkavégző képesség jellemez, teljesítménycsökkenés és kimerültség, álmosság vagy ingerlékenység követ.

A kimerültség, a fájdalom és a CFS egyéb tünetei mind a beteg, mind az orvos számára igen frusztrálók. Nem okoznak látható, és mérhető elváltozásokat, a páciens életét mégis megkeserítik és tönkreteszik.

- kimerültség, fáradtság, a koncentráló képesség csökkenése
- bőrpanaszok
- viszketés, hajhullás
- hasi panaszok
- fejfájás, migrén
- kellemetlen lehelet
- túlsúly kialakulása, hasmenés
- gyakori, főleg éjszakai verejtékezés ...

A kimerültség ingerültséghez, étvágytalansághoz, vagy éppen evési rohamokhoz, alvás-zavarhoz vezethet. Ekkor már többekben megfogalmazódik a betegség gyanúja.

Néha kimerültség esetén erős szív bedobbanásokat érzek, de lényegében nem panaszkodom. Aorta gyök: 40mm, Aoasc: 36mm, AOI: kicsi, Aorta bill.:biscuspidalis. Mi: enyhe. Kerékpárterhelésem is volt: 200w-ig. Hrmax:190. Eltérés nem volt.

A testi kimerültség krónikus jelei (alvással el nem múló)
Ingerlékenység
Cinizmus ...

Általános kimerültség, fáradtságérzet.
Az ízületek gyulladtak (arthritis) és fájdalmasak (arthraliga). A fájó ízületeken nem lehet megfigyelni kopást vagy szövetpusztulást (destrukciót), mégis duzzadtak.

Fáradtság, kimerültség, a kezdeményezőkészség csökkenése, gyönge koncentrálás.
Okok:
Rendszerint testi vagy lelki stressz, katasztrofális tápanyaghiánnyal összekötve.

A krónikus kimerültségben szenvedő ember számára általános érvényű jó tanács a mielőbbi és minél rendszeresebb pihenés.

gyengeség, kimerültség
nehézlégzés, ortopnoe (nehéz légzés vízszintes állapotban), heveny tüdővizenyő
oedema, ascites (hasvíz), noktúria (éjszakai vizelés) ...

- fáradság, kimerültség,
- testhelyzet,
A horkoló emberek rendszerint szűk garattal rendelkeznek, amely a legtöbbször alkati kérdés, úgy is fogalmazhatunk, hogy velünk született képességünk a horkolás hajlama.

Depresszió, kimerültség, vagy betegség? - Mutzus jeligére
Depresszió vagy kimerültség? - 22 éves kétségbeesett férfi
Depresszió, senkiben sem bízok, utálom az embereket - 21 éves lány ...

- Fáradtság, kimerültség: A fáradtság a szív- és érrendszeri panaszok egyik leggyakoribb tünete lehet, de más is állhat a hátterében, például deprsszió vagy depresszív reakció.

Az általános kimerültségérzés, az egész szervezetet érinti, csakúgy, mint a vasculitis, azaz a vérerek gyulladása. Ha kis véredényről van szó, akkor apró vérző repedések keletkeznek az érfalon.

pszichés zavarok: kimerültség, a koncentrálóképesség csökkenése, depresszió, zavartság, ...

Hiányakor túlzott kimerültség, álmosság, izomfájdalmak, hajhullás, depresszió, és szürkés bőrszín jelentkezhet.

a lelki és fizikai kimerültség kerülése,
az elegendő alvás,
az egészséges életmód és táplálkozás,
az ízületvédelem,
a gyógytornász által betanított gyógytorna és séta naponkénti rendszeres végzése,
úszás, ...

Krónikus fáradtság, kimerültség esetén az orvos gyakran gondol vashiányra. De mi a helyzet akkor, ha a vérnek meglepően magas a vastartalma?

A legjellemzőbbek a kimerültség, légszomj, szédülés, sápadtság, gyors szívverés.

Az általános tünetek: izomgyengeség, görcsök, merevség és izomrángás; az izmok fokozatos elsorvadása; nehézségek a beszéd, a rágás és a nyelés terén; súlyos kimerültség.

A sokáig tartó kimerültség gyengíti az idegrendszert is, s ez akár körömrágáshoz is vezethet, de a körmök ilyenkor maguktól is beszakadnak.

A JDM-es gyulladás által okozott izomgyengeség legszembetűnőbb tünete a fokozódó kimerültségérzet és a fizikai erőnlét és mozgékonyság fokozódó korlátozottsága. Az izom és ízületi fájdalom szintén jellegzetes lehet.

(A cipő és a többi mögöttes háttér is nagy szerepet játszik.) Az izom kimerültségének és a csontok akut túlterhelésének az összjátéka vezet a töréshez, amely leginkább a sípcsontnál, szárkapocscsontnál, vagy a lábközépcsontoknál fordulhat elő.

- kimerültség, letargia,
- rosszkedv, labilis kedélyállapot, depresszió, pánikbetegség, halálfélelem, öngyilkossági hajlam,
- feledékenység, emlékezetzavar (memória-zavar), szétszórtság, koncentráció-képesség csökkenés (fiatalkorban is), ...

Az izomfeszülés hátterében pedig rossz testtartás, kényelmetlen testhelyzet, fokozott lelki, idegi megterhelés, kimerültség állhat.
Általában a fiatal felnőttkorban (40 év alatt) kezdődik, és többségében nőknél fordul elő.

Ezek a mentális zavaroktól, a szorongástól, kimerültségtől, fejfájástól, depressziótól és személyiségi változásoktól a hiperaktivitásig, ízületi fájdalmakig, légzési nehézségekig és számos különböző allergiáig terjednek.

Nagy jót tesz szellemi munkát hosszú ideig végző emberek esetén, főleg ha a kimerültségükkel együtt idegi-, vagy alvászavar is fellép, ekkor túlfokozottsággal állunk szemben.

Fehérjekalória-káros táplálkozás: immunelégtelenség, anaemia, kimerültség, fokozott fertőzéshajlam, demencia, felfekvéses gyulladások.
Folyadékivási elégtelenség (hypodipsia): dehidráció, orthostatikus hypotonia, hypernatrémia.

Ilyenkor alvászavar, fejfájás, hányinger, emésztési problémák, kimerültség, ingerlé­kenység, stressz és depresszió enyhe tünetei jelentkezhetnek. Utazás előtt, illetve azt követően a lefekvés eltolásával érdemes próbálkozni.

Egyszeri, alkalmi, provokált rohamnál (láz, alkohol, kimerültség alváshiánnyal) nem tiltják el véglegesen a gépjárművezetést, vagy veszélyes gépkezelést, miután biztosan meggyőződtek, hogy alkalmi rohamról volt szó.

Stresszt, káoszt, kimerültséget, és hibát - hibára halmozunk. Pontosan így működik immunrendszerünk is. Az anyagi (élő, élettelen) és pszichés toxinok, mérgek, egyre csak halmozódnak bennünk.

Nem kell orvoshoz fordulni, ha a koncentrációzavart kialvatlanság miatti kimerültség okozza. Hasonlóan természetes reakciónak tekinthetjük, ha a feledékenység a túlterhelés, a sok gond miatt alakult ki.

Az új H1N1 influenzavírus fertızés tünetei hasonlóak a szezonális influenzáéhoz - többek között láz, köhögés, torokfájás, orrdugulás vagy -váladékozás, izomfájdalom, fejfájás, borzongás, hidegrázás és kimerültség érzés jelentkezhet.

Az idegrendszer egyik ingerületátvivő anyagáról, a szerotoninról kimutatták, hogy kora tavasszal mélypontra csökken a szintje, és ez lenne felelős a kimerültségért.

Ebben szerepet játszhat az ápolók elégedetlensége, vitális kimerültsége, a munkahelyi stressz, a társas támogatottság, valamint szakmai és társadalmi megítélésének a mértéke.

A stresszes ember idegei kezdik felmondani a szolgálatot, a teljes kimerültség állapotát éli meg. A következő lépcsőfok a szervi problémák kialakulása.

A nyugdíjba vonulással jelentősen csökken a mentális és fizikai kimerültség, továbbá a depresszív tünetek, jelent meg a BMJ-ben.

Az 'agyrázkódás utáni tünetcsoport" kifejezést használjuk olyan tünetek leírására, mint a szédülés, kimerültség és a koncentrációval vagy memóriával kapcsolatos problémák, amelyek az agyrázkódást követően hetekig, ...

- kimerültség és stressz
Az emberek elbizonytalanodhatnak, amikor változások történnek a szexuális szerepeikben. A szexuális problémák rosszabbodhatnak ha
- félelem
- házastársi konfliktus
- megelőző szexuális problémák ...

Pedig már az enyhe dehidratáció is rossz hatással van a pszichés funkciókra; kimerültséget, izomgyengeséget, fejfájást és szájszárazságot okozhat.

Kezelés: Ha a beteg ágyban marad és sok folyadékot iszik, a panaszok általában két-három nap múlva eltűnnek, a láz is többnyire megszűnik. Ám a gyengeség és a kimerültség akár hetekig is megmaradhat.

Nagyon fontos elhatárolni az átmeneti levertséget,a bánatot,az átmeneti búskomorságot,a múló rossz hangulatot,a levertséget,a múló kimerültséget a depressziótól.

Idős korban a pajzsmirigy túlműködés tünetei kevésbé jellegzetesek, mint a fiatalokban. Depresszió, általános gyengeség, fáradékonyság, kimerültség a panasz, fogyás, és a szívelégtelenség, szívritmuszavar a további vezető tünet ...

Lásd még: Lásd még: Depresszió, Daganat, Szorongás, Allergia, Immunrendszer

Betegségek  Kilökődés  Kisebesedés
2014.04.17

 
RSS Mobile