Kezdőlap (Kezelési módszer)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Kezelési módszer


 

Kezelési módszer

Betegségek  Kettőslátás  Kézizzadás
2014.04.18

Egyéb kezelési módszerek
Kategória: Gyógytorna módszerek
Pihentés: minél rövidebb ideig tart, annál jobb. Ugyanis a pihentetés során a gerinc mentén lévő mélyizmok gyengülnek, így veszítve a sérült gerinc szegmentum stabilitását.


Az akne új kezelési módszere
akne, lézer, ALA
A Yale-egyetem kutatói egy új kombinált lézeres kezelésről számoltak be, mellyel néhány hét alatt szinte nyomtalanul eltüntethető az akne.

Derékfájás hatékony kezelési módszerei
A kialakult derékfájás sok esetben gyógytornával kezelhető.

Nem mindenkinek a legjobb kezelési módszer az aszpirin
A Florida Egyetem kutatói szerint naponta egy aszpirinnel nem mindig tartható távol a szívbetegség.
h i r d e t é s ...

Kezelési módszerek
Miként általában a daganatos betegségek esetében, a nyelőcsőrák kezelése során is három fő lehetőség kínálkozik a kezelőorvos számára. Ha megoldható, egészében kell az elváltozást eltávolítani.

Kezelési módszerek
Konzervatív kezelés (rögzítés 4 hétig, majd gyógytorna) vagy műtét. Ismétlődő (recidív, habituális) ficamoknál műtét szükséges.
Rehabilitáció ...

Kezelési módszerek
Konzervatív vagy műtéti kezelés eldöntése, műtét idejének megválasztása, gyógyszeres és fizioterápiás módszerek kiegészítésképpen.
Rehabilitáció ...

Kezelési módszerek a betegség kiterjedése szerint
12.1. táblázat -
A betegség kiterjedése ...

Kezelési módszerek
A betegség egyelőre nem kezelhető, csak a lefolyása késleltethető és a tünetek enyhíthetők. Interferonos injekciós kúra, vagy esetleg szteroiddaval kezelés az ismeretes.
A+ A A- ...

Kezelési módszerek
A betegség gyógyszeres kezelése több mód is van. Egyes tabletták megkötik a savtartalmat, míg mások csökkentik a gyomorsavtermelést, vagy épp a táplálék továbbhaladását segítik elő.

Újabb kezelési módszerek
Nemrég egy újabb fizioterápiás program hatékonyságát állapították meg a hátfájdalom csökkentésében, amely javítja a tartást és csökkenti az oszteoporózisos nők csonttörésének kockázatát.

Kezelési módszer, melynek során a beteg kóros csontvelejét lecserélik a donor egészséges csontvelejére.

A kezelési módszerek lehetnek gyógyszeresek és nem-gyógyszeresek, először mindig igyekezzünk gyógyszerek nélkül eredményt elérni. Egyidejűleg több, egymást kiegészítő módszert is érdemes alkalmazni, mivel ezek egymás hatását erősíthetik.

A kezelési módszereknek köszönhetően, melyek gyógyszeres kezelést is tartalmaznak, valamint építenek a szülők, rokonok, tanárok és barátok támogatására, sok ADHD-s gyermek és serdülő sikeres felnőtté válik, aki képes a normális élet élvezetére.

Rákkezelési módszer, amelynek során hormonokat vonnak el, adnak be, vagy hormonhatásokat gátolnak meg. Endokrin terápiának is nevezik.
HPV
Human Papilloma Virus ...

Új kezelési módszerek a Yamamoto Rehabilitáció Intézetben
/Yamamoto Intézet
Hogyan kezeljük a betegségeket? - Különbségek a keleti és a nyugati orvoslásban
Az allergia nagy kérdései
/Dr. Zonda Igor / allergológus és klinikai immunológus ...

Újabb kezelési módszer a lábszárfekély gyógyítására
A lábszárfekély nem csupán kozmetikai probléma, a beteg nem tud fürödni csak zuhanyozni, és néha elviselhetetlen fájdalommal jár.
Trombózisveszély még bokarándulásnál is.

Milyen kezelési módszerek jöhetnek számításba ilyenkor, a nyári "uborkaszezonban"? Nem biztos, hogy várni kell a probéma megoldásával, csak mert nyár van.
Kettő szituáció jutott eszembe (csak úgy beszúrva).

Az akne új kezelési módszere
A Yale-egyetem kutatói egy új kombinált lézeres kezelésről számoltak be, mellyel néhány hét alatt szinte nyomtalanul eltüntethető az akne.
Az akne nemcsak a bőrön hagy hegeket ...

8. Milyen kezelési módszerek alkalmazhatóak gyermekek esetén és hogyan jellemezhetőek ezek, persze csak röviden. Gondolunk itt elsősorban arra, milyen eltérések vannak a kezelési módokban?

Morinaga irt le egy elvében teljesen új kezelési módszert, melyet HAL-nak nevezett a beavatkozás nevének rövidítéséből / Haemorrhoideal Arteria Ligatio/.

Elengedhetetlen kezelési módszer a bélflóra regenerálása. A diétával és a baktériumflóra helyreállításával ugyan hónapok, évek múltán akár meg is szűnhet az érzékenység!
Mit együnk?

A mai napig nincs kezelési módszer a makula degenerációt illetően, de a kialakulás és a progresszió lassítható sőt egyes esetekben a látás is javítható.

A GAD tradicionális kezelési módszere a kognitív viselkedés terápia, ami csak a betegek mintegy 60 százalékánál sikeres.
A kutatás részletes leírása a Journal of Abnormal Psychology című szaklapban olvasható.

Ma már újabb és jobb kezelési módszert alkalmaznak. De fontos hangsúlyozni, hogy a minél koraibb felismerés elengedhetetlen a tökéletes gyógyulás érdekében.

ez a kezelési módszer két előnnyel is jár: a nagypotenciálú benzodiazepinek egyrészt csökkentik az SSRI-szerek kezdeti szorongásfokozó hatását, másrészt saját antipánik hatásuk gyorsan jelentkezik, tehát a betegség javulása hamarabb kezdődik, ...

Ilyen kezelési módszerek lehetnek: a kemoterápia (ami gyógyszeres daganatölő kezelés), a sugárterápia, a sebészeti beavatkozás (a teljes emlő, vagy csak egy részének eltávolítása), a hormonkezelés, a szisztémás, ...

A korszerű komplex ellátásnak köszönhetően a betegek nagy része gyógyítható a kombinált kezelési módszerekkel: sebészeti, sugár-, kemo- és hormonterápia. Célkitűzés: Az emlőrák kezelésére alkalmazott gyógyszeres lehetőségek áttekintése.

Ha ez tökéletesen megoldható (pl. állatszőr allergia esetében), az a leghatékonyabb kezelési módszer.

Én eddig még egyetlen bőrgyógyász kollégától sem hallottam ezt az otthonra javasolt kezelési módszert, miszerint ki kell nyomkodni a futószemölcsöt.

Hemwall praxisában semmi nem jelentett nagyobb nehézséget, mint amikor egy páciens krónikus derékfájással fordult hozzá, mert azok a kezelési módszerek, amelyeket ajánlani tudott, nem voltak igazán hatékonyak.

Ilyen kezelési módszerek a következők lehetnek: kemoterápia (gyógyszeres daganatölő kezelés), a hormonkezelés, a korszerű célzott kezelések, a radioterápia (sugárkezelés) és a műtét (a teljes emlő, vagy csak kisebb részeinek eltávolítása).

A ma létező leghatékonyabb kezelési módszert azok a nedvesség-érzékelők jelentik, amelyek néhány csepp vizelet észlelésekor felébresztik a gyermeket.

A leginkább elterjedt és legolcsóbbnak tekinthető perkután kezelési módszer a primér májdaganatok (HCC) kezelésében, melynek során steril, 95%-os abszolút alkoholt fecskendezünk UH vezérlés mellett a daganatba.

Ne felejtse el, hogy az asztmának a mai korszerű kezelési módszerek mellett nem szabad befolyásolni, korlátozni a mindennapi aktivitásokat. A megfelelő kezeléssel az asztmás tünetek megszüntethetőek illetve kontroll alatt tarhatóak.

Az elmúlt években a mágnesterápia igen népszerűvé vált az állatgyógyászatban, mivel orvosilag biztonságos, mellékhatásoktól mentes, gyógyszermentes és nem utolsó sorban olcsó és hatékony kezelési módszernek szamít.

Jó néhány, korábban széles körben használt kezelési módszert ma már csak korlátozottan alkalmaznak. Így például valamikor szokásban volt a gócok elfagyasztása és a bőr UV-fénnyel történő kezelése.

Amikor a kő spontán nem távozik, a leggyakoribb műtéti kezelési módszer az ESWL (Extracorporeal Shock Wave Lithotripsy). Ezt egyszerűen kőzúzásnak hívjuk és a lökéshullámok segítségével létrejött "kőfeldarabolódást" jelenti.

A rendelkezésre álló kezelési módszerek egyike a vírus szaporodásához szükséges örökítő anyag, a vírus-DNS előállításának (szintézisének) megakadályozására létrehozott készítmények, vírusellenes szerek (Interferonok, ...

Ezután gyors és töretlen fejlődés következik a diabéteszkutatásában és kezelési módszereiben. A kezdetben eléggé tisztátlan inzulinpreparátumokat mind tisztább készítmények váltották fel.

Ez a kezelési módszer azonnal pótolja a szervezetből hiányzó vértesteket, azonban nem gyógyítja a vérszegénység kiváltó okát. Épp ezért a terápia megismétlésére lehet szükség.

A PX-1 technológia a Dupla Fiziológiás Nyomás Gradiens technika az egyik leghatékonyabb kezelési módszer a kötőszöveti állapotok, vér-, és nyirokrendszer helyreállítására.

A hipertermia (hőkezelés, lázkezelés) alternatív daganatkezelési módszer, amely azon alapul, hogy magas hőmérséklet hatására elpusztulnak bizonyos tumorsejtek. A test egészét (ún. teljestest-hipertermia) vagy a különböző testtájakat (ún.

Ennek az eljárásnak - orvosi nevén perkután coronaria intervenció (PCI) - és az egyéb, modern kezelési módszereknek köszönhetően az akut myocardialis infarktus prognózisa napjainkra a korábbiaknál jóval kedvezőbbé vált.

A két fő kezelési módszer egymással és még sok más hasznos eljárással is kombinálható a minél gyorsabb javulás érdekében (étrendi változtatások, fényterápia, mozgás, csoportterápiás módszerek stb.), ...

A folyadék tűvel való leszívása - Ezt a kezelési módszert csak ritkán alkalmazzák, és ilyenkor mindig javasolt a hereburkokat összeragasztó, speciális gyógyszer beadása is, különben a folyadék hamarosan újratermelődik, és a vízsérv kiújul.

A németországi Schroth Klinika kezelési módszeréhez igazodva napi több órás kezelési programot kínálunk gerincferdüléses pácienseink számára.

Az esetek többségében legfontosabb kezelési módszer az étrendi kezelés, a diéta. Ez 2. típusú cukorbetegeknél vércukorcsökkentő tablettákkal, és egyre több 2. típusú, valamint az összes 1. típusú diabéteszesnél inzulinnal egészíthető ki.

A szervezet elhízása kóros anyagcsere folyamatok eredménye, melyet a szükségesnél nagyobb mennyiségű kalória bevitel, a táplálkozási hiányok, a testmozgás hiánya, a rossz stressz-kezelési módszerek együttes jelenléte tartósít.

A kutatók folyamatosan keresnek új kezelési módszereket, melyek segítenek remissziót elérni és az életet meghosszabbítani.

A légúti bajok klasszikus kezelési módszere, melynek során a beteg hosszú időt (heteket, hónapokat) tölt allergénmentes környezetben.

Egyszerű magyarázat nem adható a jelenségre, a hatásosabb diagnosztikus és kezelési módszerek mellett más faktorok is szerepet játszanak.

Komplex fizioterápiás kezelési módszer, már kialakult inkontinencia vagy ennek megelőzése érdekében. A funkcióspecifikus gyógytornával a gátizomzat, záróizomzat spontán reakciós képességének, működésének visszanyerése a cél.

Hormonterápia - hormonkezelés. Rákkezelési módszer, amelynek során hormonokat vonnak el, adnak be, vagy hormonhatásokat gátolnak meg. Endokrin terápiának is nevezik.
HPV - lásd Human Papilloma Vírus
HRT - Hormon Replacement Therapy ...

Ami kulcsfontosságú lehet ebben az időszakban - az alkalmazott kezelési módszer hatékonysága mellett - az a megküzdés.

A számítógépes Biorezonancia vizsgálat és kezelés tehát nem azon paramedicina körébe tartozó kezelési módszer, melynek hatásosságában hinni kell ahhoz, hogy a hatás megmutatkozzon.

a különböző kezelési módszerek és az egészséggel és betegséggel kapcsolatos szemléletek nem zárják ki egymást, sőt ellenkezőleg: egymást kiegészítve alkalmazhatók." (Az Európai Parlament A4-0075/97-es határozata).

Megengedi a nem specifikus kiegészítő kezelési módszerek, például dietétika, fizioterápia, pszichoterápia satöbbi használatát - a homeopátia szintén.

A gyógyítás művészete a test tisztán fizikai kezelési módszereinek töredékeiből a spirituális és mentális gyógyítás felé lép tovább.

Kivizsgálásában a bőrtesztet és vértesztet, kezelésében antihisztaminokat és orrcseppeket alkalmazunk elsődlegesen, ez utóbbiakat természetesen az allergén és provokáló tényezők elkerülése mellett. Alternatív kezelési módszerek kiegészítésre, ...

Lásd még: Lásd még: Akut, Természetes gyógymód, Tumor, Reflux, Sugárterápia

Betegségek  Kettőslátás  Kézizzadás
2014.04.18

 
RSS Mobile