Kezdőlap (Kezelési módszer)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kezelési módszer

Betegségek  Kettőslátás  Kézizzadás

Egyéb kezelési módszerek
Kategória: Gyógytorna módszerek
Pihentés: minél rövidebb ideig tart, annál jobb. Ugyanis a pihentetés során a gerinc mentén lévő mélyizmok gyengülnek, így veszítve a sérült gerinc szegmentum stabilitását.


Az akne új kezelési módszere
akne, lézer, ALA
A Yale-egyetem kutatói egy új kombinált lézeres kezelésről számoltak be, mellyel néhány hét alatt szinte nyomtalanul eltüntethető az akne.

Derékfájás hatékony kezelési módszerei
A kialakult derékfájás sok esetben gyógytornával kezelhető. A gyógytorna külsőleg alkalmazott terápiás beavatkozást jelent, melynek célja a funkcionális képességek helyreállítása, a betegség/állapot gyógyítása, rehabilitációja.

Nem mindenkinek a legjobb kezelési módszer az aszpirin
A Florida Egyetem kutatói szerint naponta egy aszpirinnel nem mindig tartható távol a szívbetegség.
h i r d e t é s ...

Kezelési módszerek
Miként általában a daganatos betegségek esetében, a nyelőcsőrák kezelése során is három fő lehetőség kínálkozik a kezelőorvos számára. Ha megoldható, egészében kell az elváltozást eltávolítani.

~ek
Konzervatív kezelés (rögzítés 4 hétig, majd gyógytorna) vagy műtét. Ismétlődő (recidív, habituális) ficamoknál műtét szükséges.
Rehabilitáció ...

~ek
Konzervatív vagy műtéti kezelés eldöntése, műtét idejének megválasztása, gyógyszeres és fizioterápiás módszerek kiegészítésképpen.
Rehabilitáció ...

~ek a betegség kiterjedése szerint
12.1. táblázat -
A betegség kiterjedése ...

~ek
A betegség egyelőre nem kezelhető, csak a lefolyása késleltethető és a tünetek enyhíthetők. Interferonos injekciós kúra, vagy esetleg szteroiddaval kezelés az ismeretes.
A+ A A- ...

~ek
A betegség gyógyszeres kezelése több mód is van. Egyes tabletták megkötik a savtartalmat, míg mások csökkentik a gyomorsavtermelést, vagy épp a táplálék továbbhaladását segítik elő.

Újabb ~ek
Nemrég egy újabb fizioterápiás program hatékonyságát állapították meg a hátfájdalom csökkentésében, amely javítja a tartást és csökkenti az oszteoporózisos nők csonttörésének kockázatát.

~, melynek során a beteg kóros csontvelejét lecserélik a donor egészséges csontvelejére.

A ~eknek köszönhetően, melyek gyógyszeres kezelést is tartalmaznak, valamint építenek a szülők, rokonok, tanárok és barátok támogatására, sok ADHD-s gyermek és serdülő sikeres felnőtté válik, aki képes a normális élet élvezetére.
Forrás: Janssen-cilag.hu
Kapcsolódó szakorvosok ...

Rák~, amelynek során hormonokat vonnak el, adnak be, vagy hormonhatásokat gátolnak meg. Endokrin terápiának is nevezik.
HPV
Human Papilloma Virus
Kóros szöveti növekedést (szemölcsöket) előidéző vírus, mely gyakran összefügg bizonyos típusú daganatok kifejlődésével.

Új ~ek a Yamamoto Rehabilitáció Intézetben
/Yamamoto Intézet
Hogyan kezeljük a betegségeket? - Különbségek a keleti és a nyugati orvoslásban
Az allergia nagy kérdései
/Dr. Zonda Igor / allergológus és klinikai immunológus ...

Újabb ~ a lábszárfekély gyógyítására
A lábszárfekély nem csupán kozmetikai probléma, a beteg nem tud fürödni csak zuhanyozni, és néha elviselhetetlen fájdalommal jár.
Trombózisveszély még bokarándulásnál is.

Milyen ~ek jöhetnek számításba ilyenkor, a nyári "uborkaszezonban"? Nem biztos, hogy várni kell a probéma megoldásával, csak mert nyár van.
Kettő szituáció jutott eszembe (csak úgy beszúrva).

8. Milyen ~ek alkalmazhatóak gyermekek esetén és hogyan jellemezhetőek ezek, persze csak röviden. Gondolunk itt elsősorban arra, milyen eltérések vannak a kezelési módokban?

A rákellenes ~ek erőteljesen hatnak. A daganatos sejtek mellett az egészséges sejteket is károsíthatják. Ez a kellemetlen mellékhatások kialakulásához és táplálkozási problémákhoz vezet.
Diétás tanácsok rákbetegeknek - érdemes megfogadni!
...

A legmodernebb ~ a helyi immunválaszmódosító krémes kezelés.
Minden vélemény számít! Kilépés a válaszból
Név * ...

Morinaga irt le egy elvében teljesen új ~t, melyet HAL-nak nevezett a beavatkozás nevének rövidítéséből / Haemorrhoideal Arteria Ligatio/.
Az aranyerességben közös ok, okozat a túlkeringés, mely önmagát rontja, az aranyeresség előrehaladtát okozza.

Elengedhetetlen ~ a bélflóra regenerálása. A diétával és a baktériumflóra helyreállításával ugyan hónapok, évek múltán akár meg is szűnhet az érzékenység!
Mit együnk?

A mai napig nincs ~ a makula degenerációt illetően, de a kialakulás és a progresszió lassítható sőt egyes esetekben a látás is javítható.

Milyen alternatív ~eket ismerünk, milyen szerepük van ezeknek az eszközöknek a komplex terápiában?
Igen jó eredményt hozhat a napfénybesugárzás, a fürdőterápia és a klímaváltozás.

A GAD tradicionális ~e a kognitív viselkedés terápia, ami csak a betegek mintegy 60 százalékánál sikeres.
A kutatás részletes leírása a Journal of Abnormal Psychology című szaklapban olvasható.

Ma már újabb és jobb ~t alkalmaznak. De fontos hangsúlyozni, hogy a minél koraibb felismerés elengedhetetlen a tökéletes gyógyulás érdekében. Ha csípőkben rendellenességet észlelünk ortopédia szakrendelésre kell küldeni, vagy vinni a gyereket.

A korszerű komplex ellátásnak köszönhetően a betegek nagy része gyógyítható a kombinált ~ekkel: sebészeti, sugár-, kemo- és hormonterápia. Célkitűzés: Az emlőrák kezelésére alkalmazott gyógyszeres lehetőségek áttekintése.

Ha ez tökéletesen megoldható (pl. állatszőr allergia esetében), az a leghatékonyabb ~.

Én eddig még egyetlen bőrgyógyász kollégától sem hallottam ezt az otthonra javasolt ~t, miszerint ki kell nyomkodni a futószemölcsöt. A szemölcsben lévő sejtek valóban vírusokat tartalmaznak, amelyek onnan ürülve fertőzik a környező bőrt, és a környezetet egyaránt. Ezek az ún.

Ilyen ~ek a következők lehetnek: kemoterápia (gyógyszeres daganatölő kezelés), a hormonkezelés, a korszerű célzott kezelések, a radioterápia (sugárkezelés) és a műtét (a teljes emlő, vagy csak kisebb részeinek eltávolítása).

A ma létező leghatékonyabb ~t azok a nedvesség-érzékelők jelentik, amelyek néhány csepp vizelet észlelésekor felébresztik a gyermeket. A gyermekek mintegy 70%-ában ez meggyógyítja az ágybavizelést, és csupán 10-15%-uk esik vissza az ébresztések beszüntetése után.

A leginkább elterjedt és legolcsóbbnak tekinthető perkután ~ a primér májdaganatok (HCC) kezelésében, melynek során steril, 95%-os abszolút alkoholt fecskendezünk UH vezérlés mellett a daganatba.

Ne felejtse el, hogy az asztmának a mai korszerű ~ek mellett nem szabad befolyásolni, korlátozni a mindennapi aktivitásokat. A megfelelő kezeléssel az asztmás tünetek megszüntethetőek illetve kontroll alatt tarhatóak.

Az elmúlt években a mágnesterápia igen népszerűvé vált az állatgyógyászatban, mivel orvosilag biztonságos, mellékhatásoktól mentes, gyógyszermentes és nem utolsó sorban olcsó és hatékony ~nek szamít.

Jó néhány, korábban széles körben használt ~t ma már csak korlátozottan alkalmaznak. Így például valamikor szokásban volt a gócok elfagyasztása és a bőr UV-fénnyel történő kezelése. Manapság a hivatalos orvoslás jóval kíméletesebb és egyénre szabott módszerét kínálja az akneterápiának.

Amikor a kő spontán nem távozik, a leggyakoribb műtéti ~ az ESWL (Extracorporeal Shock Wave Lithotripsy). Ezt egyszerűen kőzúzásnak hívjuk és a lökéshullámok segítségével létrejött "kőfeldarabolódást" jelenti. A kő célzásához UH, vagy RTG segítséget kapunk.

A rendelkezésre álló ~ek egyike a vírus szaporodásához szükséges örökítő anyag, a vírus-DNS előállításának (szintézisének) megakadályozására létrehozott készítmények, vírusellenes szerek (Interferonok, Acyclovir - ismertebben például Zovirax stb.) adása.

Ezután gyors és töretlen fejlődés következik a diabéteszkutatásában és ~eiben. A kezdetben eléggé tisztátlan inzulinpreparátumokat mind tisztább készítmények váltották fel.

Ez a ~ azonnal pótolja a szervezetből hiányzó vértesteket, azonban nem gyógyítja a vérszegénység kiváltó okát. Épp ezért a terápia megismétlésére lehet szükség.

A PX-1 technológia a Dupla Fiziológiás Nyomás Gradiens technika az egyik leghatékonyabb ~ a kötőszöveti állapotok, vér-, és nyirokrendszer helyreállítására.

A hipertermia (hőkezelés, lázkezelés) alternatív daganatkezelési módszer, amely azon alapul, hogy magas hőmérséklet hatására elpusztulnak bizonyos tumorsejtek.

Ezek után jöhetnek a természetes ~ek. Figyelem! Senkit sem buzdítok arra, hogy a sztatinját elhagyja, és teljesen áttérjen az alábbiakra! Mindenkinek az egyéni rizikófaktorait kell figyelembe venni! ...

A két fő ~ egymással és még sok más hasznos eljárással is kombinálható a minél gyorsabb javulás érdekében (étrendi változtatások, fényterápia, mozgás, csoportterápiás módszerek stb.), de a kezelés alapja minden esetben a két fenti fő ~, vagy ezek kombinációja.

A folyadék tűvel való leszívása - Ezt a ~t csak ritkán alkalmazzák, és ilyenkor mindig javasolt a hereburkokat összeragasztó, speciális gyógyszer beadása is, különben a folyadék hamarosan újratermelődik, és a vízsérv kiújul.

A németországi Schroth Klinika ~éhez igazodva napi több órás kezelési programot kínálunk gerincferdüléses pácienseink számára. Előnyként említhető a folyamatos, egyéni kezelés, amely lehetőséget ad arra, hogy a páciens egyedi eltéréseit a számára legmegfelelőbb módon kezeljük.

Az esetek többségében legfontosabb ~ az étrendi kezelés, a diéta. Ez 2. típusú cukorbetegeknél vércukorcsökkentő tablettákkal, és egyre több 2. típusú, valamint az összes 1. típusú diabéteszesnél inzulinnal egészíthető ki.

A szervezet elhízása kóros anyagcsere folyamatok eredménye, melyet a szükségesnél nagyobb mennyiségű kalória bevitel, a táplálkozási hiányok, a testmozgás hiánya, a rossz stressz-~ek együttes jelenléte tartósít.

Komplex fizioterápiás ~, már kialakult inkontinencia vagy ennek megelőzése érdekében. A funkcióspecifikus gyógytornával a gátizomzat, záróizomzat spontán reakciós képességének, működésének visszanyerése a cél.
Tazberger gátizomtornáról bővebben
MBT ...

A kutatók folyamatosan keresnek új ~eket, melyek segítenek remissziót elérni és az életet meghosszabbítani.

- klímaterápia
A légúti bajok klasszikus ~e, melynek során a beteg hosszú időt (heteket, hónapokat) tölt allergénmentes környezetben. Nehezen kivitelezhető, de ismert allergia esetén jótékony hatású lehet, ha például a nyaralás helyét ilyen szempontok alapján választjuk ki.

Egyszerű magyarázat nem adható a jelenségre, a hatásosabb diagnosztikus és ~ek mellett más faktorok is szerepet játszanak.

A jó hír viszont az, hogy ebbe nem kell csak úgy beletörődni. Vannak ~ek, amik közül nőgyógyásszal egyeztetve mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet. (A ~ekről bővebb információt itt találhatsz.) ...

Lokális (végtagi kisugárzással nem kísért) derékfájdalom önmagában krónikus folyamatra utal, s igazán itt van tág tere a nem-műtéti (ún. 'konzervatív') ~eknek.

Hormonterápia - hormonkezelés. Rák~, amelynek során hormonokat vonnak el, adnak be, vagy hormonhatásokat gátolnak meg. Endokrin terápiának is nevezik.
HPV - lásd Human Papilloma Vírus
HRT - Hormon Replacement Therapy ...

A számítógépes Biorezonancia vizsgálat és kezelés tehát nem azon paramedicina körébe tartozó ~, melynek hatásosságában hinni kell ahhoz, hogy a hatás megmutatkozzon.

Az Európai Parlament kinyilvánította: ". a különböző ~ek és az egészséggel és betegséggel kapcsolatos szemléletek nem zárják ki egymást, sőt ellenkezőleg: egymást kiegészítve alkalmazhatók." (Az Európai Parlament A4-0075/97-es határozata).

Az újság idézi a tanulmány vezető szerzőjét, az urológus Takehiko Ogawát: 'Egyelőre semmilyen hatékony ~rel sem rendelkezünk, amellyel az elégtelen spermatermelődés miatt terméketlen férfiaknak tudnánk segíteni, mivel ezen probléma okai ismeretlenek.

E könyvben, Európában elsőként mutatta be ezt a gyógymódot, mint igen fejlett ~t. Az akupunktúra és az akupresszúra európai elterjedését leginkább az, gátolta, hogy a vele kapcsolatos szemléletmódot az igen nagy kulturális különbség miatt az európaiak misztikusnak tekintették.

A kóros citológiai lelet hátterében álló elváltozást az esetek többségében egyszerű és biztonságos ~ekkel meg lehet gyógyítani. Nőgyógyásza részletesen tájékoztatja majd Önt ezekről a lehetőségekről.

Van visszaút, még ha nehéz is, hiszen a modern ~ekkel visszaadható a normális élet reménye a betegek számára.
Típusok ...

A Hamilton-féle depresszióértékelő skála alkalmazásával megállapították, hogy mindhárom ~ az esetek 60%-ban felszámolta a depressziós tüneteket.

A MultiClear által kibocsátott fénysugarak csökkentik a keratinociták (bőrsejtek) túlzott burjánzását a hámban, és enyhítik a gyulladást a bőr irharétegében. E ~ről bebizonyosodott, hogy gyorsabban hoz eredményt, mint a teljes testen végzett PUVA, vagy keskeny sávú UV-B kezelések.

Egy bizonyos betegségen belül a hasonló tünetekkel rendelkező betegek különböző kezeléséből, a kór lefolyásából meghatározható, mely ~ek lehetnek a legjobbak. Az így összegyűjtött ismereteket a későbbiekben felhasználhatják a betegek eredményesebb kezeléséhez.

Az ún. Longo-féle körkörös végbélnyálkahártya-kimetszést elsőként a végbél belső nyálkahártya-előeséseinek kezelésére vezették be, de az elmúlt 10 évben az aranyeres csomók kedvelt ~évé vált. Az eljárás előnyeiről és hátrányairól a vélemények megoszlanak, a tapasztalatok vegyesek.

Az étrendi kezelés legfontosabb célja az ideális testsúly elérése és megtartása mellett a normális vércukorszintek és vér zsírszintek elérése. Fontos a túl magas és a túl alacsony vércukorszintek elkerülése. A ~ek mind azt szolgálják, ...

A velünk szimbiózisban élő mikroba közösségek funkciói széleskörűek, a szervezet egészségének védelmében betöltött szerepük pedig ma már egyértelműen igazolt. Ennek a ténynek a felismerése számos természetes ~ ötletét vetette fel szinte minden orvosi területen, ...

A megelőzésben és kezelésben a nyugati orvoslás lehetőségei mellett, a külföldön már elismert és napi gyakorlatban is használt, alternatív és az újabb konzervatív ~ek ismerete és használata is szükséges.

Az egyetlen lehetőség a panaszok megszüntetésére, ha a továbbiakban egyéni érzékenység szerint teljesen, vagy nagy részben lemondunk a laktóztartalmú tej, tejtermékek, és egyéb laktóztartalmú élelmiszerek fogyasztásáról. Tehát az egyetlen ~ a laktózmentes, ...

Mi a helyzet a nem konvencionális (nem szokványos), illetve a kiegészítő terápiákkal?
Ezen betegség kezelésében nincs helye a nem szokványos ~eknek.

Változtassunk az életmódunkon!
Figyeljünk az étrendünkre, étkezési szokásainkra!
Csökkentsük a bennünket érő stresszt!
Keressünk fel bőrgyógyászt a betegség diagnosztizálására!
Alkalmazzuk a betegség stádiumának megfelelő ~eket! \ ...

Reflux betegség esetén ezek szerint lehet fokozatosan haladni az enyhébb támadáspontú gyógykezeléstől az erősebb hatásfokú hatóanyagokig (ún. "Step Up" ~), vagy kiindulási pontot képezhet mindjárt az erősebb hatásfokú - támadáspontú készítmények alkalmazása (ún. "Step down" módszer).

nem lehet szerezni, proktológiát általában ennek a régiónak a betegségeiben jártasságot szerzett belgyógyász vagy sebész szakorvos szokott művelni. A sebészeti előképzettség javára szól, hogy a régió betegségeinek jelentős része invazív eszközös diagnosztikát igényel, a konzervatív kezelési ...

Diagnosztikai és ~eink szigorúan követik az amerikai és európai szakmai társaságok legújabb ajánlásait.
A cél az, hogy Önt gyorsan átsegítsük a vizsgálatok kellemetlenségein. Érdeklődjön altatásos vizsgálatainkról! ...

Megengedi a nem specifikus kiegészítő ~ek, például dietétika, fizioterápia, pszichoterápia satöbbi használatát - a homeopátia szintén.
Nem rendelnek fix kombinációkat - a homeopátia alapelve a személyes, csak az adott betegre és annak tüneteire jellemző homeopátiás szer megtalálása.

A gyógyítás művészete a test tisztán fizikai ~einek töredékeiből a spirituális és mentális gyógyítás felé lép tovább.

Kivizsgálásában a bőrtesztet és vértesztet, kezelésében antihisztaminokat és orrcseppeket alkalmazunk elsődlegesen, ez utóbbiakat természetesen az allergén és provokáló tényezők elkerülése mellett. Alternatív ~ek kiegészítésre, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Depresszió, Daganat, Szorongás, Akut, Cukorbetegség?

◄ Kettőslátás   Kézizzadás ►
 
RSS Mobile