Kezdőlap (Kábítószer-függőség)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kábítószer-függőség

Betegségek  Kábítószerfüggés  Kalapácsujj

A kábítószer-függőség abból az alapvető gyengeségből származik, hogy az egyén képtelen szükségleteit és vágyait kielégítően beteljesíteni.


Kábítószer és Kábítószer-függőség Európai Megfigyelőközpontja (EMCDDA)
A Kábítószer és a Kábítószer-függőség Európai Megfigyelőközpontja (EMCDDA) a kábítószerekkel kapcsolatos információk fő forrása az Európai Unióban.

A szorongás sok esetben vezet alkohol-, kábítószer-függőséghez, elmagányosodáshoz, az emberi kapcsolatok elvesztéséhez, melyek csak fokozzák a beteg szorongását, élete kilátástalanságának érzését.

- szenvedélybetegség: alkoholizmus vagy kábítószer-függőség
- tartós munkaképtelenség
- idős korban a betegség gyakran feledékenység, zavartság formájában jelentkezik ...

DEPRESSZIÓ: vészkijárat az öngyilkosság felé.
AGRESSZIÓ: vészkijárat a gyilkosság felé.
ADDIKCIÓ (kábítószer-függőség): vészkijárat irreália (el a valóságtól, el a közösségtől) felé. ...

A Nemzeti Drog Fókuszpont feladata, hogy összegyűjtse és kezelje a kábítószer-fogyasztással összefüggő hiteles és nemzetközi elvárásoknak is megfelelő információkat, amelyeket a lisszaboni székhelyű Európai Kábítószer- és ~ Megfigyelő Központjának (EMCDDA) is továbbít.

Nem ritkák az öngyógyítási kísérletek sem, melynek talaján alkohol-, gyógyszer- illetve ~ alakulhat ki, továbbá gyakoribb az öngyilkossági kísérlet is.

A leggyakoribb ilyen alapbetegségek a depresszió és az alkohol-, illetve ~. A depressziós serdülők helyzetüket reménytelennek és kétségbeejtőnek érzik, és ez akadályozza meg őket abban, hogy aktuális problémájukra alternatív megoldást keressenek.

Ez a kedélybetegség a kiváltó októl függetlenül önveszélyes állapot, ezért kezelése feltétlenül indokolt. Nemcsak az öngyilkosság veszélye miatt, hanem mert helytelen "kezelési" stratégiák (alkoholizmus, gyógyszer- és ~, stb.) elfogadását is gyakorivá teszi.

A kutatások szerint csökkenti a magas vérnyomást, és segítséget nyújt a koszorúérgörcs kezelésében. Virágát hagyományosan az alkoholmérgezés enyhítésére alkalmazzák, ám modern vizsgálatok szerint a növény egésze használható az alkohol-és ~ gyógyítására.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Függőség, Kábítószer, Depresszió, Szorongás, Öngyilkosság?

◄ Kábítószerfüggés   Kalapácsujj ►
 
RSS Mobile