Kezdőlap (Izomhúzódás)

 Betegségek 

  » »
 
   

Izomhúzódás

Betegségek  Izomgyengeség  Izomláz

Izomhúzódás
Nagy erőhatásra a lábszár izomzatban túlfeszülés keletkezik. Jellemzően excentrikus terhelés (izomfeszülés egyidejű összehúzódással) váltja ki. Túlterhelés, bemelegítés hiánya hajlamosít
Tünetek ...


Derék izomhúzódás, szakadás
A felnőtt sportolók háti és derékfájdalmának gyakori oka izomhúzódás vagy szalagszakadás, ami serdülőknél ritkábban fordul elő.

Az izomhúzódás a leggyakoribb sportsérülések egyike. Rossz mozdulat, hirtelen irányváltás, ugrás következménye lehet. Gyakori a futballban, a kézilabdában, a baseballban és a jégkorongozóknál.

izomhúzódás - pulled muscle (meghúzódott izom), szintén lásd: (témák)
izomrángás - muscle twitching
izomtónus - az izom nyugalmi állapotú feszessége, muscle tone, (szintén lásd: tónus) ...

Izomhúzódások
Ma már minden futó, sportoló tudja az izomhúzódások elkerülésének a módját: megfelelő bemelegítések és nyújtások az edzések előtt, az edzettségi szinthez mért edzésterhelések, ...

Izomhúzódás, zúzódás
Az izomhúzódás és - zúzódás akkor jön létre, ha az izmot hirtelen erőhatás, direkt trauma vagy túlterhelés éri. Az izomban bevérzések keletkeznek, az izomrostok elszakadhatnak. Az izom mozgatása fájdalmat okoz.

Az izomhúzódásokat ellenben meleg vizes borogatással, a vérbőséget fokozó, izomlazító hatású sportkrémekkel érdemes kezelni. Kisgyermekek fülfájása esetén gyors fájdalomcsillapítást eredményez a fülre helyezett, meleg sót tartalmazó zacskó.

Rándulások, izomhúzódás
Hogyha túl nagy súlyt próbálsz emelni rossz technikával, túledzed magad, vagy helytelen módon nyújtasz, az rándulásokhoz és izomhúzódásokhoz vezethet.
Hogyan kerüljük el?

Bokaficam és izomhúzódások Morzsaparti NE SZÍVJ TOVÁBB! Kapros-túrós lepény A szívünket terhelő étkezések Csecsemőmirigy daganatot Aki ad, boldog lesz Szeretném kitörölni a szívemből... Miért csámpás a gyerek? Hogyan ne hízzunk az ünnepek alatt?

Kirándulás közben is előfordulhat sérülés, ficam, izomhúzódás, esetleg szakadás. Ezek egy része hideg borogatással, gyulladás- és fájdalomcsillapító kenőcsökkel jól kezelhető. Ritkábban orvosi beavatkozásra, gipszelésre, műtétre lehet szükség.

Még az olyan kisebb alsó végtag sérülések, mint a bokarándulás vagy az izomhúzódás is elősegíthetik veszélyes vérrögök kialakulását, olvasható egy hollandiai vizsgálatról szóló közleményben.

-Általános gyulladáscsökkentő (orvos által javasolva vagy felírva) - napégés, izomhúzódás esetén.
-Fájdalomcsillapító - fejfájás, fogfájás, napszúrás, rovarcsípés esetén.
-Fertőtlenítő hatású kenőcs - bőrfertőzés esetén.

Mozgásszervek: Reumatológiai és ortopédiai panaszok, izom- és ínpanaszok, teniszkönyök, vállmerevedés, lumbágó, porckorongsérv (nem műtét helyett!), gerincműtét utáni rehabilitáció, ficamok, izomhúzódások, köszvény.

A bordarepedés, a bordatörés, az izomhúzódás, az ideggyulladás is okozhat ilyen jellegű fájdalmat.
A fiatalember első randevújára indul. Hirtelen szapora pulzusa támad, majd ijesztő jelenséget érez, mintha kihagyna a szívverése.

Körülírt formában a fájdalom inkább hirtelen kezdődik izomhúzódás után, élesen tör a betegre. Mindkét esetben súlyosbodik fáradtság, meghúzás vagy megerőltetés után.

Egy sor egyéb traumatológiai kórképnek is hasonlóak a tünetei (izomszakadás, izomhúzódás, ínszalaghúzódás, rándulás, ficam, csonttörés), ám a szükséges kezelés módja az eltérő esetekben más és más.

Milyen házi gyógymódok állnak rendelkezésünkre, ha nem akarunk minden bajunkra azonnal gyógyszert szedni? Hogyan enyhíthetjük az izomhúzódást, a köszvényt vagy a fáradtságot? Dr.

- Izombántalmak: izomhúzódások, kötőszöveti gyulladások
- Ínpanaszok: íngyulladás, ínhüvelygyulladás
- Idegsérülések: ideggyökérgyulladás, ideggyulladás, idegfájdalom, végtagok fantomfájdalma, övsömör fájdalom ...

Illóolaj
Fürdővízhez adva, vagy külsőleg krémekhez keverve és bedörzsölve a bőrbe csillapítja az izomhúzódások okozta fájdalmat és merevséget.

Az enzimek fehérje természetűek, amelyek segítik a sejtek általános működését. A vázizom- és szívizomsejtekben a legtöbb energiájukat az izomhúzódásra fordítják.
A szervezet három különböző CK formával rendelkezik, ezeket izoenzimnek nevezik: ...

Ha például a bokánkat futás vagy járás közben befelé döntjük (ezt nevezik pronációnak), az izmaink ellensúlyozásra kényszerülnek, ami megnöveli az izomhúzódás kockázatát.

A levendula tea formájában enyhíti az idegi eredetű hasi problémákat, ugyanakkor segít helyreállítani a szervezet természetes bélflóráját is. Ezenkívül a levendula remekül alkalmazható ízületi fájdalmak, izomhúzódások, ...

Noha e szervrendszer alkotórészeit a mozgás erősíti, gyakorta érik sérülések, illetve károsítja gyulladás vagy kopás. A csontok, izmok és ízületek sérülései rendkívül gyakoriak, súlyosságuk az enyhe izomhúzódásoktól az ízületi szalaghúzódásokon, ...

Az izmok igen aktívak és rendkívül jó a vérellátásuk, ezért az izombetegségek, - mint például az izomsorvadás - szerencsére ritkák. Ennél gyakoribbak azonban az izom rendellenességek, olyan mint a görcs, izomhúzódás, izomszakadás.

Trauma következményeként gerinctörés, izomhúzódás, a hát túlterhelése, porckorongsérv, zúzódás, sportsérülések, és ficamok alakulhatnak ki.

A hátfájás lehet trauma következménye, például gerinctörés, izomhúzódás, a hát túlterhelése, porckorongsérv, zúzódás, sportsérülések, és ficamok.

Lásd még: Lásd még: Húzódás, Sportsérülés, Csonttörés, Csonttörések, Trauma

Betegségek  Izomgyengeség  Izomláz

 
RSS Mobile