Kezdőlap (Inzulin kezelés)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Inzulin kezelés

Betegségek  Invazív  Inzulinkezelés

Inzulin kezelés
1922-óta először kevert juh, sertés, szarvasmarha hasnyálmirigyből kivont, számos egyéb hasnyálmirigy komponenst is tartalmazó erős immunogenitású inzulinokat alkalmaztak.


Szülés után az inzulin kezelés elhagyható, diéta marad 6 hétig, majd a diétát is meg kell szüntetni pár napig és el kell végezni a cukorterhelést. Ennek eredménye dönt a továbbiakról. Téves közhiedelem az, ha valakinél inzulint kezdenek, akkor hozzászokik és már nem lehet elhagyni.

A 80 éve alkalmazott inzulin kezelés mára olymértékben modernizálódott, hogy már nemcsak az emberi inzulinnal azonos kémiai szerkezetű inzulint adhatunk, hanem ún.

Ha a normáltól a magasabb fruktózamin felé tartó tendencia van, akkor ez azt jelezheti, hogy a páciensek glükóz szintjének szabályozása nem megfelelő - túl sok cukorhoz, vagy túl kevés inzulinhoz jutnak, vagy azt, hogy az inzulin kezelés hatástalanná vált.

A napi kétszer alkalmazott inzulin kezelés esetében nyílik mód először arra, hogy a diabéteszes gondozó orvosa vércukormérő csíkot utalványozhasson, azaz receptre OEP támogatással felírhasson.
Vércukormérés: mi az a mód, ahogy a napi kétszeri inzulinnal kezelt betegnek vércukrát célszerű mérnie?

Kombinált terápia kontra ~
A 2-es típusú cukorbetegeknek nem feltétlenül jó, ha egyszerre szedik szájon át a vércukorszintet csökkentő metformint és az inzulint, a csak inzulint tartalmazó terápia helyett - állítják dán kutatók.
Tovább... » ...

Egy idő múlva elfogy a tartalék, minden nap kivülről bevitt inzulin szükséges az életfolyamatok megfelelően tartásához. Élete végéig ~ szükséges. Az inzulin adása nem veszélyes sem rövid, sem hosszú távon.
Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt ...

Időseknél (szérum kreatinin > 160 µmol/l), különösen a glibenclamid használat okozhat elhúzódó és súlyos hypoglycaemiát.Veseelégtelenség esetén ~ ajánlott, de glimepirid és glipizidis alkalmazható.

Jellemzően a gyermek naponta minimum kétszer kap inzulin injekciót, de van, akinek pumpa segítségével folyamatosan juttatják az inzulint a bőre alá. Az ~t általában kórházban kezdik, hogy a vércukorszintet gyakran ellenőrizhessék, ...

6 év alatti betegek esetében a manifesztálódó diabetes esetén egy év betegségtartamnál korábban is rendelhető, amennyiben a naponta kétszer adott premix és egyszer preprandialisan adott gyorshatású ~ kombinációjával anyagcsere egyensúly nem érhető el.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Cukorbetegség, Hasnyálmirigy, Diabétesz, Vércukorszint, Diabetes?

◄ Invazív   Inzulinkezelés ►
 
RSS Mobile