Kezdőlap (Inzulin kezelés)

 Betegségek 

  » »
 
   

Inzulin kezelés

Betegségek  Invazív  Inzulin terápia

Inzulin kezelés
1922-óta először kevert juh, sertés, szarvasmarha hasnyálmirigyből kivont, számos egyéb hasnyálmirigy komponenst is tartalmazó erős immunogenitású inzulinokat alkalmaztak.


Szülés után az inzulin kezelés elhagyható, diéta marad 6 hétig, majd a diétát is meg kell szüntetni pár napig és el kell végezni a cukorterhelést. Ennek eredménye dönt a továbbiakról.

A 80 éve alkalmazott inzulin kezelés mára olymértékben modernizálódott, hogy már nemcsak az emberi inzulinnal azonos kémiai szerkezetű inzulint adhatunk, hanem ún.

Ha a normáltól a magasabb fruktózamin felé tartó tendencia van, akkor ez azt jelezheti, hogy a páciensek glükóz szintjének szabályozása nem megfelelő - túl sok cukorhoz, vagy túl kevés inzulinhoz jutnak, vagy azt, hogy az inzulin kezelés ...

A napi kétszer alkalmazott inzulin kezelés esetében nyílik mód először arra, hogy a diabéteszes gondozó orvosa vércukormérő csíkot utalványozhasson, azaz receptre OEP támogatással felírhasson.

Kombinált terápia kontra inzulin kezelés
A 2-es típusú cukorbetegeknek nem feltétlenül jó, ha egyszerre szedik szájon át a vércukorszintet csökkentő metformint és az inzulint, a csak inzulint tartalmazó terápia helyett - állítják dán kutatók.

A parenterálisan adható készítmények injekciók vagy infúziók, melyek beadása legtöbbször orvosi segítséggel történik (kivétel a betegek által is elsajátítható véralvadásgátló vagy inzulin kezelések).

Időseknél (szérum kreatinin > 160 µmol/l), különösen a glibenclamid használat okozhat elhúzódó és súlyos hypoglycaemiát.Veseelégtelenség esetén inzulin kezelés ajánlott, de glimepirid és glipizidis alkalmazható.

Az inzulin kezelést általában kórházban kezdik, hogy a vércukorszintet gyakran ellenőrizhessék, és annak megfelelően változtathassák a gyógyszer adagját. Ritkán azonban az is előfordul, hogy a kezelést otthon kezdik meg.

6 év alatti betegek esetében a manifesztálódó diabetes esetén egy év betegségtartamnál korábban is rendelhető, amennyiben a naponta kétszer adott premix és egyszer preprandialisan adott gyorshatású inzulin kezelés kombinációjával anyagcsere ...

Lásd még: Lásd még: Cukorbetegség, Hasnyálmirigy, Diabétesz, Vércukorszint, Diabetes

Betegségek  Invazív  Inzulin terápia

 
RSS Mobile