Kezdőlap (Ínysorvadás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Ínysorvadás


 

Ínysorvadás

Betegségek  Ínygyulladás  Ínyvérzés

Fogínysorvadás
A fogínysorvadás általában az íny gyulladásával kezdődik. Ha a gyulladást nem kezelik időben, akkor a gyulladás átterjed az íny és a fog közé a kis fogtasakokba.


Fog
Mi a fog?
A fog általában az íny gyulladásával kezdődik. Ha a gyulladást nem kezelik időben, akkor a gyulladás átterjed az íny és a fog közé a kis fogtasakokba.

Fogínysorvadás, paradentózis (parodontitis)
A fogínygyulladás a fogínysorvadás és a paradentózis a fogak elvesztéséhez vezethet
...

Fog kezelése
Olvasva: 1293
Gyakran ínyproblémákkal keresnek fel minket pácienseink a rendelőben. A fog, azaz fogágybetegség ma már népbetegségnek számít.

FOGÍNYSORVADÁS - LELKI HÁTTERE
Fogainknak jut az a feladat, hogy a külvilágból származó hatásokat - szellemi és anyagi táplálékot egyaránt - felaprózzák, azaz 'első fokon" szembesüljenek e benyomásokkal és problémákkal.

A fog szó valójában kétféle állapotot takar a betegek számára: az egyik, amikor azt látják, hogy a fognyakról visszahúzódott az íny, a másik, amikor a kilazult fog vagy fogak miatt keresik fel rémülten a fogorvost.

Kapcsolódó cikkek a Fogszuvasodás, ínysorvadás, fogpótlás rovatban olvashatók.
Értékelje a cikket:
Nyomtatható verzió ...

Főoldal Betegségek Betegségek részletesen Fog és szájbetegségek Fogszuvasodás, , fogpótlás
A fogak nyakán, a gyökérfelszínen szuvasodás
A fogszuvasodás és következményes betegségei ...

Ínysorvadás
A dohányzók előtt talán ismeretlen veszélyforrás az ínysorvadás, amely a leggyakoribb oka a fogak elvesztésének.

Fog - kialakulásának lelki oka
Fog: a belső tartás meggyengülése, érzékenység; képtelenség arra, hogy 'átrágjuk" magunkat a dolgokon; az eredendő bizalom hiánya; aktív cselekvésre szóló felhívás ...

A fogínysorvadás oka, tünetei, kezelése
A fogínysorvadás hosszú távon a fogak kilazulását, elvesztését eredményezi, épp ezért nagyon fontos megismernünk a kezdeti tüneteket, ...


Az a fog alapjánál található ínyszövet elvesztése, ami a gyökér felszínének szabaddá válásával jár.

Ínysorvadás
Protézisem alatt nagyon sorvad az ínyem, mi a teendő?
Kivehető protézis kezelése
Részleges ún. "csúsztatott" kivehető felső fogprotézist kaptam. Mennyi ideig lehet folyamatosan bent? Mikor kell feltétlenül kivenni?

Az hosszan fennálló cukorbetegségben gyakori. Tartósan a normális közelében lévő vércukorszintekkel és gondos, rendszeres fogápolással sokat tehet a cukorbeteg fogai idő előtti elvesztésének megakadályozásáért.

Fogínysorvadás. Syn krónikus desquamativ gingivitis.
gingivostomatitis
A fogíny és a szájnyálkahártya együttes gyulladása. (fogíny-, + G. stoma, száj, + -itis, gyulladás) ...

A fog következtében kialakuló időskori fogvesztés pedig az évtizedeken át tartósan fennálló C-vitamin hiánynak (sub skorbut állapota) tulajdonítható, valamint a dohányzás ínykárosító hatásának és a nem megfelelő szájhigiénének.

(másnéven: fogínysorvadás)
A fogágy a fogaknak az állkapocscsontokhoz való rögzítését szolgáló apparátus.

Az ínygyulladás, , fogágy-gyulladás olyan anyagcsere-megbetegedés, amelynek a hátterében több fizikai és lelki ok is megtalálható.

fáradékonyság, fogínysorvadás, végtagfájdalom, vérzékenység, esetleg scorbut
50 mg
E - vitamin (tokoferol) ...

A parodontózis (fog) a fogíny gyulladása nyomán, de általában annak lezajlása után kialakuló degeneratív fogágy-betegség, melynek következtében a fogíny lassan visszahúzódik a fognyakról.

A parodontitis, azaz fogínysorvadás, amennyiben nem kezelik, a fogak elvesztéséhez vezet. Emellett számottevő hatása lehet a páciens általános egészségi állapotára.

Ne álltassuk magunkat, a gondos karbantartás mellett is előfordulhat, hogy a cukorbetegséggel együtt járó fog miatt a fogak menthetetlenül meglazulnak és elkerülhetetlenné válik a húzás.

A fogágy betegsége (paradontosis) a laikusok körében vagy ínyvérzésként, vagy ínysorvadásként ismeretes. Valójában az egyik leggyakrabban előforduló krónikus fertőző betegségről van szó, mely népbetegségnek tekinthető.

A másik, nehezebben kezelhető klasszikus probléma az . Ez sokszor ínygyulladás következménye, de egyéni hajlam, cukorbaj, hormonális változások, dohányzás, vitaminhiány is szerepet játszhat benne.

Aki nem mos rendszeresen fogat, annál nemcsak a szuvasodás és a fogínysorvadás, hanem a rossz lehelet veszélye is fennáll. A fogak között, illetve a protézisen megtapadt ételmaradék ugyanis idővel elbomlik és kellemetlen szagot áraszt.

A csontritkulás, különösen az állkapocsban, a fogak elvesztéséhez vezethet. A fog az egyik figyelmeztető jele, az állkapocs csontveszteségének.

Ezzel megkezdődik a fogak károsodása, szuvasodása rosszabb esetben a fogínysorvadás.
A gyerekek jobban ki vannak téve a fogszuvasodás lehetőségének, mint szülők figyeljünk oda, hogy a gyerek alaposan mossa meg a fogait.

Lepattant a porcelán
Implant vagy kivehető fogsor fog esetén
Ideiglenes tömés miért szükséges
Fémkerámia híd utólagos korrekciója
Rossz a leheletem
Fogínyvérzés fogkőeltávolítás után ...

Tünetek: Vérzések, ínysorvadás, izomgyengeség, vérszegénység, gyulladások.
Bővebben (leírás kibontása)...
C-vitamin (aszkorbinsav) ...

Ínygyulladás ", Fogágy-gyulladás ", Lövészárok betegség ", "
116. FEJEZET - Temporomandibuláris rendellenességek
117. FEJEZET - Sürgősségi fogászati problémák ...

A klinikai korona nagyobb fogínysorvadás esetén. A klinikai és anatómiai korona nagysága megegyezik egészséges fogazatnál, viszont a klinikai kisebb például előtörő nyolcas esetén.

Esetében fellépő betegség a skorbut. Jellemzője a kiszáradt bőr, emésztési zavarok, fog (fogínyvérzés), következtében meglazult fogak.

Fogbetegségek: fogszuvasodás, fogínysorvadás, fogínyvérzés és a szabálytalan fogsor.

Lásd még: Lásd még: Sorvadás, Fogínysorvadás, Szuvasodás, Fogszuvasodás, Ínygyulladás

Betegségek  Ínygyulladás  Ínyvérzés

 
RSS Mobile