Kezdőlap (Ínysorvadás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Ínysorvadás


 

Ínysorvadás

Betegségek  Ínygyulladás  Ínyvérzés
2014.04.25

Fogínysorvadás
A fogínysorvadás általában az íny gyulladásával kezdődik. Ha a gyulladást nem kezelik időben, akkor a gyulladás átterjed az íny és a fog közé a kis fogtasakokba.


Fogínysorvadás
Mi a fogínysorvadás?
A fogínysorvadás általában az íny gyulladásával kezdődik. Ha a gyulladást nem kezelik időben, akkor a gyulladás átterjed az íny és a fog közé a kis fogtasakokba.

Fogínysorvadás, paradentózis (parodontitis)
A fogínygyulladás a fogínysorvadás és a paradentózis a fogak elvesztéséhez vezethet
...

Fogínysorvadás kezelése
Olvasva: 1293
Gyakran ínyproblémákkal keresnek fel minket pácienseink a rendelőben. A fogínysorvadás, azaz fogágybetegség ma már népbetegségnek számít.

FOGÍNYSORVADÁS - LELKI HÁTTERE
Fogainknak jut az a feladat, hogy a külvilágból származó hatásokat - szellemi és anyagi táplálékot egyaránt - felaprózzák, azaz 'első fokon" szembesüljenek e benyomásokkal és problémákkal.

A fogínysorvadás szó valójában kétféle állapotot takar a betegek számára: az egyik, amikor azt látják, hogy a fognyakról visszahúzódott az íny, a másik, amikor a kilazult fog vagy fogak miatt keresik fel rémülten a fogorvost.

Kapcsolódó cikkek a Fogszuvasodás, ínysorvadás, fogpótlás rovatban olvashatók.
Értékelje a cikket:
Nyomtatható verzió ...

Főoldal Betegségek Betegségek részletesen Fog és szájbetegségek Fogszuvasodás, ínysorvadás, fogpótlás
A fogak nyakán, a gyökérfelszínen szuvasodás
A fogszuvasodás és következményes betegségei ...

Ínysorvadás
A dohányzók előtt talán ismeretlen veszélyforrás az ínysorvadás, amely a leggyakoribb oka a fogak elvesztésének.

Fogínysorvadás - kialakulásának lelki oka
Fogínysorvadás: a belső tartás meggyengülése, érzékenység; képtelenség arra, hogy 'átrágjuk" magunkat a dolgokon; az eredendő bizalom hiánya; aktív cselekvésre szóló felhívás ...

A fogínysorvadás oka, tünetei, kezelése
A fogínysorvadás hosszú távon a fogak kilazulását, elvesztését eredményezi, épp ezért nagyon fontos megismernünk a kezdeti tüneteket, ...

Ínysorvadás
Az ínysorvadás a fog alapjánál található ínyszövet elvesztése, ami a gyökér felszínének szabaddá válásával jár.

Ínysorvadás
Protézisem alatt nagyon sorvad az ínyem, mi a teendő?
Kivehető protézis kezelése
Részleges ún. "csúsztatott" kivehető felső fogprotézist kaptam. Mennyi ideig lehet folyamatosan bent? Mikor kell feltétlenül kivenni?

Az ínysorvadás hosszan fennálló cukorbetegségben gyakori. Tartósan a normális közelében lévő vércukorszintekkel és gondos, rendszeres fogápolással sokat tehet a cukorbeteg fogai idő előtti elvesztésének megakadályozásáért.

Fogínysorvadás. Syn krónikus desquamativ gingivitis.
gingivostomatitis
A fogíny és a szájnyálkahártya együttes gyulladása. (fogíny-, + G. stoma, száj, + -itis, gyulladás) ...

A fogínysorvadás következtében kialakuló időskori fogvesztés pedig az évtizedeken át tartósan fennálló C-vitamin hiánynak (sub skorbut állapota) tulajdonítható, valamint a dohányzás ínykárosító hatásának és a nem megfelelő szájhigiénének.

(másnéven: fogínysorvadás)
A fogágy a fogaknak az állkapocscsontokhoz való rögzítését szolgáló apparátus.

Az ínygyulladás, ínysorvadás, fogágy-gyulladás olyan anyagcsere-megbetegedés, amelynek a hátterében több fizikai és lelki ok is megtalálható.

fáradékonyság, fogínysorvadás, végtagfájdalom, vérzékenység, esetleg scorbut
50 mg
E - vitamin (tokoferol) ...

A parodontózis (fogínysorvadás) a fogíny gyulladása nyomán, de általában annak lezajlása után kialakuló degeneratív fogágy-betegség, melynek következtében a fogíny lassan visszahúzódik a fognyakról.

A parodontitis, azaz fogínysorvadás, amennyiben nem kezelik, a fogak elvesztéséhez vezet. Emellett számottevő hatása lehet a páciens általános egészségi állapotára.

Ne álltassuk magunkat, a gondos karbantartás mellett is előfordulhat, hogy a cukorbetegséggel együtt járó fogínysorvadás miatt a fogak menthetetlenül meglazulnak és elkerülhetetlenné válik a húzás.

A fogágy betegsége (paradontosis) a laikusok körében vagy ínyvérzésként, vagy ínysorvadásként ismeretes. Valójában az egyik leggyakrabban előforduló krónikus fertőző betegségről van szó, mely népbetegségnek tekinthető.

A másik, nehezebben kezelhető klasszikus probléma az ínysorvadás. Ez sokszor ínygyulladás következménye, de egyéni hajlam, cukorbaj, hormonális változások, dohányzás, vitaminhiány is szerepet játszhat benne.

Aki nem mos rendszeresen fogat, annál nemcsak a szuvasodás és a fogínysorvadás, hanem a rossz lehelet veszélye is fennáll. A fogak között, illetve a protézisen megtapadt ételmaradék ugyanis idővel elbomlik és kellemetlen szagot áraszt.

A csontritkulás, különösen az állkapocsban, a fogak elvesztéséhez vezethet. A fogínysorvadás az egyik figyelmeztető jele, az állkapocs csontveszteségének.

Ezzel megkezdődik a fogak károsodása, szuvasodása rosszabb esetben a fogínysorvadás.
A gyerekek jobban ki vannak téve a fogszuvasodás lehetőségének, mint szülők figyeljünk oda, hogy a gyerek alaposan mossa meg a fogait.

Lepattant a porcelán
Implant vagy kivehető fogsor fogínysorvadás esetén
Ideiglenes tömés miért szükséges
Fémkerámia híd utólagos korrekciója
Rossz a leheletem
Fogínyvérzés fogkőeltávolítás után ...

Tünetek: Vérzések, ínysorvadás, izomgyengeség, vérszegénység, gyulladások.
Bővebben (leírás kibontása)...
C-vitamin (aszkorbinsav) ...

Ínygyulladás ", Fogágy-gyulladás ", Lövészárok betegség ", Ínysorvadás "
116. FEJEZET - Temporomandibuláris rendellenességek
117. FEJEZET - Sürgősségi fogászati problémák ...

A klinikai korona nagyobb fogínysorvadás esetén. A klinikai és anatómiai korona nagysága megegyezik egészséges fogazatnál, viszont a klinikai kisebb például előtörő nyolcas esetén.

Esetében fellépő betegség a skorbut. Jellemzője a kiszáradt bőr, emésztési zavarok, fogínysorvadás (fogínyvérzés), következtében meglazult fogak.

Fogbetegségek: fogszuvasodás, fogínysorvadás, fogínyvérzés és a szabálytalan fogsor.

Torokgyulladás, fogínygyulladás, és ínysorvadás esetén öblögető. Külsőleg az izzadság által létrejött felsebesedést, gyulladást is kezelhetjük vele, valamint megakadályozható az izzadmány bakteriális fertőzése. Kis mennyiségben flavont tartalmaz.

Az ínysorvadás (parodontosis) hosszan fennálló cukorbetegségben sokkal gyakoribb, mint nem diabéteszes személyekben. Oka szintén a microangiopathiában keresendő.

Lásd még: Lásd még: Sorvadás, Fogínysorvadás, Szuvasodás, Fogszuvasodás, Ínygyulladás

Betegségek  Ínygyulladás  Ínyvérzés
2014.04.25

 
RSS Mobile