Kezdőlap (Időskori depresszió)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Időskori depresszió

Betegségek  Ideggyulladás  Idült fájdalom

Időskori depresszió - Csak célok nélkül tűnik értelmetlennek az időskor.
A szellemi hanyatlás és a hangulatzavar nem az öregség természetes velejárója, viszont jele lehet az időskori depressziónak, ami szakszerű kezeléssel és családi szeretettel megszüntethető.


Időskori depresszió skála
Önértékelő kérdőív - a Beteg tölti ki
Kérjük, jelölje meg minden pontnál azt a választ, amely jellemző Önre.

Időskori depresszióhoz kapcsolódó D-vitamin hiány
Az alacsony D-vitamin szint a depresszióhoz és más pszichiátriai problémákhoz vezethet időskorban, állítják holland kutatók egy hétfőn megjelent tanulmányban.

Tai chi-vel az időskori depresszió ellen

A tai chi javít az időskori depresszión? A számadatok nyomasztóak. A 65 év feletti amerikaiak közül több mint 2 millióan szenvednek depresszióban. A nyugdíjas otthonokban élőknek a fele is a betegek közé tartozik.

Az időskori depresszió sajátosságai:
Relatíve gyakoribb:
disztímia, küszöb alatti depresszió
atípusos, maszkírozott (larvált) jelleg
kognitív zavar (figyelem-, koncentráció-, memóriakárosodás)
gondolkodás zavar (pl. döntésképtelenség)
szomatikus panaszok (pl. fájdalom), hypochondriasis ...

Az időskori depresszió, amellett, hogy súlyos pszichés stresszt okoz, fokozza a testi megbetegedések kialakulásának valószínűségét is.

- A serdülőkori és az időskori depresszió aránya növekszik, ez összefüggésbe hozható a gazdasági válsággal. Ismerjük más tanulmányokból is hogy a gazdasági válságokban a depresszió, a depressziós magatartás zavar, az alkalmazkodási zavarok illetve az alkoholbetegség növekszik.

A Boldog Öregkor: Esélyek és Kockázatok Időskor: szociális biztonság vagy bizonytalanság Új lehetőségek az időskori depressziók kezelésében Százévesek vizsgálatának nemzetközi összehasonlítása Az adenosine szerepe az agyi vérkeringés szabályozásában Éveket az életnek -- NATURPRODUKT gyógytermékek az ...

Az alacsony vérnyomású embereknek valóban kevésbé kell tartaniuk az agyvérzéstől vagy infarktustól, de alacsony vérnyomás betegség esetén romlik az agyi teljesítőképesség, és emelkedik az időskori depresszió és elbutulás valószínűsége a normális vérnyomással rendelkezőkhöz képest.

elő testi-lelki betegségek, melyek zavarják az alvást, például ízületi fájdalmak, szív- vagy tüdőbetegségek miatt nehézlégzés, gyakoribb vizelés, mely miatt éjszaka gyakran felébrednek, jóindulatú prosztata megnagyobbodás, diabétesz vagy szívbetegség esetén. Az alvást zavarja az időskori depresszió ...

Időskori depresszió akkor lép fel, ha partnerem elvesztése következtében önmagamra vagyok utalva, viszont én nem önmagam vagyok. Ha házastársam az életem értelmét jelentette, ha én a 'mi" részét alkottam ahelyett, hogy a 'mi" lett volna az én egyik részem, akkor szükségszerűen depresszió alakul ki.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Depresszió, Szorongás, Cukorbetegség, Daganat, Krónikus betegség?

◄ Ideggyulladás   Idült fájdalom ►
 
RSS Mobile