Kezdőlap (Időskori depresszió)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Időskori depresszió

Betegségek  Ideggyulladás  Idült fájdalom

Időskori depresszió - Csak célok nélkül tűnik értelmetlennek az időskor.
A szellemi hanyatlás és a hangulatzavar nem az öregség természetes velejárója, viszont jele lehet az időskori depressziónak, ami szakszerű kezeléssel és családi szeretettel megszüntethető.


Időskori depresszió skála
Önértékelő kérdőív - a Beteg tölti ki
Kérjük, jelölje meg minden pontnál azt a választ, amely jellemző Önre.

Időskori depresszióhoz kapcsolódó D-vitamin hiány
Az alacsony D-vitamin szint a depresszióhoz és más pszichiátriai problémákhoz vezethet időskorban, állítják holland kutatók egy hétfőn megjelent tanulmányban.

Tai chi-vel az időskori depresszió ellen

A tai chi javít az időskori depresszión? A számadatok nyomasztóak. A 65 év feletti amerikaiak közül több mint 2 millióan szenvednek depresszióban. A nyugdíjas otthonokban élőknek a fele is a betegek közé tartozik.

Az időskori depresszió sajátosságai:
Relatíve gyakoribb:
disztímia, küszöb alatti depresszió
atípusos, maszkírozott (larvált) jelleg
kognitív zavar (figyelem-, koncentráció-, memóriakárosodás)
gondolkodás zavar (pl. döntésképtelenség)
szomatikus panaszok (pl. fájdalom), hypochondriasis ...

Az ~, amellett, hogy súlyos pszichés stresszt okoz, fokozza a testi megbetegedések kialakulásának valószínűségét is.

- A serdülőkori és az ~ aránya növekszik, ez összefüggésbe hozható a gazdasági válsággal. Ismerjük más tanulmányokból is hogy a gazdasági válságokban a depresszió, a depressziós magatartás zavar, az alkalmazkodási zavarok illetve az alkoholbetegség növekszik.

A Boldog Öregkor: Esélyek és Kockázatok Időskor: szociális biztonság vagy bizonytalanság Új lehetőségek az ~k kezelésében Százévesek vizsgálatának nemzetközi összehasonlítása Az adenosine szerepe az agyi vérkeringés szabályozásában Éveket az életnek -- NATURPRODUKT gyógytermékek az ...

Az alacsony vérnyomású embereknek valóban kevésbé kell tartaniuk az agyvérzéstől vagy infarktustól, de alacsony vérnyomás betegség esetén romlik az agyi teljesítőképesség, és emelkedik az ~ és elbutulás valószínűsége a normális vérnyomással rendelkezőkhöz képest.

elő testi-lelki betegségek, melyek zavarják az alvást, például ízületi fájdalmak, szív- vagy tüdőbetegségek miatt nehézlégzés, gyakoribb vizelés, mely miatt éjszaka gyakran felébrednek, jóindulatú prosztata megnagyobbodás, diabétesz vagy szívbetegség esetén. Az alvást zavarja az ~ ...

~ akkor lép fel, ha partnerem elvesztése következtében önmagamra vagyok utalva, viszont én nem önmagam vagyok. Ha házastársam az életem értelmét jelentette, ha én a 'mi" részét alkottam ahelyett, hogy a 'mi" lett volna az én egyik részem, akkor szükségszerűen depresszió alakul ki.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Depresszió, Szorongás, Cukorbetegség, Daganat, Krónikus betegség?

◄ Ideggyulladás   Idült fájdalom ►
 
RSS Mobile