Kezdőlap (Ideggyulladás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Ideggyulladás


 

Ideggyulladás

Betegségek  Ideggyógyászati betegség  Időskori depresszió

Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegségei
Sclerosis multiplex
Gerincvelősérülés, elváltozások, bénulás ...


Látóideggyulladás
Orvosi neve: Neuritis retrobulbaris
A látóideg gyulladása során az [idegrost]? elveszíti [myelin hüvely]?ét, így lassabban halad rajta az [ingerület]?. A betegség jelentkezhet a [látóidegfő]?

Idegtépő: az ideggyulladás
1 . oldal
Típusos tünetek - Kiváltó tényezők - Megelőzés vagy gyógyítás?

Kapcsolódó cikkek a Háti, ágyéki gerinc sérülései, gerincpanaszok és az Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegség rovatokban olvashatók.
1
Értékelje a cikket: ...

Ideggyulladás ellen
Ha a panaszok hátterében gerincsérv okozta ideggyulladás áll, fontos a heves fájdalmak és a gyulladás mielőbbi csökkentése erős hatású fájdalomcsillapítókkal (fontos az éjszakai nyugalom!), szteroidokkal, ...

látóideggyulladás - opticus neuritis, neuritis opticus, neuritis retrobulbaris, optic neuritis, retrobulbar neuritis (témák)
látóideg-kereszteződés - chiasma opticum, optic nerve decussation
látóköteg - tractus opticus, optic tract ...

ideggyulladás (Trigeminus neuralgia)
fogfájás
orrmelléküreg gyulladás
Ezek szakorvosi ellátást igényelnek és a sportképesség elbírálása is a kezelőorvos véleményén alapul.

Ideggyulladás (multiplex) köpölyözés
1. Nedves-meleg túltengés Főbb tünetek: zsibbadás és érzéketlenség, fájdalom és ernyedtség a végtagok test középpontjától távolabb eső részein, amely fokozatosan kihat a végtagok test középpontjától...

(ideggyulladás) Valamely ideg gyulladásos betegsége. Ilyen lehet például a szemideg (nervus opticus) mikrobák okozta, allergiás vagy mérgezéses eredetű gyulladása.

1. Ideggyulladás. 2. Syn neuropathia. (ideg- + G. -itis, gyulladás)
Találatok Magyarázat
adventitialis neuritis, például neuritides
Az ideghüvely gyulladása. Ld perineuritis.

gyógynövények ideggyulladásra
1800-as évek esküvői ételei
acorus calamus
fülviszketés gyógynövények
lifepress hu gyogynoveny-kapor
lisztatka latin neve
magzatelhajtás gyógynövény
melyik tea jó az érgörcsre
petrezsejem
intenzív fülviszketés ...

Cukorbetegség gyanúját keltheti továbbá ismeretlen eredetű ideggyulladás, nehezen gyógyuló, gennyes fertőzések, a végbéltáj vagy a nemzőszervek körüli, nehezen csillapítható viszketés is.

Radiculopathiák és ideggyulladások
Arthrosis coxae (A csípőízület porcfelszíneinek degeneratiója)
Arthrosis genus
(A térdízület porcfelszíneinek degeneratiója) ...

folyamatosan) gyakori az agy-, a máj- és a vesekárosodás, illetve ezek kísérőjelenségei: izomgyengeség, közömbösség, kimerültség, rossz közérzet, hányinger, alhasi fájdalmak, zavarodottság, ataxia, remegés, reszketés, viszketegség, ideggyulladás és ...

Használható gyulladásos állapotok, gombás fertőzések, féregűzés, bőrelváltozások, vírusos és bakteriális fertőzésekből eredő gyulladások, fertőző váladékozások, ízületi, izom és ideggyulladások, reuma, megfázások, sebkezelés esetén.

A szomatikus idegrendszer neuropathiája lehet fájdalmas, az érzőidegeket érintő, többnyire a végtagokra lokalizálódó, kesztyű- vagy zokniszerű kiterjedésű, zsibbadás-, "hangyamászás"-érzéssel is párosuló ideggyulladás.

Testi tünetek a gyomorgyulladás, gyomorhurut étvágytalanság, májnagyobbodás és zsugorodás, idegrendszeri zavarok, ideggyulladás, az ideg- és agysejtek elhalása, súlyosabb esetben agy-zsugorodás, látászavarok, szívelégtelenség, aritmia, ...

A fájdalmas, isiászos ideggyulladások sokkal gyorsabban jönnek rendbe, ha a szokásos kezelésen felül (meleg, pihenés) B-vitaminokat szedünk. Ezek befolyásolják a glükóz anyagcseréjét és ezzel növelik az idegsejtek energiaellátottságát.

A betegség legtöbbször bőr- és ideggyulladás formájában mutatkozik meg. Megkülönböztetünk elsődleges (primer) és másodlagos (visszatérő vagy szekunder) ajakherpeszt. A primer fertőzés többnyire tünetmentes formában már gyermekkorban lezajlik.

Az övsömör olyan ideggyulladás, amelyet a bárányhimlő vírusa okoz. A test bármely részén jelentkezhet Angina pektóriszt akkor okoz, ha a bordaközi idegeket támadja meg.

Ritkán lázat, gyakran az oltás helyén enyhe fájdalmat és bőrpírt okoz, előfordulhat ideggyulladás, fejfájás, hányás is.

A B6-vitamin hiánya bőrelváltozásokat, ideggyulladást okozhat, vérszegénységhez vezethet. Legfontosabb szerepük az aminosavak átalakításában töltik be. Megtalálható húsfélékben, májban, szójában, gabona- és zöldségfélékben.
Cimkék:
b6-vitamin ...

A szív- és tüdőbetegségek, bordaközi ideggyulladás, a szegycsont porcának gyulladása, spontán bordatörések, csontritkulás, összeroppant csigolya mellett a reflux-betegség gyakori tünete.
Jobb vállba, lapockába sugárzó fájdalom ...

idegrendszeri kórképek, ideggyulladások, idegbénulások, neuralgiák az arc-fej területén,
állkapocs-ízületi kórképek,
fogzási, előtörési problémák,
fogágybetegségek,
speciális esetek; amalgám- és nehézfémterhelt beteg méregtelenítése.

Klinikai gyakorlatban főként az akut, igen erős fájdalmakra, főként ideggyulladásokra rendeljük.
Új generációs, tapasz formájában adható, elnyújtott hatású szerek elérhetők bizonyos krónikus mozgásszervi fájdalmak (pl. derékfájás) esetén.

Akár ízületi gyulladás, ideggyulladás, vagy izomfájdalomként. Sok esetben még ma sem ismerjük pontosan a kiváltó okokat.

A köznapi értelemben használt idegszál becsípődés szó valójában egy jelentősen elmozdult csigolyatest nyomása által kiváltott ideggyök érintettséget, ideggyulladást jelent. Minden csigolyatest közül kilépnek idegkötegek.

Ha valamennyi végtag leggyakrabban zokni-, illetve kesztyűszerű elrendeződésben érintett része zsibbad, az polyneuropathiára, vagyis több idegszálat érintő ideggyulladásra, illetve idegbántalomra utal.

A TENS készülékek alkalmasak izom és idegfájdalom csillapítására mint például a lumbágó, köszvény, reuma, hát-, és vállfájdalmak, fejfájás, migrén, izületi gyulladások, övsömör, arcidegzsába, ideggyulladások akut szakasza után, ...

Ideggyulladás: fejfájás, hallászavar, arcidegbénulás, agyhártyagyulladás a csípés után 1-3 hónappal léphet fel. Késői, kóros immunreakció következményei a változatos, hullámzó izületei gyulladásos elváltozások.

Ideggyulladás esetén nagyon hasznos, ha kevés orbáncfű olajat adunk az agyaghoz. Így az agyag nem szárad ki és nem válik törékennyé, s mivel megőrzi tömör állagát a pakolás később könnyen eltávolítható.

2009 szeptemberében a Gerontology c. folyóiratban megjelent egy tanulmány, amely összefüggést mutat az ideggyulladások és számos központi idegrendszeri betegség kialakulása között, beleértve az időskori Alzheimer kórt.

- Herpes zooster ( vírusfertőzés ) okozta ideggyulladás ( neuritis, radiculitis)
- Mellkasfeli trauma, elhúzódó köhögés, bordaközi izomfájdalom ...

Lásd még: Lásd még: Stroke, Sorvadás, Epilepszia, Izomsorvadás, Feledékenység

Betegségek  Ideggyógyászati betegség  Időskori depresszió

 
RSS Mobile