Kezdőlap (Idegbetegség)

 Betegségek 

  » »
 
   

Idegbetegség

Betegségek  Idegbecsípődés  Idegentest

Idegbetegség, amely váratlan indulati kitörésekkel, szorongással és kényszercselekvésekkel jár, -köznapi értelemben- idegesen túlfűtött, ingerlékeny, beszámíthatatlan állapot, felizgatott, kapkodásra késztető közhangulat: háborús hisztéria.


A szervezet testi és lelki működésének zavaraiban megnyilvánuló, a külvilággal való súlyos összeütközésből származó funkcionális (anatómiailag ki nem mutatható) idegbetegség.

A legjobban ajánlható minden idegrendszeri zavar, idegbetegség, ideg eredetű bénulások, elhalások, vegetatív idegrendszeri zavarok, rossz, vagy megváltozott idegi beidegződések (pl. ágybavizelés), ...

A dadogás kialakulásában gyakran van szerepe neurózisnak (neurózis: anatómiailag ki nem mutatható idegbetegség), amely lehet kiváltó ok, de másodlagos következmény is.

A chorea vagy vitustánc idegbetegség: a test különböző részein görcsös, csavaró jellegű rángások jelentkeznek, esetleg hónapokon keresztül. Ezek a furcsa mozgások lehetnek nagyon feltűnőek vagy alig észrevehetőek.

Becslések szerint világszerte a lakosság egy százaléka szenved skizofréniában, ebben a rendkívül összetett idegbetegségben.

Idegbetegségek. Többnyire M. az izomcsúz oka. Ugyanez a tényező szrepelhet vesebántalmak és számos más betegség okai között, ahol nem mint egyedüli ok, ...

szakállfertőzés kezelése
nyúl fülatka kezelése
idegbetegség tünetei
ideggyulladas karban
mit tegyunk baromfinátha esetén
hidegallergia gyógyítása fórum ...

Ráadásul a kancsalság néha súlyos idegbetegségek korai jelzője. Az agy "erőltetésével" javítható az elhajló szem rossz látása, ha az egészséges szemet letakarják.

Mikor kell a vizsgálatot elvégezni?
Része a szokásos anyagcsere-kivizsgálásnak vese-, csont- vagy idegbetegségben szenvedőknél, vagy amikor kóros kalciumszintre jellemző tünetek jelentkeznek.

Sápadtságnál, vérszegénységnél, általános gyengeségnél, ideges fejfájásnál, elgyengüléssel járó idegbetegségnél, idült légcsőhurutnál, mell elnyálkásodásnál egyike a legkitűnőbb házi-szereknek (10 gr 1/41 vízre).

A "neurózis" jelentése: A külvilággal való súlyos összeütközésből származó, testi és lelki zavarokban megnyilvánuló anatómiailag ki nem mutatható idegbetegség.

túlterheltség, le nem vezetett, tartós stressz, átmeneti testi, lelki terhek, félelmek, kései, nehéz vacsora, egészségtelen fekvőhely, torzult földsugárzások, de ismert tünete a változókori panaszoknak, valamint egyes lelki- és idegbetegségeknek is.

Funkcionális idegbetegség, illetve olyan betegség, melynek hátterében nem áll nyilvánvaló eltérés. 3. Az idegrendszer feszültségének vagy ingerlékenységének jellegzetes állapota; az idegesség bármely formája. Syn psychoneurosis. (ideg- + G.

szervek működése leáll, a szövetekben folyadék jelenik meg duzzadást (ödémát) okozva, vagy ha megmagyarázhatatlan vérzések lépnek fel, főként a bőrben. Örökletes amiloidózisra kell gondolni, ha az adott családban örökletes perifériás idegbetegség ...

Ide tartoznak főként a menstruáció anomáliái, a sápkórosság, a hisztéria, a hipochondria és minden fajta idegbetegség. " /84./
A szomorúság rontja a vérkeringést, nedvpangásokat, szédülést okoz, általános gyengeséget idéz elő.

Lásd még: Lásd még: Köhögés, Fekély, Székrekedés, Hasmenés, Étvágytalanság

Betegségek  Idegbecsípődés  Idegentest

 
RSS Mobile