Kezdőlap (Idegbetegség)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Idegbetegség

Betegségek  Idegbecsípődés  Idegentest

Idegbetegség, amely váratlan indulati kitörésekkel, szorongással és kényszercselekvésekkel jár, -köznapi értelemben- idegesen túlfűtött, ingerlékeny, beszámíthatatlan állapot, felizgatott, kapkodásra késztető közhangulat: háborús hisztéria.


A szervezet testi és lelki működésének zavaraiban megnyilvánuló, a külvilággal való súlyos összeütközésből származó funkcionális (anatómiailag ki nem mutatható) idegbetegség.

A legjobban ajánlható minden idegrendszeri zavar, idegbetegség, ideg eredetű bénulások, elhalások, vegetatív idegrendszeri zavarok, rossz, vagy megváltozott idegi beidegződések (pl. ágybavizelés), idegi eredetű mozgási megbetegedések (pl. vitustánc) esetén.

A dadogás kialakulásában gyakran van szerepe neurózisnak (neurózis: anatómiailag ki nem mutatható idegbetegség), amely lehet kiváltó ok, de másodlagos következmény is. Amennyiben a gyermek beszédébe, fejlődésébe beavatkozik a környezete, ez okozhat a gyermekben egy neurotikus tünetet reakcióként.

A chorea vagy vitustánc idegbetegség: a test különböző részein görcsös, csavaró jellegű rángások jelentkeznek, esetleg hónapokon keresztül. Ezek a furcsa mozgások lehetnek nagyon feltűnőek vagy alig észrevehetőek. Az arcizmok szabálytalan rángásai grimaszokat okozhatnak. A beteg a vállát rángatja.

Becslések szerint világszerte a lakosság egy százaléka szenved skizofréniában, ebben a rendkívül összetett idegbetegségben. Magyarországon ennek alapján százezer ilyen betegnek kellene lennie, az adatok összesítése azonban "mindössze" 60-70 ezer kezeltről tudnak az egészségügyi szervezetek.

Idegbetegségek. Többnyire M. az izomcsúz oka. Ugyanez a tényező szrepelhet vesebántalmak és számos más betegség okai között, ahol nem mint egyedüli ok, hanem mint a szervezetnek más kórokok ellen sikeresen küzdő ellenállási képesség csökkentése útján fejti ki káros hatását.

szakállfertőzés kezelése
nyúl fülatka kezelése
idegbetegség tünetei
ideggyulladas karban
mit tegyunk baromfinátha esetén
hidegallergia gyógyítása fórum ...

Ráadásul a kancsalság néha súlyos idegbetegségek korai jelzője. Az agy "erőltetésével" javítható az elhajló szem rossz látása, ha az egészséges szemet letakarják. Esetleg műtéti beavatkozást is igényelhet, így állítják helyre a szemizmok megfelelő hosszát.

Mikor kell a vizsgálatot elvégezni?
Része a szokásos anyagcsere-kivizsgálásnak vese-, csont- vagy idegbetegségben szenvedőknél, vagy amikor kóros kalciumszintre jellemző tünetek jelentkeznek.

Belsőleg izzasztó és tisztulást előidéző hatással van a kiválasztó szervekre. Sápadtságnál, vérszegénységnél, általános gyengeségnél, ideges fejfájásnál, elgyengüléssel járó idegbetegségnél, idült légcsőhurutnál, mell elnyálkásodásnál egyike a legkitűnőbb házi-szereknek (10 gr 1/41 vízre).

A "neurózis" jelentése: A külvilággal való súlyos összeütközésből származó, testi és lelki zavarokban megnyilvánuló anatómiailag ki nem mutatható idegbetegség.

Az alvászavart okozhatja túlterheltség, le nem vezetett, tartós stressz, átmeneti testi, lelki terhek, félelmek, kései, nehéz vacsora, egészségtelen fekvőhely, torzult földsugárzások, de ismert tünete a változókori panaszoknak, valamint egyes lelki- és idegbetegségeknek is.
Tünetek ...

Funkcionális idegbetegség, illetve olyan betegség, melynek hátterében nem áll nyilvánvaló eltérés. 3. Az idegrendszer feszültségének vagy ingerlékenységének jellegzetes állapota; az idegesség bármely formája. Syn psychoneurosis. (ideg- + G. -osis, állapot) ...

Amiloidózisra utal azonban, ha egyes szervek működése leáll, a szövetekben folyadék jelenik meg duzzadást (ödémát) okozva, vagy ha megmagyarázhatatlan vérzések lépnek fel, főként a bőrben. Örökletes amiloidózisra kell gondolni, ha az adott családban örökletes perifériás idegbetegség észlelhető.

Ide tartoznak főként a menstruáció anomáliái, a sápkórosság, a hisztéria, a hipochondria és minden fajta idegbetegség. " /84./
A szomorúság rontja a vérkeringést, nedvpangásokat, szédülést okoz, általános gyengeséget idéz elő. Ilyen állapotban a sebek is rosszul gyógyulnak.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Köhögés, Fekély, Székrekedés, Hasmenés, Étvágytalanság?

◄ Idegbecsípődés   Idegentest ►
 
RSS Mobile