Kezdőlap (Hüvelygyulladás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Hüvelygyulladás


 

Hüvelygyulladás

Betegségek  Hüvelygörcs  Hüvelyi fertőzés

hüvelygyulladás, vulva, vulvovaginitis, folyás
A hüvelygyulladás (vaginitis, ejtsd: vaginitisz) a hüvely nyálkahártyájának gyulladása. A külső nemi szervek (vulva) gyulladása a vulvitisz.


Hüvelygyulladás
Bizonyos mennyiségű váladék élettani állapotban is található a hüvelyben. Ez a hüvelybemenetbe nyíló mirigyek váladékából, a méhszájban elhelyezkedő nyák egy részéből, a leváló sejtekből áll össze.

Hüvelygyulladás tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: vaginitis, kolpitis) ...

Hüvelygyulladás (Vaginitis)

Címkék: hüvelyi fertőzés, fertőző betegség, szexuális úton terjedő betegség, nemi szervek betegségei, női betegségek, hüvelygyulladás, vaginitis ...

Hüvelygyulladás
Rövid leírás:
(másnéven: vaginitis, kolpitis)
A hüvely gyulladása a női szervezet leggyakoribb betegsége. Egy életen át minden nőnek több alkalommal kell számolnia a hüvely gyulladásával.

A hüvelygyulladás kezelése
A hüvelygyulladást minden esetben kezelni kell, hiszen a kellemetlen panaszokon felül súlyos következményeket okozhat a betegség.

A hüvelygyulladás, mióma és felfázás természetes kezelése
Cickafark
Ismerj meg egy ezerarcú gyógynövényt, mely számos női betegség hatékony ellenszere lehet! ...

Gombás hüvelygyulladás esetén helyi vagy tabletta formájában kiszerelt gombaölő antibiotikumokat adhatnak (ketokonazol, itrakonazol, flukonazol, ekonazol, klotrimazol, fentikonazol, omokonazol, natamicin, stb.).

Hüvelygyulladás
Tavaly októberben kezdődött a problémám, felfázással kezelt az egyik nőgyógyász, de a panaszaim nem múltak. Elmentem egy másik orvoshoz, ő megállapította, hogy hüvelygyulladásom van. Kaptam gyógyszert.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > H > Hüvelygyulladás
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Hüvelygyulladás ...

Hüvelygyulladások
A női nemi szervek fertőzései szerte a világon és hazánkban is a hüvelygyulladás a leggyakrabban előforduló nőgyógyászati megbetegedés.

Az ínhüvelygyulladás gyógyítása
Olvasva: 13793
Az inak fájdalmasságát leggyakrabban a foglalkozással vagy sporttal kapcsolatos egyoldalú megterhelés okozza. Legfontosabb teendő a nyugalomba helyezés.

A hüvelygyulladás okai
A hüvelygyulladás 5 tünete
A hüvelygyulladás (Vaginitis)
Fórum
Nőgyógyászat Portál
Szent János Kórház
16. kerületi Szakrendelő ...

Alkari ínhüvelygyulladás, izomgyulladás
Az alkar szintjében az inak és az izmok túlterhelése okozza. Ez a probléma gyakran sújtja az evezősöket, a kajakosokat, kenusokat, vagy az ütővel játszó sportolókat.
Tünetek ...

Hüvelyfolyás, hüvelygyulladás: Hogyan győzzük le?
1 . oldal
Ha az egyensúly felborul - A hatásos kezelés ...

Hüvelygyulladás, viszketés, égés, hüvely, váladékozás, folyás
A nyári időszakban és azt követően is gyakorta keresték fel lányok, asszonyok a nőgyógyászati vagy bőrgyógyászati szakrendeléseket.

Hüvelygyulladás - vaginitiszRendszerint apró kórokozók (egysejtűek, gombák, baktériumok) idézik elő a hüvely nyálkahártyájának, viszketéssel, fájdalommal, bő váladékozással járó gyulladását.

Hüvelygyulladás (vaginitis)
A hüvelygyulladás általában a hüvelyben elszaporodó mikroorganizmusok hatására keletkezik, de egyéb kiváltó okok is ismeretesek.

ÍNHÜVELYGYULLADÁS - LELKI OKAI
Az ínhüvelygyulladás következtében a kéz és az ujjak a legkisebb mozdulatra is fájnak, s a határozott fogás lehetetlenné válik. Ez tipikus 'titkárnői betegség" kiváltó tényezőjének elsősorban az írógépelést tartják.

Ínhüvelygyulladás
Az ínhüvelygyulladás kezelésében, enyhébb esetben elégséges lehet a hideg vizes borogatás is, ám makacs vagy gennyes gyulladás esetén, fontos lehet minél korábban orvoshoz fordulni és megkezdeni a kezelést.

Ínhüvelygyulladás - kialakulásának lelki oka
Az ínhüvelygyulladás következtében a kéz és az ujjak a legkisebb mozdulatra is fájnak, s a határozott fogás lehetetlenné válik.

Ínhüvelygyulladás (tendinitis)
Gyakori betegség a kézen, az alkaron, a lábfejen és a lábszáron. Többnyire tartós túlterhelés miatt alakul ki. Heveny állapotban nyomásra erősen érzékeny, a mozgatás éles fájdalmat okoz.

Gombás hüvelygyulladás
Legtöbbször a Candida albicans nevű gomba okozza, melynek spóráját kis számban a tünetmentes nők hüvelyéből is ki lehet mutatni.

Az ínhüvelygyulladás kezelésében egyaránt fontos szerepe van a pihentetésnek és a fájdalomcsillapításnak. A reumatológus orvos rendszerint nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszert rendel, amely egyben fájdalomcsillapító hatású is.

Az ínhüvelygyulladás általában egy hirtelen megerőltetése az ínhüvelynek, ami például a lábfej, boka, a kézfej, csukló lehet. Ilyenkor a sérült rész igen erősen fájhat, gyakran mozgatásra képtelenné válik.

A folyás hüvelygyulladást jelezhet (vaginitisz, kolpitisz), amely kémiai irritáció (mint a hüvelyi viszketésnél), vagy fertőzés következménye lehet.

Bolyhos ínhüvelygyulladás. Pigmentált villonodularis synovitishez hasonló kórkép, de gyakrabban keletkezik a periarticularis lágyrészben, mint az ízületi synoviaban. Leggyakrabban a kezeken fordul elő.
tenotomia ...

artrózis, ínhüvelygyulladás, ízület, ízületek, ízületgyakorlatok, ízületi gyulladás, ízületi kopás, ízületkezelés, könyök, könyökízület, porckopás, porckorongsérv, teniszkönyök
Bezár
Minden szűrés törlése ...

Tünetek: Hüvelygyulladást baktériumok, vírusok és gombák okozhatnak. Leggyakoribb tünete a rendellenes folyás - nagy mennyiségű, kellemtelen szagú. Tünete lehet még a hüvelyi viszketés, sebesedés vagy fájdalom.

A Trichomonas hüvelygyulladás a Trichomonas vaginalis nevű kórokozó által okozott húgy-ivarszerveket megbetegítő, szexuális úton terjedő fertőzés. A fertőzés forrása a kórokozóval fertőzött egyén.

colpitis - hüvelygyulladás, vaginitis, colpitis
colpoptosis - hüvelyelőreesés,
colposacrofixatio - sacro-colpo-fixation, (bővebben) ...

Mit kell tenni ínhüvelygyulladás esetén?
Akut esetben (lásd szomszédasszony) legfontosabb a nyugalomba helyezés, melyet gipszsínnel, ma már hőre lágyuló műanyag sínnel, ezek hiányában rugalmas pólyával érhetünk el.

A baktérium okozta hüvelygyulladás hátterében az egyébként kis csíraszámban jelen levő kórokozó baktériumok elszaporodása áll. Szinte kizárólag csak felnőtt, szexuális kapcsolatot folytató nőkön fordul elő.

Lásd még: Lásd még: Infarktus, Szívinfarktus, Ínhüvelygyulladás, Hátfájás, Agyvérzés

Betegségek  Hüvelygörcs  Hüvelyi fertőzés

 
RSS Mobile