Kezdőlap (Hüvelyfolyás)

 Betegségek 

  » »
 
   

Hüvelyfolyás

Betegségek  Hüvelyfertőzés  Hüvelygomba

Hüvelyfolyások
Orvosi rovat
Nem folyás a bővebb váladék, még akkor sem, ha esetleg a fehérneműn foltot hagy.


Hüvelyfolyás tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása ...

Hüvelyfolyás, hüvelygyulladás: Hogyan győzzük le?
1 . oldal
Ha az egyensúly felborul - A hatásos kezelés ...

A hüvelyfolyás
A hüvelyfolyás (fluor genitalis) természetes jelenség, hiszen a hüvelybből élettani körülmények között is ürül váladék, amely kis mennyiségű, színtelen, áttetsző.

Hüvelyfolyás
hüvelygyulladás, folyás
Néhány napja kaptam meg a nőgyógyászati leletemet, amin IV. tf és sok fvs szerepel. Azythromycint kaptam, amitől sokkal jobban vagyok, elmúlt a kórosan bő folyásom és az alhasam sem fáj.

Hüvelyfolyás
Néhány napja kaptam meg a nőgyógyászati leletemet, amin IV. tf és sok fvs szerepel. Azythromycint kaptam, amitől sokkal jobban vagyok, elmúlt a kórosan bő folyásom és az alhasam sem fáj.

A kóros hüvelyfolyás 3 leggyakoribb oka és kezelése
Gyakran küzdesz a jellegzetes égő érzéssel és a hüvelyfolyással? Tudd meg, mi áll a háttérben!
Forrás: Reader's Digest ...

- Hüvelyfolyás jellegének megváltozása, vagy erősödése.
Az általában nagy fájdalommal nem járó, ...

Hüvelyfolyás, kellemetlen odor, esetenként dysuria, szeméremtesti irritatio, vörhenyes vulva
Kialakulás
Gyors kezdet, kifejezett tünetek ...

A hüvelyfolyásnak, a viszketésnek és a kellemetlen szagnak számos oka lehet, ezért mind gyermek- mind felnőttkorban mindig orvoshoz kell fordulni. A hüvelyi folyás pontos leírása nagy segítség az orvosnak.

Az enyhe hüvelyfolyás - fluor vaginalis -, amely nem áraszt kellemetlen szagot, teljesen normális jelenségnek tekinthető. A hüvelyt a nyálkahártya átlátszó váladéka tartja nedvesen.

Segít megelőzni a hüvelyfolyást, spontán magömlést.
Nyugtatja a szívet és a lelket. Álmatlanság esetén.
Adagolása: ...

Az egyetlen tünet a hüvelyfolyás felerősödése, szürkésfehér színű, kellemetlen szagú (halszagú) váladék megjelenése. Általában más panasza nincs a betegnek.
Kezelése: ...

alhasi diszkomfort érzés, fehér hüvelyfolyás, hüvelyváladékozás
Has és emésztő rendszer:
az alhas egyéb részeire lokalizált fájdalom, fájdalmas székelés, hányinger, medence és gáttáji fájdalom, székrekedés
Általános tünetek: ...

Nőgyógyászati betegségek, Petefészek ciszta, Méhen kívüli terhesség, Hüvelyfolyás, Menstruáció zavarai, premenstruációs szindróma, Mióma ...

A hüvelyfertőzés tünetei: Viszketés érzése a hüvelyben (vagina) vagy a külső nemi szerven (vulva), a hüvelyfolyás fokozódása, színének és sűrűségének megváltozása, hüvelyfolyás tiszta szürke vagy sárgászöld váladékkal, ...

Ide tartozik a jól ismert Trichomonas, mely égő kellemetlen érzést, sárgás-zöldes hüvelyfolyást és szinte mindig húgyúti fertőzést is okoz. Gyakori vizelési inger, a vizelés kezdetén égő fájdalom kíséri.

Leggyakoribb tünetei: hüvelyfolyás, viszketés vagy túlzott érzékenység, fájdalom közösülés vagy vizelés során.

- Hüvelyfolyás.
- A vírus bejutási pontján (hímvessző, végbélnyílás, hüvelybemenet) kis piros csomók jelentkeznek.
- Ezekből a csomókból folyadékkal telt hólyagcsák keletkeznek, amelyek helyén felnyílás után fájdalmas, gyulladt terület marad vissza.

Fehér színű hüvelyfolyás ill. húgycsőváladék jellemzi. Protozoon ellenes gyógyszerekkel, lökéstherápiával (egyszeri alkalommal 4-8 tabletta bevétele) kezelhető. A szexuális partnert is mindig kezelni kell az oda-vissza adható-kapható, un.

Ennek következtében krónikus gyulladás, illetve hüvelyfolyás léphet fel, de néha nemi kontaktus után kisebb vérzés is tapasztalható. Mindenképpen nőgyógyászati kezelésre van szükség! ...

16. Az alábbiak közül melyik nem tünete a chlamydiának?
hüvelyfolyás
genitális sebhelyek
alacsony láz ...

A méhnyakrák különösen veszélyes volta abban rejlik, hogy amikor a nők észlelik a szokatlan tüneteket (pl. fokozott hüvelyfolyás és/vagy a normálistól eltérő vérzés két menstruáció között vagy közösülés után) a rák már általában kifejlődött és ...

nyílása ilyen esetekben tátong, abba fertőzést okozó baktériumok könnyebben feljutnak, krónikus méhnyakgyulladás alakulhat ki, valamint a nyakcsatornát borító hám mirigyei nagy mennyiségű váladékot termelnek, mely folyamatos hüvelyfolyást okozhat.

és a chlamydia szövődménye, de okozhatja más bakteriális fertőzés is. Általában méh, petevezetők vagy a kismedence területeire kiterjedő megbetegedés. Sokféle tünete lehet, de rendszerint hasi fájdalom és feszülés, láz, valamint hüvelyfolyás kíséri.

Hőhullámok, idegösszeroppanás, fejfájás, ízületi gyulladás, ideggyulladás, enyhébb vagy erősebb formában jelentkező elmezavar, gyomor- és bélpanaszok, gyengeség és depresszió, hüvelyfolyás, szívremegés, légszomj.

Ilyenkor láz, elesettség, hányinger, alhasi fájdalom, hátba, lábakba sugárzó fájdalom, bűzös hüvelyfolyás uralja a képet.
Életet veszélyeztető hashártya gyulladás esetén hasi izomvédekezés, deszka kemény has, csuklás jelentkezhet.

Hólyaggyulladást természetesen gomba is okozhat - főleg cukorbetegeknél -, sőt erős hüvelyfolyás mellett más kórokozók is. tbc-s húgyhólyaggyulladás ma már nem fordul elő. A bilharsiasis okozta hólyaggyulladás elsősorban az afrikai államokra jellemző.

Lásd még: Lásd még: Folyás, Daganat, Cukorbetegség, Diabétesz, Hüvelygyulladás

Betegségek  Hüvelyfertőzés  Hüvelygomba

 
RSS Mobile