Kezdőlap (Hüvelyfolyás)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hüvelyfolyás

Betegségek  Hüvelyfertőzés  Hüvelygomba

Hüvelyfolyások
Orvosi rovat
Nem folyás a bővebb váladék, még akkor sem, ha esetleg a fehérneműn foltot hagy.


Hüvelyfolyás tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása ...

Hüvelyfolyás, hüvelygyulladás: Hogyan győzzük le?
1 . oldal
Ha az egyensúly felborul - A hatásos kezelés ...

A hüvelyfolyás
A hüvelyfolyás (fluor genitalis) természetes jelenség, hiszen a hüvelybből élettani körülmények között is ürül váladék, amely kis mennyiségű, színtelen, áttetsző.

Hüvelyfolyás
hüvelygyulladás, folyás
Néhány napja kaptam meg a nőgyógyászati leletemet, amin IV. tf és sok fvs szerepel. Azythromycint kaptam, amitől sokkal jobban vagyok, elmúlt a kórosan bő folyásom és az alhasam sem fáj.

Hüvelyfolyás
Néhány napja kaptam meg a nőgyógyászati leletemet, amin IV. tf és sok fvs szerepel. Azythromycint kaptam, amitől sokkal jobban vagyok, elmúlt a kórosan bő folyásom és az alhasam sem fáj.

A kóros hüvelyfolyás 3 leggyakoribb oka és kezelése
A kóros hüvelyfolyás 3 leggyakoribb oka és kezelése
Gyakran küzdesz a jellegzetes égő érzéssel és a hüvelyfolyással? Tudd meg, mi áll a háttérben! ...

- Hüvelyfolyás jellegének megváltozása, vagy erősödése.
Az általában nagy fájdalommal nem járó, szülést előkészítő terhességi méhösszehúzódások rendszeres és gyakori jelentkezése (10-12 percenként, legalább egy órán keresztül) koraszülés kezdetét jelezheti, és a méhnyak is kitágulhat.

Hüvelyfolyás, kellemetlen odor, esetenként dysuria, szeméremtesti irritatio, vörhenyes vulva
Kialakulás
Gyors kezdet, kifejezett tünetek ...

A hüvelyfolyásnak, a viszketésnek és a kellemetlen szagnak számos oka lehet, ezért mind gyermek- mind felnőttkorban mindig orvoshoz kell fordulni. A hüvelyi folyás pontos leírása nagy segítség az orvosnak.

Az enyhe hüvelyfolyás - fluor vaginalis -, amely nem áraszt kellemetlen szagot, teljesen normális jelenségnek tekinthető. A hüvelyt a nyálkahártya átlátszó váladéka tartja nedvesen. Az átlagosnál nagyobb mértékű váladék termelődik a nemi izgalom hatására, tüszőrepedéskor és terhesség idején.

Segít megelőzni a hüvelyfolyást, spontán magömlést.
Nyugtatja a szívet és a lelket. Álmatlanság esetén.
Adagolása: ...

Az egyetlen tünet a hüvelyfolyás felerősödése, szürkésfehér színű, kellemetlen szagú (halszagú) váladék megjelenése. Általában más panasza nincs a betegnek.
Kezelése: ...

alhasi diszkomfort érzés, fehér hüvelyfolyás, hüvelyváladékozás
Has és emésztő rendszer:
az alhas egyéb részeire lokalizált fájdalom, fájdalmas székelés, hányinger, medence és gáttáji fájdalom, székrekedés
Általános tünetek: ...

Nőgyógyászati betegségek, Petefészek ciszta, Méhen kívüli terhesség, Hüvelyfolyás, Menstruáció zavarai, premenstruációs szindróma, Mióma
Pszichés betegségek, Gyermekagresszió, Kábítószerek, kábítószer-használat, Alkoholizmus, alkoholproblémák, Menedzserbetegség ...

A hüvelyfertőzés tünetei: Viszketés érzése a hüvelyben (vagina) vagy a külső nemi szerven (vulva), a hüvelyfolyás fokozódása, színének és sűrűségének megváltozása, hüvelyfolyás tiszta szürke vagy sárgászöld váladékkal, halszagú vagy kellemetlen illattal, vizelési fájdalom, fájdalom közösülés során.

Ide tartozik a jól ismert Trichomonas, mely égő kellemetlen érzést, sárgás-zöldes hüvelyfolyást és szinte mindig húgyúti fertőzést is okoz. Gyakori vizelési inger, a vizelés kezdetén égő fájdalom kíséri. Vizelet- és hüvelyváladék-vizsgálattal kimutatható.

Leggyakoribb tünetei: hüvelyfolyás, viszketés vagy túlzott érzékenység, fájdalom közösülés vagy vizelés során.

- Hüvelyfolyás.
- A vírus bejutási pontján (hímvessző, végbélnyílás, hüvelybemenet) kis piros csomók jelentkeznek.
- Ezekből a csomókból folyadékkal telt hólyagcsák keletkeznek, amelyek helyén felnyílás után fájdalmas, gyulladt terület marad vissza.

Fehér színű hüvelyfolyás ill. húgycsőváladék jellemzi. Protozoon ellenes gyógyszerekkel, lökéstherápiával (egyszeri alkalommal 4-8 tabletta bevétele) kezelhető. A szexuális partnert is mindig kezelni kell az oda-vissza adható-kapható, un. ping-pong fertőzések miatt.

Ennek következtében krónikus gyulladás, illetve hüvelyfolyás léphet fel, de néha nemi kontaktus után kisebb vérzés is tapasztalható. Mindenképpen nőgyógyászati kezelésre van szükség! ...

16. Az alábbiak közül melyik nem tünete a chlamydiának?
hüvelyfolyás
genitális sebhelyek
alacsony láz ...

A méhnyakrák különösen veszélyes volta abban rejlik, hogy amikor a nők észlelik a szokatlan tüneteket (pl. fokozott hüvelyfolyás és/vagy a normálistól eltérő vérzés két menstruáció között vagy közösülés után) a rák már általában kifejlődött és szóródhatott a szomszédos szövetekbe.

A nyakcsatorna nyílása ilyen esetekben tátong, abba fertőzést okozó baktériumok könnyebben feljutnak, krónikus méhnyakgyulladás alakulhat ki, valamint a nyakcsatornát borító hám mirigyei nagy mennyiségű váladékot termelnek, mely folyamatos hüvelyfolyást okozhat.

A kismedencei gyulladás (PID) általában a gonorrhea és a chlamydia szövődménye, de okozhatja más bakteriális fertőzés is. Általában méh, petevezetők vagy a kismedence területeire kiterjedő megbetegedés. Sokféle tünete lehet, de rendszerint hasi fájdalom és feszülés, láz, valamint hüvelyfolyás kíséri.

Új betegségek egész sorozata jelentkezhet. Hőhullámok, idegösszeroppanás, fejfájás, ízületi gyulladás, ideggyulladás, enyhébb vagy erősebb formában jelentkező elmezavar, gyomor- és bélpanaszok, gyengeség és depresszió, hüvelyfolyás, szívremegés, légszomj.

Ilyenkor láz, elesettség, hányinger, alhasi fájdalom, hátba, lábakba sugárzó fájdalom, bűzös hüvelyfolyás uralja a képet.
Életet veszélyeztető hashártya gyulladás esetén hasi izomvédekezés, deszka kemény has, csuklás jelentkezhet.

Hólyaggyulladást természetesen gomba is okozhat - főleg cukorbetegeknél -, sőt erős hüvelyfolyás mellett más kórokozók is. tbc-s húgyhólyaggyulladás ma már nem fordul elő. A bilharsiasis okozta hólyaggyulladás elsősorban az afrikai államokra jellemző.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Folyás, Daganat, Cukorbetegség, Diabétesz, Hüvelygyulladás?

◄ Hüvelyfertőzés   Hüvelygomba ►
 
RSS Mobile