Kezdőlap (Hüvelyfolyás)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hüvelyfolyás

Betegségek  Hüvelyfertőzés  Hüvelygomba

Hüvelyfolyások
Orvosi rovat
Nem folyás a bővebb váladék, még akkor sem, ha esetleg a fehérneműn foltot hagy.


Hüvelyfolyás tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása ...

Hüvelyfolyás, hüvelygyulladás: Hogyan győzzük le?
1 . oldal
Ha az egyensúly felborul - A hatásos kezelés ...

A hüvelyfolyás okai
A hüvelyfolyás háttérben általában a hüvelyben kialakuló baktérium- (pl. Gardnerella vaginalis és más baktériumok), vagy gombafertőzés (pl. Candida albicans, Trichonomas vaginalis stb.) áll.

Hüvelyfolyás
hüvelygyulladás, folyás
Néhány napja kaptam meg a nőgyógyászati leletemet, amin IV. tf és sok fvs szerepel. Azythromycint kaptam, amitől sokkal jobban vagyok, elmúlt a kórosan bő folyásom és az alhasam sem fáj.

~
Néhány napja kaptam meg a nőgyógyászati leletemet, amin IV. tf és sok fvs szerepel. Azythromycint kaptam, amitől sokkal jobban vagyok, elmúlt a kórosan bő folyásom és az alhasam sem fáj.

A kóros ~ 3 leggyakoribb oka és kezelése
A kóros ~ 3 leggyakoribb oka és kezelése
Gyakran küzdesz a jellegzetes égő érzéssel és a ~sal? Tudd meg, mi áll a háttérben! ...

- ~ jellegének megváltozása, vagy erősödése.
Az általában nagy fájdalommal nem járó, szülést előkészítő terhességi méhösszehúzódások rendszeres és gyakori jelentkezése (10-12 percenként, legalább egy órán keresztül) koraszülés kezdetét jelezheti, és a méhnyak is kitágulhat.

~, kellemetlen odor, esetenként dysuria, szeméremtesti irritatio, vörhenyes vulva
Kialakulás
Gyors kezdet, kifejezett tünetek ...

A ~nak, a viszketésnek és a kellemetlen szagnak számos oka lehet, ezért mind gyermek- mind felnőttkorban mindig orvoshoz kell fordulni. A hüvelyi folyás pontos leírása nagy segítség az orvosnak.

Az enyhe ~ - fluor vaginalis -, amely nem áraszt kellemetlen szagot, teljesen normális jelenségnek tekinthető. A hüvelyt a nyálkahártya átlátszó váladéka tartja nedvesen. Az átlagosnál nagyobb mértékű váladék termelődik a nemi izgalom hatására, tüszőrepedéskor és terhesség idején.

Segít megelőzni a ~t, spontán magömlést.
Nyugtatja a szívet és a lelket. Álmatlanság esetén.
Adagolása: ...

Az egyetlen tünet a ~ felerősödése, szürkésfehér színű, kellemetlen szagú (halszagú) váladék megjelenése. Általában más panasza nincs a betegnek.
Kezelése: ...

alhasi diszkomfort érzés, fehér ~, hüvelyváladékozás
Has és emésztő rendszer:
az alhas egyéb részeire lokalizált fájdalom, fájdalmas székelés, hányinger, medence és gáttáji fájdalom, székrekedés
Általános tünetek: ...

A hüvelyfertőzés tünetei: Viszketés érzése a hüvelyben (vagina) vagy a külső nemi szerven (vulva), a ~ fokozódása, színének és sűrűségének megváltozása, ~ tiszta szürke vagy sárgászöld váladékkal, halszagú vagy kellemetlen illattal, vizelési fájdalom, fájdalom közösülés során.

Ide tartozik a jól ismert Trichomonas, mely égő kellemetlen érzést, sárgás-zöldes ~t és szinte mindig húgyúti fertőzést is okoz. Gyakori vizelési inger, a vizelés kezdetén égő fájdalom kíséri. Vizelet- és hüvelyváladék-vizsgálattal kimutatható.

A hüvelyi fertőzések tipikus tünetei a ~, és a nemi szervek irritációja. Előfordulhat az is, hogy ezekhez a tünetekhez még érzékenység, duzzanat, egyes esetekben pedig fájdalmas közösülés, illetve gyakori, fájdalmas vizeletürítés is társul.

Leggyakoribb tünetei: ~, viszketés vagy túlzott érzékenység, fájdalom közösülés vagy vizelés során.

A kórképhez gyulladásos jelenségek nem társulnak. Legjellemzőbb tünet a ~ (szürkésfehér, tej vagy krémszerű, egynemű és nem pelyhes, bő, és állandó nedvességérzetet kelthet). A folyás legtöbbször jellegzetesen kellemetlen szagú.

- ~.
- A vírus bejutási pontján (hímvessző, végbélnyílás, hüvelybemenet) kis piros csomók jelentkeznek.
- Ezekből a csomókból folyadékkal telt hólyagcsák keletkeznek, amelyek helyén felnyílás után fájdalmas, gyulladt terület marad vissza.

Fehér színű ~ ill. húgycsőváladék jellemzi. Protozoon ellenes gyógyszerekkel, lökéstherápiával (egyszeri alkalommal 4-8 tabletta bevétele) kezelhető. A szexuális partnert is mindig kezelni kell az oda-vissza adható-kapható, un. ping-pong fertőzések miatt.

Rendellenes hüvelyvérzés
Rendellenes ~
Stádiumbeosztás:
TNM ...

Ennek következtében krónikus gyulladás, illetve ~ léphet fel, de néha nemi kontaktus után kisebb vérzés is tapasztalható. Mindenképpen nőgyógyászati kezelésre van szükség! ...

16. Az alábbiak közül melyik nem tünete a chlamydiának?
~
genitális sebhelyek
alacsony láz ...

A méhnyakrák különösen veszélyes volta abban rejlik, hogy amikor a nők észlelik a szokatlan tüneteket (pl. fokozott ~ és/vagy a normálistól eltérő vérzés két menstruáció között vagy közösülés után) a rák már általában kifejlődött és szóródhatott a szomszédos szövetekbe.

A kismedencei gyulladás (PID) általában a gonorrhea és a chlamydia szövődménye, de okozhatja más bakteriális fertőzés is. Általában méh, petevezetők vagy a kismedence területeire kiterjedő megbetegedés. Sokféle tünete lehet, de rendszerint hasi fájdalom és feszülés, láz, valamint ~ kíséri.

Ilyenkor láz, elesettség, hányinger, alhasi fájdalom, hátba, lábakba sugárzó fájdalom, bűzös ~ uralja a képet.
Életet veszélyeztető hashártya gyulladás esetén hasi izomvédekezés, deszka kemény has, csuklás jelentkezhet.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Folyás, Daganat, Cukorbetegség, Diabétesz, Hüvelygyulladás?

◄ Hüvelyfertőzés   Hüvelygomba ►
 
RSS Mobile